reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

Anakilim mam nadzieję Kochana że maluszka tulisz już do piersi:tak::tak:

Dzięki dziewczyny za porady :-D, jak ja bym chciała mieć już maluszka :tak:.
A tort przepiękny , tylko pozazdrościć talentu.
Fogia świetne fotki a tort bombowy:-):-):-)
U nas staranka na razie zaprzestane:-( bo jak pójdę do pracy:baffled:?Fakt,że od marca do końca czerwca niedługo ale zawsze coś;-):tak:.
do czerwca szybko zleci:tak::-):-)
a my nadal działamy:-p
hejka!!!
Ale mnie tu daaawno niebyło ojejku :szok: a tyle sie wydarzyło , że zbraknie mi czasu aby to opisać. Najważniejsza wiadomosć to taka, że będziemy mieli nowego członka rodziny :-) .Wczoraj sie testowałam i jak nic 2 kreski... jak narazie jestem troszke rozbita i przetrawiam to pomalutku:-). w sumie sie staralismy od 3 mcy, ale zawsze jest to szok. Teraz będę częściej do Was zaglądać :tak:
Gratulacje :-):-):-)
Spokojnych 9 miesięcy życzę:tak::tak::tak:
Witajcie, właśnie wróciłam i zaraz będę nadrabiać zaległości z forum:tak::tak: Wczoraj już nie miałam kiedy zajrzeć, bo byliśmy w szkole rodzenia. Zakaz odwiedzin i matek i noworodków obowiązuje wciąż i na razie nie zanosi się, aby był odwołany (prawdopodobnie zaplanowane w lutym zwiedzanie oddziałów będzie odwołane:-:)-(). Jestem już po wizycie - znowu antybiotyk, niby bakterii nie tak dużo, bo gdyby nie ciąża to takiej ilości by nie leczyli, ale tak dostałam jakieś cud lekarstwo (tak przynajmniej twierdzili w aptece)....mam nadzieję, że ten cud zadziała, bo ....dwie saszetki kosztowały ponad 70 zł:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Poczytam was trochę i jak mi się uda nadrobić to się jeszcze odezwę:tak::tak:
o matko jakie drogie:szok::szok:oby przyniosło szybkie efekty i bakterie poszły precz:tak::tak::tak:
Witam wszystkich!Ja po pracy! Po powrocie poszlam od razu z Maksem na spacerek,wzielam sanki i taka szczesliwa wyszlam,a on w placz ze nie chce jechac na sankach!No myslalam ze padne i tak meczylismy sie nawzajem z tymi sankami.40minut lazilismy po osiedlu i ciagalismy sanki!:baffled:
Teraz zrobilam ciasto na naleśniki i zaraz zabieram sie za smazenie!!!!:-)
Sunday to strasznie męczący spacer mieliście:baffled: nie zazdroszczę:no::no:
hej kobietki

wróciłam w końcu do domku, o dziwo udało mi sie wszystko załatwić, zrobiłam wszystkie badania i lekarz orzekł że dam radę urodzić;-) serducho ledwie zipie ale a radę;-):tak:
super ze wieści dobre:tak::tak::tak:
Kurczę, gardło mnie boli...jak przy początku anginy...:baffled::baffled::baffled::baffled: Znikam do łóżka - może przejdzie
Mam nadzieję, że szybko pójdą te bakterie, albo przynajmniej znikną do końca ciąży!!! Zgadza się, dwie saszetki w odstępach do wypicia.
zdrówka życzę:tak::tak::tak:
Witam.
Juz nie moge za wami nadazyc z czytaniem:-)
Wiecie jestem w szoku gdyz sie okazalo ze mala ma chyba uczulenie na Cebion i Cebion Multi.Odkad skonczyla ok 3 tyg podawalam jej te witaminy codzienie tak jak kazali w szpitalu.Podczas rozmowy z mojim lekarzem okazalo sie ze szpitale przypisuja te witaminy rutynowo wszystkim wczesniakom i dzieciom co maja np.problem z sercem.Widzialam ze mala cos uczula a nie mialam pojecia co az na forum odnosnie atopowego zapalenia skury doczytalam ze wlasnie Cebion moze uczulac.Odstawialam wit i wysypka zaczyna schodzic...

A bylam wczoraj w pracy i sie okazalo ze nie musze pisac pisma o te dodatkowe daw tyg. macierzynskiego gdyz dostaje go automatycznie:-)

Pozdrawiam i zycze milego dnia
sąsiadko moja to kiedy się spotkamy?

Oj dobrze ze w końcu udało Ci się dojść do tego co uczula mała:confused::confused::confused: no kto by pomyślał:nerd:

reklama
Witam wieczorkiem:-D

Po pierwsze Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin dla Filipka Moc uscisków i całusków:-)
Kuba mi troche choruje Właściwie to nic poważnego ma zapalenie spojówek. I w pracy mam zapierdziel. Co do Cebionu Multi to mały mi po nim strasznie ulewał.
Maltanka moze Hubert nie jest już tak czesto głodny je bardziej tresciwe dania. Kuba np. je przeważnie co 3,5-4 godz. ale bywają jeszcze takie dni, ze domaga sie co 2.
Oby szybko oczka Kubusiowi wyzdrowiały:tak::tak::tak:
Dzieki dziewczyny za slowa otuchy....ale jego sie nie da tchnac jakas praca tworcza,a juz szczegolnie pracami domowymi za ktorymi nie przepada.....jak sobie sam cos umysli , to i owszem nawet o jedzeniu zapomina,ale jak ja mu cos nakarze lub poprosze to juz gorzej,tyle wtedy lametu:szok::szok::szok:
Aneta pożytku z męża życzę;-):tak::tak:
Aluśka,trzymam kciuki za owocne staranka;-):tak:.A co do spotkania to przecież zapraszałaś nas do P na 16-go:-p:tak::sorry2:.
na pamiętam pamiętam tylko mam nadzieję że mi się plan w szkole nie zmieni:baffled: bo kosmetologię mają mi gdzieś w cisnąć przed 25 stycznia a nie wiemy jeszcze gdzie:no::no:

Witam sie z rana dzis :-D
Maz wybyl gdzies na dwor,wiec zajzalam chwilke do was z Karolina na kolanach.....cos dzis tylko mama i mama:confused: a ja na dzis bpierogi ruskie wymyslilam,ciekawe czy da mi nalepic:-)

Witajcie!!!
Ja wciąż przeziębiona - wczoraj jeszcze gardło bolało, ale dziś lepiej - piłam syrop prawoślazowy, ssałam Tantum Verde i płukałam gardło płynem Hasco Sept i póki co gardło ok:tak::tak:. Gorzej z katarem - tego się nie tak łatwo pozbyć; noc przez to koszmarna - nie tylko bieganie do kibelka, ale też do łazienki z nosem:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:. A teraz samopoczucie do d.... i morze miodu już też nie pomaga. Jak ktoś ma na katar sprawdzony szybki sposób to poproszę:tak::tak::tak:

Witam.

Anet podziwaiam ze masz checi robic pierogi..ja nie umiem i dla tego jak mam smaka na pierogi to ide do garmazeri niedaleko mnie i kupuje..

ja juz mam 3 noc nie przespana bo Ayka marudzi przez sen i wogle w ciagu dnia tez jest marudna i placzliwa oraz bardzo sie slini..mam nadzieje ze nie zaczal sie okres zabkowania...

Aluska pewnie ze chetnie sie z taba spotkam tylko narazie nie wiem kiedy.Czekam az moj pojdzie do pracy w tedy bede miala czas dla siebie...

Dziewczyny jakich używacie chusteczek nawilżonych dla swoich pociech?
Oglądałam dzisiaj DDTVN i był temat o kosmetykach a mianowicie o ich składzie. Zwracali uwagę jakie składniki powoduja alergię są tosyczne i rakotwórcze. Wspomnieli również o chust naw i nie powinnio być 2-bromo-2Nitropropane-1,3Diol. Ja ostatnio kupiłam bobini i bardzo mi sie podobaja czytam skład a tam to własnie jest. Oprócz tego mowili że wogole w kosmetykach powinno byc jak najmniej a najlepiej wcale składniku który ma w nazwie paraben no i patrze a tam tego świnstwa kilka sztuk i nie tylko. Nigdy sie az tak nad tym nie zastanawialam ale chyba musze zwrocic na to uwage bo jednak kosmetyk przechodzi przez skóre. Co wy o tym myslicie?

Dziewczyny jakich używacie chusteczek nawilżonych dla swoich pociech?
Oglądałam dzisiaj DDTVN i był temat o kosmetykach a mianowicie o ich składzie. Zwracali uwagę jakie składniki powoduja alergię są tosyczne i rakotwórcze. Wspomnieli również o chust naw i nie powinnio być 2-bromo-2Nitropropane-1,3Diol. Ja ostatnio kupiłam bobini i bardzo mi sie podobaja czytam skład a tam to własnie jest. Oprócz tego mowili że wogole w kosmetykach powinno byc jak najmniej a najlepiej wcale składniku który ma w nazwie paraben no i patrze a tam tego świnstwa kilka sztuk i nie tylko. Nigdy sie az tak nad tym nie zastanawialam ale chyba musze zwrocic na to uwage bo jednak kosmetyk przechodzi przez skóre. Co wy o tym myslicie?

:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:

My uzywamy Pampers Sensitive na zmiane z chusteczkami z Biedronki Dada...dla mnie są rewelacyjne, ale zaraz idę sprawdzić skład:shocked2::shocked2::shocked2::shocked2::shocked2:

reklama
Do góry