reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

iwonka ja zamawiałam ten samochód przez allegro...i kosztował mnie 400zł z przesyłką a identyczny widziałam w sklepie za 550zł
my mamy taki
28072011016.jpg

justynka, sunday już skończyłam czytać tak mnie wciagnęła że musiałam ją przeczytać... polecam "Dom Sióstr" Charlotte Link
misia zdrówka zyczę...oby Natalce nic nie było... a Stasio prawdziwy bohater dzielnie zniósł popieranie krwi
madziara super wieści.... a szpital na pewno nie będzie potrzebny....
maltanka jakiś matematyk Ci rośnie....

reklama
Iwonka o której Cyprian rano wstaje że tak wcześnie chodzi spać?
A siniak od huśtawki równoważnej:-(

Eliza super samochód:tak:, i trzymacie go tu u siebie czy na wsi?

Madzienka a Ty cieszysz się obecnością P że nie zaglądasz do nas?:rofl2:

Karlita a co u Was, też jakoś rzadko jesteś na BB...

Natalka śpi, ale Staś się wierci, więc nie wiem,ile zdążę napisać:sorry:
dostałam się do lekarza i znam wyniki badań:-(niestety hemoglobina nadal leci w dół (jak wychodziliśmy ze szpitala była 13 teraz już 11), więc niestety dostaliśmy żelazo i za 3 miesiace kolejna morfologia:-:)-(
Natalkę jeszcze nieco męczył brzuszek, więc poza sucharkami dostała troszkę Coli i mam nadzieję,że jutro będzie ok:sorry:no i znalazłam winowajcę naszych sensacji żołądkowych - wczorajsze mięso...niestety przez upały wszystko, nawet w lodówce, się szybko psuje:confused2:
Natalka od jakiegoś czasu powtarza nam :mamo kocham Cię, tato kocham Cię....a dziś przy kąpieli - mamo jesteś fajna:-)słodziak:tak:
maltanka dziś Maks: "wiesz jak będą moje urodziny w moim domu to zaproszę Huberta na 10 nocek, tylko musisz powiedzieć jego mamie zeby zabrał piżame, szczoteczkę i pastę do zębów" :-D:-D:-D
dobry jest:-D
Witam. Dziewczyny ja również bardzo dziękuje za spotkanie w bugii.:tak: Wczoraj jak wychodziłam na spacerek z moją 2 to w bloku spotkałam sąsiada, który wychodził z psem w łaty i Krystian do mnie :" O krowa idzie na spacer ":-D, a ja że to nie krowa tylko pies. I Krystek powtórzył że to pies.
A dziś Krystek chciał gonić za pewnym chłopcem ale mu nie pozwoliłam od siebie się oddalać i dobrze bo ten starszy chłopczyk gonił jak szalony i mało nie wpadł pod samochód:szok:, a babcia z 50 metrów za nim szła.
A po powrocie ze spacerku tresował swój samochód:
" Siad auto, siad auto, nie ruszaj się":-D
:-Dach,pomysłowość dzieci:-D
Dzieki dziewczyny za trzymanie kciuków - POMAGAJĄ!!!!! dziś pan dr nie czepił się niczego -ba nawet próbujemy odstawić leki :tak:;-) szyjka bez zmian - ale to dobra wiadomość bo nie jest chyba gorzej :tak: chyba - piszę dlatego że pan dr nie miał wypisu przed oczami, a jak on jechał na urlop to ja jeszcze lezałam i nie wie jak naprawdę się wszystko skończyło.... a mi miał wypis przyjść do domu - i jak go nie było tak nie ma :eek::szok: w poniedziałek mam dzwonić na oddział do niego i przypomnieć - obiecał że jeszcze w pon wypis wyślą priorytetem ale najpierw on go dobrze obejrzy :-D:-D:-D

No i mam dwa tygodnie spokoju a za dwa tyg mam się zgłosić na pierwsze ktg do szpitala - mają sprawdzić jak się pisze i czy skurcze nie wracają...

a jak na dzień dzisiejszy - mam dwa tyg luzu!!!! no chyba że by się coś złego działo to mam natychmiast stawiać się do szpitala :sorry: jednak ja takiego biegu sytuacji nie przewiduję
SUPER!!!jesteś wzorową pacjentką:tak:to teraz dwa tygodnie luzu...a potem kolejna wizyta równie pozytywna:tak:a do szpitala to sugeruję dopiero na poród;-)
Witajcie

Ja tak na szybko, bo przyniosłam dzisiaj sobie robotę do domu z pracy i dopiero skończyłam, no ale musiałam to zrobić (mam powyżej uszu excela
:confused2:) a zaraz zmykam na wizytę do gina jeszcze.

Moje dziecko liczy własnie na kalkulatorze od dobrych kilkunastu minut
:-D
mam nadzieję,że wizyta u gina w porządku:tak:no to z Huberta będzie ekonomista:-D
My niedawno wróciliśmy ze spacerku, z nowym siniakiem na nosie:-(, dobrze że tylko siniak a nie coś gorszego:eek:
ojeju,co się stało?:-(

Witajcie.

Wiecie jakie to uczucie jak obudzi Was dzwonek do drzwi o północy a tam sąsiad stoi z siekierą w ręce :szok::szok::szok: dobrze że nie urodziłam z wrażenia :cool: i że nie miał złych zamiarów w stosunku do nas, tylko ponoć ktoś mu chciał dom spalić i przyszedł żeby w razie co policję wzywać, a komisariat obok nas :eek::eek::eek: dziwny gość, nigdy więcej takich wizyt.

Rano ledwo się zwlekłam z łóżka, poleciałam zapisać na bilans, i okazało się że ona na 9,40 a ja dwa piętra wyżej do gina na 10, a tu i tu opóźnienie więc w domu byliśmy po 11. Na bilansie wszystko w porządku, lekarz i pielęgniarka zachwycone że Ola taka grzeczna :-) dała się zważyć sama i zmierzyć, ale drobinka z niej, 10,5 kg i 87 cm. Na koniec sama podeszła i wyciągnęła rączkę, zrobiła papa i szybko polecieliśmy na górę ze mną, a Paweł jeszcze po zwolnienie na jutro na opiekę nad Olą, bo jakoś musi mnie zawieźć na usg i ktg. U ginekologa też w porządku, wyniki dobre, bo ujemne, tętno dziecka wróciło do normy, 141, a było zawsze na górnej granicy, a to dlatego że przestałam się stresować i myśleć o tej nieszczęsnej siostrze :laugh2: jeszcze tak po dotyku brzucha stwierdził że jakieś długie dziecko noszę :-p bo nogi czuć aż pod piersiami jak się przeciągnie. Teraz zaczyna urlop, i powiedział że jak jakimś cudem nie urodzę do końca lipca, to 31 ostatnia wizyta, a jutro zobaczymy jak dziecko przybiera na wadze, bo ja jakoś dalej stoję w miejscu :sorry:

sunday wszystkiego najlepszego dla Maksia

elza super autko

Justynka buziak na siniaka dla Michałka

maltanka jak po wizycie? wszystko w porządku?

Madziara super wieści od lekarza

Motylla dobre z tą krową

misia dzielnego masz synka, i zdrówka dla Was

talia wywalczyłaś urlop?

mirosia gratulacje dla Ł za nową pracę

Madzienka oj coś często Cię męczcy ta głowa, jak tak dalej będzie to pójdź do lekarza

mandziula no nieźle Cię załatwił fotograf, ale dobrze że zrobi teraz dobrze i gratis

Wstawać śpiochy,śliczny dzień się zapowiada.
Wczoraj męczyły mnie dolegliwości żołądkowe i dopiero cola pomogła - tak to jest jak się nie ma żółci:confused2:.
Sunday, niezły tekst Maksia z nocowaniem H Maltanki :tak:;-):-D.
Madziarka, to teraz spokojnie czekać do rozwiązania;-):tak:.
Widzisz Anetko - wystarczy trochę na luz wrzucić a Karolcia się uspokoiła:tak::tak::-).
Dziś mam ambitny plan upiec sernik i podszykować ziemniaki na kopytka - bo Ulek uwielbia a ostatnio to same kotlety jadł, bo jutro rano synuś wraca i nawet kasiorki mu zostało:szok::tak::-D:-D. W niedzielę przyjeżdża do naszego UKS inny klub piłkarski aby sparing sobie zagrać a mają do nas prawie 400km i kilka meczy z młodymi chcą zagrać:tak::cool:. Pewnie trzeba będzie jakiś bufecik zorganizować z kanapkami i napojami:dry::dry::tak:.

Witajcie,

dzięki dziewczynki za miłe słowa... szczerze mówiąc mi też ulżyło i jestem szczęśliwa wyciszona i uspokojona ;-):tak:

Justyna współczuję siniaka na nosku - Nela kiedyś też się tak huśtała że buzią zaryła w konika :eek:

Aneta super wieści od gina!!!! oby po usg i ktg wieści był równie dobre!!!!
A sąsiad :eek::eek::eek::szok::szok::szok: na serio dziwny gość - jakieś majaki ma czy na serio coś u niego się działo???

Misia dobrze że z brzuszkami lepiej a żelaza nie zazdroszczę... mam nadzieję że szybko Stasiowi pomoże i niedługo nie będzie Wam już potrzebne!!!

Maltanka widzę że u was podobne zabawki rządzą jak u nas :-p Julek też uwielbia kalkulatory, telefony stare, słuchawki, klucze, narzędzia, kłudki i tego typu rzeczy... :sorry::-D chłopy jak się patrzy nie? ;-):tak:
A jak po wizycie? wszystko ok???

Madzieńka i jak przed ostatnim dniem przed urlopem??? oby dziś czas szybciutko zleciał!!!!
Jak Jula rano - chciała iść bawić się z babcią?

Marta ale synio wróci stęskniony.... szykuj smakowitości szykuj!!!

Talia i jak z urlopem??? udało się?

Elza super zakupiłaś autko!!! synio pewnie był zachwycony co?

Karlitka halooo co u was słychać???

Marz a Twoje chłopaki jak się mają?

Witam,

Misia
trzymam kciuki aby syropek wyregulował poziom żelaza:tak:
A siniaka Michał nabył na placu zabaw, od huśtawki

Madziara super że samopoczucie Ci dopisuje:-)
A jak alergia u Julka?

Marta oszczędnego masz synka:-)

Anetka kurczę ależ macie się z sąsiadami:szok:, a to może ten co kiedyś w nocy Cię odwiedził, jak Olę usypiałaś?

Karlita w dniu urodzin

Niech smutek zniknie w górskim potoku.
By radość kwitła jak róża co roku.
By na Twej twarzy promyczek słońca, nigdy nie zniknął i trwał do końca. By najpiękniejsze chwile w Twoim życiu trwały wiecznie.

I dla E najlepsze życzonka imieninowe!!!

hej hej jestem kochane tylko dzieciaki absorbujące :-)

Gabi zrobiłam wolne od przedszkola a wiadomo jak to z dwójką :-D

Norbertowi strasznie te piątki dają popalić - jak zwykle ta wydzielina mu sie zbiera i teraz ma aż odruch wymiotny jak wsadzi jeszcze palce to fontanna ..... :confused2:

Justynka dziękuję za pamięć :-))))

sunday wszystkiego najlepszego dla Maksia :-)

Madziarka super że wszystko ok i masz 2 tygodnie laby ODPOCZYWAJ :-)

Madzieńka jeszcze kilka godzin i URLOOOOP :-)

anetka super wieści :-) Brawa dla Oleńki zdolna dziewczynka :-)

misia jak tam dzisiaj dzieciaczki ?? ja brzuszek N ??

Norb sie wyspał wczoraj w ciągu dnia i ja dzisiaj miałam przerwę nocną od 2:12 do 4 :-D:-D:-D:-D SPAĆ MI SIĘ CHCE :-D:-D:-D:-D:-D

Dzien dobry. Niech ten urlop sie nigdy nie kończy :tak:
Ja z poranną kawką, Maks "ciamie" płatki z mlekiem. Dzisiaj czeka mnie mega prasowanie, bo jutro jedziemy do rodziców, a w niedziele teściów mam :oo: na obiadek chyba szybkie spaghetti będzie.

karlita dużo dużo zdrówka i pociechy z dzieciaczków życzymy z okazji urodzinek!
I dla męża najlepszego z okazji imienin:tak:

Marta dobrze,ze dolegliwości żołądkowe sobie poszły :tak: To Ole juz w domku?

aneta Matko boska!!!!!!! :eek:Co to za sąsiad!!! Współczuje emocji z nim związanych!:tak:
Super pacjentka z Oleńki:-)

misia oby żelazo szybko pomogło:tak:

Iwonka mama piecze mi biszkopt, tort będzie smietanowy z jakimiś swiezymi owocami. A na wierzch opłatek z obrazkiem spidermana.:tak:

reklama
Dzień dobry...ja odliczam godziny wyjscia do domu....czekam jeszcze na dyr bo mam do niego sprawe i zaczynam urlopowanie...

dzisiaj 13 i piątek....:-)

Karlita i Ernest wszystkiego wszystkiego najlepszego z okazji dzisiejszego waszego święta....
co zaplanowałas na dzisiejszy wieczór???

Sunday, Maltanka tekst Maksia o nocowaniu boski....:-D

Madzienka a Ty cieszysz się obecnością P że nie zaglądasz do nas?:rofl2:

hehehe rozszyfrowałas mnie....
jak siniak Michasia???

Witajcie.

Wiecie jakie to uczucie jak obudzi Was dzwonek do drzwi o północy a tam sąsiad stoi z siekierą w ręce :szok::szok::szok: dobrze że nie urodziłam z wrażenia :cool: i że nie miał złych zamiarów w stosunku do nas, tylko ponoć ktoś mu chciał dom spalić i przyszedł żeby w razie co policję wzywać, a komisariat obok nas :eek::eek::eek: dziwny gość, nigdy więcej takich wizyt.

Madzienka oj coś często Cię męczcy ta głowa, jak tak dalej będzie to pójdź do lekarza

o matko znowu zaczynaja się u Was nocki z przygodami.....

mam wrażenie że to na zmianę pogody bo dzisiaj jest już o niebo lepiej....

brawo dla Olci za bilans....

Sunday udanego wypadu do teściów...

Madziarka super wieści....oby tak dalej...
Jula dzisiaj została z tata bo Paweł szedł później do pracy i babcia późbniej przyjeżdżała ale wie że to ostatni dzień a później juz będzie mama i tata...:laugh2:więc przemęczy się....

Maltanka jak po wizycie...wszystko oki???
Ty juz prace zabierasz do domu...o mamo:szok:to wzorowy z Ciebie pracownik....

Misia jak Wasze brzuszki, juz dzisiaj lepiej....??

tyle zapamietałam...miłego dnia...

Do góry