reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

spacerek mial trwac 15 minut,a zajal nam godzine...Natalka jak dorwala sie do wozka nie chciala oddac i dzielnie pchala nawet pod gore,Stas caly czas spal....jak wrocilismy do domu i przewijalam malego,Natalka przyszla z wozkiem dla lalek i mowi chodz Stasiu...kochana z niej zabka,choc czasem daje popalic...no ale to dziecko,choc mam wrazenie ze w czasie mego pobytu w szpitalu bardzo wydoroslala.
Marz ty chyba pytalas....maz ma urlop do 23lipca....
I od razu napiszę że mi się dzisiaj brzuch obniżył :szok::szok::szok: czyli tak jak lekarz mówił że będzie wcześniej, a oddychać już mi tak łatwo, że nawet zadyszki nie mam jak się przejdę, tylko teraz znowu jak siedzę to czuję jak mnie po pachwinach boli. Więc czas najwyższy pakować torbę do szpitala i szykować się na narodziny.
oj,nie spiesz sie tak....poczekaj chociaz do 37 tygodnia,zeby malutka nie byla wczesniaczkiem...
Pojechalismy na spacerek nad zalew doszlismy do basenow i tam jest taki dzieciecy otwarty dla wszystkich oczywiscie M sie rozebrakl i sobie chodzil bardzo ostroznie bo woda nie za ciepla.....wchodzil wychodzil luz ja karmilam B a on podpatrzyl ze chlopcy wskakuja do tego baseniku wiec i on postanowil ich skopiowac i sie poslizgnal:no:matko wystraszyl sie bo nie dosc ze byl suchy i caly sie nagle zmoczyl to jeszcze troche poszedl pod wode:no::no:przybieg wystraszony zmarzniety no normalnie masakra......ubralismy sie w suche ciuchy i bylo juz ok....:zawstydzona/y:[/I]
Misia oj wspolczuje nocki no tak te maluchy tak maja na poczatku ze spia w dzien a w nocy dokazuje staraj sie jesli to mizliwe pod wieczor aby juz nie spal aby sie zmeczyl przed noca.....chociaz jeszcze chwile potrwa jak zlapie rytm.......jak spacerek poprosimy jakies foteczki;-)fajny Stasieniek na suwaczku.....
oj,Ty chyba nie mniej sie przestraszylas,co?
Staram sie,dzis po spacerze juz nie spal....moze bedzie lepiej...
Hmmm,zdjecia...jesli uda mi sie to zrobic z telefonu to beda ;-) bo lapka mialam wczoraj wlaczyc i Stas mi nie dal,nie wiem jak to dzis sie uda...
Witajcie

Nareszcie weekend
:-D

Dzisiaj rano byliśmy u lekarza, już wczoraj wiedziałam, co mu jest,
:szok: bo mi go koleżanka zbadała, ale że ona tylko szpitalne recepty ma w domu nie może wypisywać, więc dzisiaj musieliśmy pójść do przychodni. No i język czerwony, malonowy, szkarlatynowaty, wysypki nie ma, więc do końca nie mamy stwierdzone, że to szkarlatyna, ale antybiotyk dostaliśmy i przez 10 dni mamy go brać.

Także nasz wyjazdowy weekend musimy przełożyć
:-( i tydzień siedzenia w domu minimum, w niedzielę do teściowej jedziemy H zostanie tam do środy aod środy moja mama ma przyjechać

chyba się załamię z tymi chorobami
:-:)angry:

fogia
o poszukam w bibliotece, bo zastanawiałam się ostatnio nad czymś do poczytania

gon1a z jogurtem to moja wina była, bo nie powinnam już go dawać

madzienka u was też gotowość, u nas wczoraj zebranie było w tej sprawie:-D

marzenka super, że udało się prezent kupić, ps. na co się szczepiliście

justyna a na co ty masz tak nerwa?

oooo matko,szkarlatyna...wspolczuje Wam tych chorob,zdrowka dla Huberta

reklama
jutro mam birezmowanie na którym mam być świadkiem....i musiałam zakupić sobie jakieś butki wiec wybrałam się do olimpu....buciki owszem kupiłam i to bardzo fajne....ale Czarek zrobił taką awanturę że myślałam że go tam zostawię...:wściekła/y::angry::wściekła/y:....potem czekała mnie wizyta u dentysty....na szczęście wszystko ładnie się wygoiło....i umówiłam się na nastepną wizyte bo coś tam mam do zrobienia jeszcze... wiec jak się wziełam za te zęby to muszę je doprowadzić do ładu...

maltanka no faktycznie czepiają się te wstretne choróbska biednego Hubercika...zdrówka podsyłam....kurcze ładna pogoda ma być a on musi siedzieć w domu....buziaki
marzenka mnie dzisiaj też dzieci pożegnały "słodko" chyba się roztyje :-):-):-) to miał Mateuszek przygode nad zalewem...no fakt 7 dni urlopu to duzo...więc dzisiaj musiałam to załatwić....okazało się że w biurze gdzie rozlicza się nasze przedszkole zmieniła się księgowa i to ona się machneła....dyr powiedziała że dobrze że zauważyłam błąd bo ona nawet na to nie patrzyła...
anetka weź TY się nie wygłupiaj i ponoś jeszcze to dziecko....czekaj a imię już wybrane????przegapiłam czy jak???

a moja mama wyjechała więc mamy chatę wolną....jak fajnie...

Witajcie...już na urlopie..... wesola.jpg

dzisiaj odwiedziłam naszą Madziarke...wygląda ślicznie, ma super humorek, cukry i skurcze uspokoiły się więc byle do poniedziałku....i mam nadzieję że wraca do domu....

Justyna Julcię nie bolał brzuszek ale w badaniu moczu wyszło coś co mogło świadczyć o piasku...ale na szczęście nie potwierdziło się...
jak głowa, mam nadzieję że przeszła...
ruszacie dzisiaj w podróż???udanego weekendu...

Maltanka uuuuuuu szkarlatyna, zdróweczka dla Was....

Elza witaj na wolnym...i chata wolna oj będzie się działo....;-)
dobrze że zaginiony urlop odnalazł się

Sunday udanej wycieczki...

Aneta trzymaj się...ale torbę spakuj....w Świdniku będzie rodziła...znam tam jednego lekarza:tak:

Marzenka super dzionek za Wami, szkoda tylko ze zakończony mokra przygodą....
była tak przejęta że chyba zapomniała o Amelce...

Misia współczuję nocki....ale spacerek do pozazdroszczenia...i ja też proszę o jakieś fotki...

Antuanet co u Was??

Karlita jeziorko żeby była plaża dostępna dla wszystkich to na pewno Białka koło Parczewa, Zagłebocze i Białe...ale szczerze jak tam jest teraz to nie mam pojęcia kiedyś było fajnie....
a Piaseczno tylko po drugiej stronie, od Maydaya..

ja właśnie biorę się za pakowanie, bo jutro ruszamy nad jeziorko...

spokojnych nocek

O jak dobrze ze juz wieczor dzieciaki spia czas na relaks:-)P mnie pogonil abym kupila sobie stroj wiec wybralam sie do Tesco gdzie wczesniej upatrzylam sobie cos i dobrze ze pojechalam bo byl juz problem z rozmiarowka dobrze ze one sprzedawane sa oddzielnie to sobie cos skompletowalam turkusowa gora i czarne szorty jeszcze moze jakas gore sobie wezme i kupilam cos na basen Madzienka;-)oj ale ttrzeba sie wziac za siebie gdzie te cialo sprzed 10 lat:-D:-D:-D:-D

Elza a na ile mamusia wyjechala?????
Misia wow ale masz dlugo M w domu super caly miesiac......M tez przeszedl metamorfoze po pojawieniu sie brata w domu;-)
Madzienka milego weekendu na dzialeczce:-)ooooo szkoda ze nie wiedzialam poszlabym z Toba ale dobrze ze u Madzi lepiej byle do poniedzialku....
Anetka pakuj torbe nie zaszkodzi ale z tym porodem to jeszcze poczekaj....a jak Ci termin wychodzi z OM a jak z USG?????

Witam dziewczynki tylko na sekunde, bo ide spac. Jutro musze wstac po 4. :baffled: Udanych wekendów opalenizny bo ma być upał! :tak:

anetka trzymaj się kochana jeszcze troszke:tak:

Justynka udanego wekendu :-)

maltanka zdróweczka dla Hubercika! :tak:

Madzienka udanego wypoczynku!:tak:

gon1a jeszcze nie, szukam...

marz wycieczka pracownicza międzyprzedszkolna :tak:
Co to za stroj?Pochwal sie :-)

witam ja tak szybciutko
elza samochodem w olimpie byłas za kierownica nie wiem czy Cie nie widzia;lam bo moj M buty kupowal i tez bylismy tak gdzies po 18 z godzinke na pewno jak ne wiecej
sunday nie przedłużyłą umowy?? udanej wycieczki
maltanka szkarlatyna:szok:zdrowka podsyłąm
aneta mi tez brzuch wczesniej opadł i tez miałam ulge w oddychaniu ale za to przy chodzeniu po schodach mi zawadzał
madzienka miłęgo opalania i udanego urlopu zazdroszcze ja dopiero w sierpniu i mam nadziej ze w gory sie wybierzemy
marz czysto nad tym zalewem, w weekend pewnie tłumy beda, pochwal sie strojem
karlita dzieki gdzie wybywacie nad jakie jeziorko bo my w niedziele tez sie wybierzemy jak maja byc takie upały, moze nad białke
kto chce kotka
PHOTO_1340015021386.jpg2012-06-18 20.00.09.jpg2012-06-18 20.01.40.jpgDSC_0695.jpgDSC_0702.jpgDSC_0703.jpgDSC_0707.jpgPHOTO_1339943618964.jpgPHOTO_1339943759099.jpgPHOTO_1339943778055.jpg

witam porannie
wstawać bo słoneczko swieci..... niech mi ktoś towarzystwa dotrzyma.....
gon1a śliczne te kotki... szkoda ze nie moge zabrać, ale w naszym grajdołku było by mu cięzko....
maltanka o matki i was szkalratyna dopadła??zdrowiejcie szybko:tak::tak:
madzienka udanego wyjazdu na działeczkę, odpoczynku i opalania..... ma byc cudna pogoda:tak::tak: dobrze, ze USG u Julci nic nie wykazało:tak:
super że u Madziary wszystko już ok, trzymamy kciuki, zeby w poniedziałek wyszła już do domku:tak:
anetka a ty jak się czujesz??? spakowałaś torbę??? ale poczekaj jeszcze kilka tygodni z rodzeniem....
karlita a wy co pporabiacie??? wiesz, ze zawsze możecie do nas zajechać:tak: jeziora co prawda nie mamy ale mały basenik się znajdzie:-D:-D

ja miałam na zakupy jechac zamin chłopaki wstaną bo mi z Mikim ciezko, ale jakoś się tak zebrac nie moge... no i w pole mamy jechać na moje doświadczenia, ale jak sobie pomyśle o tych 30stopniach to mi sie odechciewa....
zmykam imiłego dnia życzę

Dzień dobry, my tez już na nogach....powoli szykujemy śniadanko i pakujemy się....

wstawać śpiochy pogoda piękna na dworze...więc udanych weekendów
:-)

Marzenka brawo, rozumiem że po niedzieli czeka nas wyprawa do Strefy H2O;-)
a co do odwiedzin to czysty spontan, przejeżdżając stwierdziłam że ją odwiedzę...a my po niedzieli odwiedzimy ja w bardziej przyjaznym miejscu:tak::tak:

Sunday baw się dobrze na wycieczce....

Mandziula udanego dzionka, a w tym polu oszczędzaj się....a jak się czujesz??dalej mdli??

Gon1a kotki słodkie

Misia jak nocka??

Emilka wszystkiego najlepszego z okazji imienin!!!

Karlita hop hop co u Was??

Maltanka jak Hubercik??

miłego dzionka i udanych weekendów....

p.s. Marzenka
ucałuj Bartusia za 10 miesiączków!!

Ostatnia edycja:
reklama
hej dziewczynki

my dziś po kolejnej wizycie. Doktorka jeszcze raz wypytała mnie o różne rzeczy związane z wcześniejszymi chorobami Filipka. Przeanalizowała wyniki badań, obejrzała rtg (które wyszło masakrycznie, ja sama- całkowity laik jak je zobaczyłam to mi się płakać chciało). Po tym wszystkim powiedziała, że podejrzewa u Filipka atypowe bakteryjne zapalenie płuc, które zostało wywołane jej zdaniem przez bakterię o nazwie mycoplasma. Mamy skierowanie na zrobienie badań pod tym kątem ale ponieważ na wynik czeka się bardzo długo leczenie zaczynamy już teraz. Bactirm już prawie skończony więc od dziś Klacid. Doktorka powiedziała też, że ta bakteria może długo przebywać w organizmie i powodować nawracające infekcje. W sumie to by się zgadzało, przecież Filip cały styczeń, luty, marzec, kwiecień męczył się z uporczywym kaszlem, który przez rodzinną określany był jako alergiczny
realmad2.gif
a to mogło być właśnie to g..no. A wystarczyło dać skierowanie na badania.
mad.gif
Następna wizyta za tydzień, muszę ją wypytać o Antka bo możliwe, że też ma tą bakterię.

Do góry