reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

Hej, co to za marudzenie o pogodzie :eek: - u mnie słonko pięknie świeci:tak::-).
Anaconda, miłego spotkania z mamą, pójdą pewnie litry kawki, co?
Mirosia, super że taka szybka poprawa u Olka - oby tak dalej to za kilka dni nie będziecie o chorowaniu pamiętać.
Pablo wziął się za czytanie książeczek obrazkowych i tylko OOOOOO, uuuuu, WUUUUUUU słychać. Przed mną 20 zamówionych krokietów z mięchem i pieczarkami do usmażenia. Zaraz Olek wraca ze szkoły to żuczkiem się zajmie. Jutro wybywamy na działeczkę około południa bo M w pracy ma obowiązkowy dyżur 4-godzinny :confused2: - dalsze karczowanie sadku i może malin kupimy i posadzimy i ognisko z pieczonymi ziemniaczkami zrobimy:-p - a co!

reklama
Witam się
anaconda witaj w domu, fajnie że już wróciłaś.:-) Super że Majeczka zadowolona z basenu...
sienio jak tam Julka?Zdrowa? Mam nadzieję że Kuba jej nie zaraził, ja nie wiedziałam że on jest tak chory:sorry:
madzienka super że Jula uchroniła się przed wirusami.:tak:
marz21 cieszę się że B tak dobrze znosi pobyt w km:tak: I brawa dla Ciebie że jesteś taka dzielna.
elza ciekawe czy pani wiedziała o tym czy tylko "zapomniała" Ci powiedzieć. U nas w przedszkolu ( u Julki sienio w grupie) pani nadeptała obcasem dziewczynkę bo nie zauważyła jej rączki:wściekła/y: A my do inhalacji w pokoju dolewamy zwykłe krople miętowe:tak:
misia cieszę się że USG nic niepokojącego nie wykazało.
mirosia super że lekarz podpasował, jest bardzo miły i ma podejście dla dzieci ale się do niego zraziłam jak ospę pomylił z odczynem poszczepiennym...:cool2: Ale fajnie że u Was trafił z diagnozą...
marta1981 nie przepracowuj się.
U nas wesele mega udane, potańcowaliśmy że hey! Niestety Kuba nam się pochorował. Pani dr twierdziła że od gardła gorączkuje, druga stwierdziła że jest zdrowy, trzecia powiedziała ze ma zapalenie oskrzeli i wkońcu znachorka powiedziała że jest obustronne zapalenie płuc:szok: Zrobiła mu wczoraj bańki, dała leków stos i kazała że jakby zaczął gorączkować natychmiast jechać do szpitala. Ale na szczęście dzisiaj jest poprawa, opuchlizna z baniek zeszła, gorączki nie ma a flegma się odrywa...Ona uważa że miał zapalenie oskrzeli a leczony był syropkami na suchy kaszel i dlatego wszystko poszło do środka zamiast na zewnątrz:sorry: Wiki oczywiście podłapała od Kuby i też miała banieczki ale dzisiaj już prawie jej zniknęły, ale też faszeruję ją lekami. Teraz śpi, Kuba rysuje to nadrabiam zaległości. Idę smażyć naleśniki, miłego popołudnia.

Antuanet zdróweczka dla maluszków!!!!!
super że weselicho udane...czekamy na jakieś foteczki....

Marta udanego pobytu na działeczce...

a ja poleżałam sobie a teraz pora zacząć kombinować coś na obiadek, chyba dzisiaj skorzystam z naszej smażalni:zawstydzona/y:

Ja sie melduje ze zyje ale co to za zycie w takim stresie:-p;-):-)

Siedze gotowa po odbior mojego przedszkolaczka:zawstydzona/y:mam byc po 14 bo dostalam smska o 11.30 ze ladnie sie bawil ze zjadl zupke i ze spi jak susel:szok:ja oczywiscie sie nakrecam ze moze tak nie jest ale tak napisala aaaaaaa zwariuje samam ze soba:-Da Wam wspolczuje ze tak Was katuje moj P tez jest biedny bo sluch atysiac razy tego samego:-)ale jakos wyjde niedlugo z tego stanu.......:happy:

Anconda do 8.30 moj plan z oknami zstal wstrzymany ale slonko dodalo m skrzydel i umyte sa dwa......udanego wypadu do centrum i do mamy.....brawa dla majeczki za umiejetnosci na basenie....;-)
Madzienka no w sumie szkoda ze odwolana wycieczka bo pogoda calkiem przyjemna....ale nic jeszcze bedzie piekna zlota jesien:-)
Atali ludziki i te czapki BOSKIE!!!!!!
Elza no tak powinny powiedziec zawsze nie bylabys zaskoczona jak widzisz cos na dziecku...ale moze to sie nie stalo przy tej Pani......
Misia super wiesci od lekarza!!!!!!!!!!no i z przedszkola brawo dla natalki;-)
Marta Ty znowu produkcja.....
Karlita wow dzien chlopaka super a N najmlodszy to taki rodzyneczek.....
Mirosia dobrze zrobilas ze zamowilas wizyte domowa.....jednak trafnie postawiona diagnoza moze uchronic nasze dzieciaki przed chorobami szkoda ze niektorz lekarze podchodza do tego olewajaco....no i brawo dla Olka za przelamanie sie do zlobka oby tak dalej....
Antuanet no wlasnie brak slow na takich lekarzy...zdrowka dla dzieciakow...i poprosimy jakies fotki z wesela....;-)

O matko w niedziele Dzien Chlopaka a ja mam TRZECH:szok:chyba zaprosze ich na obiad:-)albo M i B na wesole miasteczko a P na kolacje ale juz w domu;-)

A tak wogole to M wstal dzisiaj i jakos brzydko zakaszla kilka razy przeinhalowalam go rano i mam nadzieje ze nic sie nie rozwinie.......
:confused2:

Ja sie melduje ze zyje ale co to za zycie w takim stresie:-p;-):-)

Siedze gotowa po odbior mojego przedszkolaczka:zawstydzona/y:mam byc po 14 bo dostalam smska o 11.30 ze ladnie sie bawil ze zjadl zupke i ze spi jak susel:szok:ja oczywiscie sie nakrecam ze moze tak nie jest ale tak napisala aaaaaaa zwariuje samam ze soba:-Da Wam wspolczuje ze tak Was katuje moj P tez jest biedny bo sluch atysiac razy tego samego:-)ale jakos wyjde niedlugo z tego stanu.......:happy:

oj mamuśka....Bartuś dzielny chłopczyk i na pewno śpi jak suseł....ale jesteśmy z Tobą i możesz nas katować...

misia dziękuję za załatwienie sprawy!! wiszę ci piwko hehehe

Madzieńka kusisz kusisz ale jak przyjadę to musisz mieć czas na spotkanie

właśnie może jakaś sobota wieczór albo do południa niedziela w październiku ??? jakieś spotkanie ???? Atali ma mieć pomoc mamy to i Ona się wyrwie ;-) zorganizujmy większe spotkanie :-)

Antuanet super że weselicho udane i się wytańczyłaś a z tymi lekarzami to jakaś porażka nooooo :crazy::wściekła/y::no:
zdrówka dla maluchów !!!

marz hehehe SPOKOJNIE!! dobrze jest B dzielny chłopczyk!! ale my Mamy jesteśmy przewrażliwione na tym punkcie :-) dlatego takie forumowe wsparcie to skarb ;-)

tak w niedzielę dzień chłopaka a ja w tej dziurze nic tu nie mam ..... :sorry::confused2::rofl2:

Madzieńka kusisz kusisz ale jak przyjadę to musisz mieć czas na spotkanie

właśnie może jakaś sobota wieczór albo do południa niedziela w październiku ??? jakieś spotkanie ???? Atali ma mieć pomoc mamy to i Ona się wyrwie ;-) zorganizujmy większe spotkanie :-)

dawaj znać kiedy i już wpisuje w kalendarz:-D:-D:-D:-D

a za spotkaniem jestem i ja....:tak::tak:

Witajcie, i ja i ja jestem za spotkaniem:-):tak: Pogoda troszkę wyszła na prostą więc jest super;-)

Madzienka może rzeczywiście kupię tę maść pulmex baby bo kupiłam wczoraj tę wick ale tam jest napisane że od 5 r.ż. a miało niby być od 3, więc już sama nie wiem...i co wykombinowałaś na obiad??

Mirosia super, że z dzieciakami lepiej. a weź napisz na pw namiary na tego lekarza, w razie czego dobrze mieć taki kontakt pod ręką..

Anaconda udanego wypadu do mamy:tak: a Maja super, robi teraz za wzór dla reszty drużyny pływackiej:-)

Marz toż po to tutaj jesteśmy, żeby się wspierać, a mamy już tak mają że wszystko przeżywają potrójnie-za siebie, tatę i dziecko:tak::-)

Elza dobrze, że Czarek tak chętnie chodzi ale z tym pogryzieniem to rzeczywiście nei halo:sorry: dopytałaś się pani co się stało??

O kolejne babskie spotkanie się szykuje:rofl2: - fajne Wam. U nas w sumie nie ma gdzie wyjść - kina nie ma, knajpki świecą pustkami, jedynie co to otworzyli nową bawialnię ale to bliżej Fogii. A i ceny niczego sobie:sorry::eek::confused2: FikoLand Chełm - Kraina zabaw dla dzieci
Nasmażone, obsmażone, sprzedane, zapłacone - uff i jeszcze dla nas zostało:tak::-).
Antuanet, miło że się odezwałaś.
Rano Juli skarżył się M na ból brzucha i proszę - popuszczone w gatki i w domu od razu na kibelek - podałam Nifuroksazyd, żucz też coś wyjątkowo śmierdząco robi - oby nic ich poważnego nie dopadło.

reklama
marz21 czekamy na relację z "pierwszego dnia" małego przedszkolaczka:tak:
madzienka na rybkę Cię naszło? Moja kumpela mi chwaliła jakoś garmażerkę na Jana Sawy jakbym miała kryzys z gotowaniem...
karlita może być niedzielny shopping aby nie 7.10 bo będę miała gości:sorry: A w niedzielę możesz zabrać swoich mężczyzn do Lublina np. na spacer nad Zalew...
marta1981 niestety u mnie w okolicach 20-tego każdego miesiąca jest ciężko, ale jakoś daję radę:-) Teraz mam zwolnienie więc będę bardziej czasowa:tak:
Z naleśników zrezygnowałam bo mama gotuje pierogi, ugotowałam aby krem cebulowy...Dzieciaki się bawią tylko mała coś kombinuje i nie chce mleka...chyba wyczuła że coś smak zmieniło...więc będzie mleko dostawała na śpiąco z butelki. Pranie się do mnie uśmiecha z fotela ale jakoś nie mam weny do prasowania. Byłyście może w tej nowej Castoramie?Jak wrażenia?

Do góry