reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

Dzień dobry...ja niedawno wstałam....oj fajnie tak sobie pospać....Jula nadal śpi...

Marta ucałuj Juleczka z okazji urodzinek...

Justyna czekam na wieści od Madzi...a ona pewnie na obchód...

Mandziula a jak się czujesz???minęły mdłości??

Marzenka toleruję ale wczoraj to była patelnia i dobrze że był ten wiaterek bo w innym wypadku upieklibyśmy się...

zmykam szykować jakieś śniadanko....może wybiorę się z Julą dzisiaj do latającej owcy...wybadać teren...i jakoś ciekawie rozpocząć te wakacje:-D
jak ktoś ma ochotę przyłączyć się to myślę że po 10 będziemy tam...

miłego dnia

reklama
anetka weź TY się nie wygłupiaj i ponoś jeszcze to dziecko....czekaj a imię już wybrane????przegapiłam czy jak???

noszę, noszę, a imię w końcu będzie Karolinka do tego jednego jesteśmy obydwoje zgodni z Pawłem

Aneta trzymaj się...ale torbę spakuj....w Świdniku będzie rodziła...znam tam jednego lekarza:tak:

teraz muszę tą torbę znaleźć, bo gdzieś się zagubiła, a jak się nazywa ten lekarz?

Anetka pakuj torbe nie zaszkodzi ale z tym porodem to jeszcze poczekaj....a jak Ci termin wychodzi z OM a jak z USG?????

z OM jest 9.08. a z USG mówił że 2 tygodnie wcześniej najpóźniej albo wcześniej

aneta mi tez brzuch wczesniej opadł i tez miałam ulge w oddychaniu ale za to przy chodzeniu po schodach mi zawadzał

mi przeszkadza jak siedzę, bo muszę w rozkroku, inaczej leży na nogach

anetka a ty jak się czujesz??? spakowałaś torbę??? ale poczekaj jeszcze kilka tygodni z rodzeniem....

czuję się nawet dobrze, tylko już ciężko, torba skompletowana ale torby brak

Aneta jak sie czujesz????

dzisiaj już nawet dobrze, ale w weekend ledwo żyłam, te upały mnie dobiły

Ja znowu na chwilę, tzn komputer włączony cały czas tylko siedzieć ciężko, a korzystając że jestem sama w domu, Paweł zawiózł Olę rano do mojej mamy, to trochę przygotowuję mieszkanko, sprzątam, i co pół godziny muszę poleżeć. Tak więc nie przemęczam się bo chcę jeszcze wytrzymać w 2 paku minimum do połowy lipca. Dostałam wczoraj od siostry część ciuchów i nosidełko, nosidełko było moje, ale ciuchów to nie poznaję, bo to nie są ode mnie, a jak spytałam to się okazało że pożyczyła koleżance, która urodziła 3 miesiące temu. Ma oddać, chciałam żeby Paweł po pracy od niej wziął, ale jak dzwonię to nie odbiera. Bez komentarza.

Idę na pocztę opłacić rachunki i trochę się dotlenić.

Miłego dnia.

P.S. Mam nadzieję że wybaczycie mi ten brak czasu na BB

Witam.
Marta i co burza nie doszła?? u nas wracała w nocy :-) na szczęście dzieciaki spały jak susły :-)

:no::no::no: Dziś popadało może z przerwami pół godzinki i znowu duchota- wkurzam się bo latam z klatką z królikiem z balkonu do pokoju i z powrotem.
Pablo śpi, Olek bajkuje normalnie luksus mam - godzina jutrzejszego wyjazdu się zmieniła bo nie będą rano wyjeżdżać tylko na noc żeby chłodniej było - więc mamy więcej czasu na dopakowanie torby;-):tak:.
Mandziula jak zrobisz księżniczkę to pochwal się.:tak:
Anetko, u nas Pawełek miał być Karolinką - śliczne imię:tak::-).

Anetka śliczne imię wybraliście hehehehe

z tym usg to tak z przyróżeniem oka czasami u mnie Gabi miała ważyć 3100 wg usg robionego dzień wcześniej a ważyła ponad 3700g (było tydzień przed terminem ;-) )

u Norberta sie pomylili tylko o 50g miało być 3900g a urodził się 3850g

znów moją koleżankę cieli teraz w 36 tygodniu zmniejszyła jej sie ilość wód płodowych drastycznie
wg usg mała powinna mieć 3200g a urodziła się 2900g

chyba dużo zależy od lekarza co robi usg :-)

Madzieńka udanego wypadu do owcy czekamy na relację :-)

Aneta dobrze ze rodzina pomaga Ci przy Oli...imie bardzo ładne;-)a co do terminu to rzeczywiscie urodzisz wczesniej wiadomo z usg jest roznie ale data porodu z pierwszego usg jest najbardziej przyblizona bo wtedy dziecko jeszcze jest male i wylicza na podstawie dlugosci cyklu jaki mialas a pozniej dziecko rosnie w roznym tempie......takze oby do polowy lipca.....
Karlita i jak kolejki w aptece?????
Mandziula to dobrze ze nie spedzasz za dlugo czasu na polu.....no tak oby Ci Kolus tylko nie chorowal a Ty dobrze sie czula do onca tego Ci zycze:-)

Madzienka Juleczko dziekujemy za spotkanko;-)

A my dzisiaj odwiedzilismy czechowska sale zabaw.....hmmm coz moze byc brakuje jeszcze klimatu ale tak to w miare kazdy maluch w kazdym wieku napewno znajdzie cos dla siebie.....
teraz M wypoczywa i relaksuje sie przy bajce a B spi zasnal w samochodzie i naszczescie zaczyna sie etap mozliwosci przenoszenia do domu sen ma coraz trwrdszy:-)

Ide po cichutku zabiore sie za porzadki......ablo ide sie poloze:-p

Witam,

My już po spacerku. M śpi a ja myję okna i piorę firanki. Dzisiaj tylko duży pokój i kuchnia a może jutro reszta pokoi.

Marz, Madzienka fajnie że wybrałyście się razem do Owcy,
Może następnym razem i ja wybiorę się z Wami, dzisiaj to trochę za późno przeczytałam info Madzienki

Karlita jak tam zakupy w aptece??

Anetka
śliczne imię

Maltanka co u Was, jak H?

uffffff i my dotarłyśmy do domu.....

owca zaliczona....można by się wielu rzeczy przyczepić ale maluchy mają tam co robić...klimatu jeszcze trochę brakuje...a może po Bugi mamy trochę inne wymagania

później jeszcze zakupy i ledwo do domu dotarłyśmy....

Marzenka, Mati, Bartuś dziękujemy za towarzystwo

Justyna bo to spontan był, następnym razem umówimy się wcześniej...w większym gronie...

Aneta zaciskaj nogi....

ja sprzedałam Julkę sąsiadom:-p i biorę się za sprzątanie...

p.s. Madziarka wychodzi....mam nadzieje że już wyszła i jest w domu!!!!witaj Madzia w domku!!!

Ostatnia edycja:
Witajcie

Jakoś nie mam weny do pisania
:sorry:, poczytałam trochę tylko co u was...i witam się

sienio
chyba w żadnym przedszkolu nie ma tak, że jedna pani prowadzi grupę od początku do końca:sorry:

karlita też czułam niedosyt burzy:-D

justyna my jak dostawaliśmy zaproszenia na wesela to Hubert był zawsze wpisywany:tak: ps. dzięki Hubert ok

marzenka nie nie idę na zwolnienie, póki co nie chcę nadużywać, a Hubert z teściową

anetka po raz kolejny sprawdza się przysłowie "dobry zwyczaj, nie pożyczaj":confused2:

Madzienka dzięki za wiadomość o Madzi...

Madziarka jak się ogarniesz troszkę to odezwij się do nas...

Maltanka co się stało że wena uleciała?? Mam nadzieję, że to nic poważnego i humorek zaraz Ci się poprawi.
Dobrze że z Hubercikiem ok...

My już wyszykowani na spacerek a tu M zaciekawił się zabawkami:sorry:, no nic może zaraz się znudzi i wyjdziemy do piaskownicy.

reklama
witam
dziewczyny fajnie ze wypad do owcy udany
aneta uwazaj zebys dotrwała
karlita wypadek był znow kolo naszego przedszkola tam gdzie ja miałam stłuczke, na znajomego skrecajacego do domu wjechały 2 motocykle zaczepili chyba o chodnik i samochod i 2 sie rozwaliła, bak sie urwał benzyna sie paliła ponoc horror, jeden miał ręke wywinieta otwarte złąmanie drugi nierzytomny motocyklista, mowia ze moja stłucza to betka przy tym, a kołomnie sznur samochodów
brawo za odwage za kierownica
a ja cały czas mam samochod w garazu juz mam dosc tego swojego mechanika od tygodnia mnie zwodzi miał go wziasc w sobote i nic nie odbiera, jutro do niedziałka jade to mi zrobi bo juz mi sie autobusem nie chce jezdzic w ten upał:wściekła/y:
marta sto lat dla Julka
madziarka jak tam?? w domciu juz??
marz maz kupil w obi za 69 zł ale nie za bardzo woda sie dostałą tam gdzie sie pompuje powietrze i chyba go wymienimy ale dzieciaki frajde wczoraj miały
wlasnie pierwszy kotek poszedł, wyzywic taka ferajne to niezłe wyzwanie jedza ze ho ho
Elza mozesz smiało przyjezdzac po kotki:-)

Ostatnia edycja:
Do góry