reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

Witam się w ten słoneczny dzień
madziara78 zaległe życzonka dla Nelinki Wszystkiego Najlepszego z okazji 3 urodzin,
Wszystko co piękne i wymarzone Niech w Neli życiu będzie spełnione. Niech życie słodko płynie, a wszystko, co złe niech szybko minie.

karlita również dla Gabrysi Wszystkiego Najlepszego w Dniu 3 urodzin, Najlepsze życzonka, dużo zdrówka i słonka,
humoru dobrego, życia kolorowego i wielkich wrażeń przy spełnianiu marzeń!

maltanka współczuję szkarlatyny, życzę zdrówka dla H. Niestety na to można chorować 4 razy:baffled: myślałam że to tylko raz w życiu na to się choruje ale pediatra powiedziała że są różne 4 szczepy...Najgorsze to siedzenie w domu:rofl2: Życzę Tobie dużo sił i cierpliwości na te upały.
fogia dobrze że trafiłaś na kompetentną doktorkę która docieka przyczyny choroby a nie zasłania się tylko alergią jak większość pediatrów...Zdrówka dla Filipka,oby szybko do siebie doszedł.
madzienka
udanego pobytu na działce,odpoczywajcie i łapcie słoneczko!
misia2010 gratuluję jeszcze raz syneczka,cieszę się że Natalcia tak dobrze przyjęła brata-dzielna dziewczynka:tak:
aneta82 trzymam kciuki żeby dzidzia jeszcze posiedziała w brzuszku,odpoczywaj jak możesz.
elza79 udanego bierzmowania, a pogoda niezła jak na taką uroczystość.
sunday udanego wyjazdu:tak:
U nas czas strasznie szybko leci, przy dwójce to już nie przelewki.:tak: Ale cieszę się że mam dwójkę wspaniałych dzieciaczków.W pracy różnie ale cieszę się że ją mam...Wreszcie położyliśmy trawnik.Mała po szczepieniu dobrze zniosła(ma już 76 cm i 9200 waży), tylko chyba zaczęły się ząbki:baffled: Bo już 2 noce na raty... Kuba niby już ma wakacje ale musiałam go zapisać na lipiec na wszelki wypadek jak nie będę miała z kim go zostawić. Dzisiaj od rana na podwórku byliśmy, ale po 12 przyszliśmy do domu bo grzało i teraz ogarniamy mieszkanie.Później może na jakiś spacer wyskoczymy. Miłego weekendu.

reklama
Witajcie

My dzisiaj kisimy się w domu, a taka ładna pogoda
:angry: jak dla mnie może lać....:crazy:

anetka
poczekaj ty jeszcze trochę z tym porodem co

elza jakie buty kupiłaś? jest z czego wybierać w olimpie? ja już od 2 tygodni łażę za butami i nic nie mogę znaleźć

madzienka udanego urlopu no i oby pogoda dopisała ps. dzięki Hubert dobrze, choroby w ogóle po nim nie widać, no ale siedzimy w domu

marzenka no to teraz na plażę jesteś już gotowa, ps. ja też zamierzam się wziąć za siebie, wracam na zumbę:tak:

sunday udanego wyjazdu

gon1a śliczne kotki

mandziula i jak byłaś na polach

fogia :szok: zdrówka obyście szybko wygonili to świństwo

antuanet dzwoniłam jeszcze o pediarty i mówi niby, że może być na świeżym powietrzu, ale to jest takie wiesz wyjście do swojego ogródka albo na balkon

Dzieciaki rozłozyły sie z zabawkami na balkonie a ja ma chwile dla siebie-edit:Juz M sie nasiedzial na balkonie polecial na dwor:-)
niedawno wrocilismy z drugiego spacerku bo rano byl pierwszy w strone pepco po spodenki dla dziecikow......zaraz zaczynamy ogarniac dzieciki do spania coby po 20 byly gotowe bo M mi ucieka na wieczorek.......

Madzienka pomalu pomalu:-)cos pomyslimy ale na poczatek z jednym ide dwojki nie ciagne.....B ucalowany;-)jak pupcie wygrzane na sloneczku?????????
Antuanet wow niezla panna Ci rosnie ona wiecej wazy od mojego B:-)
Aneta jak sie czujesz????
Mandziula ojoj Ty w taki upal na pole??????????:szok:a wogole jak planujesz z praca mowilas juz idziesz na zwolnienie czy pracujesz??????dotrzymal ktosa Ci dzisiaj towazystwa?????:-)

Lece bo B wzywa milego wieczoru!!!!!!!!!!

Witam
podczytywałam Was z komórki, ale niestety ustawiłam sobie pełną wersję forum i teraz nie mogę napisać żadnej odpowiedzi:angry:ktoś wie jak to zmienić?
nocka lepsza bo mały terrorysta spał z nami...więc tylko co 3 godziny budziło mnie nerwowe mlaskanie i jedzenie rączki:-Dza to dziś ze spaniem w dzień było gorzej:baffled:do 13 nie chciał spać, jak już usnął to Natalka zaczęła mi urządzać takie awantury,że w końcu go obudziła:wściekła/y:ostatecznie usnął po 15:sorry2:i spał jak zabity,...nawet jak wychodziliśmy na spacer o 17.30 i go przebieraliśmy spał nadal...spacer znów przespał:dry:teraz śpi już od godziny....zobaczymy co będzie dalej:sorry2:
PS. muszę kupić Natalce jakiś szampon do włosów, bo do tej pory myliśmy Oilatum ,ale zaczynają się przetłuszczać...:dry:co polecacie???

jakie śliczne kuleczki:tak:weź nie kuś:no::-p
ja miałam na zakupy jechac zamin chłopaki wstaną bo mi z Mikim ciezko, ale jakoś się tak zebrac nie moge... no i w pole mamy jechać na moje doświadczenia, ale jak sobie pomyśle o tych 30stopniach to mi sie odechciewa....
:szok:w ciąży w taki upał i jeszcze w pole??nie idziesz na zwolnienie?:sorry2:

Emilka wszystkiego najlepszego z okazji imienin!!!

hej dziewczynki

my dziś po kolejnej wizycie. Doktorka jeszcze raz wypytała mnie o różne rzeczy związane z wcześniejszymi chorobami Filipka. Przeanalizowała wyniki badań, obejrzała rtg (które wyszło masakrycznie, ja sama- całkowity laik jak je zobaczyłam to mi się płakać chciało). Po tym wszystkim powiedziała, że podejrzewa u Filipka atypowe bakteryjne zapalenie płuc, które zostało wywołane jej zdaniem przez bakterię o nazwie mycoplasma. Mamy skierowanie na zrobienie badań pod tym kątem ale ponieważ na wynik czeka się bardzo długo leczenie zaczynamy już teraz. Bactirm już prawie skończony więc od dziś Klacid. Doktorka powiedziała też, że ta bakteria może długo przebywać w organizmie i powodować nawracające infekcje. W sumie to by się zgadzało, przecież Filip cały styczeń, luty, marzec, kwiecień męczył się z uporczywym kaszlem, który przez rodzinną określany był jako alergiczny
realmad2.gif
a to mogło być właśnie to g..no. A wystarczyło dać skierowanie na badania.
mad.gif
Następna wizyta za tydzień, muszę ją wypytać o Antka bo możliwe, że też ma tą bakterię.
:szok:zdrówka dla Filipka...no i oby Antoś tego nie złapał:tak:
U nas czas strasznie szybko leci, przy dwójce to już nie przelewki.:tak: Ale cieszę się że mam dwójkę wspaniałych dzieciaczków.W pracy różnie ale cieszę się że ją mam...Wreszcie położyliśmy trawnik.Mała po szczepieniu dobrze zniosła(ma już 76 cm i 9200 waży), tylko chyba zaczęły się ząbki:baffled: Bo już 2 noce na raty... Kuba niby już ma wakacje ale musiałam go zapisać na lipiec na wszelki wypadek jak nie będę miała z kim go zostawić. Dzisiaj od rana na podwórku byliśmy, ale po 12 przyszliśmy do domu bo grzało i teraz ogarniamy mieszkanie.Później może na jakiś spacer wyskoczymy. Miłego weekendu.
wytrwałości do ząbków życzę:tak:Wiki dorodną jest panną:tak:
Witajcie

My dzisiaj kisimy się w domu, a taka ładna pogoda
:angry: jak dla mnie może lać....:crazy:

współczuję,faktycznie pogoda aż kusi by wyjść...

Ostatnia edycja:
witam niedzielnie :-)
standardowo my od 6 na nogach ale ale jaka jestem dumna z Norberta

słuchajcie przyszedł, obudził nas, mama wstała, pobawiła się a Norb nagle wstał i wola situ sit situ wyrwał do łazienki przynosi nocnik (myślałam ze w pampka już zrobił) zdejmuje pampersa, suchy!! sadzam na nocnik i Norbert zrobił siku :-) we czwartek myślałam że to przypadek bo na razie to ja się z nim bawię w ten nocnik ;-) a tu proszę :-)

sunday udanego wyjazdu :-)

fogia zdrówka dla chłopaków. Dobry lekarz i trafna diagnoza to podstawa !!

Madzieńka dzięki za info o jeziorach :-)

mandziula zadzwonię tylko nie wiem o której wstajecie ;-) pewnie już jesteście na nogach ale w niedzielę nie wypada dzwonić przed 10tą hhehehe

misia w takie upały wiele maluszków ma problem zew spaniem.

elza fajnie ze wszystko ładnie się zagoiło :-) udanego bierzmowania :-)

maltanka jak dzisiaj Hubert?? że też takie rzeczy się was czepiają .... współczuję!!

Antuanet z tymi zębami to udręka jakaś..... oby bolało Vikunię jak najmniej!! dorodna z niej pannica :-)

My wczoraj byliśmy u mojej mamy tak sie dzieciaki wyganiały ze Gabi padła zaraz po przyjeżdzie na fotelu koło 19stej i spała już do rana nawet jak ją E zanosił do łóżka to się nie obudziła :-)

myslałam ze wysłalam posta a nie wysłałam :E

Witajcie

Ale upał na dworze, (dobrze, że w pracy klimatyzacja jest
:-p) mam nadzieję, że całe wakacje się tak utrzyma, bo u nas na balkonie basen już czeka:tak: Hubert gania po mieszkaniu i nudzi mi się :sorry: coś trzeba zaraz wymyślić.

misia
jeśli chodzi o szampon to my mieliśmy teraz jakiś z Ziajki, który właśnie się skończył, ja byłam zadowolona, a teraz kupiłam z Avonu jakiś przy okazji zamówienia i czekam na dostawę

karlita
dzięki, Hubert w porządku, nie widać w ogóle,że dziecko chore, no ale w domu siedzieć trzeba ps. to się Gabi wyganiała i brawa dla Norba za situ;-) mądry chłopczyk:tak:

Witacie
Ale gorąco, Julka cały dzień przesiedziala w basenie i tylko kostiumy zmienia:sorry: kurcze sama bym tam weszła, ale troche kicha tu na osiedlu:-p
gona1 sliczne te Wasze koteczki:tak:
maltanka u nas jedyną oznaką szkarlatyny była wysypk i tez niestety sie kisilismy w domu, ale lepiej posiedziec przez te 10 dni , niz pozniej nabawic sie komplikacji:sorry: zycze wytrwalości:tak:
madziarka mam nadzieję, ze jutro juz lekarze pozwola wyjsc do domku:tak:
aneta no nie spiesz sie tak z tym rozwiązaniem, lepiej jeszcze troche niech maleństwo poczeka:tak:
madzieńka oj zawsze w taka pogode zazdroszcze Ci tej działeczki:-D
antuanetka a co tam u Ciebie ? wysylasz kubusia jutro?

Od piątki mam jekies dołki, a to z powodu zakończenia roku przedszkolnego, jakos mi tak smutno, ze ten czas tak ucieka i jeszcze Pani, która opiekowala sie grupą Juli od początku mowiła, ze w przyszlym roku raczej nie bedzie miała juz tej grupy pod opieką a szkoda, bo po pierwsze fajna z niej babka a po drugie jak sama mowi zna te dzieciaczki od początku, wie jak z nimi rozmawiac, które jest placzliwe i trzeba z nim delikatnie a które potrzebuje ostrzejszej rozmowy. Zaluje, ze w tym przedszkolu nie ma takiej zaady, ze jedne Panie prowadzą grupę od A do Z:-(

Witam,
dziś poddałam się o 2.30 i od tej pory mały spał z nami....no ale nieco się przespaliśmy a on się zrewanżował przesypiajac cała msze:tak::-)Natalka dostałą ciastoline i cały dzień nie bylo dziecka:-D
witam niedzielnie :-)
standardowo my od 6 na nogach ale ale jaka jestem dumna z Norberta

słuchajcie przyszedł, obudził nas, mama wstała, pobawiła się a Norb nagle wstał i wola situ sit situ wyrwał do łazienki przynosi nocnik (myślałam ze w pampka już zrobił) zdejmuje pampersa, suchy!! sadzam na nocnik i Norbert zrobił siku :-) we czwartek myślałam że to przypadek bo na razie to ja się z nim bawię w ten nocnik ;-) a tu proszę :-)
brawa dla Norberta:tak:wielki jest:tak:u nas w tym temacie regres....Natalka nie dość,że coraz częściej zasikuje w nocy łózko to dziś przestała wołać,że chce na nocnik:-:)-:)-(to chyba reakcja na pojawienie się Stasia...trzeba będzie ją znowu pilnować:baffled:

Ale upał na dworze, (dobrze, że w pracy klimatyzacja jest
ale masz dobrze...u nas nie ma:no:

misia
jeśli chodzi o szampon to my mieliśmy teraz jakiś z Ziajki, który właśnie się skończył, ja byłam zadowolona, a teraz kupiłam z Avonu jakiś przy okazji zamówienia i czekam na dostawę
to spróbuję Ziajki:tak:

Ale gorąco, Julka cały dzień przesiedziala w basenie i tylko kostiumy zmienia:sorry: kurcze sama bym tam weszła, ale troche kicha tu na osiedlu:-p
Od piątki mam jekies dołki, a to z powodu zakończenia roku przedszkolnego, jakos mi tak smutno, ze ten czas tak ucieka i jeszcze Pani, która opiekowala sie grupą Juli od początku mowiła, ze w przyszlym roku raczej nie bedzie miała juz tej grupy pod opieką a szkoda, bo po pierwsze fajna z niej babka a po drugie jak sama mowi zna te dzieciaczki od początku, wie jak z nimi rozmawiac, które jest placzliwe i trzeba z nim delikatnie a które potrzebuje ostrzejszej rozmowy. Zaluje, ze w tym przedszkolu nie ma takiej zaady, ze jedne Panie prowadzą grupę od A do Z:-(
oj,ja też bym wskoczyła do basenu:tak:na pocieszenie do meczu mam Karmi:-D
no szkoda faktycznie,że pani co zna dzieci nie prowadzi ich do końca:-(

:wściekła/y:Staś się obudził....

Ostatnia edycja:
misia ja Gabi kupuję emolium drogi ale mega wydajny!!
co do sikania Natalki to niestety tak bywa .... dla niej to jest pretekst żebyś się nią zajęła tak jak Stasiem ;-)

maltanka oj klimatyzacja w taką pogodę to rewelacja :-)

sienio oj wszyscy by ci zazdrościli że w baseniku siedzisz ;-)

mandziulka dzięki za dzisiejszy dzień :-) zrelaksowałam się, dzieciaki się wyszalały E zadowolony że żona prowadziła heheheh
ehhhh rewelacja :-)

ale chmury idą od czechowa :-) będzie lać jak nic

reklama
Do góry