reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

Nadulec , wlasnie wczoraj pisalam podania u urlop wypoczynkowy za 2009 r...ale kolezanki z forum Sierpniowego mowia ze nalezy nam sie jeszcze za 2010 r ...no i teraz zglupialam calkiem:eek:...a ty sie u siebie we firmie nie dowiadywalas?
A jeszcze mam pytanie skladasz podanie o dodatkowy urlopmacierzynski,te 2 tygodnie(tzw,fakultatywny)...bo rodzilas po 15 sierpnia?Pytam,bo ja skladalam,wlasnie maz dzis zawiozl do firmy.....on wchodzi dopiero od stycznia 2010r....ale jak bedziesz na maciezynskim jeszcze w styczniu,to sie lapiemy na te dodatkowe 2 tygodnie(mi sie konczy macierzynski 11 stycznia)
Cholercia,oszalec mozna z tymi papierkami.....szefo tez zielony w tych sprawach,w poniedzialek w ZUSie bedzie to sie mam dowiedziec....

A tak wogole to dzien dobry....znow sie troche oposcilam na BB...ale czesu brak,sprzatam..i konca nie widac.....pieklam pierniczki....i tak ogolnie jakos na nic ochoty nie mam....:eek:
Z tymi papierami to tak jest jak same sie nie dowiemy i nie zadbamy o swoje to nikt nie doradzi. Ja np ostatnio dowiedziałąm sie przez przypadek od kolezanek z pracy które rodziły w sierpniu że jesli pobyt w szpitalu byl dłuzszy niz 4dni to jest mozliwosc dostania pieniazków z polisy. Jak dobrze zrozumiałąm to jedna dostała ok 2000zł za 20dni chyba ja lezałąm 3 razy i w sumie mam tych dni ze 26. Zadzwoniłąm do kadr i pani mi na to że tak oczywiscie jest taka mozliwosc. Wiec spróbuje przynajmniej jakas rekompensata wpadnie

Pierniczki wyglądają bardzo apetyczni

reklama
A tak wogole to dzien dobry....znow sie troche oposcilam na BB...ale czesu brak,sprzatam..i konca nie widac.....pieklam pierniczki....i tak ogolnie jakos na nic ochoty nie mam....:eek:

Anet
poproszę przepis na pierniczki, a czym je tak ślicznie udekorowałaś???

Z tymi papierami to tak jest jak same sie nie dowiemy i nie zadbamy o swoje to nikt nie doradzi. Ja np ostatnio dowiedziałąm sie przez przypadek od kolezanek z pracy które rodziły w sierpniu że jesli pobyt w szpitalu byl dłuzszy niz 4dni to jest mozliwosc dostania pieniazków z polisy. Jak dobrze zrozumiałąm to jedna dostała ok 2000zł za 20dni chyba ja lezałąm 3 razy i w sumie mam tych dni ze 26. Zadzwoniłąm do kadr i pani mi na to że tak oczywiscie jest taka mozliwosc. Wiec spróbuje przynajmniej jakas rekompensata wpadnie

Pierniczki wyglądają bardzo apetyczni

Marz ja w szpitalu leżałam przed samym porodem i po 10 dni i dostalam kasę..musisz mieć wszystkie wypisy..

A o co chodzi z tym urlopem macierzyńskiem fakultatywnym, mnie nie dotyczy ale chciałabym wiedzieć:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Hej!
Maltanka
,do Lublina mamy 70 km,jakby co to rozpatrujemy przeprowadzkę:tak::cool2:.
.

e to nie tak źle. myślałam, że od was więcej, no ale dojazdy codzienne to za daleko.:tak:

A powiedzcie kiedy zaczelyscie wprowadzac naowe danie do jadlospisu waszych maluszkow..

ja zaczęlam dawać Hubertowi jak skończył 4 miesiące, marchewkę, jabłuszko, ale mu to nie szło. pluł tym strasznie. odstawiłam mu i do 7 miesiąca był tylko na cycu, później zaczął mi ładnie już jeść. teraz już je prawie wszystko.:tak:

nadulec myślę, że u was jeszcze za wcześnie na nowości.

A gdzie dziewczyny spedzacie sylwestra? My nie mamy w tym roku wogóle ochoty na jakis bardzo towarzyski planujemy spedzic we trojke a pozniej we dwojkę.

my też 3+1, a później 2. ostatnio nawet nie mamy bardzo z kim pójść.
Zrobimy sylwestra na BB.:-):-D

Witaj, mam nadzieję, że ja też niedługo będę BB-mową recydywistką;-);-), a zawiesić się każdemu zdarza.:-D

będziesz, będziesz:tak:

witajcie!

a ja nie miałam od rana dostęþu do neta. dopiero teraz. posprzątałam trochę, ale z Hubertem to takie porządki. zostało mi jeszcze firankę w jednym pokoju zmienić. no i jutro idziemy po choinkę:tak:

znacie może jakieś miejsca gdzie sprzedają świerzo cięte? (kiedyś kupiłam pod realem i świąt nie dotrzymała taka była świerzutka :confused2:).

Misia to dobrze, że te wyniki ok.

Marz21 co Ty tak mało piszesz z nami?

Anet daj przepis na pierniki? smacznie wyglądają:tak:

znacie może jakieś miejsca gdzie sprzedają świerzo cięte? (kiedyś kupiłam pod realem i świąt nie dotrzymała taka była świerzutka :confused2:).

Maltanka
bo te pod realaem to od poczatku grudnia juz leżą:sorry::sorry::sorry::sorry:podobnie jak w obi i innych marketach:confused2::confused2::confused2:

My kupowalismy na targu na Braci Wieniawskich rok i dwa lata temu i bylismy zadowoleni, kiedys tez kupowaliśmy na tym placu na przeciwko leclerca i targu na Wilenskiej i tam to byly piekne:tak::tak::tak:tyle że trzeba samochodem ją przywozić i pamietać o papierach że kupiona a nie wycieta z lasu:eek::eek::eek:podobno policja ma prawo sprawdzic skąd ta choinka

W tym roku chyba tez kupima na przeciwko aldika

Witam.
I jak zwykle przelotem bo z prosiaczkiem się nie uporałam jeszcze:no: a i po buty dla Olka chcemy wyskoczyć.M pojechał z rodzicami do hurtowni rybnej a ja siadałam coś w końcu zjeść,bo od rana na 1 pączku jadę:wściekła/y:.

Maltanka na targu na Braci Wieniawskich sprzedają choinki ale czy są one świeżo cięte to tego już nie wiem:no::no::no:

My kupowalismy na targu na Braci Wieniawskich rok i dwa lata temu i bylismy zadowoleni, kiedys tez kupowaliśmy na tym placu na przeciwko leclerca i targu na Wilenskiej i tam to byly piekne:tak::tak::tak:tyle że trzeba samochodem ją przywozić i pamietać o papierach że kupiona a nie wycieta z lasu:eek::eek::eek:podobno policja ma prawo sprawdzic skąd ta choinka

W tym roku chyba tez kupima na przeciwko aldika

w takim razie pewnie tam podjedziemy zobaczyć:tak:

:eek: Madzienka naprawdę, nie wiedziałam o tym, że mogą choinkę mi legitymować.:sorry:

Witam.
I jak zwykle przelotem bo z prosiaczkiem się nie uporałam jeszcze:no:

oj biedna Ty, to jakaś niezła sztuka.;-)

:eek: Madzienka naprawdę, nie wiedziałam o tym, że mogą choinkę mi legitymować.:sorry:

Ale podobno tylko jak jedziesz samochodem:tak::tak::tak:no chyba że będziesz ja niosla na plecach obok lasu:-D:-D:-Dto pewnie też...o tym że mogą sprawdzic powiedział nam kiedys sprzedawca wlaśnie tam pod leclerkiem, jak stwierdzilismy ze nie potrzebny nam jest papier na to że ja kupilismy

reklama
M przyjechał,przywiózł przyprawy,po wiaderku płatów śledziowych i sałatki śledziowej z papryką,2 kilo ryby soli i zabrał Olka po buty:tak:,ja Olowi kupiłam za ostatnią pensję 2 pary rajstop,bo w ogóle nie miał:zawstydzona/y::no:,jedna z Ben 10 :cool2:a druga z ciężarówką:tak:.

Do góry