reklama
witajcie....ale jest bosko ciepło na dworze...aż nie chciało się do domu wracać...
ja dzisiaj ruszyłam na spacerek do pracy i oczywiście nie mogłam stamtąd wyjść..ledwo zdążyłam przed P i Julą i jeszcze obiad musiałam naszykować...
co do Julci prezentacji to podobno powiedziała co miała powiedzieć, pani pochwaliła dzieciaki, powiedziała ze wszystko wyszło super a prezentacje zostaną wystawione/wywieszone w przedszkolu...
a jutro jadą na wycieczkę na Stare Miasto....
cudności....
bardzo zadowolona....
Iwonka co do wdychania to podobnie jak Anaconda polecam Olbas ewentualnie jego tańszą wersję pod postacią olejku eukaliptusowego....
do smarowania na klatkę pulmex-baby jest na pewno delikatniejszy niż Wick...a na stópki do smarowania nalewka z bursztynu....super rozgrzewa...
Marzenka nie szukaj drugiego dnia....brawo za pierwszy dzień, trzymamy kciuki za jutrzejszy...
Misia brawo dla dzielnej Natalci...a jak z odbieraniem, wyszła zadowolona??
Sunday jak Maksio???
ja dzisiaj ruszyłam na spacerek do pracy i oczywiście nie mogłam stamtąd wyjść..ledwo zdążyłam przed P i Julą i jeszcze obiad musiałam naszykować...
co do Julci prezentacji to podobno powiedziała co miała powiedzieć, pani pochwaliła dzieciaki, powiedziała ze wszystko wyszło super a prezentacje zostaną wystawione/wywieszone w przedszkolu...
a jutro jadą na wycieczkę na Stare Miasto....
Hej dziewczynki wstawiam na szybko kilka naszych Ludkow:-)
cudności....
Madzienka jakie wrażenia Julii po dzisiejszym wystąpieniu?
bardzo zadowolona....
Iwonka co do wdychania to podobnie jak Anaconda polecam Olbas ewentualnie jego tańszą wersję pod postacią olejku eukaliptusowego....
do smarowania na klatkę pulmex-baby jest na pewno delikatniejszy niż Wick...a na stópki do smarowania nalewka z bursztynu....super rozgrzewa...
Marzenka nie szukaj drugiego dnia....brawo za pierwszy dzień, trzymamy kciuki za jutrzejszy...
Misia brawo dla dzielnej Natalci...a jak z odbieraniem, wyszła zadowolona??
Sunday jak Maksio???
Witajcie
Jakoś nie mam czasu wcale, ciągle coś...
atali śliczne te ludziki, ale nie mów , ze specjalnie dla nich szydełkowałaś te ubranka? boskie są
madzieńka i jak udała sie opowieść o Litwie? kurcze fajne zajęcia maja
marz mocno trzymam kciuki za szybkie zaadoptowanie się B w klubiku
misia zobaczysz Natalcia też polubi przedszkole, u nas tez tak było, bez płaczu, ale jednak z żalem i smutkiem
antuanet i jak wizyta u znachorki?
anaconda Witaj!!! Coś chyba ściemniasz z tym robieniem pierogów
marta Biedronków jak mrówków jak to mówią:-)
Mam wielką ochotę na wieczorne spotkanie z wami, kiedy coś organizujemy?
Jakoś nie mam czasu wcale, ciągle coś...
atali śliczne te ludziki, ale nie mów , ze specjalnie dla nich szydełkowałaś te ubranka? boskie są
madzieńka i jak udała sie opowieść o Litwie? kurcze fajne zajęcia maja
marz mocno trzymam kciuki za szybkie zaadoptowanie się B w klubiku
misia zobaczysz Natalcia też polubi przedszkole, u nas tez tak było, bez płaczu, ale jednak z żalem i smutkiem
antuanet i jak wizyta u znachorki?
anaconda Witaj!!! Coś chyba ściemniasz z tym robieniem pierogów
marta Biedronków jak mrówków jak to mówią:-)
Mam wielką ochotę na wieczorne spotkanie z wami, kiedy coś organizujemy?
jeszcze jutro praca i mój upragniony weekend...
Czarek dzisiaj wrócił z przedszkola i wszystko fajnie, opowiedział co było, co jadł i co robił....ściągam mu bluzkę i patrze na rękę a tam takie zęby odbite....normalnie moje dziecko zostało dzisiaj pogryzione a pani nic nie powiedziała jak J go odbierał ja zawsze informuje rodziców o takich sytuacjach nawet jesli to Czarek zaczął np. zabrał mu zabawkę...uważam że pani powinna powiedzieć....
iwonka ja Twoja głowa????
karlita a Norbuś nie spi w przedszkolu?????? bo u mnie właśnie jest ten problem że odkąd Cz śpi w przedszkolu to zasypia o 23...a jak nie spi w dzień np. w weekend to idzie spać ok 21
anaconda no to jazda szybko idziemy na piwo
mirosia zdrówka dla Twoich bąbli...miejmy nadzieję że antybiotyk nie będzie potrzebny...tym bardziej sumamed Cz nie chciał go pić...
madzienka super że Julci udała się prezentacja
ja też odwiedziłam dzisiaj Lidla i kupiłam małemu piżamkę i koszulkę z majtkami....lubię ich piżamki...
marzenka zacisnę mocniej nogi i się nie wycofa
dasz radę a B szybko się zaadoptuje....
atali śliczne
Czarek dzisiaj wrócił z przedszkola i wszystko fajnie, opowiedział co było, co jadł i co robił....ściągam mu bluzkę i patrze na rękę a tam takie zęby odbite....normalnie moje dziecko zostało dzisiaj pogryzione a pani nic nie powiedziała jak J go odbierał ja zawsze informuje rodziców o takich sytuacjach nawet jesli to Czarek zaczął np. zabrał mu zabawkę...uważam że pani powinna powiedzieć....
iwonka ja Twoja głowa????
karlita a Norbuś nie spi w przedszkolu?????? bo u mnie właśnie jest ten problem że odkąd Cz śpi w przedszkolu to zasypia o 23...a jak nie spi w dzień np. w weekend to idzie spać ok 21
anaconda no to jazda szybko idziemy na piwo
mirosia zdrówka dla Twoich bąbli...miejmy nadzieję że antybiotyk nie będzie potrzebny...tym bardziej sumamed Cz nie chciał go pić...
madzienka super że Julci udała się prezentacja
ja też odwiedziłam dzisiaj Lidla i kupiłam małemu piżamkę i koszulkę z majtkami....lubię ich piżamki...
marzenka zacisnę mocniej nogi i się nie wycofa
dasz radę a B szybko się zaadoptuje....
atali śliczne
ufffff....na usg wyszło,że wszystko w porządku....nerki nie są hipotomiczne (czy coś takiego),nie ma powiększenia ani zastojów....nie ma więc powodów do niepokoju....pan robiący usg mówił,że za pół roku można kontrolnie wykonać następne usg ale nawet tego specjalnie nie widzi potrzeby:-):-)to oby teraz neurolog orzekł podobnie;-)jutro wizyta u pediatry i też chcę usłyszeć dobre wieści, zwłaszcza,że dziś Natalka dostała zaproszenie na urodziny jutro w Bugi (po usg na szybko kupowałam prezent;-)):-)przez co Natalkę odebrałam dopiero o 14.30....ale wszystko było w porządku, bez płaczu, zadwolona i uśmiechnięta do nas wyszła...obiadek zjedzony (ulubiona zupka pomidorowa była)....podobno pani powiedziała,że Staś był niegrzecznymam nadzieję,że jutro będzie jeszcze lepiej;-)
mandziula wróciliście już?jak wyjazd?jak się czujesz po wakacjach?
dwa - sól morska....tu albo staromodna parówka pod ręcznikiem ale to dla starszychalbo w pomieszeczniu postawić mocno parujący garnek z tą wodą z solą albo jeśli posiadasz to garnek na maszynce (to lepszy efekt) koło łóżeczka
polecali też właśnie zwykłą sól fizjologiczną, ale bez inalatora raczej sie nie da
anaconda jak na basenie?Maja zadowolona?
brawa za prezentację....ale nie mogło być inaczej
mandziula wróciliście już?jak wyjazd?jak się czujesz po wakacjach?
mam dwa sposoby - jeden to Olbas o którym już dziewczyny pisałyz tym,że nam pani doktor powiedziała,by 2-3 kropleki na bluzeczkę dać i niech tak sobie chodzi....tylko bluzeczki takie domowe,bo ciężko olejek sprać;-)Misia Ty chyba kiedyś pisałaś że coś tam Wam tak "parowało"? z racji że nie macie inhalatora-bo ja też nie mam, nigdy nie był mi potrzebny-to może masz inne sposoby a córcie masz bardzo dzielną;-)
dwa - sól morska....tu albo staromodna parówka pod ręcznikiem ale to dla starszychalbo w pomieszeczniu postawić mocno parujący garnek z tą wodą z solą albo jeśli posiadasz to garnek na maszynce (to lepszy efekt) koło łóżeczka
polecali też właśnie zwykłą sól fizjologiczną, ale bez inalatora raczej sie nie da
trzymam kciuki za jutrodzielnego masz synka i Ty mamusiu bądź dzielnabrawa za dzisiejszy dzień dla Btrzymam kciuki by z każdym dniem było lepiejJa dzis od rana w biegu M o 9 zabral B i zawiozl do klubu a ja na szybko poczta i praca......a potem po B....a wiec rano poszedl na rece choc na pocztaku wtulil sie w P a pozniej poprostu bez wydluzania poszdl...ja odebralam go lekko placzacegoale rozplakal sie na schodach jak Pani z nim szla wogole mowi ze jak otwiera drzwi i idzie z nim np do lazienki to tez placze nie wiem moze on chce na schody bo ma faze na nieno nic w kazdym razie ocena jego osoby i zachowania jest bardzo pozytywna ogolnie sie bawi da sie zabawic i niby jest ok....zeby nie bylo tak kolorow robilo mu sie smutno ale ponac raczki i pzytulenie badz ropoczecie z nim zabawe odrazu pomagalo....wiec niby wszystko jest ok alejak to nakrecona mamuska jest nieufna i szka drugiego dna i chyba dziury w calym!!!!!!!Jest plan na zostawienie go jutro na spanie.......chyba tak zrobimy ale pod warunkiem bycia pod telefonem i hesi nie bedzie chcial zasnac czy cos sie bedzie dzialo to pojade po niego......aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa dlaczego to taki trudne!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Wiec jutro od rana biore sie za okna...oby mi tylko motywacja ze stresu nie ulotnila sie........
ale czadoweNatalka jak zobaczyła chciała je od razu;-)tylko mamę ma beztalencie bo takich strojów na bank nie zrobiHej dziewczynki wstawiam na szybko kilka naszych Ludkow:-)
anaconda jak na basenie?Maja zadowolona?
tulaskimoże to na ten deszcz....mnie też trochę ćmiłaJustynka no tabletki niby pomogły ale na chwilę, po południu głowa znowu zaczęła boleć
brawa za prezentację....ale nie mogło być inaczej
ja jako mama też chciałabym wiedziećCzarek dzisiaj wrócił z przedszkola i wszystko fajnie, opowiedział co było, co jadł i co robił....ściągam mu bluzkę i patrze na rękę a tam takie zęby odbite....normalnie moje dziecko zostało dzisiaj pogryzione a pani nic nie powiedziała jak J go odbierał ja zawsze informuje rodziców o takich sytuacjach nawet jesli to Czarek zaczął np. zabrał mu zabawkę...uważam że pani powinna powiedzieć....
anaconda27
styczniówka2006
Witam przy porannej kawce :-):-)
Czy widzicie za oknem to co ja :---( chyba Marz darujesz sobie dzisiaj te okna
Basen wczorajszy super, Maja przeszczęśliwa, nie może się doczekać już wtorku, czego to nie robi "dobre towarzystwo", no i widzę że p. Jacuś zrobił sobie z niej "model pokazowy" bo jak robią coś nowego to tylko: " Majka no pokaż jak się to robi"
A my dzisiaj na wieczór wyjeżdżamy do mojej mamy chyba zagada mnie na śmierć po takiej nieobecności no i jutro na miasto ruszę bo słyszałam że w H&M są komplety My Little Pony (a u nas nadal to na fali )
Elza ja też bym się wkurzyła gdyby o takim incydencie nic mi pani w przedszkolu nie powiedziała, musisz z nią koniecznie porozmawiać i zwrócić jej uwagę ( swoją drogą moja Maja w maluchach też raz lub dwa pogryziona wróciła )
Sienio widziałam Twoją Julię, jaka ona już duża Ty nadal tu koło mnie pracujesz?
Madzienka spacerek do pracy w taką fajną pogodę jak wczoraj do południa to super sprawa
Marz ciekawe jak tam Twój B dzisiaj sobie poradzi trzymam kciuki
Misia super że wizyta przebiegła pomyślnie i usg dobrze wyszło oby tak dalej
Jakby która chciała to w PEPCO są fajne bluzy polarowe po 15zł tylko dla większych dzieci bo w maluchach nie sprawdzałam
Muszę dzisiaj skoczyć do centrum po katechizm dla Mai a tak mi się nie chce ruszać w tą brzydką pogodę
Czy widzicie za oknem to co ja :---( chyba Marz darujesz sobie dzisiaj te okna
Basen wczorajszy super, Maja przeszczęśliwa, nie może się doczekać już wtorku, czego to nie robi "dobre towarzystwo", no i widzę że p. Jacuś zrobił sobie z niej "model pokazowy" bo jak robią coś nowego to tylko: " Majka no pokaż jak się to robi"
A my dzisiaj na wieczór wyjeżdżamy do mojej mamy chyba zagada mnie na śmierć po takiej nieobecności no i jutro na miasto ruszę bo słyszałam że w H&M są komplety My Little Pony (a u nas nadal to na fali )
Elza ja też bym się wkurzyła gdyby o takim incydencie nic mi pani w przedszkolu nie powiedziała, musisz z nią koniecznie porozmawiać i zwrócić jej uwagę ( swoją drogą moja Maja w maluchach też raz lub dwa pogryziona wróciła )
Sienio widziałam Twoją Julię, jaka ona już duża Ty nadal tu koło mnie pracujesz?
Madzienka spacerek do pracy w taką fajną pogodę jak wczoraj do południa to super sprawa
Marz ciekawe jak tam Twój B dzisiaj sobie poradzi trzymam kciuki
Misia super że wizyta przebiegła pomyślnie i usg dobrze wyszło oby tak dalej
Jakby która chciała to w PEPCO są fajne bluzy polarowe po 15zł tylko dla większych dzieci bo w maluchach nie sprawdzałam
Muszę dzisiaj skoczyć do centrum po katechizm dla Mai a tak mi się nie chce ruszać w tą brzydką pogodę
Ostatnia edycja:
ja tak na szybciora :-)
DZIEŃ DOBRY :-)
elza, marz no właśnie Norb na początku spał a teraz nie chce spać Panie go chcą kłaść nawet z nim się kładą i Gabi się z nim kładzie hehehehe ale On chce się bawić. Po przedszkolu w domu też ma tyle atrakcji że nie idzie go położyć hehehe ale za to po wczorajszej nocy jak dał mi popalić to spał w przedszkolu 1,5h
wczorajsze usypianie dzieciaków było ciut inne bo byłam sama i po kapieli wsadziłam ich do jednego łóżka i czytałam im bajki i o dziwo tylko trochę Norb się wściekał, turlał ale ślicznie poszli spać.
Do tej pory było tak że współne zasypianie kończyło się wielkim wściekaniem na łóżku ;-) hehehe
elza ja olbasem skrapiam poduszkę na noc a pod nosek maść majerankową :-) olbas można też dodać do kąpieli :-) jeszcze jest taka maść co się plecki i piersio smaruje do inhalacji ale zabij mnie nazwa mi wyleciała z głowy ...
nacieraj też stópki np olejkiem kamforowym :-) i na to grube skarpety na noc :-)
co to za gryzoń dorwał Czarka .....
marz kochana B da sobie radę a smuteczki i 3latków się trzymają
u nas dzisiaj tragedia bo Gabi kota zapomniała i w przedszkolu płacz ze łzami jak grochy ....
Madzieńka brawa dla Juleczki :-) poka brzuuuunio :-)
misia super że usg wyszło poprawnie - kamień z serca!!
mirosia super że lekarz Wam podpasował ... ja mam tutaj straszny problem z lekarzem ... podobno nie ma tu dobrego pediatry ... masakra ...
Atali ludki mnie powaliły a te kubraczki to już MEGA CUDA!!!!
aqnaconda na bak ;-) bo moje szkraby kochają taplać się w farbach :-)
Marta bo biedronka jest tak blisko - ja też ją lubię a ja pod nosem mam i biedronkę i mini tesco ;-)
co do pogody u nas od wczorajszego popołudnia lało solidnie a przestało padać zaraz po 7dmej rano jak wyjeżdzaliśmy do przedszkola a teraz mamy piękne słoneczko :-)
miłego piątku wszystkim !!
DZIEŃ DOBRY :-)
elza, marz no właśnie Norb na początku spał a teraz nie chce spać Panie go chcą kłaść nawet z nim się kładą i Gabi się z nim kładzie hehehehe ale On chce się bawić. Po przedszkolu w domu też ma tyle atrakcji że nie idzie go położyć hehehe ale za to po wczorajszej nocy jak dał mi popalić to spał w przedszkolu 1,5h
wczorajsze usypianie dzieciaków było ciut inne bo byłam sama i po kapieli wsadziłam ich do jednego łóżka i czytałam im bajki i o dziwo tylko trochę Norb się wściekał, turlał ale ślicznie poszli spać.
Do tej pory było tak że współne zasypianie kończyło się wielkim wściekaniem na łóżku ;-) hehehe
elza ja olbasem skrapiam poduszkę na noc a pod nosek maść majerankową :-) olbas można też dodać do kąpieli :-) jeszcze jest taka maść co się plecki i piersio smaruje do inhalacji ale zabij mnie nazwa mi wyleciała z głowy ...
nacieraj też stópki np olejkiem kamforowym :-) i na to grube skarpety na noc :-)
co to za gryzoń dorwał Czarka .....
marz kochana B da sobie radę a smuteczki i 3latków się trzymają
u nas dzisiaj tragedia bo Gabi kota zapomniała i w przedszkolu płacz ze łzami jak grochy ....
Madzieńka brawa dla Juleczki :-) poka brzuuuunio :-)
misia super że usg wyszło poprawnie - kamień z serca!!
mirosia super że lekarz Wam podpasował ... ja mam tutaj straszny problem z lekarzem ... podobno nie ma tu dobrego pediatry ... masakra ...
Atali ludki mnie powaliły a te kubraczki to już MEGA CUDA!!!!
aqnaconda na bak ;-) bo moje szkraby kochają taplać się w farbach :-)
Marta bo biedronka jest tak blisko - ja też ją lubię a ja pod nosem mam i biedronkę i mini tesco ;-)
co do pogody u nas od wczorajszego popołudnia lało solidnie a przestało padać zaraz po 7dmej rano jak wyjeżdzaliśmy do przedszkola a teraz mamy piękne słoneczko :-)
miłego piątku wszystkim !!
Witam
anaconda a gdzie widziałaś Jule? i nie pracuje już tam, a co do ubranek z kucykami to ostatnio były z Smyku, ale w H&M nie przypominam sobie, chyba, ze jakas nowa kolekcja z ostatniego tygodnia.
karlita to do smarowania tu pulmex baby czyli co Norb zostaje w przedszkolu na stałe?
elza no właśnie chyba to jest najgorsze, ze pani nic nie powiedziała, wiadomo jak człowiek jest poinformowany to widzi sytuację zupełnie inaczej.
zapowiada się fajny dzień miałam jechać na działkę, ze chyba lepiej żebym zrobiła coś pożytecznego w domu w planach pranko, sprzątanko i gotowanko czyli standard anaconda może podpowiedziałabyś jakiś szybki włoski obiadek?
Była może któraś z Was na "Jesteś Bogiem"? Jest wiele szumu wokół tego filmu, ale opinii znajomych jeszcze nie słyszałam.
anaconda a gdzie widziałaś Jule? i nie pracuje już tam, a co do ubranek z kucykami to ostatnio były z Smyku, ale w H&M nie przypominam sobie, chyba, ze jakas nowa kolekcja z ostatniego tygodnia.
karlita to do smarowania tu pulmex baby czyli co Norb zostaje w przedszkolu na stałe?
elza no właśnie chyba to jest najgorsze, ze pani nic nie powiedziała, wiadomo jak człowiek jest poinformowany to widzi sytuację zupełnie inaczej.
zapowiada się fajny dzień miałam jechać na działkę, ze chyba lepiej żebym zrobiła coś pożytecznego w domu w planach pranko, sprzątanko i gotowanko czyli standard anaconda może podpowiedziałabyś jakiś szybki włoski obiadek?
Była może któraś z Was na "Jesteś Bogiem"? Jest wiele szumu wokół tego filmu, ale opinii znajomych jeszcze nie słyszałam.
Ostatnia edycja:
sienio chyba tak ;-) dzisiaj mają dzień chłopaka :-))
mirosia bo te wziewki to błyskawicznie działają
co do lekarza to pytałam i Pań w przedszkolu i mam i nie mają dobrych opinii o tutejszych lekarzach... polecili mi jedną Panią dr co tylko prywatnie przyjmuje ... ale jeszcze muszę zrobić wywiad na jej temat ... ;-)
mirosia bo te wziewki to błyskawicznie działają
co do lekarza to pytałam i Pań w przedszkolu i mam i nie mają dobrych opinii o tutejszych lekarzach... polecili mi jedną Panią dr co tylko prywatnie przyjmuje ... ale jeszcze muszę zrobić wywiad na jej temat ... ;-)
reklama
witajcie, my już po śniadanku, Jula w przedszkolu....na wycieczkę chyba nie pojadą bo pani dyr przestarszyła się rano deszczu a teraz tak pięknie słoneczko świeci...
Sienio w H&M są czapeczki, szaliczki i rękawiczki z kucykami....są na pewno bo my mamy
a ja Juleczkę tez widziałam na fbi to prawda jaka ona duża....
Karlita przyjeżdżaj do Lublina to obejrzysz sobie brzuszek;-)
a z lekarzem współczuję....dobrze że przynajmniej w rodzinie macie jakąś pomoc lekarską
Mirosia super ze lekarz trafił w diagnozę...zdróweczka,a z tym jedzeniem to u nas jest to samo, Jula po przedszkolu je z nami obiad
Misia super że na usg wszystko ok...i brawo dla Natalci!!!!
Anaconda super że Maja taka dzielna...widzisz co za oknem, udanego wypadu do centrum...
Sienio w H&M są czapeczki, szaliczki i rękawiczki z kucykami....są na pewno bo my mamy
a ja Juleczkę tez widziałam na fbi to prawda jaka ona duża....
Karlita przyjeżdżaj do Lublina to obejrzysz sobie brzuszek;-)
a z lekarzem współczuję....dobrze że przynajmniej w rodzinie macie jakąś pomoc lekarską
Mirosia super ze lekarz trafił w diagnozę...zdróweczka,a z tym jedzeniem to u nas jest to samo, Jula po przedszkolu je z nami obiad
Misia super że na usg wszystko ok...i brawo dla Natalci!!!!
Anaconda super że Maja taka dzielna...widzisz co za oknem, udanego wypadu do centrum...
Ostatnia edycja: