reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

Witajcie,
ale fajna pogoda się zrobiła,my dziś byliśmy u rodziców i jutro znów jedziemy:tak:szkoda tylko,że jutro już mąż musi iść do pracy:-:)-(
Bo M. już poleciał i my sami z dzieciakami urzędujemy - ale żeby nam się nie nudziło to na dziś i jutro - jedziemy "na nocowanie" do babci :tak:;-)
udanego pobytu u babci:tak:
Tak jak Kasia napisała,tort robiłam sama! Tzn na pół z mamą,bo ona piekła biszkopt, a ja resztę. No i był Spiderman na torcie.:tak: I wiecie muszę skromnie powiedzieć,że mi naprawdę smakował :-)
widziałam tort...wyglądał super, więc i pewnie tak smakował:tak:

misia trzymamy kciuki aby szybko okazało się przez co te krostki.:tak:
dowiem się 3 sierpnia,bo wtedy idziemy do dermatologa:sorry2:

witam....ale dzisiaj cieplutko....ja już z Czarującym odbyliśmy spacer...zakończony w Lidlu...i pościel do przedszkola zakupiona...oczywiście ze Sidermanem...a na dodatek naciągnął mnie na nowe puzzle....maniak puzzli.
wymieniliście akumulator?
heehe...mnie też Natalka zawsze na coś naciągnie;-):-D
Witajcie...ale dzisiaj fajnie na dworze.....a ma być jeszcze lepiej....:tak:
my dzisiaj z rana mieliśmy wycieczkę do Łęcznej, bo P obudził sie z bólem ósemki...na szczęście moja siostra pracuje w przychodni stomatologicznej w Łęcznej więc szybciutko P został przyjety....i chyba czeka go rwanie ząbka...jak nadal bedzie bolał...:baffled:
współczuję bólu zęba:-(oby nie trzeba było rwać...

Jak tak dalej pójdzie to przeleżę do końca ciąży w łóżku z nieregularnymi skurczami. Już powoli zaczyna mnie to drażnić, bo ciągle mam nadzieję że coś się rozkręci i nagle cisza :baffled: Jeszcze wcale się nie zdziwię jak doturlam się do 40 tyg i się okaże że lekarz się pomylił.
może być i tak:sorry2:

Z dobrych wieści, to Ola zaczęła chodzić na plac zabaw bez pampersa i mówi jak chce siku, wtedy Paweł ją wysadza pod krzaczkiem. A jaki dumny jest z tego :-D bo sam ją tego nauczył. Ale znowu mamy obdartą twarz, niestety potknęła się na schodkach i zdarła pod okiem i na nosie :-(
wielkie brawa dla Oli i dla dumnego taty:tak:

misia to pewnie Twojego męża i ja znam z widzenia, bo ja też tam do podstawówki chodziłam, tylko trochę niżej do klasy, ale elzy klasę znałam, cudnie Staś trzyma główkę
to pewnie i mój mąż Cię kojarzy z widzenia;-)

A my tzn ja+Maks jedziemy do teściów na pare dni. Dziadki zajmą się Maksiem, a ja poczytam spokojnie książkę. ;-)
udanego wyjazdu:tak:

reklama
samochód nadal nie sprawny i to chyba jednak ten nieszczęsny akumulator bo J chciał go podładować prostownikiem to nie załapał...muszę go oddać tylko nie bardzo wiem gdzie, kupiłam go w olimpie w tej części motoryzacyjnej ale teraz ich gdzieś przenieśli
madzienka wyrazy współczucia dla twojego P obudzić się z bólem zęba wryyyy.... mam nadzieję że już po wszystkim....czyli bez bólu i bez terminu rwania....
anetka brawo dla Oleńki że już ładnie woła siku....a Ty dociągniesz do 40 tygodnia jak nic.....
sunday mam nadzieję że na samochód nie będę musiała wydać ani zlotówki.... i że do 1 sierpnia będzie gotów zawieść mnie do pracy:crazy::crazy::crazy:
udanego wyjazdu.... i miłej lektury.... co będziesz czytać?????? nic Cię z mojej listy nie zaciekawiło????
maltanka a Ty wybierasz się na jakiś urlop?????
misia fajnie że miło spędzacie czas u rodziców.... a jak tam krostki Stasia znikają????? wiesz co go uczuliło....?????

a ja też muszę się pochwalić:
1. czarek już kilka nocy śpi bez pieluchy...cud
2. fundamenty wykopane.....yupiiiiii
w ogóle facet powiedział że do końca sierpnia dom będzie stał.... musi stać bo on ma inne zlecenie....wreszcie....ale się cieszę...

dobranoc

samochód nadal nie sprawny i to chyba jednak ten nieszczęsny akumulator bo J chciał go podładować prostownikiem to nie załapał...muszę go oddać tylko nie bardzo wiem gdzie, kupiłam go w olimpie w tej części motoryzacyjnej ale teraz ich gdzieś przenieśli

misia fajnie że miło spędzacie czas u rodziców.... a jak tam krostki Stasia znikają????? wiesz co go uczuliło....?????

a ja też muszę się pochwalić:
1. czarek już kilka nocy śpi bez pieluchy...cud
2. fundamenty wykopane.....yupiiiiii
w ogóle facet powiedział że do końca sierpnia dom będzie stał.... musi stać bo on ma inne zlecenie....wreszcie....ale się cieszę...

dobranoc
może to Ci pomoże;-) CMT Lublin
brawa dla Czarka za nocne odpieluchowanie:tak:
no i super,że budowa domu tak ruszyła i szybko postępuje:tak:
krostki nasilają się i blakną...róznie...sama nie wiem,od czego,więc idziemy do dermatologa zapytac,czy to alergia czy trądzik;-)

Witam się szybciutko, bo za chwilkę teściowie przyjeżdżają i jedziemy.Tam niestety nie ma neta już,więc będę nieobecna:baffled: przymusowy odwyk:tak:

Eliza trzymam kciuki za samochód!

misia miłego dnia!

maltanka w sierpniu Hubercik będzie u dziadków?

Justyna a Ty gdzie się podziewasz???

Miłego dnia.

Witam się po długim odwyku od BB:tak: Byliśmy troszkę na wsi na działce więc i dostępu do neta nie miałam. Chyba jutro znowu jedziemy, bo taka pogoda ładna, że trzeba korzystać z ostatnich promyczków, bo po Anki to nigdy nie wiadomo co wyskoczy:-) Staram się jakoś odpieluchowywać Cypka, w domu chodzi bez pieluchy, czasami zrobi siku w nocnik czasami na podłogę, na spacer i do spania zakładam mu pampersa...Macie jakieś swoje sposoby na odpieluchowywanie i coś mi możecie poradzić? każde rady teraz się przydadzą:-) pewnie takie, że dużo cierpliwości i czasu:tak: ach no i jeszcze stos suchych par majtek:-)

Aluśka, Motylla ogromne wyrazy współczucia dla Was...:-(

Sunday udanego wypadu do teściów..widziałam torcik na fb, bardzo ładny:tak:

Karlita jak Twoje ósemki? a raczej ból po ich stracie;-) ja miałam wyrwać dolne, jedną wyrwałam chodziłam potem przez tydzień spuchnięta z jednej strony jakbym świnkę miała, na drugą się już nie zdecydowałam:no: chociaż powinnam...

Eliza oby ten akumulator udało Wam się wymienić czy naprawić, bo teraz wyrzucać pieniądze na kolejny to szkoda...Super, że Czarek bez pieluchy, ja też nad tym walczę:tak: a domek rośnie, oby jak najszybciej;-)

Tyle zapamiętałam o ostatnich paru stron, bo nie byłabym w stanie nadrobić wszystkiego:sorry2: miłego, słonecznego dnia

iwonka
chyba nie ma złotego środka, tylko cierpliwość i dużo par majtek:tak:

maltanka a Ty wybierasz się na jakiś urlop?????

nie póki co nie mam urlopu:-( ps. super, że domek się już buduje:tak:

maltanka w sierpniu Hubercik będzie u dziadków?

tak trochę u dziadków a trochę w domu, w drugim tygodniu pojedzie, bo P ma wolne wcześniej

o mamo!!!! jakie pustki..............ale się nie dziwię....pogoda jest trzeba korzystać....my z Czarkiem jak wyszliśmy dzisiaj po 10 z domu to dopiero wróciliśmy.... najpierw pojechaliśmy do mojej koleżanki z pracy....i tam chłopaki pograli w piłkę na boisku...potem plac zabaw... chwila przerwy na obiad i wróciliśmy do domu...a tam przyjechała moja siostra z synem... poszliśmy do olimpu....kupiłam sobie nową górę od stroju kąpielowego...zaliczyliśmy też Mc Donalda... kolejny plac zabaw... i tak zleciał nam dzień....

iwonka Czarek bardzo późno został odpieluchowany....bo wcześniej wogóle nie chciał siadać na nocnik....dopiero jak miał 2,8.... a nocki dopiero teraz.... tak więc spokojnie....

Witajcie ale pusto....

Mandziula dawaj znać jak po usg...czekamy na wieści....u kogo byłas???
i jak Wasze samopoczucie??

Marzenka wróciliście???

Sunday udanego wypoczynku u teściów.....

Elza gratulacje nocnego odpieluchowania...i tempa budowy...super...
a z akumulatorem mam nadzieje ze uda się go wymienić....

Iwonka wytrwałości w odpieluchowywaniu....

Misia kiedy macie wizytę u dermatologa???

spokojnych wieczorków i nocek....

Witajcie,
nie będę oryginalna...ale tu pustki:szok:
Staś wczoraj nie chciał spać do 24 ale jak zasnął to 6 godzin przespał bez przerwy:tak:ale i tak się nie wyspałam,bo jak wstał o 7 to zasnął dopiero przed 8:dry:i już drzemałam,kiedy z drugiego pokoju dobiegło mnie "mamo,już nie chcę spać":dry:no i tyle z mojego spania było:angry:teraz mały stęka i się wierci, więc pewnie zaraz będzie koniec spania:dry:
a z tekstów Natalki "mama nie jest kobietą,jest mamą"..."mamo,nie tej bluzki nie,jest brzydka...tej bluzki nie możesz,jesteś gruba":-((to jak wybierałam dla siebie bluzkę)
Witam się po długim odwyku od BB:tak: Byliśmy troszkę na wsi na działce więc i dostępu do neta nie miałam. Chyba jutro znowu jedziemy, bo taka pogoda ładna, że trzeba korzystać z ostatnich promyczków, bo po Anki to nigdy nie wiadomo co wyskoczy:-) Staram się jakoś odpieluchowywać Cypka, w domu chodzi bez pieluchy, czasami zrobi siku w nocnik czasami na podłogę, na spacer i do spania zakładam mu pampersa...Macie jakieś swoje sposoby na odpieluchowywanie i coś mi możecie poradzić? każde rady teraz się przydadzą:-) pewnie takie, że dużo cierpliwości i czasu:tak: ach no i jeszcze stos suchych par majtek:-)
słusznie,trzeba korzystać z pogody:tak:
no poza cierpliwoscią i konsekwencją chyba nie ma metody,bo każde dziecko jest inne:sorry2:
o mamo!!!! jakie pustki..............ale się nie dziwię....pogoda jest trzeba korzystać....my z Czarkiem jak wyszliśmy dzisiaj po 10 z domu to dopiero wróciliśmy.... najpierw pojechaliśmy do mojej koleżanki z pracy....i tam chłopaki pograli w piłkę na boisku...potem plac zabaw... chwila przerwy na obiad i wróciliśmy do domu...a tam przyjechała moja siostra z synem... poszliśmy do olimpu....kupiłam sobie nową górę od stroju kąpielowego...zaliczyliśmy też Mc Donalda... kolejny plac zabaw... i tak zleciał nam dzień....
ooo..wy też nieźle korzystacie z pogody:tak:pochwal sie kostiumem;-)
Mandziula dawaj znać jak po usg...czekamy na wieści....u kogo byłas???
i jak Wasze samopoczucie??
no włąśnie:blink:

Misia kiedy macie wizytę u dermatologa???

w przyszły piątek:tak:
teraz szukam jeszcze dwóch lekarzy;
1.neurologa- tu mam poleconego już tylko muszę ustalić gdzie przyjmuje prywatnie:dry:;
2.nefrologa - polecacie kogos?

reklama
Witam,

Eliza super że prace budowlane ruszyły do przodu...
Super intensywny dzionek za Wami, a miałam pisać do Ciebie eska w okolicach godz 18 czy spacerujecie po wąwozie...

Madzienka
Wy na działeczce czy już w LBN?

Iwonka powodzenia w odpieluchowywaniu synka...

Misia
do dermatologa idziecie na Jana Sawy?

Sunday udanego wypoczynku u teściów...

Do góry