Z tymi papierami to tak jest jak same sie nie dowiemy i nie zadbamy o swoje to nikt nie doradzi. Ja np ostatnio dowiedziałąm sie przez przypadek od kolezanek z pracy które rodziły w sierpniu że jesli pobyt w szpitalu byl dłuzszy niz 4dni to jest mozliwosc dostania pieniazków z polisy. Jak dobrze zrozumiałąm to jedna dostała ok 2000zł za 20dni chyba ja lezałąm 3 razy i w sumie mam tych dni ze 26. Zadzwoniłąm do kadr i pani mi na to że tak oczywiscie jest taka mozliwosc. Wiec spróbuje przynajmniej jakas rekompensata wpadnieNadulec , wlasnie wczoraj pisalam podania u urlop wypoczynkowy za 2009 r...ale kolezanki z forum Sierpniowego mowia ze nalezy nam sie jeszcze za 2010 r ...no i teraz zglupialam calkiem...a ty sie u siebie we firmie nie dowiadywalas?
A jeszcze mam pytanie skladasz podanie o dodatkowy urlopmacierzynski,te 2 tygodnie(tzw,fakultatywny)...bo rodzilas po 15 sierpnia?Pytam,bo ja skladalam,wlasnie maz dzis zawiozl do firmy.....on wchodzi dopiero od stycznia 2010r....ale jak bedziesz na maciezynskim jeszcze w styczniu,to sie lapiemy na te dodatkowe 2 tygodnie(mi sie konczy macierzynski 11 stycznia)
Cholercia,oszalec mozna z tymi papierkami.....szefo tez zielony w tych sprawach,w poniedzialek w ZUSie bedzie to sie mam dowiedziec....
A tak wogole to dzien dobry....znow sie troche oposcilam na BB...ale czesu brak,sprzatam..i konca nie widac.....pieklam pierniczki....i tak ogolnie jakos na nic ochoty nie mam....
Pierniczki wyglądają bardzo apetyczni