reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

Nadulec , wlasnie wczoraj pisalam podania u urlop wypoczynkowy za 2009 r...ale kolezanki z forum Sierpniowego mowia ze nalezy nam sie jeszcze za 2010 r ...no i teraz zglupialam calkiem:eek:...a ty sie u siebie we firmie nie dowiadywalas?
A jeszcze mam pytanie skladasz podanie o dodatkowy urlopmacierzynski,te 2 tygodnie(tzw,fakultatywny)...bo rodzilas po 15 sierpnia?Pytam,bo ja skladalam,wlasnie maz dzis zawiozl do firmy.....on wchodzi dopiero od stycznia 2010r....ale jak bedziesz na maciezynskim jeszcze w styczniu,to sie lapiemy na te dodatkowe 2 tygodnie(mi sie konczy macierzynski 11 stycznia)
Cholercia,oszalec mozna z tymi papierkami.....szefo tez zielony w tych sprawach,w poniedzialek w ZUSie bedzie to sie mam dowiedziec....

A tak wogole to dzien dobry....znow sie troche oposcilam na BB...ale czesu brak,sprzatam..i konca nie widac.....pieklam pierniczki....i tak ogolnie jakos na nic ochoty nie mam....:eek:
Z tymi papierami to tak jest jak same sie nie dowiemy i nie zadbamy o swoje to nikt nie doradzi. Ja np ostatnio dowiedziałąm sie przez przypadek od kolezanek z pracy które rodziły w sierpniu że jesli pobyt w szpitalu byl dłuzszy niz 4dni to jest mozliwosc dostania pieniazków z polisy. Jak dobrze zrozumiałąm to jedna dostała ok 2000zł za 20dni chyba ja lezałąm 3 razy i w sumie mam tych dni ze 26. Zadzwoniłąm do kadr i pani mi na to że tak oczywiscie jest taka mozliwosc. Wiec spróbuje przynajmniej jakas rekompensata wpadnie

Pierniczki wyglądają bardzo apetyczni

reklama
A tak wogole to dzien dobry....znow sie troche oposcilam na BB...ale czesu brak,sprzatam..i konca nie widac.....pieklam pierniczki....i tak ogolnie jakos na nic ochoty nie mam....:eek:

Anet
poproszę przepis na pierniczki, a czym je tak ślicznie udekorowałaś???

Z tymi papierami to tak jest jak same sie nie dowiemy i nie zadbamy o swoje to nikt nie doradzi. Ja np ostatnio dowiedziałąm sie przez przypadek od kolezanek z pracy które rodziły w sierpniu że jesli pobyt w szpitalu byl dłuzszy niz 4dni to jest mozliwosc dostania pieniazków z polisy. Jak dobrze zrozumiałąm to jedna dostała ok 2000zł za 20dni chyba ja lezałąm 3 razy i w sumie mam tych dni ze 26. Zadzwoniłąm do kadr i pani mi na to że tak oczywiscie jest taka mozliwosc. Wiec spróbuje przynajmniej jakas rekompensata wpadnie

Pierniczki wyglądają bardzo apetyczni

Marz ja w szpitalu leżałam przed samym porodem i po 10 dni i dostalam kasę..musisz mieć wszystkie wypisy..

A o co chodzi z tym urlopem macierzyńskiem fakultatywnym, mnie nie dotyczy ale chciałabym wiedzieć:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Hej!
Maltanka
,do Lublina mamy 70 km,jakby co to rozpatrujemy przeprowadzkę:tak::cool2:.
.

e to nie tak źle. myślałam, że od was więcej, no ale dojazdy codzienne to za daleko.:tak:

A powiedzcie kiedy zaczelyscie wprowadzac naowe danie do jadlospisu waszych maluszkow..

ja zaczęlam dawać Hubertowi jak skończył 4 miesiące, marchewkę, jabłuszko, ale mu to nie szło. pluł tym strasznie. odstawiłam mu i do 7 miesiąca był tylko na cycu, później zaczął mi ładnie już jeść. teraz już je prawie wszystko.:tak:

nadulec myślę, że u was jeszcze za wcześnie na nowości.

A gdzie dziewczyny spedzacie sylwestra? My nie mamy w tym roku wogóle ochoty na jakis bardzo towarzyski planujemy spedzic we trojke a pozniej we dwojkę.

my też 3+1, a później 2. ostatnio nawet nie mamy bardzo z kim pójść.
Zrobimy sylwestra na BB.:-):-D

Witaj, mam nadzieję, że ja też niedługo będę BB-mową recydywistką;-);-), a zawiesić się każdemu zdarza.:-D

będziesz, będziesz:tak:

witajcie!

a ja nie miałam od rana dostęþu do neta. dopiero teraz. posprzątałam trochę, ale z Hubertem to takie porządki. zostało mi jeszcze firankę w jednym pokoju zmienić. no i jutro idziemy po choinkę:tak:

znacie może jakieś miejsca gdzie sprzedają świerzo cięte? (kiedyś kupiłam pod realem i świąt nie dotrzymała taka była świerzutka :confused2:).

Misia to dobrze, że te wyniki ok.

Marz21 co Ty tak mało piszesz z nami?

Anet daj przepis na pierniki? smacznie wyglądają:tak:

znacie może jakieś miejsca gdzie sprzedają świerzo cięte? (kiedyś kupiłam pod realem i świąt nie dotrzymała taka była świerzutka :confused2:).

Maltanka
bo te pod realaem to od poczatku grudnia juz leżą:sorry::sorry::sorry::sorry:podobnie jak w obi i innych marketach:confused2::confused2::confused2:

My kupowalismy na targu na Braci Wieniawskich rok i dwa lata temu i bylismy zadowoleni, kiedys tez kupowaliśmy na tym placu na przeciwko leclerca i targu na Wilenskiej i tam to byly piekne:tak::tak::tak:tyle że trzeba samochodem ją przywozić i pamietać o papierach że kupiona a nie wycieta z lasu:eek::eek::eek:podobno policja ma prawo sprawdzic skąd ta choinka

W tym roku chyba tez kupima na przeciwko aldika

Witam.
I jak zwykle przelotem bo z prosiaczkiem się nie uporałam jeszcze:no: a i po buty dla Olka chcemy wyskoczyć.M pojechał z rodzicami do hurtowni rybnej a ja siadałam coś w końcu zjeść,bo od rana na 1 pączku jadę:wściekła/y:.

Maltanka na targu na Braci Wieniawskich sprzedają choinki ale czy są one świeżo cięte to tego już nie wiem:no::no::no:

My kupowalismy na targu na Braci Wieniawskich rok i dwa lata temu i bylismy zadowoleni, kiedys tez kupowaliśmy na tym placu na przeciwko leclerca i targu na Wilenskiej i tam to byly piekne:tak::tak::tak:tyle że trzeba samochodem ją przywozić i pamietać o papierach że kupiona a nie wycieta z lasu:eek::eek::eek:podobno policja ma prawo sprawdzic skąd ta choinka

W tym roku chyba tez kupima na przeciwko aldika

w takim razie pewnie tam podjedziemy zobaczyć:tak:

:eek: Madzienka naprawdę, nie wiedziałam o tym, że mogą choinkę mi legitymować.:sorry:

Witam.
I jak zwykle przelotem bo z prosiaczkiem się nie uporałam jeszcze:no:

oj biedna Ty, to jakaś niezła sztuka.;-)

:eek: Madzienka naprawdę, nie wiedziałam o tym, że mogą choinkę mi legitymować.:sorry:

Ale podobno tylko jak jedziesz samochodem:tak::tak::tak:no chyba że będziesz ja niosla na plecach obok lasu:-D:-D:-Dto pewnie też...o tym że mogą sprawdzic powiedział nam kiedys sprzedawca wlaśnie tam pod leclerkiem, jak stwierdzilismy ze nie potrzebny nam jest papier na to że ja kupilismy

reklama
M przyjechał,przywiózł przyprawy,po wiaderku płatów śledziowych i sałatki śledziowej z papryką,2 kilo ryby soli i zabrał Olka po buty:tak:,ja Olowi kupiłam za ostatnią pensję 2 pary rajstop,bo w ogóle nie miał:zawstydzona/y::no:,jedna z Ben 10 :cool2:a druga z ciężarówką:tak:.

Do góry