reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

Witajcie, ale dzisiaj wieje tym sniegiem po oczach, zanim z Cypkiem doszliśmy do sklepu to śnieg miał na brwiach, rzęsach i wyglądał jak dziadek mróz:sorry: a teraz już jestem w pracy i tak do 19

Justynka, Sunday nom, już jutro urlopuję, ale tak będę odpoczywać, że na uczelni i w książkach ten urlop spędzę;-)

Anaconda super, że wizyta szybko przebiegła:tak: my jutro pierwszy raz idziemy-ciekawe co na to wszystko Cypek...

Patlysia walczcie z tymi chorobami:tak:

Eliza dobrze, że ta koleżanka Ci pomogła, bo inaczej to nie wiem czy w tym kwartale byś się dostała-no chyba, że prywatnie:wściekła/y:

Misia to niezła tancerka z Natalci:tak: fajnie, że jej się podobało

Justynka a PW to w ogóle dochodzą do Ciebie??

reklama
Justyna Maja od małego lubiła coś tam sobie bazgrać na kartkach a ja jej to ułatwiałam, a jak już poszła do przedszkola to rozwinęła jeszcze bardziej tą umiejętność. Z tego co wiem to nie każdy chłopiec lubi rysować i kolorować ale jak to nam pani w przedszkolu tłumaczyła trzeba dziecko do tego zachęcać bo to bardzo rozwija rączkę a jak pójdzie do szkoły to musi przecież pisać :tak::tak: może sama z nim rysuj i koloruj, Ty jeden obrazek on drugi :confused::confused:
Okropna dzisiaj pogoda i wcale się nie dziwię że Michaś nie chciał spacerować skoro zacina śniegiem prosto w twarz :crazy::crazy:
A basen zaczynamy 5 marca tylko jeszcze po feriach muszę zadzwonić i się dopytać czy pan Jacuś ich nadal będzie prowadził czy nie i czy nadal na 16.35 czy może godzinę później :baffled:
Motylla to podziwiam bo ja bez popołudniowej drzemki nie dałabym rady :-D:-D broń się przed chorobą domowymi sposobami :tak::tak:
Iwonka Cypek da radę, pani bardzo fajna więc na pewno da się namówić na przegląd ząbków :tak::tak: no to od jutra laba i spanie do południa :-D:-D:-p:-p
A ja chyba idę zrobić sobie drugą kawkę bo inaczej tu przysnę przy kompie :-D:-D miałam pranie wstawić ale poczekam aż Maja wróci i jeszcze może coś się dołoży do wsadu :tak::tak:

Ostatnia edycja:
hej hej...ja już po wizycie w szpitalu, chyba to było moja najszybsza wizyta na izbie :-D:-D:-D moja pani doktor zrobiła to w tak ekspresowym tempie że nawet nie poczułam...
zaliczona również wizyta położnej....i wcale mnie nie pocieszyła z tym karmieniem...więc pytanie ile jeszcze wytrzymam:sorry:

Madzienka i jak tam u Ciebie, ściągnęli Ci szwy? Bolało? Brrr chyba to nieprzyjemne co?

Justyna to nie boli...a wręcz łaskocze...było to jedno pociągnięcie...i po wszystkim....

a pogoda dzisiaj naprawdę okropna....

Witajcie.
U nas dzisiaj krupniczek ryżowy, Maks właśnie zjadł cały talerz,ale z mojej ręki. Pranie jedno zrobiłam, a reszta gruba tura czeka na klucz do suszarni.
Nockę mieliśmy spokojną, temp nie ma, ale poci się okropnie:eek: nie wiem czego to oznaka...
Jeszcze naszego bb-lekarza nie ma, i jestem w kropce, bo potrzebuje sprawdzonego lekarza z wizyta do domu-bo boje się wychodzić z M jeszcze w tym tygodniu.:baffled:

Iwonka to tylko urlop od pracy..

Justyna a co u Was dzisiaj na obiadek?
Ano teraz u nas czas Batmana nastał:-D

anaconda czas leci, Maja już duża dziewczynka.

Madzienka i jak zdjęte szwy?
doczytałam.
Masz racje z tym zdjeciem, ja pamietam jak sie bałam a to nic kompletnie nie bolało. A co sie dzieje z karmieniem?

misia super ze Natalka zadowolona z zajęć:tak:

Marta porządek??A Bałagan mamy?

Ala i jak wyniki odebrane?

Mam chwilkę... Poszłam się zapisać na jutro do lekarza, a w recepcji położna zapisywała i mnie się pyta czy chorzy jesteśmy:crazy:, jakbym była zdrowa to bym nie przychodziła:baffled:. Jutro na 16 idę na wizytę razem z Radkiem. Teścio pojechał do lekarza tylko po zwolnienie, a został mu założony gips... ma złamaną nogę:szok:, chcieli go zostawić w szpitalu ale się nie zgodził i jest u siebie, tak go wcześniej badali, że tego nie wykryli:wściekła/y: szkoda słów na tą służbę zdrowia.
Witajcie,
Motylla o u Ciebie też widzę nienajlepiej było ze spaniem...ale i tak masz dobrze że R pozwala odłożyć się do łóżeczka:tak:, M jak przebudzi się w nocy to za nic nie wróci do łóżeczka, od razu gnieździ się u nas.
To zależy, bo nie kiedy też chce leżeć u nas:tak:

Iwonka dochodzą:-)

Sunday dla M mam marchewkę z groszkiem i pierś z kurczaka a dla J zapiekanki na kolację. Chyba zdrówko powraca dla Maksia skoro zupcia zjedzona:tak:

Motylla o matko nieźle załatwili teścia na pierwszej wizycie:no:.

Anaconda o to długą przerwę macie z pływaniem, prawie jak u nas wakacje:tak:. A to jest takie ryzyko ze pan Jacek nie będzie prowadził Mai? A jak ona zapatruje się na ewentualnego nowego trenera?

Madzienka a to dobrze ze tylko łaskotało:tak:ale znając mnie to na pewno czuła bym ból;-). A o co chodzi z tym karmieniem co położna Cię tak pocieszyła? Niunia nie najada się czy co?

Kurcze taka pogoda że nie chce mi sie iść na basen:-(. A jeszcze dzisiaj Michał dostał pierwszą dawkę leku od alergii i zaczął często kichać:baffled:, i już dwa razy kichał w trakcie jedzenia to wiecie gdzie te jedzenie wylądowało:no:,a sprzątania dużo było:no:

hello hello....jejku jak mi się chce spać....normalnie wykańczają mnie te poranne pobudki....

justynka ale z dzieckiem jest ciekawiej niż z kotem.... i się człowiek tak nie nudzi...
jeszcze nie mam ustalonej wizyty u kardiologa...

aluśka oj skleroza nie boli ale za to nogi tak ha ha ha kiedy je odbierzesz....mam nadzieję że wyszły w porządku...

misia ja narzekam na brak snu....tj. na zbyt krótką noc....ale widzę że nie powinnam narzekać w porównaniu z Tobą :-):-):-)

madzienka i jak po zdjęciu szwów....mi w domu położna ściągnęła więc nie miałam z tym problemu....
wytrzymasz kochana wytrzymasz.... a ja zaciskam kciuki żeby było lepiej....

anaconda dorasta Ci córa....czas pomyśleć o maleństwie....cobyś za dobrze nie miała :-D:-D:-D
brawo dla Mai za miejsce na podium...ale jak by nie docenili jej talentu to bym ich oskarżyła o ślepotę

iwonka do 19 w pracy nie zazdroszczę....jak lektura????? aż dziw że to napisała kobieta

spadam bo mam trochę papierowej roboty....
miłego dnia....

Witajcie

madzieńka a co Ci położna powiedziała, ze tak sie zmartwiłaś? Nie martw sie dasz radę innego wyjscia nie ma:sorry:
sunday oj tak w tej sytuacji lepiej zeby Maks nie wychodził nigdzie w taką pogode w dodatku:sorry:
misia podziwiam Twoje poranne wstawania z uwagi nadługość snu:sorry:
marta a co to za porządki robisz?
aluśka u Juli w przedszkolu tez grupy łączone, ale dzieci z juli grupy jest akurat najwięcej:sorry:
antuaetka jak tam dzieciaki? chodzi Kubuś do przedszkola?

zmykam, bo jak zwykle mam w planie lezenie o 20:-)

Eliza chyba przechodzis zjakies przesilenie bo ja te jakos oczy caly dzien swedza.....
Justyna i co poszliscie na basen?????
Madzienka bez szwów pewnie o niebo lepiej co????;-)a co ta polozna Ci powiedziala????jutro zadzwonie...
Misia jak S pewnie jeszcze nie spi????:sorry:super ze zajecia sie N spodobały.....
Sienio lezysz w lozeczku?????
Anaconda super ze udało sie M zapisac do DK...o mamo samam juz do kolezanek wiesz ze juz Ci corka dorasta?????;-)

Wczoraj miałąm leniwe popoludnie bo P zabral maluchy do siostry a dzisiaj M obudzil sie z goraczka:baffled:pojechal dzisiaj z P ale juz rano wiedzialam ze od jutra pojde na L4 czy bedzie lepiej czy nie jakos ten tydzien wyjatkowo mnie meczy....poza tym trzymajcie kciuki przez najblizszy czas bo czarne chmury nadcagnely w pracy i sie zaczelo nowy pracodawca zaczal dzialac:no::nerd::rofl2::baffled:.....

Pol dnia M przelezal teraz spi cos go dopadlo....a B nie daje mu spokoju wogole lobuzuje swiadomie na maksa oj mialam dzisiaj skargi:-D

reklama
Maksio już leży w łóżeczku,ale coś nie bardzo chce mu się spać. My z W mieliśmy poważną rozmowę, która dobrze nam zrobiła.

marz zdróweczka dla Mateuszka!

sienio spokojnej nocki!

elza i jak Paulina przeszła już do Świdnika?

Justyna jak było na basenie?

Motylla no tak bo przeciez do lekarza chodzi się na ploty.....:baffled:

anaconda jak tam Maja po gościnie samotnej u koleżanki?

Do góry