reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

O widzę że Elza mnie wyprzedziła... :-p;-)

Ależ macie słodkiego solenizanta w domu!!!... i super prezent Czarek dostał - chłopak z gitarą wymiata :-);-):-) widać że chłopak od małego odkrywa swoje talenty ;-);-):tak:

A co do sił - no co ty... wczoraj jak weszłam do domu po pikniku to myślałam że jak siądę to już nie wstanę... miałam już nie jechać tylko wysłać samego M. z Julkiem (bo to jego koledzy się spotykali) ale szkoda mi było Nelci... więc wzięłam się w garść i dla niej pojechałam... i nie żałuję bo mała biegala między dzieciakami i kozami przeszcześliwa....:tak:

a że jeszcze za kierowcę robiłam - to fakt - wymagało to ode mnie podwójnej siły (bo jeszcze luzakiem za kierownicą nie jestem) ;-):-D:tak: ale daliśmy radę... :-)

Atali wszystkiego naj z okazji urodzin...!!!!!! :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Witajcie
My dzisiaj w domu, teściowie nas odwiedzili, mam zapas sałaty, rzodkiewek, jajek itp na kolejne dwa tygodnie
:tak:

Wiecie co mieszkamy tu niecałe dwa tygodnie, a już złodziejstwo się szerzy:dry: a zaczęło się od tego, że nie miałam miejsca w lodówce, a wyjęłam mięso na wieczór żeby mi rozmarzło to co na balkon bo na dworze chłodno, rano obudziłam się przed 6.00 bo jakiś dziwny ptak mi ćwierkał, jeszcze mówię to P "co to za ptak" ten "nie wiem" no nic przysnęłiśmy jeszcze. Wstaje po 7.00 i myślę zdejmę to mięso bo zrobi się ciepło. Biorę michę do kuchni, patrzę a tam tylko kawał schabu, a wyjęłam jeszcze małe udko na zupę, w zasadzie podudzie :sorry2: Szukam nie ma, no na 99% wyjmowałam i włożyłam do miski, ale sprawdziłam zamrażarnik, no zostało jedno, myślę nic może gdzieś wsadziłam indziej. Biorę się za schab, a tu wydziobany worek:szok: no to wem na 100% kto dzisiaj jadł moje udko na zupę-sroki:szok:

justynka
ciasto pyszne a jakże, dzisiaj dostałam nową dostawę jajek:-D także myślę co tu następne rzucić do piekarnika:-D

elza madziara dzięki za troskę, mój żółądek lepiej

atali łaaaa super dinozaur

chalatek to sobie synio wyczuł porę na kopniaczki co?

elza u nas też tęcza była;-):tak:

IMG_2219.jpgIMG_2220.jpg

Załączniki

• IMG_2212.jpg
    IMG_2212.jpg
    9,2 KB · Wyświetleń: 30
Ostatnia edycja:
Witajcie z końcem wekendu :eek: bardzo szybko zleciał niestety. :-( i jakoś od powrotu do domu brak weny na jutro :no:
U nas wyjazdy wekendowe bardzo udane, teściowa mega zaskoczona wizytą syna:-) no i relaks, relaks i jeszcze raz relaks :-p i już nie mogę się doczekać wakacji.

anaconda to my dalej mocno trzymamy kciuki!!!

Madziara Madzienka Karlita no ekstra!!! Madzienka widziałam na foteczki FB są bombowe!!!!:tak::tak::tak:

maltanka gratki dla rodziców i dla Ciebie cioteczko!

sienio trzymamy kciuki za zmiany, oby były na lepsze:tak:

atali torcik cudny!!!
Wszystkiego Najlepszego z okazji urodzinek!!!

Justyna trzymamy kciuki za jutro! :tak::tak:

Eliza super foteczki! I jaka ekstra koszulka Kawalera!!! :-D:tak:;-)

maltanka hehe no to teraz złap złodzieja!!!!;-)

maltanka mieszkamy dość blisko siebie więc widok na tęcze był extra....
sunday nie wiem czy doczytałaś do końca.... ale na koszulce widnieje napis "Kawaler do wzięcia...na ręce"...:-D:-D:-D tak mi się spodobał ten napis że musiałam mu kupić....
ja tez już czekam na wakacje....jeszcze 5 tygodni.... damy radę....

Witam się,
my po kolejnej wędrującej nocy:wściekła/y:
posiedzieliśmy troszkę w domu, potem na tiramisu do rodziców pojechaliśmy i w sumie dzień zleciał:-D:szok:ale nic więcej nam się nie chciało po kolejnej niedospanej nocy:sorry2:
Natalka znowu zaskoczyła nas...mówiąc podczas,gdy tata sport oglądał "tata dość tego":rofl2:
misia o widzisz a ja kupuje kalosze małemu już 2 miesiąc i kupić nie mogę...
mi to mniej więcej tyle samo czasu zabrało:-D
My po pikniku - rewelacja, ja wymęczyłam się na maksa :-p ale wróciłam do domu szczęśliwa - bo dzieci szczęśliwe :tak:;-):tak: a przecież to wszystko robi się dla nich... i powiem Wam że też jestem w szoku że tak fajnie się rodzice potrafili zintegrować... zresztą dzieciaki też :-D
My po pikniku jeszcze mieliśmy grupowe "After party" w takiej chacie - restauracji gdzie atrakcją były kozy... dzieciaki non stop siedziały na dworze i je karmiły - wszystkim co było pod reką... począwszy od paluszków po pierogi liście... kozy wszystko jadły - ciekawe jak dziś się czują :-D:-D:-D:-D:-D
oj,nie przemęczaj się za bardzo:sorry2:super,że piknik i party było udane:tak:
wczoraj czułam o 00:30 kopniaczki mojego synia :-) ma wykop :happy2:
heheh...ale pora na kopniaki:-Dale u mnie to samo....jedno i drugie upodobały sobie noce:-D
Zobacz załącznik 468703

hej dziewczynki, przyszłam się torcikiem pochwalić;) i zmykam, bo zaraz na rodzinny spacerek wyruszamy:)
:szok:jakie cudo....sama robiłaś?:shocked2:
Zmykam szykować M do nocki, i jeszcze czeka mnie pakowanie na jutrzejszą wizytę kontrolną:eek:, jestem ciekawa jak M zniesie badanie aż mam już lęk przed jutrem:no:
powodzenia jutro i daj znać jak na kontroli:tak:
witam w niedzielę... dopiero teraz ale dzisiaj dzień na wariackich papierach... rano msza za dziadków a potem imprezka urodzinowa Czarka.... no i musiałam przygotowac się na jutro do pracy....
tak dmuchałem świeczuszki
Zobacz załącznik 468784

a to najfajniejszy prezent
Zobacz załącznik 468785chłopak z gitarą....
super solenizant:tak:a koszulka wymiata:tak::-D
Moja Hania też wygina się i wypina na całego... a że mały brzuch mam (ponoć bo jak dla mnie to on nie jest taki mały) :-p to młoda już wypina nogi i rączki tak że widać gdzie co jest bo cały brzuch mi chodzi :tak:;-):-D
u mnie też czasem widać wypiętą wielką gulę...ale nie rozróżnię czy to rączka czy nózka:-(no ale za dużo tłuszczu,...wiec co się dziwić:sorry2::zawstydzona/y:
atali Wszystkiego Najlepszego z okazji urodzin dużo zdrówka, cierpliwości i spełnienia marzeń tych skrytych głęboko w serduszku.... buziaczki
dołaczam się do życzeń:tak:
Wiecie co mieszkamy tu niecałe dwa tygodnie, a już złodziejstwo się szerzy:dry: a zaczęło się od tego, że nie miałam miejsca w lodówce, a wyjęłam mięso na wieczór żeby mi rozmarzło to co na balkon bo na dworze chłodno, rano obudziłam się przed 6.00 bo jakiś dziwny ptak mi ćwierkał, jeszcze mówię to P "co to za ptak" ten "nie wiem" no nic przysnęłiśmy jeszcze. Wstaje po 7.00 i myślę zdejmę to mięso bo zrobi się ciepło. Biorę michę do kuchni, patrzę a tam tylko kawał schabu, a wyjęłam jeszcze małe udko na zupę, w zasadzie podudzie :sorry2: Szukam nie ma, no na 99% wyjmowałam i włożyłam do miski, ale sprawdziłam zamrażarnik, no zostało jedno, myślę nic może gdzieś wsadziłam indziej. Biorę się za schab, a tu wydziobany worek:szok: no to wem na 100% kto dzisiaj jadł moje udko na zupę-sroki:szok:
:-Dno to masz niezłych złodziei:-Dmusisz chyba czymś ciężkim następnym razem przywalić taką michę;-)
Witajcie z końcem wekendu :eek: bardzo szybko zleciał niestety. :-( i jakoś od powrotu do domu brak weny na jutro :no:
U nas wyjazdy wekendowe bardzo udane, teściowa mega zaskoczona wizytą syna:-) no i relaks, relaks i jeszcze raz relaks :-p i już nie mogę się doczekać wakacji.
super,że wyjazd i weekend udane:tak:trzymam kciuki,by jutro nie było tak źle...i pomyśl,że już za 5 dni znowu weekend:tak:

Eliza, Maltanka he he he to ja byłam najbliżej tęczy:tak:

Eliza supre torcik i solenizant:-), a prezenty rewelka:-)
Kontrola w klinice okulistycznej

Maltanka a może to sroka złodziejka:confused::-D, co by nie było współczuję:no:takiego złodziejaszka

Sunday super że weekend udany i mogłaś zrelaksować się:tak:

Madziara musimy jechać rano zając kolejkę jak to w klinice:no:, ale mam cichą nadzieję że mało będzie dzieci i szybko wrócimy stamtąd:tak:

Iwonka, Anaconda
grill udany? Komarzyce nie pogryzły Was?

Atali wszystkiego najlepszego z okazji urodzin:-)

Michaś już śpi, ja już w piżamce i zaraz kładę się, tak że spokojnej nocki życzę:-)

Hej dziewczynki:)
Dziękuję pięknie za życzenia:tak::tak:

madziarka:0)ale super się Hania przeciąga:-)

Elza nooo do wzięcia nie tylko na ręce:tak:

Justyna, no nie wiem, czy talentów dużo... torcik chyba lepiej wyglądał niż smakował:-D ale ja za tortami nie przepadam:cool2: no ale i tak jak na pierwszy raz to nie było najgorzej;-)

sunday, weny na jutro do pracy nie masz?

maltanka, ato ci złodziejaszki:sorry2: Jutro Hubercik będzie miał 3lata 3miesiace 3 tygodnie i 3 dni:-)

Ostatnia edycja:
reklama
Witajcie,
ja jak zwykle rano spać nie mogę... więc wstałam posiedzieć sobie na necie na spokojnie - bo jak tylko dzieciaki wstaną to czeka mnie gotowanie, pranie itd :sorry2:

Justyna
oby szybko udało dostać się do lekarza!!!! czekamy na wieści...

Misia
no weź nie żartuj, jaki tłuszczyk- ja go u ciebie nigdzie nie widziałam...
Współczuję nieprzespanej nocki - wiesz, myślę że Natalka też wyczuwa zmiany i dlatego tak odreagowuje...

I dziękuję, staram się w ogóle nie przemęczać i jak tylko brzuch daje znać to siadam i odpoczywam :-p
jedynie ten piknik to było łażenie prawie non stop na nogach... choć jak tam byłam to nie czułam tego że zmęczona jestem :-p dopiero w domu mnie dopadło ;-) ale na szczęście brzuchol po tym maratonie nie bolał

Atali też uwielbiam to uczucie.... i lubimy z dzieciakami do niej pukać - jak ona kopnie to my lekko pukamy, czekając aż odpowie... ;-)

Madzieńka co porabialiście? teściowa wróciła?

Anaconda - i co wiecie coś więcej?
pewnie dopiero dziś będzie coś wiadomo bo w niedzielę to lekarzy nie było zbyt dużo co?...
A jak Wam się mieszka u babci?

Marz odkopałaś się z rozpakowywania? :-p jak się mają dzieciaki???

Karlitka hop hop... gdzie jesteście???

Sunday dobrze że troszkę odpoczęłaś... a tydzień szybko zleci!!!! już lada chwila będą wakacje...;-)

Mandziula wróciliście? jak twoje uczulenie - zeszło???

Maltanka niezłego masz złodziejaszka :-D
no i co - jakie ciasto tym razem pieczesz???

Mi akurat jajka się pokończyły ale to dobrze bo nie korci mnie żeby upiec coś co później sama będę non stop podjadała :zawstydzona/y: bo silnej woli to już wcale nie mam ;-):tak:

Jejku i znowu czeka mnie wizyta u gina bo kazał mi przyjść za dwa tygodnie... :blink::sorry2:

Idę się przebrać i zrobić sobie coś ciepłego bo jakoś chłodno mi się zrobiło...:sorry2:

Do góry