reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

Talia zdrowka dla Gabi.........o matko to ta kolezanka z pracy???????no nie mow ze ona urodzila naturalnie a pozniej ja i tak "rozcieli":szok:
Justyna no chyba zmienie pojde jeszcze na to bo juz tego zeba zna przeswitlenie zrobione i wyrusze na poszukiwania kogos innego.....o a co Wy tak wyjezdzacie wracacie dzisiaj???????
Anaconda hmmmm Maja krotkie wloski musze to zobaczyc;-)
Maltanka no to pewnie to te zeby.....oby nic sie nie wykluło.....
Madzienka no tak to dopiero poczatki ale ja i tak juz pasuje:-D

A my zaliczylismy maly spacerek....dentyste dzisiaj odmowilam bo M jak wjechal do Włodawy to chce do kazdej babci i kuzynów wiec wroca poznym wieczorem....wiec ja zawijam dzisiaj swoja młodsza pocieche i ruszam na spacerek na Wesołe Miasteczko:-)

reklama
Witam i ja. W pracy caały dzień, ale jakoś przeszedł-kolejny bliżej wakacji :tak: A jeszcze dowiedziałam się że już w czerwcu zaczynają remont budynku, więc będzie ciekawie, bo i utrudnien mase :baffled: Jutro pol dnia w pracy a po poludniu do dentysty idziemy i to dopiero będzie przeprawa bo Maks odstatnio narzeka,że ząb go boli. :eek: i mnie jeszcze zaczyna boleć więc i ja bede musial isć...:-(

karlita jeju, dobrze ze okazało się że to nie gabka, choć pewnie teraz trzeba będzie częściej i dokładniej zaglądać do uszka.

misia i jak nocka? W wc?

Antuanet super,ze piknik się udał:tak:

anaconda pokaż nam Majeczke :tak::tak::tak:

Madzienka Wszystkiego Najlepszego z okazji imieninek!!!
Ale superaśne ciacho!!!:tak::tak:

maltanka super,ze u Was wszystko w porządku :-)

gon1a pokaż nam foteczki Asienki z imprezki :tak:

atali Najlepsze życzenia dla mężowego!!!

mirosia to jest taka grupa dzieci od 3 lat na 4 godz bez wyżywienia.

sienio oby kaszel już ustąpił Julci :tak:

marz super,ze imprezka udana :-) no i super prezenty :tak:

fogia zdroweczka dla Was, trzymamy kciuki za wszelkie problemy!!!

Justynka hehe pokaż nas Wasz nowe image!!!:tak:;-):-)

talia zdrówka dla Gabrysi!!

witam się wtorkowo....wczoraj wieczorem napisałam posta ale coś mi nie chciało go dołączyć wryyyyyyy...

madzienka Wszystkiego najlepszego z okazji imienin...naj..naj...i synka tym razem....
a to przepis na tego kurczaka...
kroisz pierś na kawałki, wlewasz gdzieś 1/3 sosu sojowego (najlepszy jest tao tao jasny), potem rozpuszczasz kostke rosołową w goracej wodzie, dodajesz 2 łyżki miodu i przyprawy....ostra papryka, czosnek, bazylia, tymianek.... i w tej zalewie trzymasz całą noc... następnego dnia kawałki kurczaka optaczasz w mące i smażysz.... ja od kilku lat je robię i nadal uwielbiam.... jak zrobisz to daj znać czy Ci smakowało...
karlita o matko:szok::szok::szok: gąbka w uszach, ale masz "pomysłową" córkę...ale wiesz jak ja byłam mała to włożyłam sobie groszki do nosa i to tak głęboko że musieli mi przywalić w nos żeby je skruszyć....o doczytałam, dobrze że to nie gabka....ale nie dobrze że coś nie tak z tym uszkiem...
anaconda ja po wizycie u dentystki?????
a wesołe miasteczko rozkłada się na andersa przy carrefourze...
gon1a jak już będą na tyle duże żeby je wziąć to daj znać...to się jakoś umówimy...
mam nadzieje że teściowa nadal będzie chciała.... ale myslę że na pewno
atali Wszystkiego naj...naj... dla Jacka....
sienio ale się wysiedzicie w domu... jak Julcia to znosi...????zdróweczka
marzenka super że imprezka w przedszkolu udana.... pochwal się swoim portretem....
justynka spisała się moja siostra czy mam ją op.....
talia zdróweczka dla Gabi... daj znać jak tam w pracy, jak już wrócisz....

witajcie wieczorową porą...Jula niedawno poszła spać(ciekawe jak jutro wstanie) bo dzisiaj późno zakończyłyśmy nasze spacerowanie -dzięki Anaconda i Marzenka za towarzystwo...
my odwiedziłyśmy wesołe miasteczko i oczywiście maca, kawka zaliczona, i happy meal:-D

20120529215.jpg20120529222.jpg

Anaconda
jeszcze raz powtórzę Majeczka wygląda ślicznie w nowej fryzurce...

Marzenka
jak tam najmłodszy usnął w drodze powrotnej...??
muli Cię po kawie??

Elza przepis brzmi bardzo apetycznie, muszę go koniecznie spróbować...

Sunday
oby do przodu, widze że z utęsknieniem odliczasz czas do wakacji...ale ja też...:-D:-D:-D

Sienio zdróweczka dla Juleczki...

Talia i dla Was dużo dużo zdróweczka, pokaż nam się jak wyglądałyście na komunii:tak:

Karlita jak Gabi??

Madziarka i co dzwoniłaś do lekarza??

tyle zapamiętałam....spokojnego wieczorku

madzienka, marzenka, beatka super miałyście popołudnie....pozazdrościłam....
ja też byłam dzisiaj z Czarującym w mc donald.... i karmiliśmy wróbelki frytkami :-):-):-)
sunday nie licząc tego tygodnia to zostało jeszcze 4 tyg..... yyyyuuuuuppppiiii

Witam,

Madzieńka wszystkiego najlepszego z okazji Imieninek!!!! niech spełnią się wszystkie marzenia, samych słonecznych dni i uśmiechu na twarzy!!!!! No i kolejnego maleńkiego członka rodziny!!!!! :tak:;-)

Natalka w końcu przespała cała noc....czego jednak nie mogę powiedzieć o sobie...wc i jeszcze raz wc:confused2:no ale tak to jest pod koniec ciąży:-Drano zaliczyłyśmy spacerek z lodami:tak:i zupełnie niechcący wyszłyśmy na spacer bez pieluchy:-Dbo mi się o niej zapomniało:zawstydzona/y:ale to dobrze,bo czas najwyższy a dzięki temu nie stresowałam się czy zaraz nie będzie powodzi...a tak Natalka zawołała....podlała trawkę i wtedy zauważyłam,że pampka niet:rofl2:hihih..tym sposobem nawet ubrania na zmianę nie miałam:-Dpo południu skoczyliśmy do sklepu ogrodniczego a potem (parę minut po 18)odwiedziliśmy wesołe miasteczko:tak:miasteczko malutkie ale jak widać i w nim można się zagubić, bo się z dziewczynami minęliśmy:sorry::laugh2:oprócz tego zaliczone lody i rurki w Wiliamsie:tak:a teraz wcinam truskawki póki jeszcze mogę:-D
madzienka dziękuję za kuponik, kochana jesteś. Nie wiem jak ja Ci się odwdzięczę:blink:A sesja spoko, powinno coś wyjśc z dzieciaków bo to rodzinne to wątpie. Tak się zmachałam żeby ich poprzebierać i później pewnie już byłam mega czerwona. Może zrobią retusz:tak:
czekamy na fotki:tak:

Misia jeszcze nie wiem - jak bym szła to po 16:30 wizyta będzie... ale zastanawiam się czy jej nie przeciągnąć z tydzień :-p:sorry::zawstydzona/y: bo nic się nie dzieje... szyjka była niedawno sprawdzana... sama nie wiem.

A czego tak często? na pewno trochę przez tą cukrzycę, tym bardziej że w tej ciąży przyczepiła się od pirwszego tygodnia... do tego 2 cc za mną i jeszcze na dokładkę - w poprzedniej ciąży stracająca się i otwierajaca szyjka - więc gin twierdzi że muszę być pod większym obstrzałem ;-):tak:

Ale sama go zaskakuję jak wchodzę - on pyta co tam? a ja z uśmiechem odpowiadam że wszystko ok! ;-) i faktycznie jest ok...:-D:tak:
no i jak wybrałaś się na wizytę czy przełożyłaś?:sorry:

To niewiarygodne ale Maja jeszcze śpi a ja wstałam kawkę sobie zrobiłam i do komputerka zasiadłam :tak::tak::-D:-D
Miałam ją puścić do przedszkola ale wstawać mi się nie chciało więc dzisiaj gościmy się cały dzień razem :tak::tak: no a po obiadku wizyta u dentystki :tak::tak:
to ładne wagary urządzasz Mai:-D

misia mi wczoraj to zimno było:-D a ty mówisz, że duszno i "nie kłuć się":-D:-D:-D
:-D
wczoraj dzien mamy i taty udany
dziewczynkom ciocie nakreciły papiloty z rana, miały porobione fryzury natapirowane włosy troszeczke polakierowane i z kwiatem wpietym z boku i pieknych sukniach, było przedstawienie o ksieciu ktory wybierał na balu kandydatke na zone ciut z kopciuszka ciut z ksiezniczki na ziarku grochu potem wybranka tanczt=yła walca z "ksieciem", potem były wierszyki, potem pokza tanców i na koncu walc angielski w parach tanczyli a na koncu pokaz karate, super na prawde a ja tylko biegałam za MAckiem żeby go nie rozdeptali:-D jak wrzuce fotki na kompa to moze i na bb dostałam mini album z moim zdjeciem w srodku i Asi rysunkami a tata dostał bryloczek do kluczyków taki lisc z gipsu malowany
Asia wierszyk głosno mega mowiła tylko jej sie troche pomyliło ale i tak było super;-)
super,że DMiT udany:tak:brawa dla Asi i czekamy na fotki:tak:
Okazało się ze to nie gąbka a zrolowana woskowina :eek: ja tam widziałam gąbkę :rofl2: Powiedziano, że Gabi ma ucho wysiękowe czyli że w błonie bębenkowej zbiera się wydzielina. Przyczyn moze byc wiele. Zrobili jej badania. Po czym stwierdzono ze to moze być po przebytej anginie jeszcze. nie dostała nic na to .... mamy odczekać 3 miesące od zakończonej anginy, udaę sie na kontrolę do poradni laryngologicznej ale i tak mam w planach skonsultować to wszystko z prywatnym laryngologiem.
niestety odwołałam sesję bo E nie ma czasu więc zdjęć nie będzie bo sama sobie nie dam rady z dwójką zwłaszcza że ostatnio Norb jest na nie a Gabi to w sumie zależy od humoru ....
:szok::szok:brzmi nieciekawie.....skonsultuj to koniecznie:sorry:co do sesji to nie ucieknie;-)my z zeszłym roku przekładaliśmy,bo przed samym wyjściem na sesję Natalka się rozchorowała:sorry:dziś akurat tam dzwoniłam,bo chcę we wrześniu iść...nie ma sprawy...termin mam ustalić w sierpniu:tak:
ja juz jestem....ale na dworze bosko....
zdjęcia odebrane,

dziekuje za zyczenia i zapraszam na ciateczko...jesli tylko ktos jest w centrum...
Zobacz załącznik 469379
pochwal się fotkami:tak:a na takie ciacho to i zdrugiego końca miasta mogę jechać:-p;-)
Witam sie przy Ince;-)

Przez ostatnie trzy dni piłam sobie kawkę rozpuszczalną z mlekiem, ale od tego czasu Marzenka robi zielonkawe kupy, niby brzuch nie boli jej, ale nie będę piła przez kilka dni i zobaczymy czy to przez to. Ale padam na twarz. Jak kawkę wypiłam to spokojnie do tej 18 miałam energię, a tak już teraz na rzęsach chodzę:baffled: Wczorajszy dzień minął dosyć bezboleśnie sama z dzieciakami, także oby tak dalej;-)
hmmmm...ja przy Natalce początkowo piłam Inkę,bo i w szpitalu ja dawali...ale potem wyszła alergia na mleko i d.....blada:confused2:więc chyba lepiej ją odstawić:sorry:no widzisz jaka dzielna z Ciebie mamuśka:tak:brawo:tak:
My nadal siedzimy w domu, ale tym razem u tesciowej:-p Jula nadal kaszle, ale podobno ma prawo jzcze przez tydzień, więc cierpliwie czekamy:tak: poza tym czuje sie dobrze:tak:
zmykam miłego dnia i spacerków
oby Julca szybko przeszedł kaszelek:tak:

My dzis po imporezie w przedszkolu...wystep udany Panie sie postaraly daly dla Kazdego rodzica dyplomy z podziekowaniami za wsparcie i dla przedszkolaka plus teczki pieknie udekorowane z calorocznymi pracami......a od M piekna laurke......

Rodzice mieli za zadanie rozpoznac prace dziecka na kt narysowali swoich rodzicow:-Dmilo bylo zobaczyc siebie oczami dziecka:-D:-D
super,że i u Was imprezka udana
:tak:rozpoznałas się?;-)

Hubert ok, apetyt ma, żadnych objawów innych chorobowych nie ma, na brzuszek nie narzeka, ale kupy jeszcze jakieś rzadkie:sorry: nie wiem w końcu, obstawiam te zęby, no albo po jakimś jedzeniu, tylko po jakim jak wszyscy jedliśmy to samo, a tylko jego by złapało.
no to faktycznie mogą być zęby:sorry:

W czwartek mam usg, to dokładne, sprawdzające czy dzidzia nie jest upośledzona. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze.
Wszystko byłoby fajnie tylko, że zwaliło się na nas trochę problemów i nie bardzo wiemy jak wszystko poukładać. Jeszcze żeby mój m. był bliżej, a tak to on tam, ja tu, próbujemy jakoś to wszystko obgadać przez tel albo gg ale wiadomo, że to nie to samo co rozmowa twarzą w twarz i bycie ze sobą prawdziwie, a nie tylko wirtualnie.
unhappy.gif
tulaski na problemy,oby szybko sobie poszły:tak:daj znać co tam u maluszka po usg:tak:
A my dzisiaj zaszalałyśmy i poszłam z Mają do fryzjera, tak pod wpływem chwili i Maja ma krótkie włoski :tak::tak::tak: oj jakie fajne po takim czasie wiecznie długich :tak::tak::tak::tak:
super taka odmiana:tak:no i akurat w upały będzie jej nieco chłodniej:tak:
Teraz niestety jestem do końca tyg na L4. tak się złożyło że gabi kaszlałą w nocy ma nieziemski katar no i pani lekarka powiedziałą ze jej gardło jest nieciekawe z jakimś bąblem:szok: Na razie mamy elofen i tantum verde zobaczymy jak to dalej będzie w piatek udamy się ,skontroloać to oby ic sie nie rozwinęło.
ja musiałam iść na zwolnienie bo nie dał rady, w pracy oczywiscie niby wszyscy to rozumieja ale zobaczymy jak to dalej będzie cóż :sorry: Gabi najważniejsza
masz rację...praca pracą a Gabi najważniejsza:tak:oby szybko wyzdrowiała:tak:no weź nie żartuj z tą koleżanką:szok:bo zacznę się stresować porodem:eek::baffled:
Witam i ja. W pracy caały dzień, ale jakoś przeszedł-kolejny bliżej wakacji :tak: A jeszcze dowiedziałam się że już w czerwcu zaczynają remont budynku, więc będzie ciekawie, bo i utrudnien mase :baffled: Jutro pol dnia w pracy a po poludniu do dentysty idziemy i to dopiero będzie przeprawa bo Maks odstatnio narzeka,że ząb go boli. :eek: i mnie jeszcze zaczyna boleć więc i ja bede musial isć...:-(
współczuję bolących zębów:-(jak wizyta u dentysty?
a to przepis na tego kurczaka...
kroisz pierś na kawałki, wlewasz gdzieś 1/3 sosu sojowego (najlepszy jest tao tao jasny), potem rozpuszczasz kostke rosołową w goracej wodzie, dodajesz 2 łyżki miodu i przyprawy....ostra papryka, czosnek, bazylia, tymianek.... i w tej zalewie trzymasz całą noc... następnego dnia kawałki kurczaka optaczasz w mące i smażysz.... ja od kilku lat je robię i nadal uwielbiam.... jak zrobisz to daj znać czy Ci smakowało...
brzmi smakowicie:tak:

madzienka super fotki z wesołego miasteczka:tak:z moich nic nie wyszło:-(zdjęcia na FB rewelacja:tak:ale masz modelkę:tak:

My jednak zostaliśmy w Lublinie a J sam pojechał, dla nas już nie było miejsca w aucie:-), i dobrze:tak:.

Anetko dziękuję za pomoc, i za odwiedzinki:-)

Madzienka, Anaconda, Marz super że i dzisiejszy spacerek udany:tak:

Sunday trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę u dentysty:-)

Talia zdrówka dla Gabi i trzymam kciuki za piątkową wizytę kontrolną:tak:

Eliza super że wypad do Mc zaliczony:-), a byłaś w wąwozie? Bo my dzisiaj z Anetką niedotarłyśmy:zawstydzona/y:

Misia super że nockę Natalka przespała

Zmykam bo jeszcze prasowanie mnie czeka:baffled::crazy:

Ostatnia edycja:
Dzieki dzieki dzieki dzieki dziewuchy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:-);-)

Madzienka nie nie zasnal i w domu tez nie w glowie mu spanie tylko klaskanie:-Di co idziesz tam na DzDz??????
Po ostatnich kawach w Plazie kt bardzo zle na mnie dzialaly postanowilam nie pic juz na miescie a ta byla przepyyyyyyszna mniam i wielkie dzieki......;-)
Sunday Elza wstawcie sobie suwaczek odliczajacy dni do wakacji:-D:-D:-Dmoze czas szybciej minie;-):-)
Elza o bylas w Macu szkoda ze sie nie zobaczylismy buuuuuu......:zawstydzona/y:
Anaconda jak J na nowa fryzurke Mai wzglada super.....

Maltanka drzwi zalozone?????jak zadowoleni czy znowu fachowcy cos spieprz........jak H?????
Karlita jak G...szkoda ze sesja Wam nie wyszla:zawstydzona/y:
Misia nie stresuj sie i mysl pozytywnie a jak Twoj pierwszy porod?????

Obejrzalam ostatni odcinek przepisu na zycie buuuuu i jakos smutno ta seria sie skonczyla.....:-(
Wlasnie P wrocil z piwka wiec koncze bo chce gadac:-)takze milej nocki......

reklama
Misia nie stresuj sie i mysl pozytywnie a jak Twoj pierwszy porod????
pierwszy był SN i wywołany po terminie...trwał dość długo (najgorsze te bóle krzyżowe...bo normalne skurcze to w sumie nie wiem jak wyglądają:sorry:),ale dało się przeżyć...nie był jakąś traumą;-)ten też chyba będzie SN...bo od dłuższego czasu mały głową w dół sobie leży:tak:
miłej pogawędki z P i dobrej nocki:tak:

Do góry