reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

ja na sekundkę bo padam ;-) skończyłam kurczaka heheheh będzie niespodzianka na jutro dla dzieciaków ;-)

Zobacz załącznik 470809
Super kurczak:tak:

obiecane zdjęcia, 2 pierwsze z przedszkola z przedstawienia, 3 kolejne z soboty z wesołego miasteczka

Zobacz załącznik 471174Zobacz załącznik 471175Zobacz załącznik 471176Zobacz załącznik 471177Zobacz załącznik 471178Zobacz załącznik 471179

gotuje rosołek z gołebi jadłyście kiedys?? i wybrałam sie na truskawki dzisiaj jak ja to lubie, njalepsze z krzaka i bez mycia:-D
i własnie zastyga sernik na zimno oczywiscie z truskawkami Asia juz nie moze sie doczekac, a że nie beadzo je ostatnio to mam nadzieje ze serniczkiem nie pogardzi
Maciusiowi tez truskawki posmakowały ze smietanka, On wciaga wszystko byle dobre i dużo...:-D
Ekstra fotki i jaki przystojniak z Maciusia:-)

Witam się i ja wkońcu..

Rany ale pogoda... nic tylko spać. Olek pojechał w piątek do moich rodziców i był do wczoraj. Niewiele odespałam, bo wiadomo, że trzeba było a to coś ugotować, a o poprasować i już sie nie opłacało kłaść spać, bo zaraz i tak mała się miała budzić na karmienie. Dobrze, że w czwartek święto, to tydzień szybciej zleci. Mała coś wydziwia przy karmieniu, jak wcześniej super jadła tak teraz ma problemy ehhh.. I przez to jest bardzo absorbująca. W środę i czwartek Olek oglądał ciągle bajki, bo mała na mnie wisiała.. nie miałam wyjścia, bo już się wściekał i niecierpliwił, zresztą co sie dziwić.
Wczoraj późnym popołudniem poszliśmy wszyscy na festyn parafialny i

A i dzisiaj mamy ortopedę na 12:40, Ł urywa się z pracy, mam nadzieję, że chociaż przyjedzie na tyle wcześnie, żeby sie zdążyć na spokojnie wyszykować:dry: oby wszystko z bioderkami było ok..
I jak z bioderkami:confused:

Witajcie. Ja na chwilke. Dzisiaj obudziłam się z zaropiałym okiem :baffled: nie mogłam go otworzyć. Maks tez ale jak mu przemyłam to już miał normlane.Mnie troche piecze i mam zaczerwienione. Zobaczymy jak będzie z Maksiem popoludniu. :baffled: Ale jeszcze się dowiedziałam,że w przedszkolu jest zapalenie spojówek- więc witam kolejna infekcjo!!! :dry:

A oto JA :cool2:
Zobacz załącznik 471441
Super wyglądasz:-):tak:

reklama
Wizyta u ortodonty tak jak sądziłam - zbędna, powiedziała nam to samo co nasza dentystka że dopóki nie wyrosną po cztery stałe ząbki na dole i górze to nie ma po co przychodzić bo i tak nic się nie da zrobić, tak więc Gon1a daruj sobie wizytę z Asią :tak::tak:
Madzienka buciki polecam i to bardzo :tak::tak::tak: ja kupiłam Mai 3 pary :tak::tak: a do przedszkola są rewelacyjne :tak::tak:
wiesz że w mcdonaldzie zostały tylko rybki :szok::szok::szok:
Mirosia tak to jest liczyć na faceta :cool::cool: całe szczęście że z bioderkami wszystko w porządku :tak::tak: niedługo Marzenka nie będzie już taka cycowa i zaczniesz wszystko lepiej ogarniać :tak::tak::tak:
Motylla przy dwójce maluchów jesteś usprawiedliwiona za swoje nieobecności :tak::tak::tak: najważniejsze ze chłopaki zdrowe :tak::tak::tak::tak:
Justyna super foteczki Michasia :tak::tak::tak: a co do spotkań to mnie też niestety często omijają przez nasze wyjazdy :crazy::crazy::crazy::crazy: a na ten długi weekend też wyjeżdżacie? :confused::confused::confused:
Dzisiaj teściowa robiła w szpitalu badania a w środę ma wizytę u kardiologa i wreszcie ustala termin operacji :tak::tak::tak:

Michał pospał 3 godzinki, zjadł obiadek i teraz bawi się autkami.

Sunday ups umknęło mi twoje zdjątko:zawstydzona/y:, wyglądasz kwitnąco:-),Super!!!

Madzienka
właśnie nie mam żadnej z tych maści, muszę zakupić, a która lepsza??
I jak zakupy w Lidlu udane?

Anaconda
dobrze że na razie nie musicie korzystać z usług ortodonty:tak:
Tak jedziemy, albo w środę albo w czwartek:tak:

Motylla współczuję nocek:no:, a dla Radka gratki za duże postępy:tak:

Mirosia dobrze że z bioderkami u Marzenki jest wszystko w porządku:tak:

Eliza, Iwonka jak tam u Was?

Karolina a Ty gdzie się schowałaś?

Madzienka buciki polecam i to bardzo :tak::tak::tak: ja kupiłam Mai 3 pary :tak::tak: a do przedszkola są rewelacyjne :tak:
wiesz że w mcdonaldzie zostały tylko rybki :szok::szok::szok:

Dzięki, wiem wiem bo w tamtym roku też takie Julci kupiłam...dzisiaj jedna parę i upolowałam bo tych mniejszych było już mało...
trzymamy kciuki za ustalenie daty operacji

Madzienka
właśnie nie mam żadnej z tych maści, muszę zakupić, a która lepsza??
I jak zakupy w Lidlu udane?

jak dla mnie to ta hydrokortyzolowa...tyle że ona na receptę...
zakupki udane, dziekuje

Witajcie

Ja dzisiaj miałam pobudkę o 7.00 i szkolenie, a później jeszcze musiałam pozałatwiać papierki, z którymi i tak nie zdążyłam do 15.00 także madzienka masz u mnie dużżżżeeee piwwwoooo
:tak:

Hubert u dziadków, w sumie to mógłby iśc już do przedszkola, ale tylko do środy czynne, więc niech siedzi w domu cały tydzień.

A jutro idę już do pracy na cały dzień, także trzymajcie kciuki, bo mam małego stresa.

madzienka
no właśnie po co ten deszcz, a pierwszy dzień urzędowania jutro;-) aaaaa mam stresa

anaconda i jak po wizycie u ortodonty ps. już doczytałam

mirosia a jak u was po wizycie? już doczytałam

sunday ale masz super misia:tak:;-)

marzenka oby oby się znalazło miejsce na razie idę tam pełna zapału;-)

justyna super, że weekend tak się udał, świetne fotki, a szarlotkę robiłam taką Szarlotka spod samiuśkich Tater

Witam...
no piękna wiosna przyszła:no:my dziś siedziałyśmy w domu...tzn.Natalka,bo ja rano wyskoczyłam zrobić ostatnie badania....i dobrze,że się dziś wybrałam, bo na przeciwciała czeka się 5 dni....a skoro czwartek wolny to nie wiadomo,czy będą na piątek...w poniedziałek pewnie po nie polecę, bo we wtorek mam się z wynikami stawić na ktg:dry:po porannym wstawaniu dosypiałam w ciągu dnia ze dwie godzinki...jakby pogoda była ładna to pewnie by się coś robiło a tak...:sorry2:a teraz objadłam się truskawkami:zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Mirosia Mega Buziaczek dla Marzenki za 1 miesiąc!!!:biggrin2:;-)ależ ten czas pędzi...przeciez dopiero co rodziłaś:sorry2:
Misia do trzech razy sztuka ;-);-) a potem już będzie bez żadnych wpadek ;-);-)
oby:-Ddziś rano zaliczyliśmy kolejną wpadkę...więc została jeszcze jedna:-p;-)
Witajcie. Ja na chwilke. Dzisiaj obudziłam się z zaropiałym okiem :baffled: nie mogłam go otworzyć. Maks tez ale jak mu przemyłam to już miał normlane.Mnie troche piecze i mam zaczerwienione. Zobaczymy jak będzie z Maksiem popoludniu. :baffled: Ale jeszcze się dowiedziałam,że w przedszkolu jest zapalenie spojówek- więc witam kolejna infekcjo!!! :dry:
A oto JA :cool2:
Zobacz załącznik 471441
super wyglądasz:tak:a jak Wasze oczka?????ja zazwyczaj na wiosnę przechodzę zapalenie spojówek...ale u mnie to od pyłków...znam więc ten ból:wściekła/y:

Oho lece do mojej marudy chyba idziemy spac...kurcze wyrzucil smoczek to teraz bardziej jest cycowy...a w nocy to juz nawet nie wiem kiedy je bo spi kolo mnie i robi sobie ze mnie smoczka:cool2::cool2::cool2:cos za cos......
oj znam to:-Dwygodne to nieprawda?
Nasz długi weekend minął jak z bicza strzelił-wszystko co dobre szybko się kończy... J co miał zrobić na polu to zrobił a ja w tym czasie relaksowałam się u rodziców. W DzDz Włodawa organizowała coś w centrum ale my nie chodziliśmy bo akurat dzieciaki miały drzemkę a po drzemce pojechaliśmy na wieś. W sobotę wieczorem poszliśmy na koncert rockowy to M wytańcował się, normalnie myślałam że posikam się ze śmiechu:tak:. A wczoraj byliśmy na pikniku rodzinnym u siostry, wróciliśmy w nocy, spać poszłam o 3 i dzisiaj chodzę na rzęsach:dry:. Jeszcze mały ma wielkiego bąbla przy uchu taki trochę opuchnięty, pewnie komar go dziabnął, posmarowałam pudrem w płynie zobaczymy czy to coś pomoże.

Zobacz załącznik 471503Zobacz załącznik 471504Zobacz załącznik 471505Zobacz załącznik 471508Zobacz załącznik 471520Zobacz załącznik 471521Zobacz załącznik 471522Zobacz załącznik 471523
Zobacz załącznik 471524
super,że weekend tak się Wam udał!!!:tak:co zresztą potwierdzają zdjęcia:tak:
Witam po nieobecności. Radek ostatnio często mi się budził w nocy, potrafił nawet z 10 razy:wściekła/y:, więc z mojego nie wyspania nie miałam już siły siadać i pisać tylko wolałam się kimnąć z dzieciakami w dzień jak oczywiście obaj szli spać. Teraz Radka trzeba mieć cały czas na oku jak nie śpi, bo wszystko go interesuje i zaczął chodzić przy meblach:-), a pisanie z nim nie wchodzi w grę bo ciągnie z całej siły za kable. A teraz idę poczytać co u was.
współczuję nocnych pobudek:no:no ale wiadomo,że w takiej sytuacji jak masz możliwość w dzień odespać to trzeba korzystać
Już po wizycie, z bioderkami wszystko spoko:-) Musimy ćwiczyć stópki na zewnątrz, bo ma je do wewnątrz, bo tak miała w brzuchu ułożone.
super!!!!!:tak:
A wogóle jestem taka wkurzona na Ł, że jakby go miała pod ręką to bym go rozniosła:wściekła/y: Miał sobie wziąć dzisiaj wolne na tego ortopedę, ale oczywiście zapomniał:dry: Urwał się z pracy, był dużo wcześniej, więc luz, na spokojnie się wyszykowaliśmy. Ale po ortopedzie wysadził nas do domu i zabrał d..pe i pojechał spowrotem do pracy. Mała płacze, bo głodna, Olek jęczy bo głodny, więc nastawiłam ziemniaki, w tym czasie karmię Marzenę, a u nas sie niestety jeszcze długo z tym schodzi, Olek ciągle AM i AM, no płakać mi się samej chciało. Mała skończyła jeść, to ją na ramię i tak z nią na ramieniu, jakoś podsmażyłam Olkowi kotleta, ziemniaków już nie tłukłam i położyłam ogórka w całości. Sam się stołował, a Marzena dojadała dalej cyca. Tak można liczyć na mojego Ł!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
ech,brak słów:no:....nie denerwuj się, bo to nic niestety nie zmieni:sorry2:

Wizyta u ortodonty tak jak sądziłam - zbędna, powiedziała nam to samo co nasza dentystka że dopóki nie wyrosną po cztery stałe ząbki na dole i górze to nie ma po co przychodzić bo i tak nic się nie da zrobić, tak więc Gon1a daruj sobie wizytę z Asią :tak::tak:
no to super,że póki co sprawa nie jest nagląca

Dzisiaj teściowa robiła w szpitalu badania a w środę ma wizytę u kardiologa i wreszcie ustala termin operacji :tak::tak::tak:
trzymam kciuki za dobre wyniki i szybkie ustalenie terminu operacji:tak:
Witajcie

Ja dzisiaj miałam pobudkę o 7.00 i szkolenie, a później jeszcze musiałam pozałatwiać papierki, z którymi i tak nie zdążyłam do 15.00 także madzienka masz u mnie dużżżżeeee piwwwoooo

A jutro idę już do pracy na cały dzień, także trzymajcie kciuki, bo mam małego stresa.

justyna super, że weekend tak się udał, świetne fotki, a szarlotkę robiłam taką Szarlotka spod samiuśkich Tater
super,że już wszystko załatwiłaś:tak:trzymam kciuki za jutro....pierwsze dni to stres jest,ale potem sie wciągniesz:tak:
oj,smakowicie wygląda ta szarlotka:tak:
PS.daj znać jutro,jak minął pierwszy dzień pracy:tak:

Ale jestem padnieta, a nic konkretnego nie robiłam... oko mnie coraz bardziej boli. Maks cały dzień niby ok tylko na wieczór narzekał. Zobaczymy jaka będzie nocka i poranek :baffled: jutro pójdziemy do lekarza, tylko oczywiscie nie ma numerkow i trzeba iść w ciemno. :confused:

marz Ojciec Mateusz :-)

Madzienka dzięki a nic konkretnego nie robię :-) PhotoScape:-)

Justynka super,ze wekend udany:-)
Super fotki, super piłkarz :tak:

Motylla ale czas leci, Radek juz zaczyna chodzic :-)

mirosia wiesz i tak nie możesz narzekać, mój W to by nie mógł nawet na chwile się urwać z pracy, musiałabym sama na siebie liczyć...
Buziak dla Marzenki!!!

anaconda trzymamy kciuki za konkretne decyzje :tak:

Madzienka anaconda fajnie,ze zakupy udane :tak:

maltanka no trzymamy trzymamy:-)
Szarlotka wygląda pięknie:-)

misia jeju juz 38 tydzien!!!

Eliza i jak w pracy????

Iwonka dopieścilaś pracę?

Karlita jak u Was???

Madziara właśnie gdzie zaginełaś??????

Dobrych nocek....

Jestem jestem, dziękuję za troskę!!!

Miałam wczoraj M. wolnego więc zagoniłam go do dalszych porządków, objeździliśmy pół miasta za dawno odkładanymi rzeczami, do tego zakupy itd więc zleciał nam dzień nie wiadomo kiedy...

no i jeszcze byłam na badaniach - bo przecież dziś wizyta - i ta dam... hemoglobina mi się podniosła!!! jupi... już jestem prawie w normie!!! :tak:;-) więc cieszę się strasznie...

Trzymajcie dziś po 16 kciuki za wizytę - oby było wszystko ok... i by gin nie czepił się tych wieczornych cukrów... :blink::sorry2::zawstydzona/y:

Teraz też zasiadłam - obudziłam się rano głodna... i na co miałam ochotę - truskawy... więc Misia witaj w klubie!!!! :-D:-D:-D ja od rana jestem na truskawach z jogurcikiem naturalnym... pychotkaaaa.....

Ale w domu znowu przenikliwe zimno... i szaro na dworze - nic tylko w kominku palić :baffled::blink:

Mirosia najlepszego dla Marzenki za pierwszy miesiąc!!! Czas szybko ucieka a mała rośnie - i lada dzień nie będzie aż tak absorbująca!!!! dasz radę!!!!
i cieszę się że u ortopedy wszystko ok!!!! nóżkami ćwiczcie kosi kosi ;-):blink:

Maltanka powodzenia w pracy!!! trzymam kciuki - będzie dobrze!!!!

Anaconda zaciskam kciuki za wyniki i szybki termin operacji!!!

Madzieńka Anaconda dziś wysyłam z rana M. po ciapki - ciekawe czy jeszcze jakieś znajdzie :zawstydzona/y:

Sunday i jak u was nocka???? jak się macie?
Slicznie wyglądasz... kwitnąco!!!!

Karlitka super wychodzą ci te zabawki!!! zdolna mamuśka z Ciebie!!!! jak się macie? jak katarek Norbusia? przeszedł??

Justyna ależ ci Michałek rośnie... szok!!!

Na serio dawno was nie widziałam....:dry: i musze to nadrobić bo niedługo nie będę poznawała bb dzieciaczków...

Misia jak dziś Natalki nocka??
Ty też ślicznie wyglądasz!!! i szok że to już sama końcóweczka... :szok:

Co do gry - zamówiłam ją na allegro... ma przyjść na dniach ;-):tak:

Iwonka i jak praca - dopieszczona i wysłana do oceny promotora?

Fogia a jak się czujesz?? już przeszły dolegliwości pierwszego trymestru???

Gon1a ależ masz już duże dzieciaczki - Maciuś dopiero co się rodził a już na dmuchańca włazi :-D:tak:

Motylla współczuję pobudek nocnych...

Elza ile jeszcze dni zostało do wakacji? :-p jak w pracy - dajesz radę?

Mandziula super że grillowanie niedzielne się udało... my też całe popołudnie przesiedzieliśmy na dworku - miałam teściów na obiedzie więc później kawka, owoce i ciasteczko było na tarasie :tak:;-)

Marz współczuję ciągłego cysiania... chyba B. coś przeczuwa nadchodzące zmiany i tak za wczasu chce się mamą nacieszyć!!! ;-) czyli problem smoka macie za sobą? ale masz zdolne dzieci :-) same się wszystkich nałogów oduczają...

I to by było na tyle wiadomości co w pamięci mi zostało... ;-)

reklama
Dzień dobry w ten pochmurny wtorek....na dworze ciepło tylko ciapie deszczyk...

Madzieńka Anaconda dziś wysyłam z rana M. po ciapki - ciekawe czy jeszcze jakieś znajdzie :zawstydzona/y:

Madzia podobno na kunickiego dzieciecych mnóstwo, wyslij mamuske to ci kupi...
ja mam zamiar kupic jeszcze z jedna pare tylko nad numerem zastanawiam sie...
TRZYMAM MOCNO KCIUKI ZA WIZYTE I CZEKAM NA DOBRE WIEŚCI!!!

Sunday
jak wasze oczka dzisiaj??

Maltanka trzymamy mocno kciuki za pierwszy dzień...pisz jak Ci sie podobało...
na ile dostałas ten staż???

Karlita co u Was??ja ćwiczenia na siłowni, byłas wczoraj wymeczyli Cie??

Anaconda wstawaj!!!

miłego dnia, mimo aury za oknem:-)

Do góry