reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

Motylla mniam gołąbki :tak: u nas też, ale od mamy :-D

Justyna Teletubisie też są na topie :-p

Madzienka oj to dobrze, bo już się martwiłam że na czczo wychodzisz :tak:

mandziula super że Mikołaj tak ładnie przyjął siostrzyczkę :tak:

Muszę iść do piwnicy po ziemniaki a nie mam kaloszy :baffled:

Karolinka prawie się przekręciła z pleców na brzuch, doszła do połowy i z powrotem, ale widzę ćwiczy dzielnie :-D a ja stoję z aparatem nad nią :-D żeby nie przegapić.

reklama
Witam i ja :-):-)
Rano Was troszkę poczytałam ale już na odpisywanie czasu zabrakło :tak::tak:
Oczywiście dzisiaj też niczego się nie dowiedziałam bo w piątki nie robią spirometrii bo gabinet zamknięty :sorry2::sorry2: normalnie nie dane jest nam się porządnie zdiagnozować :sorry2::sorry2: tak więc pani doktor dała nam jakieś wziewki i kazała pojawić się za jakieś półtora tygodnia, zapisałyśmy się na 12.02, do tego p.doktor pytała czy Maja miała robione ktg a ja na to że nie miała nic robione bo ona była prawie zawsze zdrowa :tak::tak: no zobaczymy co jej wyjdzie po tej spirometrii :confused::confused:
Potem po pulmonologu poszłyśmy obejrzeć przyszłą szkołę Mai i zapisać się :tak::tak: pani już nam oznajmiła że 05.06 jest zebranie dla wszystkich pierwszaków i wtedy dowiemy się już o książkach i innych takich organizacyjnych rzeczach :tak::tak:
Madzienka tak jechałyśmy autobusem, ja tam przy tej Hipotecznej to nawet nie próbuję parkować :no::no: dzięki za pomysły na ferie ale Maja już się umówiła z Olgą że będą chodziły codziennie do domu kultury tutaj koło nas :tak::tak:
Mandziula super że już w domu jesteście, niech się Zosia ślicznie zaaklimatyzuje a Ty mamuśka dochodź do formy :tak::tak:
Sunday krzycz na tego swojego W niech oszczędza nogę żeby jeszcze gorzej nie było :tak::tak: co do rysunku to Maja wszystko sama narysowała :tak::tak::tak:
Aneta ooo to widzę że w weekend sobie odsapniesz na Kalinie :-):-)
Marta zdrówka Wam podsyłam :tak::tak:
Elza jak Twój J? Bardzo go wysypało? :confused::confused:
Hexe o kurcze, daj znać jak ten maluszek i co lekarze na to mówią? :confused::confused:
Motylla mniam mniam gołąbki, muszę sama zrobić po niedzieli :tak::tak:
Zmykam na obiadek bo jeszcze muszę z Mają do reala podskoczyć bo byłyśmy w leclercu a tam żadnych kucyków pony nie było :szok::szok: a Maja dzisiaj nie popuści :-D:-D

Ostatnia edycja:
Witajcie,
tak sobie przejrzałam w wolnej chwili wątki na naszym lubelskim forum i ja chyba jestem tutaj najmłodsza:happy2:
Zbieram się cały dzień, żeby coś tutaj naskrobać...

hexe ja niestety nie pomogę:-(
sunday lekarka przyjmuje w normomedzie na spokojnej i w przychodni przyszpitalnej na Staszica, a co do nogi W. to niech w miarę możliwości trzyma ją w górze:tak: zdrówka dla Maksa
madzienka trzymasz się jeszcze??;-) a co do pogody to ja już wolę zaspy niż tą pluchę:tak:
aneta prawie od miesiąca boli mnie brzuch w dole,po prawej stronie i nikt nie wie dlaczego:confused::-( brawo dla Karoli, a mój Kuba ma bardzo małą ilość zdjęć-muszę to nadrobić:tak:a co do słoiczków to ja K daje już od miesiąca bo moje dzieci są niestety bezmleczne, E jak miała pół roku to posmakowała mięska ii już nie chciała piersi ani jakiegokolwiek innego mleka (dopiero teraz je większe ilości produktów mlecznych) a K od miesiąca jest na mm (sam zrezygnował z piersi) i na słoiczkach bo ciągle mu mało:-D
justyna dzisiaj to tylko w kaloszach, u nas na podwórku pod wodą jest lód, nawet chodzić się nie da, a samochód "tańczy" jak chce:tak:
mandziula fajnie, że M tak dobrze przywitał siostrę:tak:
marta zdrowka dla chłopaków
motylla aa gołąbki, uwielbiam tylko z dużą ilością sosu:-)
anaconda może zmień lekarza bo ile można, ganiają Was i odsylają z tygodnia na tydzień:no:
emka gdzie jesteś??????

nareszcie weekend....yupiiiiiiiiiiii.....chociaż nie wiem czy mam się ciszyć....jak na razie nie jest źle mąż grzecznie choruje....nie zgrywa męczennika...po pilota od tv sięga sam :-D:-D:-D

maltanka no świetnie upiekłaś sernik :-D:-D:-D chłopaki się chyba nie najedli

marta póki co gorączka nie jest taka wysoka u J ale wszystko przed nami....Cz miał 39 więc jest to możliwe...........zdrówka dla chłopaków...

sunday tak ja chorowałam na ospę....
jak tam noga W opuchlizna schodzi....i jak po pierwszym dniu pracy???

madzienka dziękuje....nocka przespana....dzięki Bogu

mandziula witajcie w domku....super że Mikuś tak fajnie przyjął siostrzyczkę....

Koniec tygodnia...i wekend...i jeszcze tydzien i ferie...

Eliza hehe mój w końcu wrócił do pracy a Twoj w domu... dzięki noga w ciągu dnia podobno spuchła, ale po zabiegach jakos juz nawet widać kostkę...

patlysia a to ile masz lat?(chyba wypada babie pytać babe ;-) )

anaconda no to rzeczywiście nie macie szczęścia do wizyt u pulmonologa:baffled:

aneta ale macie... to jak bedzie w Lbn to wiesz...gdzie mieszkam:-p
gratki dla Karolinki za super postępy.

Motylla gołąbki?mniam...u nas dzisiaj ogórkowa...

Marta zdrówka dla chłopców!

mandziula Zosienka witajcie w domu!!!

Justynkaco upolowałaś w ciuszku?Ja dzisiaj na szybko sweterek:-p
To jak wykorzystamy ten wekeend jak zostajecie....???

karlita dzieki za info o Madziarce.

Madzienka i jak się macie???

Sunday mam 23 lata, Miśka była nieplanowana ale świadoma i pokochana od pierwszych chwil:-) no i jestem przykładem, że można być młoda mamą, żoną,można studiować i pracować i wszystko da się tak ułożyć żeby było dobrze;-)
a swoją drogą u nas w rodzinie wszyscy tak wcześnie zaczynają, mama śmieję się ze mnie, że ja też wcześnie zostanę babcią:-D:-D:blink:
elza miejmy nadzieję, że Twój mężulek łagodnie przejdzie tą ospę bo nie ma nic gorszego niż chorujący chłop w domu:tak::blink:

M już śpi, a że dzisiaj bez drzemki był to zasnął zanim mleko wypił:-D. Ja już oporządzona na noc, siedzę i czekam na J, może jak kolejek na poczcie nie będzie to szybko wróci;-)

Sunday też sweterek, dla M:tak:. Jak noga W, opuchlizna całkiem zeszła?

Anetka brawo dla Karolci za próby przewrotów:-)

Patlysia to Ty jesteś bardzo młoda:-D. Moja Mama też młodo mnie i siostrę urodziła, ale żadna z nas nie poszła w jej ślady:-D.

Anaconda dziwne te wizyty:no:. Może do trzech razy sztuka;-)i na trzeciej wizycie dowiesz się co jest Majce. Jak zakupy w real, Maja kupiła to co chciała?:-D

Witam,
Natalka śpi,Staś ogląda z tatą Władcę Pierścieni:-Dwczoraj się zaszczepiliśmy:tak:wieczorem Staś się rozżalił,ale po leku przeciwbólowym usnął o 23 i spał...uwaga do 8:biggrin2::biggrin2:Natalka rano wstała z zatkanym noskiem,ale zaryzykowaliśmy i poszła do przedszkola....na razie nie widać oznak chorby:tak:ja dziś w biegu,bo sprawy w ZUSie załatwiałam,ale się udało:tak:
lakatator działa jak należy:tak:tylko mały nie chce współpracować z butlą:no:gryzie,bawi się,ale nie je...ani ze zwykłej ani z Calmy:wściekła/y::-(a czasu niewiele zostało na naukę:sorry2:
mandziula Zosienka witajcie w domu!!!super,że Miki tak ładnie przyjął siostrzyczkę:tak:jak się ogarniesz pokaż foteczki:tak:
sunday ale super taka perspektywa....ferie...też chcę:sorry2:oby rehabilitacja pomogła W!:tak:
elza zdrówka dla męża...no a dla Ciebie może cierpliwości:tak:
marta zdrowka dla chłopaków:tak:Anaconda wow...cudny....Maja naprawdę ma zdolności...
anaconda no to się macie z tymi lekarzami:no:
anetko brawa dla Karolinki:tak:
madzienka co u Was?Lenka czeka do poniedziałku...?;-)
Anaconda wow...cudny....Maja naprawdę ma zdolności...:tak:

Justyna no nie w ten weekend jesteś w domu....:sorry2:chyba musisz jakiś grafik nam pokazać żebyśmy zorganizowały spotkanie na które i Ty dotrzesz...:tak:
a co J robi na poczcie o tej porze??:nerd:

Misia powodzenia w nauce picia z butelki...trochę późno to zaczynacie ale trzymam kciuki...:tak:
jak nie dacie rady smoczkiem to są takie butelki z łyżeczką chyba Lovi
a Natalcię przeinhaluj wodą z tymiankiem i będzie dobrze....
a Lenka mam nadzieje że nawet do wtorku posiedzi:-D:-D:-D

Anaconda coś masz pecha do tego lekarza...:tak:
Majeczka zapisana do szkoły, to znaczy że już ma tam miejsce zagwarantowane???

Sunday a może niech W skorzysta z jakiegoś usztywniacza na kostkę...trzymam kciuki żeby z noga było coraz lepiej....
a my dziękujemy jakoś się trzymamy

Eliza dzielnego masz chorowitka w domu że nawet sam po pilota sięga....i oby temparatura nie wzrosła
a jak Czarujący...wraca już do zdróweczka???

Patlysia dziękuję trzymam się, ja tez nie przepadam za tym co jest za oknem ale jeśli byłaby to zapowiedz wiosny to jestem na tak:tak:

spokojnych nocek....

reklama
Pogoda jednym słowem ble....pod sniegiem ukrywa sie woda i chodzi sie po tym okropnie....mam nadzieje ze wiosna idzie juz do Nas....ja dzisiaj cale popoludnie sama i zreszta teraz tez bo P wkoncu musial cos podubac w garazu przy samochodzie dzieciaki poszly pozniej spac M z racji piatku obejrzal Alvin i wiewiorki a ja w tym czasie dokonczylam sprzatanie i tym sposobem mam czysciutko na weekend...jutro za jakis obiad tylko musze sie wziac ale chyba beda nalesniki na slodo i ze szpinakiem dla kazdego cos dobrego:-)

Madzienka dobrze ze masz juz P w domu...zawsze jestes juz spokojniejsza.....
Mandziula witamy Was...super ze Miki tak ladnie przyjal siostre M tez tak przyjal brata i zostalo mu to do dzis nie znudzil mu sie on ani troche.....:-)i jest to mega slodkie:-)ogarnijcie sie i zagladaj do Nas....
Elza zdrowka dla M ale Go wzielo oby szybko mu przeszlo...
Sunday niech W oszczedza noge aby sobie nie pogorszyl a jak M???
Anetka mowisz weekendzik w lublinie jakie plany?????:-)
Anaconda cos nie macie szczesci do tych lekarzy......rysunek Mai SZOK naprawde jestem zaskoczona cudny....
Misia super ze sprawy w ZUSie pomyslne zalatwione czyli babcia bedzie legalna niania????:-Djak nastroje przed powrotem?????
Marta wspolczuje nocki i zdrowka dla chlopcow....

U nas ok jakos w tym tygodniu padalismy i zasypialismy z dziecmi wczoraj jeszcze sasiedzi nas odwiedzili wiec jakos dlugo nam sie wszstko zeslo.....M chodzi dzielnie do dentysty naszzescie nic do leczenia nie ma i za tydzien lakierowanie....oj a troche sie obawialam bo kilka razy cos mowil ze go zab boli ale jest ok....

My weekendspedzamy w Lublinie w sumie bez zadnych wiekszych planow po prostu trzeba troche poleniuchowac ale moze troche pogod wkoncu pozwoli na przyjemniejsze spacery.....:baffled:

Milego weekendu kolezanki:-)

Do góry