reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

Ja dsziesiaj byłam w realu po pampersiki bo cena dnia 40zł Jumbo Pack oczywiescie ja zwykle rozm 4 wyczyszczona, później kobitki doniosły i chciały powkładac do koszy ale jak zobaczyły jak ludzie sie rzucili na nie to jedna do drugie ze moze zostawmy te pieluchy na palecie szybciej zostana rozpakowane:-)

:szok::szok::szok: to pewnie jutro nie mam po co się wybierać:baffled:

Witajcie kochane!
Ja melduję się na chwilkę, bo zaraz jedziemy do Tesco zobaczyć i mam nadzieję kupić jakieś ubranka dla małej.:biggrin2::biggrin2::biggrin2::biggrin2: Do usłyszenia więc później:tak::tak::tak:

misia i jak zakupy?

Dziewczyny, mam probem moj synek nie chce w ogole jesc-pic mleka,kaszek,kakaa nawet danonki ciezko mu oda!:-:)-( Jedyne co nawet je to twarozek ze smietana!Wydaje mi sie ze mleko jest bardzo wazne w diecie takiego malego dziecka. Co myslicie?Czy ktoras z Was miala podobny problem albo slyszala o czym takim????

mi też się wydaję, że ważne jest mleko, ale nie spotkałam się jeszcze z tym, żeby dziecko w ogóle nie jadło.:no2::sorry2:

witajcie!
u nas nic ciekawego. siedzimy w domu. byliśmy dzisiaj na spacerku, ale Hubert miał radochę jak nasz pies zaczął po śniegu skakać. wyglądał jak królik, a ten jak zaczął się z niego śmiać to aż czkawki dostał.

byliśmy w Leroy Merloy popatrzeć za sankami, (ale nie było) i lampami takimi stojącymi (pełno drogiej tandety), a do tego na parkingu wysiadając z samochodu myślałam że orła wywinę, ten kto to projektował to gratulacje :baffled:pełno wody, trochę mrozu i lodowisko jak się patrzy.

reklama

misia i jak zakupy?

mi też się wydaję, że ważne jest mleko, ale nie spotkałam się jeszcze z tym, żeby dziecko w ogóle nie jadło.:no2::sorry2:

witajcie!
u nas nic ciekawego. siedzimy w domu. byliśmy dzisiaj na spacerku, ale Hubert miał radochę jak nasz pies zaczął po śniegu skakać. wyglądał jak królik, a ten jak zaczął się z niego śmiać to aż czkawki dostał.

byliśmy w Leroy Merloy popatrzeć za sankami, (ale nie było) i lampami takimi stojącymi (pełno drogiej tandety), a do tego na parkingu wysiadając z samochodu myślałam że orła wywinę, ten kto to projektował to gratulacje :baffled:pełno wody, trochę mrozu i lodowisko jak się patrzy.

Zakupy w końcu owocne:-):-):tak::tak: Mamy już trzy pary śpioszków, trzy pary body z długim i trzy pary body z krótkim rękawem, rękawiczki, skarpetki, czapeczki, malutką polarową kurteczkę, komplecik welurowe spodenki na szelkach z body - wszystko na rozmiar 56. Mam nadzieję, że na początek jakoś wystarczy....no i liczę na rodzinkę;-);-);-) Za to ludzi pełno - koszyków brakowało. Prawie tak samo tłoczno jak przed świętami, tyle że tym razem byłam sprytniejsza i stanęłam w kasie pierwszeństwa.:tak::tak::tak:

Sanki widziałam w Tesco - sporo ludzi je oglądało, ale mnie póki co nie interesowały, więc nie wiem, jakiej jakości i czy warto po nie się wybrać.

misia no to fajnie, że zakupy się udały:-)

co do ubranek to mi mama zrobiła wyprawkę: śpiochy, kaftaniki, koszulki i czapeczki, miałam na początek po 3 pary. czapeczki to zakładałam tylko po kąpieli, młody spał z gołą głową no i po porodzie. body z długim kupiłam 2 pary i krótkim (dostałam) rękawem zupełnie się nie przydały, przeleżało w szafie i wywiozłam na wieś. skarpetki też nie przydały mi sie, rękawiczki to takie na dwór, są jeszcze taki łapki czy jakoś tak, niby żeby się dziecko nie drapało, też nie używałam, paznokcie się obcina, a dziecko dotykając buzi poznaje siebie:tak: A na dwór to miałam taki kombinezon jednoczęściowy- dobrze było młodego w to zapakować.;-)

kurczę, może jutro się wybiorę do tego tesco.

misia no to fajnie, że zakupy się udały:-)

co do ubranek to mi mama zrobiła wyprawkę: śpiochy, kaftaniki, koszulki i czapeczki, miałam na początek po 3 pary. czapeczki to zakładałam tylko po kąpieli, młody spał z gołą głową no i po porodzie. body z długim kupiłam 2 pary i krótkim (dostałam) rękawem zupełnie się nie przydały, przeleżało w szafie i wywiozłam na wieś. skarpetki też nie przydały mi sie, rękawiczki to takie na dwór, są jeszcze taki łapki czy jakoś tak, niby żeby się dziecko nie drapało, też nie używałam, paznokcie się obcina, a dziecko dotykając buzi poznaje siebie:tak: A na dwór to miałam taki kombinezon jednoczęściowy- dobrze było młodego w to zapakować.;-)

kurczę, może jutro się wybiorę do tego tesco.

Dzięki za informacje. Wygląda więc, że na początek mniej więcej mam co potrzeba...a już się martwiłam, że za mało;-);-);-) Jeśli się wybierasz, to przygotuj się, że mogą być takie same kolejki, jak dziś:baffled::baffled:

Witam!
Wybaczcie mi moją nieobecność :-(ale pamięć ram padła w kompie:wściekła/y::wściekła/y: i od sąsiadki piszę.
Jutro Wam odpisze i opisze co u nas.;-):tak:
mam jeszcze takie pytanko o kosmetyki dla dzieciątka, jest ich tyle że nie wiem jakie kupić. jakich używałyście?? ja myślałam żeby kupić jakąś emulsję do kąpieli ale nie wiem co jeszcze:dry:
Do ciałka to najlepiej Oilatum a mydełko to ja od samego początku Johnsona lawenda i szampon też. Z resztą dostaniesz w szpitalu pudełko z wyprawką to tam próbki będziesz miała.

Witam!
Wybaczcie mi moją nieobecność :-(ale pamięć ram padła w kompie:wściekła/y::wściekła/y: i od sąsiadki piszę.
Jutro Wam odpisze i opisze co u nas.;-):tak:

Do ciałka to najlepiej Oilatum a mydełko to ja od samego początku Johnsona lawenda i szampon też. Z resztą dostaniesz w szpitalu pudełko z wyprawką to tam próbki będziesz miała.

To czekamy na wieści...mam nadzieję, że poza zepsutym kompem wszystko OK. Hmm....czyli najlepiej wybierać na początek takie, jak polecą w szpitalu?

Misia sama wspominam sobie czasem ten czas chodzenia z brzuszkiem i kompletowania wyprawki
Maltanka ja z sankami spotkałam sie w marketach przewaznie w kazdym teraz sa a pampersy w takiej cenie miały byc tylko dzisiaj bo to promocja dnia

A ja własnie z M otwieram browarka;-)
Mój M miał cały tydzień wolne wiec zabierał malego na spacery i ten przychodził do domu jak prawdziwy chłopak mokry bo szalenstwo w sniegu z moim M nie ma granic. Pzede wszystkim wychodzi z załozenia ze dziecko musi poznawac swiat wiec mały ma juz za sobą wywrotkę z sanek(chociaz ze mna tez) i posmakował sniegu dosłownie. Ale ciesze sie ze sie nie boi i po upadku wstaje jak prawdziwy facet:-)
Od poniedziałku spokojne spacery z mamusią

Misia sama wspominam sobie czasem ten czas chodzenia z brzuszkiem i kompletowania wyprawki
Maltanka ja z sankami spotkałam sie w marketach przewaznie w kazdym teraz sa a pampersy w takiej cenie miały byc tylko dzisiaj bo to promocja dnia

A ja własnie z M otwieram browarka;-)
Mój M miał cały tydzień wolne wiec zabierał malego na spacery i ten przychodził do domu jak prawdziwy chłopak mokry bo szalenstwo w sniegu z moim M nie ma granic. Pzede wszystkim wychodzi z załozenia ze dziecko musi poznawac swiat wiec mały ma juz za sobą wywrotkę z sanek(chociaz ze mna tez) i posmakował sniegu dosłownie. Ale ciesze sie ze sie nie boi i po upadku wstaje jak prawdziwy facet:-)
Od poniedziałku spokojne spacery z mamusią

Hehehe, w sumie się nie dziwię, że wspominasz, bo to sama przyjemność i te rzeczy takie śliczne, że każdą chciałoby się kupić:tak::tak::tak: - gorzej tylko jak się trafi na tłum ludzi;-);-)
Odważny synek, ale dobrze, że tak dzielnie sobie radzi....będzie mu łatwiej w życiu:tak::tak::tak:

reklama
Witajcie, u nas tez dzisiaj dzien zakupowy...najpierw real, pozniej tesco, ale wszystko kupione a ludzi pelno:szok::szok::szok:

Maltanka promocja byla tylko dzisiaj!!!!!!
Jula nosi już 4+ i z nimi choc raz nie bylo problemu...wiec zapas pieluszek mamy

Witajcie kochane!
Ja melduję się na chwilkę, bo zaraz jedziemy do Tesco zobaczyć i mam nadzieję kupić jakieś ubranka dla małej.:biggrin2::biggrin2::biggrin2::biggrin2: Do usłyszenia więc później:tak::tak::tak:

Ja tez bylam, moze widzalysmy sie...tyle kobitek w ciazy bylo na dziale dziecięcym....
Ja kupuje w tesco pajacyki i body dla Julci, są w miare tanie i jakościowo super!!!

Troszke was poczytam i zmykam spac...a wiec dobranoc

Ostatnia edycja:
Do góry