reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

Witajcie piątkowo-weekendowo:tak: My z Cypkiem już po spacerze porannym, teraz ucina sobie drzemkę a mi się już obiadek gotuje:tak: Wyjeżdżamy dzisiaj na działeczkę nad wodę, bo taką pogodę zapowiadają, że grzech w mieście siedzieć:-)

Madzienka już Ci nie dużo zostało, udanego urlopu:tak:

Misia super, że Natalcia tak pozytywnie zareagowała na braciszka;-)

Gon1a szkoda nerwów, poobraża się i przejdzie mężowemu, oni już tak mają:-)

Maltanka zdrówka dla Huberta, oby jednak udało Wam się pojechać do zoo;-)

Sunday fiu fiu, to niezłą wycieczkę masz, więc życzę udanego wyjazdu:-)

Miłego...idę poczytać książkę...

reklama
witam i ja
ciągle nie mam swojego kompa na chodzie... wieć korzystam, że P na szkolenie pojechał:tak:
misia super reakcja Natalki na Stasia, oby tak dalej:tak::tak:
madzienka to akurat mi oddział otworzą:-D super, ze urlopik zaczynasz:tak:
super wieści od Madziary:tak:
iwonka udanego wyjazdu nad wodę:tak:
maltanka jak H?? co powiedział lekarz???
karlita ja mogę wcześniej na ploty bo P kończy szkolenie już:tak::tak:
sunady udanej wycieczki....
gon1a nie denerwuj się na męza szkoda nerwów,;-);-);-)

no i mi sie uwiesił mały smyk na reku.... lecimy obiadek robić...a potem może spac......:cool2::cool2:

Wkoncu sloneczko ale upalow weekendowych to az sie boje:-p

B ucina sobie drzemke zasnal na dworze i juz daje sie przeniesc......bylismy na dlugim spacerku w Galerii Orkana kupilismy prezencik dla P i chcialam wymienic buty bo byly wadliwe ale ze druga para tez byla problemowa to wogole je oddalam.....

Madziarka cały czas jestem z Wami myslami t trzymam mocno kciuki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Madzienka dobrze ze u Was wszystko ok......i co znalazla Jula swoja dzidzie na usg:-D
Iwonka uciekaj uciekaj na dzialeczke:-)jak przygotowania do obrony??????i co z praca masz cos na oku?????
Aneta uwazaj kochana na siebie.....i jak boli jeszcze czy przechodzi????No wlasnie gdzie rodzisz swidnik????nadal sie stresujesz czy juz troche mniej??????
Misia super N przyjela braciszka:-)do kiedy masz meza i jak sie czujesz???????
Mandziula fajnie ta Lubartowska odnowili super warunki bedziesz miala...
Maltanka byliscie w przychodni?????
Fogia dobrze ze wkoncu jest jakas poprawa brawa dla dzielnego Filipka.....odpoczywaj i uwazaj na siebie masz Pania Michasie caly czas??????
Justyna jak ciasto wyszlo??????
Elza walcz o dni wolne walcz:-)powodzenia na zdjeciu szwow..........to dzisiaj???????:zawstydzona/y:
Sunday a co to za wycieczka z dziecmi???????????Maks zaczyna prawdziwe wakacje u dziadkow:-)

My sie wczoraj zaszczepilismy M dzielnie dal sie zbadac i dzielnie zniosl szczepienie chodz wczoraj juz nie naladowal sie psychicznie jak przy pierwszej dawce i troche sie skrzywil.....B jak pielegniarka wlozyla igle to zaczal sie szrpac i biedny przez to mial ja chwile dluzej bo trzeba bylo mu rece lapac i bardziej bolalao ale szybko zapomnial....nastepna wizyta dopiero we wrzesniu i dobrze bo nie lubie wizyt w przychodni:no:

B pierwszy raz nie chcial w nocy piersi denerwowal sie nie wiem czy to nie poczatek konca wiec P zrobil mu butle i z nim spal.....dodatkowo troche zagoroczkowal wiec nocka taka niedospana......:zawstydzona/y:

Od jutra wakacje wiec musze pomyslec nad wypelnieniem czasu dla dzieciakow i sie jakos zorganizowac aby kazdy dzien byl dobrze spozytkowany.......no tak wakacje minal jak jeden dzien a pozniej tylko wrzesien i koniec wczasow:-)brrrrrrrrrrrrrrrr.......

Witam,

My już po spacerku, M śpi, a ja łapię chwilę spokoju bo mi głowa pulsuje:no:, jeszcze chyba @ zaraz będzie bo nerw taki mam że ho ho:dry:

Eliza dogadałaś się z dr w sprawie urlopu?

Sunday wow ale fajną wycieczkę masz:tak:

Fogia dzielnego masz synka:tak:, za jutrzejszą wizytę trzymam kciuki

Iwonka udanego pobytu na działeczce:-)

Anetka:no::no::no:jejuuuu!!!! Jak sie dzisiaj czujesz?? Ola u babci??

Karlita z jeziorem nie doradzę, bo my z dzieckiem nie jeździmy nad wodę, nie mamy (a raczej J nie ma)czasu:-:)crazy:

Maltanka i jak dzisiaj Hubert??
Robiłam białą damę, milky way, i wafle:blink:

Madzienka
ojej a co to było że robiliście usg brzuszka?? Julcia skarżyła się że ją boli?? Nic nie pisałaś:dry:, ale dobrze że badanie nic nie wykazało:tak:
I super ze ginekologiczne sprawy dobrze się mają:tak:

Marzenka a jak Bartuś????

Gona ojejciu ależ masz się z Asią:no:, oby dmuchanie balonika pomogło no i oczko też niech szybko zdrowieje:tak:I poprawy stosunków z mężem życzę:tak:

Misia super że Natalka dobrze zareagowała na braciszka, oby tak dalej:tak:

Mirosia współczuję zgrzytu z teściową:-(

Wszystkim Piotrom i Pawłom w dniu imienin składam najlepsze życzenia, samych szcześliwych dni, oraz oczywiście zdrówka.
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!!!

WAKACJE ZNOWU SĄ WAKACJE.........HURRRRRAAAAA

jak się cieszę....dzieci w ostatnim dniu dały popalić ale i one pewnie się cieszyły że wakacje....
przypomniałam się z urlopem i faktycznie księgowa źle obliczyła, bo nie policzyła mi urlopu od września-do grudnia....
fogia dobrze że z małym już lepiej...szybkiego powrotu do zdrowia a Tobie odpoczynku
karlita ja oczywiście potwierdzam wypad do kina....
gon1a 2 sałatki to i tak dużo mu pomogłaś....ja w takiej sytuacji nic bym nie zrobiła....
madzienka super że nerki Julci czyściutkie...i że u Ciebie wszystko gra...
madziara trzymam nadal kciukasy....wychodź do domu
marzenka gartulacje dla M za szczepienie....dzielny z niego chłopak...a jak B czemu miał tą gorączkę....?????
justynka jak głowa???? przeszło????

Dla wszystkich Piotrów i Pawłów wszystkiego co najlepsze....

Witam,
wszystkiego najlepszego dla wszystkich Piotrów i Pawłów:tak:
u nas ciężka noc...mały nie chciał spać do 4.30:angry:tylko jadł i brudził pieluchy i tak w kółko:wściekła/y:za to teraz cały dzień spi...obudzi się, zje w ciągu 20 minut i śpi po 3 godziny:dry:
M zabrał Natalkę na spacer do sklepu,ja odpoczywam choć sterta prasowania czeka:-(no ale jak wróca mamy zrobić krótkii spacerek we czwórkę już:tak:tydzień dziecko już ma,pogoda ładna to co się kisić w domu;-)
madzienka udanego urlopu?co planujecie?

Witajcie

Nareszcie weekend
:-D

Dzisiaj rano byliśmy u lekarza, już wczoraj wiedziałam, co mu jest,
:szok: bo mi go koleżanka zbadała, ale że ona tylko szpitalne recepty ma w domu nie może wypisywać, więc dzisiaj musieliśmy pójść do przychodni. No i język czerwony, malonowy, szkarlatynowaty, wysypki nie ma, więc do końca nie mamy stwierdzone, że to szkarlatyna, ale antybiotyk dostaliśmy i przez 10 dni mamy go brać.

Także nasz wyjazdowy weekend musimy przełożyć
:-( i tydzień siedzenia w domu minimum, w niedzielę do teściowej jedziemy H zostanie tam do środy aod środy moja mama ma przyjechać

chyba się załamię z tymi chorobami
:-:)angry:

fogia
o poszukam w bibliotece, bo zastanawiałam się ostatnio nad czymś do poczytania

gon1a z jogurtem to moja wina była, bo nie powinnam już go dawać

madzienka u was też gotowość, u nas wczoraj zebranie było w tej sprawie:-D

marzenka super, że udało się prezent kupić, ps. na co się szczepiliście

justyna a na co ty masz tak nerwa?

Ale zaczelo przygrzewac ufff ja odrazu sie mecze......zaraz musze leciec na zakupki obiadowe na sobote bo jutro rano wszedzie kolejki za miesem....

My pojechalismy wszyscy po M do przedszkola i podziekowalismy za rok dalismy cos na oslode i sie pozegnalismy do wrzesnia:-)mam nadzieje ze nie dopieko mi przez wakacje i z takim samym usmiechem zakoncze je jak i rozpoczynam:-D

Pojechalismy na spacerek nad zalew doszlismy do basenow i tam jest taki dzieciecy otwarty dla wszystkich oczywiscie M sie rozebrakl i sobie chodzil bardzo ostroznie bo woda nie za ciepla.....wchodzil wychodzil luz ja karmilam B a on podpatrzyl ze chlopcy wskakuja do tego baseniku wiec i on postanowil ich skopiowac i sie poslizgnal:no:matko wystraszyl sie bo nie dosc ze byl suchy i caly sie nagle zmoczyl to jeszcze troche poszedl pod wode:no::no:przybieg wystraszony zmarzniety no normalnie masakra......ubralismy sie w suche ciuchy i bylo juz ok....:zawstydzona/y:

Maltanka ale dostaliscie antybiotyk na co jesli ta szkarlatyna nie dokonca zdiagnozowana??????szkoda ze wypad musicie odlozyc.....M szczepiony byl na ospe druga dawka a B na pneumokoki......
Justyna wspolczuje samopoczucia i glowa i nadchodzaca@:zawstydzona/y:B dziekuje ok maly ok goraczki nie ma i mam nadziej ze tak juz zostanie...
Elza jak to wszystkim trzeba na rece patrzec ladnie ci urlopu nie doliczyli:-)
Misia oj wspolczuje nocki no tak te maluchy tak maja na poczatku ze spia w dzien a w nocy dokazuje staraj sie jesli to mizliwe pod wieczor aby juz nie spal aby sie zmeczyl przed noca.....chociaz jeszcze chwile potrwa jak zlapie rytm.......jak spacerek poprosimy jakies foteczki;-)fajny Stasieniek na suwaczku.....
Madzienka milego urlopowania.....:-)

Lece na zakupki moze jakas kolacyjke dzisiaj zrobie chociaz te moje dzieciaki nie dadza zrobic wieczorku jak dopiero grubo po 21 zasypiaja wtedy to i ja z checia tylko spac bym poszla:-)

reklama
Witam.

I od razu napiszę że mi się dzisiaj brzuch obniżył :szok::szok::szok: czyli tak jak lekarz mówił że będzie wcześniej, a oddychać już mi tak łatwo, że nawet zadyszki nie mam jak się przejdę, tylko teraz znowu jak siedzę to czuję jak mnie po pachwinach boli. Więc czas najwyższy pakować torbę do szpitala i szykować się na narodziny. Pytałyście o szpital, będę rodzić w Świdniku, tam gdzie Olę.

Dzisiaj Ola pojechała do babci, a Paweł do pracy, więc jak tylko poszli to poszłam się położyć i zasnęłam, wstałam dopiero po 17, a tak mi się jakoś źle zrobiło, ciśnienie chyba niskie, kawy to nawet ziarenka nie miałam, a parzona za mocna, to poszłam do sąsiadki na kawkę. I ona też zauważyła że mi brzuch opadł :sorry2: To teraz znowu jestem w lekkim stresie :zawstydzona/y:

Przepraszam że się nie odniosę ale nie bardzo Was poczytałam, tak po łebkach tylko :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: i korzystając z wolnego znowu się położę.

Do góry