reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

Witam z domku, poczta zaliczona, paczka wysłana - załatwić jakąś sprawę w urzędzie - normalnie graniczy z cudem:wściekła/y:.
Talia, teścia imieniny był -Tade.
Aluśka, wolałam jechać niż nocować na wsi. Z resztą Olek na 8:20 do szkoły, Juli 8-ej musi być nabity w system a M plan pracy musi zawsze rano ułożyć, podrukować się i zatwierdzić:tak:.
Coś czuje że jutro do domu wrócę:baffled::-D.

reklama
Ala to super że wieczór udany :-D a z teściową to rzeczywiście było ciężko.. założyła Natalce pieluchę tył na przód :baffled: ona jest niereformowalna :wściekła/y: i się wtrynia we wszystko ale mi dziś rację przyznała co do usypiania N bo jak ja ją usypiam to nie jęczy wyciszam ją i bajeczki isiążeczki idą w róch a babcia zamiast ją uśpic to się z nią bawiła i mała się wściekła ze zmęczenia ... i potem ja musiała sobie z nią radzić a babcia zwiała do domu :baffled:
Marta ty to masz powera:happy2:
Natalia własnie niedawno zasnęła to mam chwilkę na szperanie w necie:blink: bidulka ma cięgle gile i kicha... inhalację zrobiłam trochę się opierała ale później sama bawiła się i jakoś to poszło...
Justynka musze kupić tą maść co mówiłaś to na noc wysmaruje nią Tuśkę...

Witam przy kawce:-), my już po szybkim spacerku, i po zakupach w Leclercu. Miałam jeszcze w planach zajrzeć do rossmana ale jakoś nie chciało mi się już tam zachodzić.
Nastawiłam zupkę miał być krupnik a wyjdzie kartoflanka z makaronem:tak:

Iwonka
i co kupiłaś sobie wczoraj kurtkę? Jakie buty zamówiłaś dla Cypka?

Aluśka pięknie spędziliście wczorajszą rocznicę:tak:, nawet i teściowa do czegoś się przydała:blink:,
Zdrówka dla dziewczynek podsyłam, niech katarek w końcu je opuści:tak:

Normatywna:-D:-D:-Dnieźle z tą pieluchą:-D:-D:-D, co ona pierwszy raz pampersa zakładała:confused:,

Marta wcale nie dziwię się że do domu wczoraj wracaliście:blink:,
Powodzenia na jutrzejszej wizycie:tak:, a chciałabyś już zostać w szpitalu czy wolisz urodzić po świecie zmarłych?

Madzienka a jakie macie plany na dzisiejsze popołudnie? Zdradzisz:blink:
W każdym bądź razie milego popołudnia:-)

Mandziula, Fogia jak się czujecie?

Misia a co u Was, mąż chyba już prawie wyzdrowiał?

Anetka jak minął Wam weekend? Ola i karola zdrowe?

Justynko, widzę że zupa dziadowska na obiad ;-) - ostatnio też robiłam taką - u nas gwizdany - frytki a reszta jak M wróci z pracy.
Co do porodu to wolałabym po Świętach listopadowych, ze względów organizacyjnych - M MUSIIIIIII być w pracy 2-go bo kierownicy pobrali urlopy i nie ma komu za niego jeździć:no:.
Aluśka, bardzo chciałabym żeby mój M był takim romantykiem a teściowej szacun - moja nawet nie spytała co z dziećmi jak do szpitala pójdę, teść tylko coś bąknął żeby Jula do nich dać bo nie musi wtedy do przedszkola chodzić.:sorry2:
Normatywna, zaparz tymianek tak z całej torebki, odcedź i ja będziesz kąpała Natalkę to wlej do kąpieli - zobaczysz - gluty szybko miną.:tak:

Marta Michał jest fanem makaronu więc u nas zupa musi być z makaronem, rosół, pomidorówka albo właśnie kartoflanka:tak:, a frytki to zjadłabym zresztą i J też, ale nasz mały dziwak nie lubi frytek:baffled:,
To trzymam kciuki by Raffaele:blink:, pojawił się na świecie po świętach listopadowych, he he zaciskaj nogi:blink::tak:
A z tym tymiankiem to muszę sobie zapisać, bo nie słyszałam o takiej kuracji:tak:

O, właśnie Michał wstał, w kiepskim humorku:no:, ale siusiu powędrowało do nocniczka:-)

Ostatnia edycja:
Marta moja teściowa też nie spytała;-) P. ją poprosił zeby przypilnowała dziewczynki bo chcemy wyjść:tak:
O tym sposobie na glutki też nie słyszałam..będzie trzeba zaopatrzyć się w tymianek i wypróbować :tak:
Powodzenia jutro:tak:
Justyna brawa dla Michałka za siusianie do nocniczka:-)
oby humorek szybko mu się poprawił:confused:
Ewa rzeczywiście teściową masz niereformowalną :-D:-p

Witajcie.

Mała mi śpi na rękach i ciężko pisać, odkładana do łóżeczka płacze, i tym sposobem mam małego rzepa na sobie :-D:-D:-D Oli dałam zajęcie, kartki, farby, kubek z wodą do moczenia pędzla, a ona trochę pomalowała i pije tą wodę :szok::szok::szok: i jeszcze mówi "dobre, mniam" więc musiałam zabrać.

Karolinka zaczęła gadać po swojemu, uśmiecha się od ucha do ucha, śpi całe noce od 21 do 6, 7 rano :szok: normalnie skarb, tfu tfu :-D

IMG_6390.jpgIMG_6407.jpg

Aneta jak u Was?Piec rozpalony???

rozpalone i prawie 22 stopnie w domu :-D
Anetka jak minął Wam weekend? Ola i karola zdrowe?

minął szybko :-D a dziewczynki dziękuje, zdrowe :tak: Ola to codziennie wstaje w złym humorze :baffled: bez kija nie podchodź :no:

aluska spóźnione życzenia, najlepszego na następne lata :tak: ładny prezent, a Ty co jemu kupiłaś?

Marta no to teraz musisz zaciskać nogi jak chcesz urodzić po świętach :tak:

normatywna niezła teściowa, Twoja to Ci chociaż rację przyznała, bo moja to tylko krytykuje :wściekła/y: zdrówka dla Natalki

Madzienka jak wyszła żyrafa? plan popołudniowy wykonany?

talia ja z miłą chęcią bym się wybrała :tak: zobaczymy czy dam radę :dry:

iwonka i ja założyłam Oli zeszłoroczne buty, dobrze że pasowały :tak:

sunday jak u Was? co z Maksiem? byłaś u lekarza? zdrówka :tak:

misia odebrałaś już Natalkę?

Załączniki

• IMG_6533.jpg
    IMG_6533.jpg
    15,7 KB · Wyświetleń: 43
  • IMG_6593.jpg
    IMG_6593.jpg
    27,1 KB · Wyświetleń: 40
Witajcie

Jakoś nie mogę się przyzwyczaić do tej zmiany czasu dzisiaj wstałam o 5.00 nie wiem już co gorsze wstawanie jak jest ciemno czy wracanie w nocy do domu
:baffled: a tu jeszcze opony trzeba zmienić w samochodzie. W niedzielę wybieramy się z P do warszawy i planowałam Ikeę odwiedzić, ale coś mi ciężko P namówić, bo otwierają o 10.00 a my o 6.00 będziemy:sorry2:

sienio
i jest coś w dechatlonie fajnego, oj ja też uwielbiam zakupy z P:baffled:

aluśka oj nie zazdroszczę wyprawy:no: Wszystkiego Najlepszego!!!

sunday jak Maksio byliście u lekarza?

misia i jak idziecie jutro do przedszkola?

justyna a ja jakoś nie mogę sie przyzwyczaić do tego czasu nowego, o a gdzież to tak szampanowo pobalowałaś:-p

talia kurczę chętnie byśmy odwiedzili Bugi, ale nie wiem o której z pracy w środę wyjdę jak coś będę dzwonić:tak:

marta z urzędami różnie bywa, ale ludzie też czekają do ostatniej chwili:wściekła/y: u nas są takie dni, że przydałaby się dodatkowa osoba tylko do odbierania telefonów:dry: bo każdy chce na wczoraj nagle

reklama
Witajcie,

ja jak zwykle zabiegana, ale mała zasnęła, dzieci oglądają baję, to znalazłam chwilkę dla siebie...

Sunday i jak - byliście u lekarza?? zdróweczka podsyłam!!!

Marta zaciskaj nogi zaciskaj - jak się bardzo chce to to działa :-D u mnie podziałało :-D

Aluśka najlepszego dla Was!!!! Kolejnych lat mijających w wielkiem miłości!!!!
Ależ wam zazdroszczę randki...

Normatywna i dla was zdróweczka!!!! jak katarki? odpuściły?

Atali zdrówka dla Szymusia!!!!

Madzieńka i jak - wykonałaś swój plan na dziś?

Mandziulka jak się czujesZ? jak wyniki po glukozie i reszcie??

Maltanka ja też nie mogę się przestawić na te zmiany czasu - denerwują mnie bo dzieciaki mi wstają w środku nocy :-D:-D:-D
Zazdroszczę wypadu do ikea...:-);-)

Misia
jak mąż - doszedł do siebie? Natalka pewnie nieźle stęskniona co?

Anaconda miłego wyjazdu...

Karlitka co u was???

Anetka piękne uśmiechy wklejasz!!!! moje maleństwo też zaczyna się uśmiechać od ucha do ucha :tak:;-)

Antuanet jak wasz wypad do wawy??

No i popisałam... Hania się obudziła i dzieciaki wołają o jedzenie...

a smaka mi narobiłyście tymi frytkami... mniam...:cool2::sorry2:

Do góry