reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

Witam. Miałam coś pisać ale teraz nie wiem co, chyba wena mnie opuściła. Woda na kaszkę dla Radka się schłodziła więc idę mu robić jeść.
Motylla super- krowa na spacerze :-D:-D:-D:-D a jak mama?
.
Na razie bez zmian, na weekendzie chce do niej podjechać i wtedy będę dokładnie wiedzieć co i jak.

Krystkowi na pewno by się spodobała ta super bryka:tak:

Witam,
Karlita w dniu urodzin

Niech smutek zniknie w górskim potoku.
By radość kwitła jak róża co roku.
By na Twej twarzy promyczek słońca, nigdy nie zniknął i trwał do końca. By najpiękniejsze chwile w Twoim życiu trwały wiecznie.

Dołączam się do życzeń:-)

reklama
ale tu dzisiaj pusto.....
co porabiacie....
ja listę zakupów do ikei bo mam zamiar ją odwiedzić....

pazurki dzisiaj zrobiłam i jutro ruszamy na imprezkę z okazji 60-tych urodzin teścia...trochę mi się nie chce no ale:rofl2:

madzienka dzięki po wizycie ok, a pracę no musiałam:sorry: wiesz jak jest;-) to jak urlop już:-)

nie wiem:huh: ja nigdy pracy do domu nie brałam:-Dz resztą nam nie wolno

Ja wczoraj posiedziałam dłuzej za kolezankę w sekretariacie to dziś wychodzę wcześniej a co.

super podejście...

Więcej napiszę wieczorem jak już wrócimy z usg.

czekamy na wieści z usg...

Brawo dla wszystkich już nocnikujących

Witam,
no i się rozpadało w końcu:tak:
u nas z brzuszkami lepiej, więc przed południem w trakcie spacerku zaliczyliśmy też lody;-)a Natalka zasłużyła, bo zrobiła ładny kawałek piechotką bez marudzenia...odebraliśmy w BOM-ie na Wieniawskiej PESEL Stasia:tak:po południu skoczyliśy do dziadków i dziecko jeszcze z basenu skorzystało:-D
wieczorem też udało nam się lepiej też podać małemu to żelazo...bo mamy takie w saszetkach do rozpuszczania i sporo tego wychodzi...łyżeczką wczoraj jak dostał to część zwrócił:-(a dziś ze strzykawki poszło bez problemu:tak::-)
wiecie jak Natalka uspokaja Stasia jak płacze?mówi do niego - nie płacz Stasiu (lub Stasieńku), jestem obok!!!:-)

PS. widziałyście? Paszport dla dzieci ważny 5 lat - 13 lipca 2012
Wiecie jakie to uczucie jak obudzi Was dzwonek do drzwi o północy a tam sąsiad stoi z siekierą w ręce :szok::szok::szok: dobrze że nie urodziłam z wrażenia :cool: i że nie miał złych zamiarów w stosunku do nas, tylko ponoć ktoś mu chciał dom spalić i przyszedł żeby w razie co policję wzywać, a komisariat obok nas :eek::eek::eek: dziwny gość, nigdy więcej takich wizyt.
:szok:o matko,co za gość:szok:dobrze,że nie urodziłaś z wrażenia...ja bym chyba dostała zawału:angry:
Na bilansie wszystko w porządku, lekarz i pielęgniarka zachwycone że Ola taka grzeczna :-) dała się zważyć sama i zmierzyć, ale drobinka z niej, 10,5 kg i 87 cm. Na koniec sama podeszła i wyciągnęła rączkę, zrobiła papa i szybko polecieliśmy na górę ze mną, a Paweł jeszcze po zwolnienie na jutro na opiekę nad Olą, bo jakoś musi mnie zawieźć na usg i ktg. U ginekologa też w porządku, wyniki dobre, bo ujemne, tętno dziecka wróciło do normy, 141, a było zawsze na górnej granicy, a to dlatego że przestałam się stresować i myśleć o tej nieszczęsnej siostrze :laugh2: jeszcze tak po dotyku brzucha stwierdził że jakieś długie dziecko noszę :-p bo nogi czuć aż pod piersiami jak się przeciągnie.
brawa dla Oli za bilans:tak:no i super wieści z wizyty!!!:tak:

Widzisz Anetko - wystarczy trochę na luz wrzucić a Karolcia się uspokoiła:tak::tak::-).
Dziś mam ambitny plan upiec sernik i podszykować ziemniaki na kopytka - bo Ulek uwielbia a ostatnio to same kotlety jadł, bo jutro rano synuś wraca i nawet kasiorki mu zostało:szok::tak::-D:-D. W niedzielę przyjeżdża do naszego UKS inny klub piłkarski aby sparing sobie zagrać a mają do nas prawie 400km i kilka meczy z młodymi chcą zagrać:tak::cool:. Pewnie trzeba będzie jakiś bufecik zorganizować z kanapkami i napojami:dry::dry::tak:.
no jakiego masz gospodarnego syna;-)szykuj,szykuj pyszności dla stęsknionego dziecka;-)

Karlita w dniu urodzin

Niech smutek zniknie w górskim potoku.
By radość kwitła jak róża co roku.
By na Twej twarzy promyczek słońca, nigdy nie zniknął i trwał do końca. By najpiękniejsze chwile w Twoim życiu trwały wiecznie.

I dla E najlepsze życzonka imieninowe!!!
dołączam się do życzeń:tak:
Norbertowi strasznie te piątki dają popalić - jak zwykle ta wydzielina mu sie zbiera i teraz ma aż odruch wymiotny jak wsadzi jeszcze palce to fontanna ..... :confused2:
misia jak tam dzisiaj dzieciaczki ?? ja brzuszek N ??

Norb sie wyspał wczoraj w ciągu dnia i ja dzisiaj miałam przerwę nocną od 2:12 do 4 :-D:-D:-D:-D SPAĆ MI SIĘ CHCE :-D:-D:-D:-D:-D
biedny Norb:-(mam nadzieję,że dziś lepiej się miewa...a Tobie udało się nieco zdrzemnąć;-)
dziękujemy,brzuszek dużo lepiej:tak:na razie oboje śpią:tak:
Dzien dobry. Niech ten urlop sie nigdy nie kończy :tak:
Ja z poranną kawką, Maks "ciamie" płatki z mlekiem. Dzisiaj czeka mnie mega prasowanie, bo jutro jedziemy do rodziców, a w niedziele teściów mam :oo: na obiadek chyba szybkie spaghetti będzie.

Iwonka mama piecze mi biszkopt, tort będzie smietanowy z jakimiś swiezymi owocami. A na wierzch opłatek z obrazkiem spidermana.:tak:
no to udanych spotkań weekendowych:tak:;-)no tort będzie jak się patrzy,zwłaszcza że ze Spidermanem;-)
Dzień dobry...ja odliczam godziny wyjscia do domu....czekam jeszcze na dyr bo mam do niego sprawe i zaczynam urlopowanie...
no i jak pierwszy wieczór urlopu??sama radość,co?;-)życzę by był udany:tak:
misia Macius ma ten sam lek do oczka a Asia dostała cos mocniejszego ale juz widac poprawe ogolnie mnieuj ropy sie zbiera i powieka mniej opuchnieta, a U Maciusia powieka zaczyna robic sie brzydka
wczoraj P. dr powiedziala ze jest epidemia w Lublinie wirus panuje oczy atakuje a nastepstwa moga byc powazne bo sie zacieki tobia na teczówce i moga byc problemy z widzeniem:-:)-:)-( na 4 osoby 1 ma zacieki:-:)-(
i uciekam milego dnia zycze pozniej zajrze:-(
ojej:szok:trzymam kciuki by kropelki szybko dzieciom pomogły...no żeby to nie był ten wirus!!!
witam....kurcze moje dziecko coś zaczyna chrypieć...nie wiem czy go gardło nie boli...jak pytam to mówi że nie...ale jest jakiś taki dziwny...
misia jak brzuszek Natalki dzisiaj???? kurcze nie dobrze z tą hemoglobiną Stasia... oby żelazo pomogło...
fajnie usłyszeć od dziecka takie słowa....czarek mówi "mamo kocham Cię" ja mu odpowiadam że też go kocham a on "bardzo mocno"... miód na serce....
i jak z tą chrypką?przeszła?
Czarujący też jest słodki:tak:
Cześc, mam już kompa w domu ale net jeszcze nieskonfigurowany wiec pisze z pracy.
Urlopu dalej nie wywalczyłam Dyrektorkazał uzbroić się w cierpliwość a ze jest dziwny to wszyscy to mówią:wściekła/y::wściekła/y: Ale kazał mi byc dobrej myśli podejrzewam ze wdowiem się w czwartek lub w piątek w przyszlym tyg. A chialam już coś rezerwować nad morzem:no: na razie pracuję i cóż jak w nagrodę na urlop nie pójdę to się raczej mocno zniechęce tu do wszystkiego, a z rezerwacją muszę się wstrzymać.
:szok::no:no widzę,że Twój szef to umie zniechęcać do pracy:no:trzymam kciuki,byś szybko dostała ten urlop i by był udany:tak:
Ja na szybko, bo mam męża w domu :-p Ola śpi, ale chyba trzeba będzie ją budzić, bo nie zdążymy w tych korkach dojechać do Świdnika. Pochwalę się tylko że Ola zaczęła ładnie siadać na nocnik, już nie woła, tylko jak jej się chce to siada, robi, a teraz jeszcze wyjmuje i wynosi do kibelka, spuści wodę i woła żeby umyć, potem sama odnosi i odkłada :szok: Skąd ona to ma to ja nie wiem, zobaczy raz czy dwa jak my coś robimy i potem sama powtarza. Więc jestem dobrej myśli i mam nadzieję że do porodu już całkiem załapie a potem nie zapomni.

Więcej napiszę wieczorem jak już wrócimy z usg.
wielkie brawa dla Oli!!!dzielna dziewczynka:tak:
czekam na wieści z usg!!!!

Na razie bez zmian, na weekendzie chce do niej podjechać i wtedy będę dokładnie wiedzieć co i jak.
trzymam kciuki za zdrowie mamy!!!:tak:

madzienka jakie pazurki robiłaś?
ja dziś pomalowałam lakierem pazurki u nóg i pół dnia Natalka chodziła i je podziwiała:-D

Witam się wieczorową porą:-)

Motylla daj nam znać co u mamy, jak już czegoś się dowiesz:tak:

Eliza jak zdrówko Czarka?

Madzienka "imprezował" gdzieś od pierwszej w nocy J już go nosił bo dzidziuś spać nie mógł, a potem jak leżał już z nami to łaził po nas zamiast spać.
Julcia zniosła pobyt z babcią?
Życzę udanego urlopu i regeneracji sił:-)

Anetka to wspaniale, że Olcia siusia już w nocniczek:happy::happy::happy:

Sunday dzięki za spotkanko i pogaduszki:blink:,

PS. widziałyście? Paszport dla dzieci ważny 5 lat - 13 lipca 2012

madzienka jakie pazurki robiłaś?
ja dziś pomalowałam lakierem pazurki u nóg i pół dnia Natalka chodziła i je podziwiała:-D

wiem wiem że przepisy się zmieniają bo to mój wydział;-)

odświeżałam swoje szponki

Natalcia słodka przy uspokajaniu Stasia

Julcia zniosła pobyt z babcią?
Życzę udanego urlopu i regeneracji sił:-)

dala dzisiaj radę bo wiedziała że to ostatni dzień:-D
dzięki

zmykam spać
spokojnych nocek

Witajcie,
My już po prysznicu i po śniadanku. J jeszcze dosypia. Jak pralka skończy prać to wyruszamy na targ po owoce i warzywka:tak:

Madzienka
dzisiaj jedziecie do Ikei? Życzę szczęśliwej podróży, dobrych warunków atmosferycznych i mega udanych zakupów:-)

Misia super że z brzuszkami u Was już jest dobrze:tak:
A jak Ty się czujesz po CC, doszłaś do siebie?

Sylwio i Piotrze Rocznica Ślubu to ważna chwila
niech będzie dla Was bardzo miła.
Pragniemy, więc złożyć szczere życzenia:
miłości, zdrowia i powodzenia.
A każdy rok razem spędzony,
niech będzie piękny, wymarzony.

witam i ja
my juz u rodziców a u nich internet działa tak, ze szkoda nerwów:-D:-D :-D
karlita jeszcze raz wszystkiego najlep[szego!!!!
madzienka udanego wypadu do IKEI:tak::tak: a jak po imprezie???
misia susper że malutki brzuszek ma sie lepiej:tak:
anetka brawa dla Oli!!!
justyna dziekuję za pamięć i życzenia :tak::tak:

nie nadrabiam w czytaniu bo mnie cos trafia z tym netem
pochwalę sie tylko że wygraliśmy z Koluchem nagrodę w konkursie "małe gryzonie", oj chyba jeszce nigdy nic nie wygrałam:-D:-D:-D:-D:-D
zmykam odpoczywać... ile się tylko da
miłego dnia zyczę!!!!

hejka dziewczyny!!!!!!
jakie plany na dzisiaj....bo ja wybieram się do siostry malować włosy....no i czeka mnie sprzątanie i prasowanie....wrryyyy jak mi się nie chce....
madzienka udanej imprezki.... jak Ci się nie chce to pewnie będziesz się dobrze bawić.....
i udanych zakupów w ikei
misia ale słodko Natalka uspokaja Stasia....dobrze że z brzuszkiem już lepiej
a chrypka raz jest raz jej nie ma ale za to kaszel taki jakiś się pojawił.... jak nie pomogą domowe lekarstwa to w pon wybiorę się do lekarza...
justynka a Ty dzisiaj nie na wsi????? Ty chyba masz jakieś kalendarium bo pamiętasz o wszystkich świętach dziewczyn.....:-D:-D:-D to dobrze...
sylwia gratuluje wygranej....a co to był za konkurs i co wygraliście?????
Wszystkiego Najlepszego dla Was niech zawsze świeci wam słońce i zdrowej siostrzyczki dla Mikusia....

Witam, ja na nogach od 5-ej bo 6:15 Olek wrócił.
Misia - Olek baaardzo gospodarny - przywiózł 27zł ale podział bluzę polarową z kapturem, skarpeto-getry piłkarskie i kolega wziął jego komórkę żeby sobie pograć i dodzwonić się nie mogę:no::confused2:. A wieczorem mają ten mecz towarzyski to może chłopak będzie to się spytam.
Wczoraj umierałam, dostałąm zawrotów głowy ale ciśnienie normalne i całe popołudnie przeleżałam.
Zmykam bo sajgon w domu.
Miłego dnia.

Ostatnia edycja:
reklama
Dzień dobry....my już po śniadanku Jula poszła z p na zakupy...

do ikei wybieramy się po niedzieli,a dzisiaj urodziny teścia....

Sylwia i Piotrze wielu wspólnych latek w zdrowiu i i miłości!!!!

Mandziulka jak się czujesz???
gratulacje wygranej!!!!

Marta skąd te zawroty głowy...???
Aneta w ciąży chyba też miała..

Justyna weekend w domu???super...odpoczywajcie

Misia super że brzuszki już nie dokuczają...

zmykam szykować jakiś obiadek,udanej soboty życzę...

Do góry