reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

Witam,

Znowu mam dziwny wygląd strony:baffled:szeroka na cały monitor:no:

My już po saneczkach i orzełkach na śniegu:rofl2:, M śpi już dobrą godzinę a ja już obrobiłam się z kopytkami, i teraz popijam kawkę:tak:

Anaconda
dr Żywicka przyjmuje jeszcze w Intermedzie, prywatnie. Nie wiem jak długo do niej się czeka, ja byłam z M rok temu w Luxmedzie to ok 2 tyg czekałam:tak:

Mirosia dobrze chociaż że Ł nabrał trochę rozumu i wozi O do żłobka, bo w taką pogodę to ja nie wiem jak Ty byś dała radę z dwójką iść do żłobka. Ze spodniami nie pomogę, bo mój M sporo mniejszy od O:tak:

Sunday niestety takie czasy niektóre dzieci nie mają ani posłuchu ani szacunku do nikogo:no:, może z nadejściem ferii troszkę odsapniesz psychicznie od nich:tak:. A jak Maksio i jego uszko?

Misia może i dobrze że przesunęli Wam szczepienie, ale wkurzające jest to że jedna lekarka zezwala a druga nie:baffled:,i współczuję przeprawy z wózkiem przez zaspy:no:

Anetka co u Was, P skończył wcześniej pracę?

Marz fajnego pomocnika miały panie ciocie:tak:

Madzienka fajnie że dzisiaj dzień luzu i ani gotować nie musisz i i po Julcię nie musisz jechać:tak:A to dzisiaj masz wizytę u gin.?

Maltanka życzę poprawy nastroju i obyś szybko uporała się z robotą:tak:. A jak Hubert się czuje?

Gona, Karlita w mieście to jeszcze te śniegi można przetrwać, bo administracja czy miasto odśnieżają, ale gorzej jest jak ktoś ma swój domek i musi naginać z łopatą:no:, ale za to też macie tam u siebie czysty śnieg( bez kup i sików) i można iglo zrobić:-D

Mandziula czekamy na fotki znaku drogowego:-):tak:, masz okazję to opieprz księdza!! Co on sobie myśli królewicz jeden, że ty będąc jedną nogą na porodówce będziesz dybać na niego pod płotem:angry:,

Eliza wow śliczności porobiłaś z dziećmi na DzBiDz:-)A jak miewa się Czaruś?

Hexe80 Witaj:-), zapraszamy do udzielania się na naszym forum:tak:,

Iwonka i jak tam zaliczenie? I jaką decyzję podjęłaś z kurtką, oddajesz ją do pralni czy sama upierzesz?

Talia buziak dla Gabrysi z okazjii 3 urodzinek:-)

Ja tam nie narzekam na zimę, śnieg, odśnieżanie autka, bo od wczoraj korzystamy z usług MPK:blink::-p

Zmykam, moje śliczne już wstało:rofl2:

reklama
Dzień Doberek:-) ale fajna zima... moi korzystając z okazji pojechali do Chrzanowa na narty...
Iwona ja na Twoim miejscu oddałabym kurtkę do pralni albo "wyprała" wilgotną szmatką...
Mandziula pochwal się strojem, Emilka w sobotę też ma bal przebierańców ale ona chce być konikiem pony:tak:
Maltanka współczuję, że masz tyle pracy przed sobą.
Karlita ja to sama się oferuje do odsniezania, zeby chociaż z domu wyjść, tyle, że u nas same ścieżki do odkopania bo resztę tata pługiem odśnieża:tak:
Mirosia ja ze spodniami też nie pomogę, sama szukam na E ale narciarskich
Sunday oj niektóre dzieci potrafią byc bardzo bezczelne i bez jakiegokolwiek dobrego wychowania...
Justyna ja też dołączam z kawką:-)

Eliza jak Czarek i jego ospa?
Hexe80 Witaj
Misia to dobrze,że nie zaszczepili Ci Stasia, długo chorował i teraz ta grypa panuje...lepiej dmuchać na zimne
Anaconda i jak wybrałaś się po Maję saneczkami?
Madzienka dobrze, że jeździsz taxi, do mnie mąż dzwonił i mówił, że po Lbn gorzej się jeździ niż u nas na wsi.

Zmykam, bo dzisiaj zrobiłam dzień prania... aaaaa zapomniałam się pochwalić, w sobotę ( po długim czasie siedzenia w domu) byłam na "balu" u męża w pracy, mimo, że zabawa nie należała do najlepszych i przez 3 dni byłam na uczelni to i tak się cieszę, że w końcu wyszłam gdzieś bez dzieci :tak::-D

Zasiadam z kawką i niedługo będę obiadek jadła :tak::tak:
Madzienka ale masz dzisiaj luz :tak::tak: odpoczywaj odpoczywaj jak możesz :tak::tak:
Karlita to są właśnie uroki mieszkania w domku że trzeba sobie samemu odśnieżyć :tak::tak: ja dzieciństwo też spędziłam w domu i nie narzekałam ale wtedy do moich obowiązków należało tylko ulepienie bałwana :-D:-D
Mandziula oby księżulek dzisiaj do Ciebie dotarł :tak::tak:
Mirosia to bardzo dobrze, że Ł odwozi Olka do żłobka, chociaż to masz z głowy :tak::tak: a jak jego powrót po tak długiej nieobecności? :confused::confused:
Hexe80 witamy i zapraszamy do pisania z nami :tak::tak:
Justyna a to Ty byłaś z M u niej jako pulmonologa? A czemu? :confused::confused: a ja dzisiaj twingusia znowu odśnieżyłam i znowu mi go zasypie :dry::dry: kopytka mniam mniam :tak::tak:
Talia wszystkiego najlepszego i duży buziaczek dla Twojej trzylatki :tak::tak:
A ja się wzięłam i wreszcie choinkę rozebrałam, teraz jak będę wychodziła po Maję to zaniosę to wszystko do piwnicy i będzie spokój :tak::tak:

Patlysia dzisiaj dzień prania a jutro prasowania;-)super ze wypadzik z mężem zaliczyłaś:-)

Anaconda akurat byłam u niej jako u alergologa:tak:, wczoraj dopiero sprawdziłam że ona i pulmonolog i pediatra:-D

Zjemy obiadek i wyskoczymy na saneczki do biedronki:tak:

ale dzisiaj poleżakowałam...teraz czekam już na rodziców, Juleczke i obiadek;-):tak:

Mandziulka umówiłaś się na ktg???
trzymam kciuki żeby jaśnie wielebny dzisiaj do was dotarł...jedziecie po niego???

Hexe80 witaj i pisz częściej....twój nick kojarzy mi się ze szczepionką:-p
z okolicy abramowickiej, z tego co kojarzę nikogo nie ma...

Justyna udanego spacerku...
wizytę mam jutro:tak:

Talia buziaczek urodzinowy dla Gabrysi....Zobacz załącznik 533680
co u was jak Wasze zdróweczko??

Eliza jak Czaruś???

Justyna na szczęście nie prasuje wszystkiego, staram się rozwiesić pranie jak tylko się upierze, a i tak prasuje zazwyczaj przed wyjściem także jutro jakiś inny dzień wymyślę:-D może jakieś pieczenie ciasteczek...:-)

hello....jak fajnie mieć szofera...dzisiaj mój J zawiózł mnie do pracy i przywiózł:-):-):tak::tak:....super...szkoda że tylko dzisiaj ma wolne :-:)-:)no::no:

misia może i dobrze że jeszcze Stasia nie zaszczepiła....miejmy nadzieję że to gardełko czerwone nie zapowiada nic gorszego....
u Czarka przełożyli DZBiD bo jest malutko dzieci....i u mnie też się wykruszają

marzenka super że Wam parking odśnieżają u nas niestety nie i ten śnieg jest spychany na boki i już ciężko zaparkować....a jeszcze niektóre barany na letnich oponach jeżdżą....i wczoraj taki jeden nie mógł zaparkować to zostawił samochód bokiem na 3 miejscach :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
bidulek B męczą go te ząbeczki...niech szybko wyjdą i przestaną go męczyć

mirosia no to ładna kobitka z Marzenki....dzielna....
szkoda że nikt nie mógł pojechać do O na DzBiD , a dziadkowie od strony Ł?????

madzienka fajnie Ci samochód odśnieżą mama obiadek przywiezie...ale to dobrze Ty masz teraz odpoczywać póki możesz....
bo niedługo skończy się ta sielanka:-):-):-)
kiedy masz wizytę????
mandziula u mnie dzisiaj też wizyta księdza....a tak w ogóle możesz mu delikatnie zwrócić uwagę że tak się nie robi....a jak Cie poniesie to trudno....w końcu jesteś w ciąży i możesz mieć burzę hormonów :-D:-D

hexe witaj.....!!! udzielaj się, daj się poznać
justynka dzięki Czarujący nadal wykropkowany....moja krówka Milka ale na szczęście nie pojawiają się już nowe krostki....tylko swędzi go bardzo bo dzisiaj w nocy to drapał się dwiema rękami naraz

patlysia super że się wybrałaś z mężem na bal....chwila wytchnienia każdej się należny
anaoconda jak tam powrót saneczkarski???? Majusia pewnie zadowolona a mamie bicepsy rosną :-D:-D:-D
talia 1000 buziaczków dla Twojej księżniczki....dużo zdrówka

DLA ZAINTERESOWANYCH
[h=5]Mamy dla Was niespodziankę, otóż jutro o godzinie 11 zapraszamy Was na spontaniczny pokaz cyrkowy dla dzieciaków do 4 roku życia. Przyjdźcie do siedziby Fundacji na Głowackiego 35 (I piętro), spotkanie ze specjalistką od "cyrkowego czary-mary" jest bezpłatne:) Ale będzie zabawa :) Do zobaczenia![/h]
Eliza dobrze że krostki już nie wychodzą...teraz życzymy szybkiego ich wysuszenia....
i wizyty wielebnego bez długiego oczekiwania...

Jutro u nas Dzień Babci i Dziadka w przedszkolu...więc rano tata zawiezie nas do przedszkola a później z nimi pojadę obejrzeć przedstawienie:tak::tak:

Witajcie.
Moj dzień w pracy dzisiaj nawet szybko zleciał. Widze że mieszane uczucia i zdania macie n/t artykułu p.Zawadzkiej, i dobrze bo zawsze kij ma dwa końce i zawsze prawda jest gdzieś po środku. Co do umiejętności dzieci to uwierzcie mi że naprawdę są takie dzieci które za pół roku idą do pierwszej klasie a nie potrafią trzymać i posługiwać się nożyczkami... już nie będę wspominać o samodyscyplinie bo to już inny temat...

Maksio już nawet lepiej, tylko bidulek w nocy kaszle aż spać nie może, a my razem z nim... dzisiaj zakupiłam syropem na kaszel i podam mu też Zyrtec, i on się męczy a ja do pracy idę jak neptyk:baffled:

Madzienka super,że masz obiadek od mamy. My dzisiaj zjedliśmy mamusine pierożki, a na jutro już zrobiłam gulasz.

elza esktra taki szofer;-) szkoda,że tylko dzisiaj był...

talia Buziaczki dla Gabi z okazji urodzinek!!! Jak Wasze zdrówko?

Hexe80 Witaj!!!

anaconda dopiero choineczke rozebrałaś?Ja juz szczerze mówiąc powoli myśle o wiośnie i kolejnych świętach...

patlysia ja dzisiaj tylko jedno pranie,ale to tylko dlatego bo nie mam miejsca na suszenie...:baffled:

Justyna współczuje problemow z autkiem....:-(

mandziula jak wizyta proboszcza???

mirosia super, że Ł wziął się za swoje ojcowskie (choc odrobine) obowiązki, no i że rodzice cały czas są pomocni:-)

karlita noo proszę i ty z łopatą ;-) a ja dzisiaj poszlam na piechotkę do pracy a jak wracałam to pod blokiem było mega odśnieżanie przyjechała koparka i odśnieżała parkink i uliczki osiedlowe:tak:

maltanka jeju współczuje... dużo wytrwałosci zycze!!!

reklama
Witajcie.

Zastanawiam się po co ja włączam komputer :dry: jak i tak nie mam czasu spokojnie posiedzieć, chyba tylko po to żeby prąd żarł :sorry2:

Rano mieliśmy rodzinne wyjście do dermatolog, sama w taką pogodę bałam się jechać, więc pojechaliśmy wszyscy, przy okazji Pani obejrzała Olę i Pawła, Karolcia grzecznie siedziała w foteliku :-D ja mam jak zwykle zakaz dotykania środków chemicznych, bo już ręce popękane, na włosy brać witaminki i dała mi spis szamponów, a jak skończę karmić to dostanę jakiś płyn i mam się wtedy zgłosić jak najszybciej na usunięcie znamiona na piersi, na szczęście powiedziała że to nie jest zmiana nowotworowa :tak:

Karolinka po szczepieniu dostała tylko raz gorączki, a później całą noc spała ładnie wtulona w mamusię :-p

sunday szkoda że się tak męczycie przez ten kaszel, zdrówka dla Maksia

Madzienka szkoda że nie mogę skorzystać, jeszcze żeby pogoda była inna to nawet busem bym się wybrała, jutro masz wizytę?

elza super mieć takiego szofera, szkoda że tylko jeden dzień, ale zawsze to coś, wczoraj nie mogliśmy z Pawłem nigdzie wjechać na parking na kalinie, zaspy takie że szok, jak już trochę się udało, to samochód stawał i musiałam go wypychać, fajne te talerzyki i zaproszenia :tak:

anaconda a nie chcesz poodśnieżać trochę u mnie? skoro już swoje auto odśnieżyłaś to zrób sobie wycieczkę do Piask, trasa pięknie odśnieżona, gorzej z tymi mniejszymi :-D

patlysia super że udało Ci się wyrwać z domu z mężem

Justyna nie skończył niestety wcześniej, czekałyśmy do 22,15 na niego, w domu byliśmy prawie o 23, chyba długo nie pojeździcie mpk :-p

hexe80 witaj

mandziula i jak ksiądz? nie zawiódł dzisiaj?

mirosia cieszę się że Ł zaczął Ci w końcu trochę pomagać, ładnie waży i mierzy Marzenka :tak:

karlita oj fajne, fajne :-p mnie już wkurza to odśnieżanie, latasz z łopatą a za chwilę znowu to samo :baffled:

marz a dawałaś mu Camilię na ząbki? u nas pomagało Oli, a jak było już całkiem źle, to dawaliśmy jej na noc przeciwbólowy

gonia dobrze że teraz masz z kim jeździć do pracy, ja się samej nie wybieram nigdzie w taką pogodę

misia może to i lepiej że odłożyli Wam szczepienie, nam też kiedyś lekarz kazał się wstrzymać chyba 2 tygodnie po ostatniej dawce leku

maltanka przegoń doła, a jak Twoja noga? już CIę nie boli?

talia wszystkiego najlepszego dla Gabrysi

Idę podrzucić do pieca, bo coś mi zimno :baffled:

Do góry