reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

Witajcie

Ja tylko na chwilę.
Dziękuję dziewczyny za życzenia, aaaa to ostatnie z dwójką z przodu:sorry:
Weekend praktycznie przesiedzieliśmy w domu ze względu na Huberta, wczoraj szykowała nam się gościna, ale musieliśmy przełożyć, P tylko poszedł do sąsiada na piwo.Dzisiaj też w domu, a jutro wybieramy się do przedszkola,oczywiście jakie było stwierdzenie "ja nie chcę":sorry:

misia :-D

mandziula jak się czujesz?

a i doczytałam madziarka super, że wyniki się poprawiają

madzienka gdzie byliście na spacerku?

reklama
Witam się i ja wieczornie:tak: za nami dość intensywny dzień. Rano śniadanko i do kościoła, potem drugie śniadanie i drzemka, jak Cypek zasnął to położyliśmy się z M żeby chwilę odpocząć i przypomniało mi się że w lodówce czeka ciasto na rogaliczki i tyle z mojego leżenia było:-) Na obiadek przyjechała do nas mama, a potem wybraliśmy się na wieś, Cyprian wcinał maliny z krzaka aż brzucho zrobił mu się jak balonik, łasuch mały:tak: teraz czekamy na serial i trzeba powoli szykować się na jutro do pracy:tak:

Madzienka też mieliśmy się wybierać na te targi, ale widzę po tym co piszecie, że nic nie straciliśmy;-)

Maltanka 100 lat dla Ciebie, dużo zdrowia, bo ono najważniejsze oraz spełnienia najskrytszych marzeń i uśmiechu na twarzy każdego następnego dnia;-)

Misia no to choróbsko rozłożyło Was na dobre...zdrowia!! A Twój kot niezły akrobata:-)

Sunday nie zazdroszczę wydatków, no ale co zrobić...;-)

Dobrych nocek dla Was...

my dzisiaj prawie cały dzień na dworze....jak nie hulajnoga to rower....poszukiwaliśmy kasztanów ale niestety jeszcze nie pospadały...więc zrobiliśmy zapas jarzębiny i trochę żołędzi:tak:
a pogoda boska....ja chce polską złota jesień...

Mandziulka ponawiam pytanie jak się czujecie???
kiedy masz usg???

Marzenka jak imprezka czekamy na fotki....jubilat zadowolony:-)?

Maltanka trochę miasteczko akademickie zwiedziliśmy, lsmy i popołudniu Czechów

Misia jak Wasze zdróweczko???
a kot:laugh2:

Iwonka super dzionek za Wami...nic a nic nie straciliście...

miłego wieczorku

Witam się i ja wieczornie:tak: za nami dość intensywny dzień. Rano śniadanko i do kościoła, potem drugie śniadanie i drzemka, jak Cypek zasnął to położyliśmy się z M żeby chwilę odpocząć i przypomniało mi się że w lodówce czeka ciasto na rogaliczki i tyle z mojego leżenia było:-) Na obiadek przyjechała do nas mama, a potem wybraliśmy się na wieś, Cyprian wcinał maliny z krzaka aż brzucho zrobił mu się jak balonik, łasuch mały:tak: teraz czekamy na serial i trzeba powoli szykować się na jutro do pracy:tak:
pracuś z Ciebie....odpoczywasz czasami?:sorry:
my dzisiaj prawie cały dzień na dworze....jak nie hulajnoga to rower....poszukiwaliśmy kasztanów ale niestety jeszcze nie pospadały...więc zrobiliśmy zapas jarzębiny i trochę żołędzi:tak:
intensywnie spędzasz niedzielę
:tak:Jula bez problemu pewnie daję radę, a Ty?brzuszek nie prosi o odpoczynek?:sorry:
a pogoda boska....ja chce polską złota jesień...
ja tam bym chciała wciąż lato:sorry:ostatecznie cieplutką jesień...ale jak pomyślę o listopadowej szarówie:no::zawstydzona/y:
Misia jak Wasze zdróweczko???
Natalka nos zapchany,leci z nosa,ale oczyścić się nie da:wściekła/y:albo za mało siły w płucach mamy:sorry:
Staś czasem kichnie,ale póki co kataru brak,oby tak zostało:tak:
ja prawie tak jak Natalka...nos zatkany,choć się nie leje:sorry:ale katary bakteryjne:-(więc chyba jutro zajdziemy do przychodni:sorry:

witam porannie
madzienka kochana dziekuję za troskę, czuje sie już całkiem dobrze, nie licząc bolacego barku i karku, maleństwo kopie, wiec jest ok, samopoczucie też mam już lepsze:tak::tak: a na USG miałam iśc 18 ale może uda mi isę w sobotę albo w niedzielę załapac na te badania profilaktyczne to przełożę i wybiorę się po wyjezdzie (bo czytałam że USG to najczęsciej można co 2 tygodnie) a ty kiedy idziesz???
maltanka bezproblemowego przedszkolaka dzisiaj życzę:tak:
madziarka super że wyniki się poprawiaja, trzymam kciuki za dzisiaj:tak::tak:
misia zdrówka posyłam:tak:

a ja dzisiaj mam trocjhe sprwa do załatwienia, musze do lekarz, na policję i do pracy...
zmykam się szykowac
milego dnia zycze

Dzień dobry...wstawać śpiochy, co tutaj tak pusto...na dworze śliczne słoneczko i już cieplutko...
Jula w przedszkolu, a ja zakupki zrobiłam...w lidlu szaleństwo...u nas były takie tłumy przy kaloszach i tych kombinezonach przeciwdeszczowych...:szok:że podejść się nie dało:shocked2::-D

intensywnie spędzasz niedzielę
:tak:Jula bez problemu pewnie daję radę, a Ty?brzuszek nie prosi o odpoczynek?:sorry:

ja tam bym chciała wciąż lato:sorry:ostatecznie cieplutką jesień...ale jak pomyślę o listopadowej szarówie:no::zawstydzona/y:

jakoś daję radę...dzisiaj wybieram się na aerobik dla brzuchatek....
o ja też chce lato...ale wiem że moje prośby nie spełnią się więc przynajmniej jesień ciepłą i słoneczną

jak Wasza nocka??
u nas Jula też coś wstała w podetkanym noskiem więc zobaczymy jak się sytuacja rozwinie...:sorry:

madzienka kochana dziekuję za troskę, czuje sie już całkiem dobrze, nie licząc bolacego barku i karku, maleństwo kopie, wiec jest ok, samopoczucie też mam już lepsze:tak::tak: a na USG miałam iśc 18 ale może uda mi isę w sobotę albo w niedzielę załapac na te badania profilaktyczne to przełożę i wybiorę się po wyjezdzie (bo czytałam że USG to najczęsciej można co 2 tygodnie) a ty kiedy idziesz???

a ja dzisiaj mam trocjhe sprwa do załatwienia, musze do lekarz, na policję i do pracy...
zmykam się szykowac
milego dnia zycze

ja mam w planach na początku października....ale fajnie jakby udało się w weekend dostać...

Ty już w pracy???udanego dzionka

Madziarka czekamy na wyniki d-dimerów...

Karlita co u Was???jak wesele??

Maltanka jak dzisiejsze wyjście do przedszkola???

i jak reszta przedszkolaków po weekendzie???

miłego dzionka...ja zmykam na pazurki...

Ostatnia edycja:
Witamy i my z Hanulką...
ale smaka na kawusię robicie... a ja nie mogę :sorry2: nie dość że nie wiem jak mała by zareagowała to jeszcze to ciśnienie skaczące :zawstydzona/y: cały poprzedni tydzień był spokój - brałam nowe proszki i ciśnienie było w normie - do soboty... nie wiem czemu w sobotę na wieczór mi podskoczyło i wczoraj cały dzień mimo proszków miałam 170/101 :szok: i nawet dodatkowe proszki szybko działające mało co je zbijały...
a dziś z rana 102/87 :blink: i bądź tu mądry człowieku... ;-)

Zrobiłam dziś rano badania, po południu będę miała wyniki to będę dzwoniła do gina i naszego ogólnego... mam nadzieje że przynajmniej te d-dimery będą całkowicie w normie i będę mogła przestać robić te zastrzyki bo to nic przyjemnego... ;-) jak będę miała już wyniki to dam wam znać co i jak :sorry2:

Mandziulka cieszę się że dobrze się czujesz.... teraz odpoczywaj i nie ganiaj tyle :-p

Madzieńka udanej wizyty na pazurkach... relaksuj się ile się da...
i zdrówka dla Julci...

Misia i dla was zdróweczka!!!! a co do zapaleń - jak by coś to pisz - jak będę mogła to pomogę... ja też z każdą ciążą mam nawały wiec już trochę ich przechodziłam :-p

Maltanka najlepszego kochana - niech spełniają się wszystkie marzenia... a nowy domek przyniesie nowego lokatora :-);-)

Karlitka jak wesele?? ty jeździsz kochana? i ja jestem dumna z Ciebie!!!! tak ogólnie - że dałaś radę sama temu wszystkiemu....!!!

Anetka jak nocka?? mała polubiła smoka?
u mnie też dwójka poprzedników smoka nie chciała a Hanuli wciskam bo wiem że to dużo łatwiej... a odzwyczaić odzwyczaimy - zobacz ile dzieciaków było smoczkowych i jakoś wszystkie kiedyś ze smoków zrezygnowały ;-):tak: to i nasze dziewuchy kiedyś zrezygnują nie? :-D

Jejku wiecie co a ja ciągle głodna chodzę... ciapię non stop... jak nie paluszka to bułkę z wędliną jak nie bułkę to ciasteczko... nie wiem co się ze mną dzieje :zawstydzona/y::dry::sorry2::zawstydzona/y:

idę zrobię sobie herbatki to może zajmę ręce na chwilę :-D

Madziarka trzymam mocno kciuki za wyniki oby wkoncu sie unormowalo.......jedz jedz po ciazy pewnie ci nic nie zostało wiec nie zaluj sobie:-D
Anetka i jak smoczek troche pomaga???
Mirosia jak Olek???????
Misia zdrowka dla Was...
Madzienka milego relaksu.......zdrowka dla J oby nic sie nie rozwinelo.....
Karlita jak powrot do przedszkola jak n dal rade po weekendzie????
Maltanka STO LAT!!!!!!!
Mandzula jak dobrze ze czujesz sie dobrze i super ze maluch daje zac ze wszystko u niego ok........
Elza jak C kryzys minal?????

Wkoncu poniedzialekale:-) jestem padnieta kregoslup az pobolewa:zawstydzona/y:ale najwaznijsze ze imprezka sie udala przygotowalam 14 na kryc ale i tak goscie wczoraj jakos przychodzili na raty jedni byli troche wczesnie i musieli wczesniej wyjechac a innisie troche spoznili a siostra wohgole przyjechala na wieczor wiec nie potrzebne bylo mi tyle krzesel:-)no i jeszcze dzisiaj mam ostatnich gosci...

Cos tam wybiore ze zdjec ale to moze pozniej.......moze juz i sesje bede miala to przy okazji zrobie to za jednym razem......

Teraz B spi bylismy juz na spacerku i zajrzelismy do Lidla i zakupilismy parasoleczke dla M.....

Dobra lece kolejne pranie rozwiesic......

Witam,

Marz super że impreza udana:-),Ja dzisiaj też mam dzień pralkowy, już trzeci wsad się pierze. Trzeba korzystać z pogody bo coś od środy ma się popsuć:shocked2:

Madziara trzymam kciuki:tak:

Mirosia jak tam dzisiaj u Was?

Maltanka
spóźnione ale szczere życzenia urodzinowe:happy2:. Za rok nie odczujesz tego że trójka z przodu:blink:.

Madzienka zdrówka dla Juleczki. I udanego relaksu u kosmetyczki:tak:

Sunday
co u Was, jak Maksio?

Iwonka i jak Cypek, brzuszek nie bolał z przejedzenia malinami? Maliny dobrze wpływają na pracę jelit:tak:, tzn te pestki:tak:

Eliza a jak u Was weekend minął?

Mandziula powodzenia w załatwianiu spraw:tak:

Anetka śliczna:happy2:nawet ze smokiem:happy2:

Jak Twoja mama była w końcu lekarza?

Misia zdrówka!!!

Dzisiaj zrobiłam dwie porcje naleśników, mam biały wiejski ser to trzeba jakoś go spożytkować. I tak 1,5 kg zamroziłam na sernik:tak:.
Mój króliczek śpi, a ja czekam na murarza:-D bo nam się rura w kuchni zatkała. A administracja nie dysponuje hydraulikiem to murarza nam podsyłają:-D.

reklama
Justynka tak wiem wiem, że dobrze malinki działają, dlatego jeszcze korzystając z tego że są to jemy :tak:
Jak murarz, przyszedł:-)??

Marz super, że impreza Wam się udała;-) też mam zawsze problem z miejscami siedzącymi:-)

Madziarka ale Ci skacze to ciśnienie:sorry: trzymam kciuki, żeby było okej. A bez kawy dasz radę:tak:;-)

No nic lecę pracować:-)

Do góry