reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

Witajcie
sunday Wszystkiego Najlepszego!
marta to miło ze strony Pani wychowawczyni, ze o Was pomyslała:tak:
fogia super, ze wizyta u gin udana i masz same dobre wiesci, i tak proszę za kazdym razem ok? :tak:

Szkoda, ze taka pogoda akurat w Dzien Dziecka, tyle dzieciaczków pojechało na wycieczki:sorry2:
Byłysmy dzis z Jula w kinie:-) miałam ochote jeszcze sie gdzies przespacerowac, ale pogoda niestety nie sprzyjała, wiec wrócilysmy do domu.
Ja tez nie miałam sensownego pomyslu na prezent i tak sobie własnie pomyslalam, ze byłysmy w kinie, dwa tyg temu dostała rower to moze damy sobie spokoj :sorry2::-p

Ostatnia edycja:
reklama
Wszystkim Dzieciaczkom Wszystkiego co najlepsze!!!!!

Witajcie w pochmurny dzien. Dziękuje Dziewczynki serdecznie za życzenia! :-) Ja dzisiaj moim dzieciaczkom powiedziałam,że mam urodziny a oni zapytali się "gdzie mam cukierki?" :-D

Pogoda beznadziejna, W w pracy na nocce, Maksio u babci i dziadzia nocuje, więc ja mam wolny wieczór. To gdzie idziemy??????

My wczoraj mieliśmy przedstawienie u Maksia, jestem DUMNA z mojego synka, pięknie powiedział wierszyk, wszystko ładnie było słychać, pięknie spiewał :tak::tak::tak:
Potem pojechaliśmy do weterynarza i moja kocica juz jest mniej "kobieca";-):-p

mandziula wow ale ekstra prezent!!! wpadamy na zabawe ;-)

misia spoko spoko daj Stasiowi czas!!!:-)

Madzienka jak sobie pomysle ze rok temu był gorąc a teraz tak- to jakby zupelnie inna pora roku była :baffled:

anaconda udanego wekendu :tak:

Madziarka super plany na DD:-) my tez nic nie kupujemy, jak pogoda dopisze to w niedziele pojedziemy do Sandomierza:tak:

fogia super wieści, oby tak dalej :tak::tak::tak:

Iwonka to super prezent :-)

sienio a na czym byłyście?

witam i ja

sunday wszystkiego najlepszego!!!!!!!
mirosia dla was z okazji waszego święta równiez wszystkiego najlepszeo!!!!
fogia super wieści:tak::tak::tak:
marta super, że Juli na wycieczkę pojechał, a co do planów to szkoda ze nei wypaliły...
madziara my też mamy ochotę na ZOO, tylko do Zamościa, ale to przy następnej wizycie u rodziców:tak::tak:
iwonka i jak po egzaminie??? jakies przeczucia???
marz po tak długim spaniu to też bym nierzytomna chodziła, ale przynajmniej spanie nadrobiłąś:tak::tak:

a ja kupiłam dzisiaj Koli tę gazetkę z myszką Miki i jakiś taki niedosyt czuję, jak za 25 zł to strasznie mało w niej "atrakcji" myślałam że lepsze są:no::no:

jeku co za pogoda!!!!!!!!!!!!!!!!! jak się która nudzi to zapraszam na wieś na herbatke ,co prawda ciastek nie mam, ale gwarantuję fajne towarzystwo;-);-);-);-)

Witajcie ponownie,

ja też ledwo siedzę, a można nawet powiedzieć że śpię na siedząco... :baffled: obiadek już zjedzony, ciastko z jabłkami upieczone... zasiadam więc z kawusią bo inaczej to na serio nie wyrobię :-p

Właśnie siostra podrzuciła mi jeszcze swojego ancymonka - więc dzieciaki szybko mnie obudzą :-D:-D:-D dziś w przedszkolu dostali gwizdki - jak Julek z Tymem zaczną gwizdać to chyba wyjdę z siebie :-D:-D:-D:-D

Madzieńka u Julci w grupie panie też miały taki pomysł?? :dry:

Co do zoo - myśleliśmy żeby wykorzystać wolny poniedziałek (bo M. nie pracuje) i skoczyć do wawy... ale pogoda ponoć ma być okropna więc przypuszczam że z zoo wyjdą nici tym razem... zobaczymy jak to się będzie dalej rozwijało... :-(

ale przed nami całe wakacje - wiec na pewno kiedyś się uda ;-):tak:

Fogia super wieści - niech maleństwo rozwija się zdrowo!!!!

Iwonka kiedy masz wyniki? dużo masz w tej sesji egzaminów?? i jak praca?

Marz ale ci dobrze - ja dziś z chęcią bym pospała ale Nela niestety wciaż ma inne plany ;-) najwyżej uda mi się ją przytrzymać na jedną bajkę... żeby poleżała koło mnie :blink:

Sienio fajny pomysł z tym kinem... ach jak bym zjadła popcornu :-D a jak się czuje Jula? już wszystko ok po wizycie?

Dzieciaki roznoszą mi górę - muszę iść interweniować... :baffled:

sunday byłysmy na "Goryl Śnieżek w Barcelonie" http://www.cinema-city.pl/index.php?module=movie&id=2748 cakiem ok Jula byla chyba zadowolona:blink:
madziara po wizycie ok, Pani zrobila man zalegly bilans czterolatka i dobrze, bo dostała skietowanie do ortopedy, bo zauwazylam, ze jedną stope stawia do środka i musimy sprawdzic komputerowo wzrok, bo nie mogła odcczytac obrazka, który dziecko powinno widziec, jest nadzieje, ze nie była pewna co to i sie zawstydzila:zawstydzona/y: oj mam nadzieję, ze tak było, ale sprawdzic trzeba

Witajcie.

Nie wytrzymałam już z ojcem, wyszedł dzisiaj ze szpitala, mimo że wypis ma na wtorek :no: Ale stwierdził że po co on ma tam leżeć do wtorku jak już mu lepiej :baffled:

Oglądaliśmy od rana telewizory, ale jakoś nic konkretnego nie wpadło nam w oko, więc jeszcze pojedziemy w niedzielę i już coś kupimy. Jak wróciłam do mamy to patrzę a tam już ojciec w domu :szok: i oczywiście od razu mi nerwa ruszył, cały czas tylko do mamy podaj, zrób, a co to, a to ma tu leżeć, a Ola ile będzie spała, ja chcę to, albo tamto, gorzej jak z dzieckiem, ja się dziwię że moja mama to cierpliwie znosi, na szczęście koleżanka przyjeżdżała po swojego syna i wracała do Piask to zabrałam się z nimi, bo do 22 to bym osiwiała. A że na dodatek źle się czułam to chciałam pójść spać dzisiaj normalnie, i chyba padnę razem z Olą.

sienio Ola też stawia do środka, ale obydwie stopy, i lekarz kazał czekać do bilansu dwulatka i będzie sprawdzał, a wzrok to rzeczywiście lepiej sprawdzić, ale na pewno będzie wszystko ok

Madziara dzisiaj taka pogoda że chyba każdemu chce się spać, mi to nawet kawa nie pomagała :-( ale dzieciaczki na pewno nie dadzą Ci usnąć

mandziula superaśny ten namiot :tak: szkoda że auto zostało w Lublinie bo bym skorzystała i przyjechała

sunday wszystkiego najlepszego z okazji urodzin :tak:

Marta super że Julkowi udało się dzisiaj skorzystać z wycieczki

iwonka ale mi narobiłaś smaka na taki kompocik :-p

fogia super wieści z brzuszka, dobrze że wszystko jest ok

marz ale Ci się pospało :szok:

maltanka no poniosło sąsiada, nie ma co

anaconda miłego pobytu u mamy

Madzienka w tamtym roku to rzeczywiście pogoda była super na DD, ta dzisiejsza to jakaś pomyłka :no:

misia dobrze że po wizycie wszystko w porządku, a jak mu się tam tak podoba to co się będzie pchał :-D

Antuanet i jak przeżyłaś dzisiejszy dzień? Kuba wrócił zadowolony?

anetka a ja myślałam że już z tym zatkanym nosem masz spokój...
i co kupiliście telewizor????

jeszcze nie, mimo antybiotyku zatkany, ale w nocy spać mogę, jeszcze nie zdecydowaliśmy się na żaden

anet15 a nie wybieracie się jutro na DD do Piask???

My właśnie jutro wybieramy się u nas pod szkołę, ma być ponoć organizowany DD, zobaczymy tylko czy pogoda doppisze, oby chociaż nie padało. Idę myć Olę i kładę ją spać, chociaż nie widzę u niej senności, wręcz przeciwnie :baffled:

Marta super, że Julo załapał się na wycieczkę...zadowolony???na pewno, a gdzie byłi na tej wycieczce...

Antuanet a jak u Was wycieczka...Kubuś wrócił zadowolony???wytrzymałaś czy pojechałaś za nimi...

Sunday i jak dzisiejszy wieczór...???
czekamy na fotki z przedstawienia....

Sienio super że wypad do kina udany...
super że wizyta udana..

Madziarka takie same "prezenty" dostało całe przedszkole to pomysł pani dyrektor:sorry2:z reszta jak dla mnie nie zbyt pomysłowy...
dałaś radę??na pewno??a jakie plany na jutro???

Mandziula my też planujemy zoo w Zamościu, mieliśmy jutro jechać ale poczekamy na lepszą aurę!!!

Aneta odpoczywaj!!!

Anaconda udanego weekendu!!!

a ja dzisiaj przeglądając GW zobaczyłam Juleczke na zdjęciu...jej zdjęcia zostało umieszczone w ramach akcji "Portret Twojego Dziecka"

Ostatnia edycja:
Witajcie

My dzisiaj mieliśmy dentystę i całkiem bym zapomniała o tym. Emilka pewnie nie poszlibyśmy gdyby nie ty
:-D

Hubert dzielnie siedział na fotelu, ładnie pokazywał ząbki, pewnie dlatego, że akurat Carsy leciały
:-DNo i musiały być dwa prezenty dzisiaj, za dentystę i na DD. Dzięki temu siedzi z tatą jeszcze w kuchni i składają zawzięcie Lego:tak: a ja popijam piwko z sokiem imbirowym. Pycha...

anaconda
udanego wyjzadu ps. muszę jeszcze podjechać do ciebie, bo aby weszliśmy do domu, Hubert pyta czy mamy płytę:-D ale wytłumaczyłam mu, że ciocia się spieszyła, żeby nie zmoczył go deszcz i zapomniała:-D

marzenka i jak zakupy co M wybrał?:confused:

madzienka dzięki;-) my też planujemy zoo w Zamościu, może jakoś się zgadamy przy okazji, co ty na to? super, że Julcia znalazła się w GW:tak:

fogia super, że wszystko w porządku:tak:

iwonka posłuchał posłuchał nie było problemu:tak:

marta szkoda, że pogoda popsuła plany:-(

sienio i super prezent wybrałaś:tak:

sunday, cieszę się, że Maksio tak dobrze wypadł na przedstawieniu

mandziula my to się musimy jakoś umówić na wsi, ale tym razem z drugiej strony prawie na wsi;-)

anetka z dorosłymi czasami tak jest, sami nie wiedzą co chcą, a jeszcze nerwa potrafią solidnie ruszyć, ps. kładź się razem z Olą i odpoczywaj

Witam,
wszystkim dzieciaczkom, małym i tym już zupełnie dużym, wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Dziecka:tak::-)
dzis dzień tylko i wyłacznie na spanie:no:przesiedziany w domu...DD Natalka miała ostatnio w wesołym miasteczku... a dziś zgarniała prezenty od babć:-Dwstałyśmy w sumie o 9 a o 12 już mogłabym ponownie uderzyć w kimono:dry:i tak cały dzień jestem flak:no:jak ja nie lubię takich dni:wściekła/y:jedyne co zrobiłam to obiadek i dwa prania, bo wczoraj M przyniósł od koleżanki z pracy siatkę ubrań dla Stasia:tak:

A my dzisiaj do mojej mamy wyjeżdżamy, przez weekend trzeba się z ciotkami spotkać i mam nadzieje że chociaż nie będzie padało :tak::tak:Misia oj coś nie dane ci jest pospać pod koniec tej ciąży, ja pamiętam jak mieliśmy pierwsze spotkanie bb-owy a ty właśnie rodziłaś Natalkę, a teraz tylko patrzeć jak drugie będziesz rodziła :szok::szok:
udanego wyjazdu:tak:ano właśnie sama wspominałam, jak dostałam smsy z Bugi:-D
Sunday wszystkiego najlepszego!!

Zobacz załącznik 470432
dołączam się do życzeń, spełnienia wszystkich marzeń i rozwiązania wszelkich problemów:tak:
Misia :szok::szok::szok::szok::szok: ty już o porodzie mówisz... jeny ależ to zleciało... a mi 100-dniówka stuka :szok::szok::szok:Właśnie M. dzwonił co my kupujemy na dzień dziecka dla naszych pociech - czy jakąś zabawkę czy co, ale stwierdziliśmy że może dzieciaki do zoo zabierzemy w poniedziałek albo wtorek, albo do nałęczowa na basen... no i pojedziemy do sklepu niech same pooglądają i podpowiedzą co im się podoba ;-) Nela to pewnie kucyka będzie chciała bo ciągle o nich gada... a Julo :confused: nie mam pojęcia co by wybrał :-p
no Tobie też ten czas leci....niebawem będziesz się wybierać na porodówkę:-D
no właśnie pogoda wszelkie plany dla dzieciaków psuje:dry:
Wczoraj jeszcze sąsiada odwiedzałam, a właściwie P bo 22.30, a ten wiercić coś zaczyna:sorry2: chyba się trochę zagalopował chłopak:sorry2:
chyba godziny mu sie pomyliły:-p
Misia spokojnie jeszcze sie zdecyduje lepiej tego tak teraz nie wyczekuj bo bedziesz sie denerwowac dlaczego to tak dlugo trwa lepiej spokojnie czkaj na termin a dopiero pozniej mysl konkretnie i porodzie.
i co synio wybrał na prezent?jakoś specjalnie nie wyczekuje....bardziej mój kręgosłup ma już dość:sorry2:
miałam wczoraj usg, doktorek sprawdzał m.in. przezierność karkową i ogromnie się cieszę bo wszystko jest ok. Moje 7 cm szczęścia w pełni zdrowe, a zwiercone!!!!
shocked.gif
Miałam ostatnio wrażenie, że czuję ruchy ale nie byłam pewna, przecież to taka wczesna ciąża jeszcze. Natomiast jak zobaczyłam jak podskakuje i kopie nogami to już nie wątpię, mam prawo je czuć.
laugh.gif
No i coś termin porodu mi się skraca, był 11 grudnia, a teraz już 9 wychodzi.

super,że takie dobre wieści z usg....oby tak za każdym razem było:tak:
Witam się i ja, już nawet zdążyłam wrócić z porannego egzaminu:tak: zakupiłam rabarbar i będę kompot gotować, tak mnie jakoś naszło:-) a nasze dziecko w swoje święto dostało rowerek;-)
jak wrażenia po egzaminie?trudny?trzymam kciuki za 5:tak:no to dziecko będzie śmigać teraz....szkoda tylko,że nie ma jak wypróbować go na dworze póki co:dry:
Rano Juli smacznie spał a tu telefon z przedszkola, jakieś dziecko zachorowało a pieniądze i tak by przepadły i mam go w 5minut dostarczyć to pojedzie na wycieczkę. Szybko ubranie i zawiozłam. Dałam pani na picie dla Jula bo nie miałam nawet kiedy co mu na drogę kupić.
szkoda,że pogoda zepsuła wam plany....no ale przynajmniej Julek skorzystał z wycieczki....podobała mi się?jaki torcik macie?
Byłysmy dzis z Jula w kinie:-) miałam ochote jeszcze sie gdzies przespacerowac, ale pogoda niestety nie sprzyjała, wiec wrócilysmy do domu.
Ja tez nie miałam sensownego pomyslu na prezent i tak sobie własnie pomyslalam, ze byłysmy w kinie, dwa tyg temu dostała rower to moze damy sobie spokoj :sorry2::-p
super pomysła z kinem....choc moja chyba jeszcze za mała na kino:dry:no własnie....u nas też w kółko prezenty, więc daliśmy sobie spokój z czymś extra...zwłaszcza dokąd nie kojarzy,że dziś powinna coś dostać:-D
Witajcie w pochmurny dzien. Dziękuje Dziewczynki serdecznie za życzenia! :-) Ja dzisiaj moim dzieciaczkom powiedziałam,że mam urodziny a oni zapytali się "gdzie mam cukierki?" :-D
rozgranięte masz dzieciaczki...słusznie zapytały
:-D
My wczoraj mieliśmy przedstawienie u Maksia, jestem DUMNA z mojego synka, pięknie powiedział wierszyk, wszystko ładnie było słychać, pięknie spiewał :tak::tak::tak:
brawa dla Maksia
:tak:
Właśnie siostra podrzuciła mi jeszcze swojego ancymonka - więc dzieciaki szybko mnie obudzą :-D:-D:-D dziś w przedszkolu dostali gwizdki - jak Julek z Tymem zaczną gwizdać to chyba wyjdę z siebie :-D:-D:-D:-D
podziwam Cię,że w taką pogodę dajesz radę z taką gromadką:tak:

Nie wytrzymałam już z ojcem, wyszedł dzisiaj ze szpitala, mimo że wypis ma na wtorek :no: Ale stwierdził że po co on ma tam leżeć do wtorku jak już mu lepiej :baffled:
tak to czasami z rodziną jest....trudno wytrzymac:dry:

madzienka no widzisz jaka z Julki modelka....już w gazecie jest:tak:
maltanka brawa dla Huberta....no pewnie,że dwa prezenty się należały:-D:tak:

reklama
Witam wieczornie. Wam też się wydaje że dziś sobota,bo M w domu i tak jakoś wolniej dzień minął.;-):tak::-D Jeszcze tylko jutro 2 zastrzyki Pabla i koniec chorowania:huh::huh:.
Madziu, Juli był w Leonowie,tam gdzie jest mini zoo i strusie, dobrze że mi8ałw przedszkolu ubranie na zmianę i na szybko do worka na wycieczkę przełożyłam bo skarpety mokre były i ogniska nie było.
Maltanka, brawo dla H. za udaną wizytę u dentysty.
Sienio, fajnie że wyjście dokina udane i Julci podobał się film.
Sunday i jak wypad udał się czy w domku siedziałaś?
Misia, torcik,biało - czerwony (biszkopry z barwnikiem) z galaretką na wierzchu i masą z Red Welvet, byłą koleżanka z dziećmi i niewiele go zostało.

Do góry