reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

Sunday trudno powiedziec jedni go chwala inni gania...Mi M zawsze dobrze leczy i ja zlego slowa nie powiem....jest malomowny ale zna sie na rzeczy...przepisz sie do nas so przychodni w sumie to nie tak daleko...
Antuanet a co ich tak w przedszkolu wzielo:-)
Madzienka super wypadzik sobie zorganizowali....
Marta szkoda ze sie nie udało...
Anaconda to zycze aby szybko udało sie załatwic skierowanie....nie bedzie to napewno latwe....

My z M po wizycie takze mamy zwykla wirusowke ale L4 wziete:-ppozniej pojechalismy na wilenska na ryneczek a przy okazji odwiedzilismy stare smieci czyli zlobek M ktory sobie przypomnial:-)ale nie bylo Pani kierownik wiec dlugo tam nie zawitalismy...no a na kniec zawitalismy do nowo otwartej garmazerki na osiedlu pierogi meksykanskie palce lizak mniam:-Dczuje ze przez najblizsze dni duzo sie nie nagotuje;-)

reklama
Witam,

Aluśka zapuściłaś korzenie w UP??:blink:

Sunday
wybrałaś już lekarza na wizytę domową? Cieszę się ze Maksio nockę przespał, a Ty jak masz możliwość to zdrzemnij się:tak:. Super że porozmawiałaś z W i doszliście do jakichś wspólnych ustaleń:tak:. Ja to chyba zaraz zacznę moje pytania do J zapisywać na kartce, albo email wyślę, bo ostatnio nam coś nie po drodze do gawędzenia:-(

Marz
zdrówka dla Mateuszka, co było na wizycie?

Gona i dla Was zdróweczka, biedny Maciuś:-(

Patlysia o to na prawdę masz problem z Emilką że leków nie chce przyjmować:no:, trzymam kciuki że znajdziesz jakąś metodę na nią:tak:

Iwonka
powodzenia na wizycie u dentysty, czekam na relację bo i ja niedługo muszę pomyśleć nad taką wizytą z Michałkiem. Ja do Bugi bardzo chętnie:-p

Motylla daj znać co u Was, co pani dr powiedziała:tak:

Antuanet, Anaconda Michał dostał AERIUS pierwszy raz to mamy bo do tej pory dostawaliśmy zyrtec, po którym praktycznie M zasypiał na stojąco.

Antuanet hmm ciekawe co chcą od Was w przedszkolu, jak się dowiesz to napisz co tam:tak:

Anaconda o kurczę, to ja Ci współczuję walki z babciami:no:, powodzenia!!!
Może Majce rogaliki się przejadły i teraz musisz znaleźć jakiś inny smakołyk dla niej;-):tak:

Madzienka fajnie że na razie P ma możliwość bycia przy Was 24/7
:tak:. Jak tam wypad tatusia i Juleczki do KC?

My wczoraj wybraliśmy się na basen i nie żałuję (mimo brzydkiej pogody;-)) zjechaliśmy pierwszy raz ze zjeżdżalni, matko ale przeżycie:laugh2:tylko że M drugi raz już nie chciał;-), i była jakaś pani która cykała nam fotki, i w ogóle było super, cicho bo ferie i dzieciaków dużo nie było:tak:

Witam..wizyta w UP zaliczona:tak:

Zadowolona pojechałam jeszcze przed otwarciem bo miałam nadzieje że dostanę jeden z pierwszych numerków... szybko sprawę załatwię i zdążę jeszcze Amandę do przedszkola posłać:confused: ale się niestety pomyliłam na miejscu byłam o 7.10 czyli 20 minut przed otwarciem a tam już kolejka jak za komuny :no: pewnie ze 100osób było ale na szczęście nie wszyscy szli do rejestracji:confused:
no ale fakt faktem dostałam numerek 33 a na kartce jeszcze małym druczkiem ze przede mną 38osób:szok:
Weszłam po 12.00 i od godziny jestem w domu ale głowa to mnie nieźle napier...ela:baffled:

ja zaraz zbieram się do domku:-):-)trochę popracowałam, nieco znowu się pojawiło:sorry2:w tym tygodniu raczej nie będę się nudzić:baffled:Stcho póki co w miarę i nawet nieco mleczka z butli wypił:-)
aluśka tulaski na ból głowy:tak:
marz oby wirusówka szybko Wam odpuściła:tak:
anaconda załatwiłaś skierowanie?
madzienka to mi się udało bo i przecięli i ściągnęli jak byłam jeszcze w szpitalu:tak:
Marta przykro,że awans nie wyszedł:-(
patylsia zdrówka:tak:u mnie z lekami podobnie...Natalka bez problemu a mały zaciska wargi i się odwraca i trza kombinować:baffled:

Ja już wróciłam, skierowanie załatwiłam i nawet nie było tak źle bo babka z pierwszym numerkiem od razu mnie przepuściła :tak::tak:
Zaraz po Maję mykam, dobrze że miałam pierogi w zamrażalniku to chociaż obiad mam z głowy :tak::tak:
Patlysia może uda się Emilce wyzdrowieć do tego czasu i wyciąć migdałek tak jak planowałyście :sorry2::sorry2: zdrówka podsyłam :tak::tak:
Marz całe szczęście że to tylko wirusówka :tak::tak:, tak więc mówisz że świetną garmażerkę odkryłaś, co ja tu jutro wymyślę na obiad ... :-p:-p:-D:-D;-);-)
Justyna brawa dla dzielnego Michasia za zjeżdżanie ze ślizgawki wodnej :tak::tak: najgorzej to z domu wyjść a potem to jakoś idzie do przodu :tak::tak: nie znam takiego leku :no::no:
Aluśka no to swoje odstałaś :szok::szok: ale całe szczęście że już po wszystkim i się zarejestrowałaś :tak::tak: a kiedy teraz idziesz z Martynką do DSK? :confused::confused:
Misia zacznie pić z buteleczki Stasio może tylko potrzebuje więcej czasu na przyzwyczajenie się :tak::tak: a Natalka chodzi do przedszkola? :confused::confused:
Chyba dzisiaj jakieś kiepskie ciśnienie bo mimo że wypiłam kawę spać mi się chce okropnie :baffled::baffled:

Witam

Ja juz w domku od godziny rano ciezko wstac, ale kończyć wczesniej jest super:-D

antuanet no co ty skierowanie kazała Ci przynieść? rozmawiałyśmy przez tel ale myslalam, ze tak tylko z ciakawości i troski zadzwoniła:sorry2: mi sie wydaje, ze to wymysł Pani B:sorry2:
madzia zobaczysz dasz rade, nawet z mm :tak::tak: pewnie teraz ci ciezko, bo Lenka potrzebuje duzo uwagi teraz, ale jak zacznie sie sama zajmować sobą i skupiac uwage na otoczeniu bedzie duzo lżej:tak: A co dokarmiania to kiedyś babcia P mowila, ze swoje dieci dokarmiała krowim mlekiem, bo nie było modyfikowanego:baffled: tak wyglądałam jak to usłyszałam:szok:
anaconda a widzisz jak Cie mochereki zaskoczył:-D:-D
marz o jak tez myslelem dzis, zeby skoczyc do garmazerki po pierogi, ale nie miałam zadnej po drodze:sorry2: wiez sama cos musze wymyslic:baffled:

zmykam miłego popołudnia:-)

Witajcie.

Wzięliśmy dzisiaj internet z Plusa, LTE, na próbę, ale chyba nie zda egzaminu, ciągle się wyłącza, zasięg kiepski, już Play mi szybciej śmigał, więc nadal będziemy kombinować, skąd go wziąć.

Dziewczynki zdrowe, my też, oby to trwało jak najdłużej.

Wczoraj miałam przykrą rozmowę z moją mamą i skończyło się na kłótni i rzuceniu słuchawką :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

aluśka współczuję takiego długiego oczekiwania

Justyna ale nas ominęło szaleństwo basenowe, Ola to zawsze pytała o tą rurę, może za tydzień się uda

marz oby wirusówka szybko Wam odpuściła

anaconda i jak ? udało Ci się załatwić skierowanie? doczytałam już, super

Madzienka super że P w domu i zajmuje się Julką

gonia zdrówka dla Maciusia

Marta szkoda że nic nie wyszło z awansu

patlysia zdrówka

Antuanet miłej pracy w domku

iwonka i jak u stomatologa? ja z Bugi odpadam, Ola dopiero co skończyła antybiotyk to nie chcę jej narażać na coś

misia super że podoba Ci się nowy system pracy, ciekawe kiedy Stasiowi unormuje się spanie, mnie Karola budzi co noc, 2-3 razy, ale podłącze pod mleczko i śpię dalej, a rano wstaje przed 10, chyba muszę ją przestawić na wcześniejsze zasypianie

sienio mi też mama mówiła że kiedyś to normalne zwykłe mleko dzieciom dawali

Widzicie że dni są coraz dłuższe? Już po 16 a za oknem nadal jasno, super :tak:

Madzienka super ze takie atrakcje fundujecie Julci, nie odczuje w ten sposób że Lenka mamusię zabiera ;-);-)

oj odczuwa odczuwa...dzisiaj Pawła zapytała..."Tata czy Ty teraz już tak wszędzie będziesz ze mną jeździł?":-D
ona nauczona ze zawsze wszystko z mamą:tak::tak::tak:

Antuanet, Anaconda Michał dostał AERIUS pierwszy raz to mamy bo do tej pory dostawaliśmy zyrtec, po którym praktycznie M zasypiał na stojąco.

Madzienka fajnie że na razie P ma możliwość bycia przy Was 24/7
:tak:. Jak tam wypad tatusia i Juleczki do KC?

Jula miała ten aerius, działanie takie samo jak Zyrtec ale to lek nowszej generacji wiec nie powoduje senności....

z wypadu do KC bardzo zadowoleni....
super że i Wasz basenik udany...

Witam..wizyta w UP zaliczona:tak:

Zadowolona pojechałam jeszcze przed otwarciem bo miałam nadzieje że dostanę jeden z pierwszych numerków... szybko sprawę załatwię i zdążę jeszcze Amandę do przedszkola posłać:confused: ale się niestety pomyliłam na miejscu byłam o 7.10 czyli 20 minut przed otwarciem a tam już kolejka jak za komuny :no: pewnie ze 100osób było ale na szczęście nie wszyscy szli do rejestracji:confused:
no ale fakt faktem dostałam numerek 33 a na kartce jeszcze małym druczkiem ze przede mną 38osób:szok:
Weszłam po 12.00 i od godziny jestem w domu ale głowa to mnie nieźle napier...ela:baffled:

Media już trabiły o tym co sie dzieje w lubelskim UP...szkoda że wcześniej nie przeczytam że się tam wybierasz...uprzedziłabym Ciebie...ale najważniejsze że udało się załatwić...

madzienka to mi się udało bo i przecięli i ściągnęli jak byłam jeszcze w szpitalu:tak:

a w ktorej dobie wyszłaś...moja ginka twierdziła że im dłużej pobędą tym lepiej...więc umówiłam się z nią na wtorek...

madzia zobaczysz dasz rade, nawet z mm :tak::tak: pewnie teraz ci ciezko, bo Lenka potrzebuje duzo uwagi teraz, ale jak zacznie sie sama zajmować sobą i skupiac uwage na otoczeniu bedzie duzo lżej:tak: A co dokarmiania to kiedyś babcia P mowila, ze swoje dieci dokarmiała krowim mlekiem, bo nie było modyfikowanego:baffled: tak wyglądałam jak to usłyszałam:szok:

z mm na pewno dam radę....:tak:Leka uwagi na razie nie potrzebuje bardziej Jula....a młodsza mamą nie chce się dzielić...;-)

Ufff, w końcu zasiadłam. Ogarnęłam z grubsza chatkę, jak podłogi wyschnął to weźmiemy się za ciasteczka owsiane:tak:
M zajęty bajką ogląda PIPITU:-D czyli Boba budowniczego;-).

Anetka
kurcze Wy tam macie ciągłe problemy z zasięgiem:no:mam nadzieję że uda się Wam znaleźć dobry szybki internet:tak:
No ja już tydz temu zauważyłam ze dzień dłuższy, jak jechaliśmy na basen to było jasno a nie ciemnica:-D

Anaconda o spoko że udało Ci się trafić na dobrą babkę która Cię przepuściła:tak:

Madzienka też doczytałam że nie powoduje senności:tak:. Fajnie że Julcia zadowolona z wypadu do KC:-)

Ostatnia edycja:
reklama
Witam. Byłam na wizycie z 2 bo Krystek też bardzo chciał z nami iść, Radek ma przeziębienie dostał syropek, a ja mam antybiotyk na 7 dni i syrop. Dzisiaj Krystek pojechał z W. do dziadka i jak się szykowali to Krystek przyszedł do mnie i powiedział " A tutaj jesteś panieneczko":-D:-D
Ja już wróciłam, skierowanie załatwiłam i nawet nie było tak źle bo babka z pierwszym numerkiem od razu mnie przepuściła :tak::tak:
Zaraz po Maję mykam, dobrze że miałam pierogi w zamrażalniku to chociaż obiad mam z głowy :tak::tak:
Super, że tak sprawnie poszło ze zdobyciem skierowania:tak:

patylsia zdrówka:tak:u mnie z lekami podobnie...Natalka bez problemu a mały zaciska wargi i się odwraca i trza kombinować:baffled:
U mnie to obaj otwierają buzie jak podaje im lekarstwo i jeszcze stoją i wołają ja ja ja,żeby dostać swoją dawkę leku.
Aluśka:To się ostałaś w up:baffled:. Powodzenia na jutrzejszej wizycie:tak:
Tyle z pisania jak się Krystek z Radkiem wpychają bo też chcą skorzystać z laptopa:nerd:.

Do góry