reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

ufffff ledwo zyję....moja nogi powoli odmawiają posłuszeńtwa i coś głowa mnie pobolewa...ale dzionek bardzo udany...odwiedziliśmy kilka miejsc z imprezami dla dzieci i uważam że Olimp wypadł najlepiej...:tak::tak:

Marzenka, Karlita dzięki za towarzystwo...z wami czas leci niezauważalnie...
ale fajnie było...

Karlitko raz jeszcze wszystkiego najlepszego dla E!!!!
jak tort bo nic nie pochwaliłaś się....

ja na sekundkę bo padam ;-) skończyłam kurczaka hehehehe będzie niespodzianka na jutro dla dzieciaków ;-)

Zobacz załącznik 470809

ja jutro od rana w kuchni siedzę bo torcik dla E będę robić i kierownica do PS przyszła

Boski i jak szyjesz jeszcze jednego dla Gabi....???

Karlita ja też nie śpię, w zasadzie od jakiejś 6, więc korzystając z wolnego poranka poszłam pobiegać po wąwozie a wracając kupiłam świeże pieczywko, więc moi chłopcy uradowani:-) a teraz lecę pisać dalej tę pracę, już kończę więc nie chcę się odrywać;-)

Miłego dnia dla Wszystkich.

skąd Ty masz ta energie??
trzymamy kciuki za skończenie pracy...

chyba zaraz znów jedziemy do tesciów, bo poniedzialek mam wolny:-) a potem czwartek:-D

udanego wypadu!!!!

Sunday jak samotna nocka...???

Marta super że dzionek udany....

udanego wieczorku

reklama
Witam,
na wstępie się pochwalę...wczoraj była pierwsza noc bez pieluszki...o 24 wysadzenie na śpiocha i do rana (do 8) bez wpadki:tak:to jeszcze o niczym nie świadczy, ale początek jest:tak:u nas dziś długi dzień, bo rano trzeba było wstać, bo mieliśmy umówione czyszczenie klimy w aucie:tak:
potem zostawiliśmy Natalkę z babcią a sami pojechaliśmy wydawać kasę:sorry:no ale dziecko ma już piach, sztuczną trawkę na balkonie, nowe zabawki do piaskownicy....teraz czekamy na pogodę:tak:chciałam jeszcze kupić jej zestaw małego lekarza, bo codziennie mnie bada i oświadcza,że jestem zdrowa:-Dale nie znalazłam w Tesco:no: mały zaś majstruje mi cały czas w okolicach szyjki:baffled:w pewnym momencie nawet miałam wrażenie,że brzuch się obniżył...ale to chyba tylko moje widzimisię:sorry:
aaaa....wiecie,co? w zeszłym roku kupiłam za namową koleżanki z pracy dezodorant aloesowy...nie zauważyłam początkowo jakiś fajerwerków...uznałam,że nie jest zły...choć kosztuje sporo...z drugiej strony wystarczył mi na prawie 11 miesięcy:tak:teraz się kończy...więc chciałam jakąś odmianę i kupiłam Rexonę....no porażka dosłownie...nie było upału, niewiele robiłam...a dosłownie po 2 godzinach sama poczułam,że coś nie teges:wściekła/y:od razu znalazłam w necie i zamówiłam ten aloesowy:-D
madziara jak wasze zakupy?
karlita wszystkiego najlepszego dla E:tak:jak torcik?
ja na sekundkę bo padam ;-) skończyłam kurczaka heheheh będzie niespodzianka na jutro dla dzieciaków ;-)

Zobacz załącznik 470809
ale czadowy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!dzieciaki pewnie zachwycone?szyjesz drugiego?

Karlita ja też nie śpię, w zasadzie od jakiejś 6, więc korzystając z wolnego poranka poszłam pobiegać po wąwozie a wracając kupiłam świeże pieczywko, więc moi chłopcy uradowani:-) a teraz lecę pisać dalej tę pracę, już kończę więc nie chcę się odrywać;-)
skąd Ty bierzesz tyle energii???:sorry:podziel się:-pi jak praca?skończona?
B spi P z M wybyli na porzadki auta a mi sie obiadek konczy gotowac a wiec po nim zbieramy sie i wybywamy do Plazy zobaczymy co tam w Cinema City dla dziciakow zorganizowali.......takze mimo pogody zycze milego dnia
jak wypad do Plazy?
To i ja się melduję. Pojechaliśmy nad zalew ale straaaaaasznie wiało to pojechaliśmy do teściów:confused2: i w sadku się rozbiliśmy, starsze mieli sporo frajdy, do tego grill potem z Pablem na ostatni zastrzyk i w końcu w domku. Żuczek sławny na całą przychodnię bo nie płakał przy zastrzyku ani razu.
Karlitko, kurczak zarąbisty.:tak: Dzięki za fotkę.
brawa dla Żuczka:tak:
ufffff ledwo zyję....moja nogi powoli odmawiają posłuszeńtwa i coś głowa mnie pobolewa...ale dzionek bardzo udany...odwiedziliśmy kilka miejsc z imprezami dla dzieci i uważam że Olimp wypadł najlepiej...:tak::tak:
super,że dzionek udany:tak:a co zorganizowali fajnego w Olimpie?:sorry:

Ostatnia edycja:
Witajcie. No rzeczywiście dzisiaj pustki na bb.
Co do wczoraj to wybyłam na miasto i spędziłam wieczor w towarzystwie Emilki,Ali i Elizy:-) Buziaczki dziewczynki!!!
Dzisiaj odebraliśmy Maksia pojechaliśmy na małe zakupy a wydalismy dużo :eek: Potem porządki ekspressowy obiad- makaron z serem i przyjechała Ala:-) Dziękuje! Pomalowała mi włosy :-) Teraz Maks jeszcze czuwa, a ja chwile przed snem klikam. Jutro jesli nie bedzie lało to wybywamy do Sandomierza. :tak::tak:

Karlita śłiczności, zdolniacha z Ciebie:-)
Wszystkiego najlepszego dla E!!!

Madzienka Marzenka KArlita super że dzionek udany:-) a gdzie byłyscie oprócz Olimpu?

Marta fajnie,ze i u Was dzionek się udał :tak:

Iwona wow kobito ale masz powera!!!

misia ekstra! Gratulacje dla Natalki!!!

Iwonka jesteś bombą energii :-)

Sunday super ze udało się miło spędzić wieczór w świetnym towarzystwie :-)

Marta dzielniacha z żuczka :-)

Madzieńka, Marz dzięki za wspólną wyprawę po galeriach heheheh jak dla mnie Plaza calkiem poległa z organizacją ...

Wczoraj zaliczyliśmy jeszcze zakupy a w domu Gabi nie wytrzymała i cały czas chodziła za mną mamo juz prezent ?? mamo juz tort więc szybciutko wyskoczyłyśmy z niespodziankami :-) E zachwycony wczoraj do późna siedział i jeżdził hehhe

Madzieńka
tort robiłam lodowy tz sernik na zimno na biszkoptach z owocami i galaretką :-)

misia polecam dezodorant GARNIERA mineral ja mam w kulce i jestem zadowolona ;-)

29910.jpg

co do kurczaka to na razie mam nakazane szyć ale chce najpierw uszyc konika tylko nie wiem kiedy ....

wiecie co miałam taki sliczny zestaw naszykowany na dzisiejszą komunię i KURKA WODNA w zamku sukienki jeden ząbek jest zagięty tak że ni huhu nie chce z tej strony zjechac w dół nie wiem czy już w sklepie nie zauważyłam czy w domu przy przymiarkach
BADZIEWNA CHIŃSZCZYZNA noooooooooo no i cała kreacja do zmiany ... a na ta pogode cóż dużego wyboru nie mam :crazy:

dzisiaj z rana na spokojnie próbowałam powalczyć z zamiekiem ale nie da się :no: dobrze że wczoraj chciałam przymierzyć zamek bo jak by mi się zamek rozwalił na komunii to dopiero by było heheheh

miłego dnia :-)

witajcie

misia brawa dla natalki, zuch dziewczynka i oby tak dalej:tak::tak: u nas na szczęsie obyło ise bez nocnego wysadzania:tak::tak:
super ze zakupy się udały:tak:

sunday super że wieczór z dziweczynami się udał, oj potrzebne są takie wyjścia:tak::tak:
madzienka, marz, karlita super że imrezwanie z okazji DD się wam udało
marta super dzień mieliście, ibrawa dla pawełka, :tak::tak:
karlita super kurczak!!!!!!!!!!!! najlepsze życzenia dla E:tak::tak:

ja już urzęduję z kawusią bo jakoś spac nie mogę, zaraz biorę się za bułeczki z soczewicą, bo łaza za mnią juz berdzo dłyugo....
a potem do sąsiadów wybywamy na grila:baffled: mam nadzije ze nie bedzie wiało tak jak wczoraj:-D:-D

Witam i ja,

Misia gratulacje dla Natalki - już lada chwila i zapomnicie o problemie pieluch ;-) choć na krótko :-D:-D:-D Super że zakupki się udały...

U nas też udane, choć dzieciakom tej gry nie znalazłam, pan szukał i ponoć ta otwarta była niepełna a nowej nie mieli :-( ale za to owoców nakupiłam trochę w tesco, później jeszcze skoczyliśmy na targ - oj tam poszalałam :-D:-D:-D dobrze że przynajmniej owoce mogę jeszcze jeść ;-):tak:

Madzieńka Karlitka Marzenko fajnie że wczorajszy DzDz Wam się udał.... ;-)
szkoda że nie mogłam dołaczyć...

Karlitka wszystkiego naj dla E. - spełnienia marzeń i dużo spokoju... ;-):tak:

A kurczaczek śliczny - i co - wojna była czy dzieciaki się jakoś pogodziły przy zabawie?

Iwonka i jak praca - skończona? Ależ ty pracowita jesteś... i jeszcze to poranne bieganie w taką pogodę... :szok: podziwiam podziwiam...

Sunday super że oba dzionki masz udane ;-) a jaki masz kolorek teraz na głowie???
Miłego wyjazdu dziś...

Marta czyli antybiotyk skończony? żuczek już zdrowy?
Super że odpoczęliście u teściów...

My mieliśmy wczoraj rodzinne spotkanie - akurat były siostry urodziny, posiedzieliśmy więc plotkując cały wieczór ;-) A. zrobiła pyszną pizzę - taką włoską, zjadłam chyba ze 3 kawałki :zawstydzona/y: aż się bałam mierzyć cukier (po pizzy zazwyczaj mam wysoki)- a tu niespodzianka, cukier ok (chyba dlatego że tam mało ciasta było :-D) :tak: więc pozwoliłam sobie jeszcze na kawałeczek ciasteczka przegryzionego ogórkami :-D:-D:-D:-D:-D i też było ok...
Objadłam się, opiłam herbatek i tak nam zleciał dzień...

Później szybkie kąpanie, zbieranie i spanie ;-)

Wiecie, zauważyłam że wreszcie ruszył mi się instynkt wicia gniazda - pogoniłam wieczorem M. żeby się zabrał za skręcanie mebli tych które leżaly tyle czasu w pudłach :-p bo wczoraj uświadomiłam sobie że nam na prawdę już mało zostało :szok::baffled: a ja z niczym nie jestem gotowa... :blink::sorry2: więc dziś, jak tylko dzieciaki wstaną to biorę się za układanie ubranek Neli (przenoszę je wreszcie do Neli pokoju) i przygotowanie ubranek dla Hani :tak:

A jak zrobi się pogoda to bierzemy się z dzieciakami za pranie wózka ;-)

Ale to odległe plany :-D teraz idę przygotować sobie truskaweczek z jogurtem naturalnym mniam... ;-)

Zanim ja napisałam swojego posta to i dziewczyny już powstawały :-D

Karlitka udanej imprezki dziś... oby pogoda dopisała!!! A kreacja - teraz ją kupowałaś? może trzeba ją oddać????

Mandziula ale smaka robisz bułeczkami... mniam....... aż bym zjadła - ciekawe jaki bym miała cukier jak bym sobie upiekła np z mięskiem..:sorry2:

I Wam udanego grillowania dziś!!!!!

Ja też czekam na to ciepło, wczoraj było okropnie zimno.... dziś w domu też nie najcieplej i właśnie zastanawiam się czy w kominku nie przepalić zeby zmieniła się wilgotność i temperatura... :blink:

witam
nie miałąm jak zajrzec w piatekbo duzo pracy miałam a pop racy małę zakupki i do domu wrociłam o 17.30:szok:, 11 godz poza domem wiec musiałam sie zajac dzieciusiami:-D
a przez ta pogode i pozna pore nigdzie nie jezdzilismy z Asia zreszta ona jeszcze miałą małe rewolucje zołąkowe
wczoraj o 24 wrocilismy z Sielpi ze zjazdu było fajnie tylko mogło byc cieplej troszeczkę, MAcius robił furore kazdy och i ach bo rok temu był jeszcze w brzuchu, Asia troche sie nudziła bo była tylko 1 dziewczynka i 1 chłopiec 1,5 roczny ale było weseołe miasteczko i okazało sie ze z okazji dnia dziecka jest wszystko gratis no to poszalelismy i tym sposobem ja tez miałąm dzien dziecka:-D skorzystałam z paru fajnych akruzel, Asi najbardziej odpowiadały dmuchance do skakania i łancuchowa karuzela, samochodziki jej nie przypadły do gustu bo jednak rzuca jak sie uderza o inne, chyba sobie przypomniała grudzien:zawstydzona/y:
misia brawo dla Natalci
sunday fajnie spedziłąs dzionek, spotkanie udane?? gdzie byliscie??
mandziula udanego grilla
pozniej wstawie obiecane zdjatka i ide sie zbierac powoli bo do koscioła mamy isc na 11.30:crazy:

reklama
Ależ dzień dziś szybko mija, Cyprian obudził nas rano koło 5:30, więc nie tracąc czasu naszykowałam sobie wszystko na obiad,potem poszliśmy do kościoła, po powrocie Cypek na drzemkę to ja korzystając z wolnego dopieszczałam jeszcze pracę:tak: Teraz już po obiedzie, rosołek niedzielny obowiązkowo był, no i siadam wykresy dokończyć.

Sunday super, że wieczór miałaś udany:tak: a jaki teraz kolorek jest?

Madziara polubiłam i zaprosiłam;-)

Karlita udanej imprezki, mimo, że nie w tej kreacji;-)

Do góry