reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

Witam i ja :-):-)
Jednak wczoraj nie dotarłam do pepco :-D:-D:-D jak poszłyśmy o godz.16 na plac zabaw to spotkałyśmy dwie koleżanki i Maja i ja i zasiedziałyśmy się do 19.30 :-D:-D:-D tak więc fajne popołudnie było :tak:
A dzisiaj mam Jacka w domu więc cały dzień do bani ;-);-):-p:-p:-D:-D
Madziarka mi też się robią przebarwienia na twarzy tylko u mnie to od tabletek :crazy::crazy::crazy::crazy: a jak poszłam do apteki poszukać jakiegoś dobrego kremu to mi babka powiedziała że poniżej 300zł to nic skutecznego nie znajdę :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Karlita jak moja siostra spróbowała tych bułeczek to od razu kazała sobie piec :-D:-D:-D
Gon1a musimy się koniecznie spotkać to mi opowiesz co ta dentystka ci radziła i gdzie się zapisujecie do ortodonty, na NFZ czy prywatnie bo widzę ze u nas ten sam problem będzie, też Mai krzywo jedynki rosną a miejsca na wyprostowanie brak bo dwójki blokują :-:)-(
Madzienka super że druga dawka szczepionki załatwiona :tak::tak: oby teraz Juleczka nic nie złapała :tak::tak:
Elza ale cię dyrka załatwiła :szok::szok::szok: powodzenia życzę na tej wycieczce
Monika a co ci tak nerwa szarpnęło, mam nadzieję że dzisiaj nastrój już lepszy :tak::tak:
Misia niszcz gniazdo bo ci jeszcze jajka poznoszą na tym balkonie, u mojej koleżanki tak było i potem szkoda im było tych małych piskląt a balkon był obsrany po brzegi :crazy::crazy:
Antuanet o kurcze jeszcze ta noga cie boli :szok::szok: musisz koniecznie to skonsultować :tak::tak: a mała Wikusia to widzę ze coraz fajniejsza się robi, uwielbiam patrzeć jak maluszki bawią się swoimi stópkami :tak::tak::tak:
Motylla jedź do mamy odpoczniesz psychicznie i do wszystkiego dystansu nabierzesz :tak::tak:
Justyna a co z ciebie dzisiaj taki ranny ptaszek ;-);-);-):-D:-D
Maltanka powodzenia w malowaniu :tak::tak::tak::tak: przykładaj się przykładaj bo ja tam na inspekcję niedługo podjadę ;-);-);-):-D:-D
Sienio a co tam u was? Juleczka wyzdrowiała? Powróciłaś do pracy czy jeszcze się wylegujesz w domu? ;-);-):-D:-D

reklama
Hej dziewczynki, musze, szybko napisać, bo jeszcze chałupke z lekka trzeba ogarnąć i ok 10 chciałabym wyjść na spacerek:)

Dobrze że przy szkole pod naszym blokiem nowy plac zrobili i że go tartanem wyłozyli, to Szymuś może śmigac,bo tak to się zawsze piachu, paprochów i trawy objadł. No nie sposób gada małego upilnować:-D i jak on biega już:szok: no nie posiedzę:-D

anaconda ale się uśmiałam, J w domu i cay dzień do bani:-D:-D no rozbawiłaś mnie z samego rana:tak::tak::-D:-D

marzenka w którym sklepie warzywa zamawiasz???

Justynko, mam nadzieję, że łatwiej z gajerem będzie chociaż mój J niewymiarowy, na wesele każa część garnituru to inny rozmiar musiał być, nawet rękawy dłuższe niż normalnie, no co za facet mi się trafił...:sorry2: nawet głupią koszulę żeby kupić to też problem, bo ręce długie jakby ponad 2 matery miał:shocked2: Dzisiaj jedziemy to zobaczymy :sorry2:

elza
, ojjj, no to pieknie cię dyrka załatwiła... a pamietasz mojego ogonka?;)

maltanka, miłego malowania:)

antuanet, ojj współczuję z tą noga....

motylla, swietnie cie rozumiem;) po swoich dzieciach to ja nie wiem jak do p-la wrócę, chyba mi się powołanie wyczerpało:-D:-D

sunday, nie pytam i lepszego dnia życzę:) ale dziś już piątek:-)

gon1a super taki pełzak musi wyglądac:)

Lecę dziewczynki, wszystkie, których z imienia i nazwiska nie wymieniłam pozdrawiam i miłego dnai życze!

Witajcie, ja mam dzisiaj wolne to wyleguję się w domku, pranie już się suszy na balkonie, poranne układanie klocków i jazdy samochodem zaliczone to można przysiąść:tak: Cypek sobie drzemie od pół godziny, a ja popijam kawkę i nadrabiam zaległości internetowe. Ostatnio tak przysiadłam z pracą, że już 2 rozdziały mam napisane, więc jeszcze jeden + drobne poprawki i koniec:sorry: Po południu wybieram się na małe zakupy, i muszę odwiedzić kilka miejsc-zrobić zdjęcia, bo mi do pracy potrzebne, m.in. Instytut Eris na Wieniawskiej, chyba mi pozwolą pstryknąć ze 2 fotki:sorry2: A od jutra znowu do pracy i tak 3 dni po 12 godzin, ehh...ale absolutnie nie narzekam, takie zajęcia nakręcają mnie do działania:-) Pogoda ładna, ale to chyba ostatni dzień w tym tygodniu, bo weekend zapowiadają nieciekawy...

Sunday mam nadzieję, że dzisiejszy dzień lepszy i wczorajsze nerwy przeszły;-) widziałam na grouponie karnet na zumbę do tego klubu na Twoim osiedlu, chyba 49zł za 12 wejść czy jakoś tak...

Marz a gdzie te warzywka kupujesz? ja mam takie swoje od babci ze wsi, ekologiczne, więc jakbyś kiedyś potrzebowała ziemniaka czy marchewkę to pisz:tak:

Elza miłego wyjazdu do teatru;-) a z całą organizacją sobie na pewno poradzisz, Ty ogarnięta kobietka jesteś:tak:

Misia to ja poproszę od Ciebie te namiary na Panią dentystkę na PW:tak:

Anaconda dzień do bani mówisz:-D

Maltanka to udanego malowania życzę i napisz jak Ci poszło:tak:

Madziara ja do dentysty to raczej ze znieczuleniem:sorry:

Motylla chyba widziałam Cię wczoraj po południu na przystanku przy witosa, ale nie jestem pewna:sorry2:

Justyna a Wy dzisiaj wyjeżdżacie? miłego weekendu;-) a narobiłaś mi ochoty na szarlotkę, mniam

Madzienka dla Ciebie również miłego dnia;-)

Nie mam dziś pomysłu na obiad:confused: może bym zrobiła takie sakiewki z kurczakiem w cieście francuskim...a w ogóle to mam ochotę na młodą kapustę, hmm, może ugotuję:-) o to to

witam i ja
justyna Ty ranny ptaszku zamiast sie wylegiwac w łózku tak wczesnie wstajesz??:szok: ja jakbym nie musiała to na pewno do 7 bym sie nie zwlekła
anaconda no własnie nie wiem co mowila bo to maz byl z Asia, musze go popytac ale spotkać sie jak najbardziej powinnysmy:-):tak: kolezanka gdzies z corka chodziła tez 6-latka spytam jej
madzienka brawo dla Julki
misia tak jak pisza dziewczyny rozwal im gniazdo bo bedziesz nianczyc małe gołąbki jak tu u mnie jedna Pani w pracy:-D
maltanka miłego malowania:-) a sama malujesz czy ktoś Ci pomaga??

Heloł BaBeczki! Daję znać żeżyje ale okres komunistyczny się zaczął i mam trochę pieczenia. Na dodatek wzięliśmy prosiaka i trzeba było rozprawiać i mielić i topić.
Dzięki za troskę, czuję siędobrze, byłąm na usg cycoli - profil. raka piersi i wsio OK bo rok temu po 1 torbieli mi wyszło ale to pewnie były przytkane kanaliki mleczne bo karmiłąm. W środę idę do ginka, bo teraz na urlopie.Wczoraj miałąm wyprawę 50 km do alergologa (skaza biuałkowa i antybiotyki) i w poniedziałek testy żuczkowi robimy. Starsze dokazują, M załąpał mandat. Tyle u nas.
Wieczorkiem poczytam co u Was bo mam zamówienie na Komunię i pieczeni mnie czeka.

Witajcie.

Wczoraj przyjechała z rana moja mama żeby posiedzieć z Olą, bo miałam wizytę u gina, oczekałam się 1,5 h ale wszystko jest w porządku, no może oprócz tego że waga ledwo się podniosła, przez 2 miesiące 2 kilo :szok::szok: wyniki w porządku, za tydzień mam zrobić tylko krew. Mówiłam też lekarzowi że im bliżej terminu tym bardziej się boję porodu, trauma po Oli, ale zapewnia mnie że ten na pewno będzie lżejszy, no ja mam nadzieję :sorry:

Wieczorem poszliśmy na dwór, Paweł tam coś sobie czyścił, Ola w piaskownicy a ja się wzięłam za posadzenie kwiatków, dobrze że mało ich miałam bo dzisiaj czuję ból w nogach :-(

A dzisiaj gotujemy pomidorówkę, na drugie rybkę, a po obiadku idę z Olą do cyrku, mam nadzieję że się dziecko nie przestraszy :-D

atali miłego dnia na placu zabaw

anaconda ja też jak mam Pawła w domu to dzień taki jest do d...y, nic nie można zrobić

Justyna a gdzie Wy się wybraliście tak wcześnie ???

maltanka jak idzie malow3anie? a z tą łazienką to ja bym na Twoim miejscu nie odpuściła fachowcom, kazała zerwać to co źle położyli, niech kupią dekory za swoje i kładą tak jak trzeba

elza i jak wycieczka do teatru? dałaś sobie radę ze wszystkim?

misia super wieści od gina, u mnie też wczoraj jak tętno badał to latał za małą po brzuchu

Antuanet Ty koniecznie coś zrób z tą nogą bo to już za długo Cię męczy

Madzienka dzielna panna z Julki na szczepieniu, ale tym piwem to mi smaka robisz, a ja tylko Karmi co najwyżej mogę

sunday tulaski na nerwy

gon1a biedny Maciuś

talia zdrówka dla Gabi, i trzymam kciuki za pracę

iwonka nie pomogę z dentystą, my mamy sprawdzoną ale tu u nas w Piaskach

Witam ponownie:-)

My już wróciliśmy z miasta, ładnie Michał maszerował, buntu nie było. W nagrodę za kuku(+siniak) po pobieraniu krwi zaszliśmy do McDonald na frytki i late:blink:. A pod blokiem zaliczyliśmy jeszcze plac zabaw:tak:

Michał już po drzemce spał tylko godzinę, na pewno do końca dnia będzie marudny:no:,

Sunday
humorek poprawiony?

Eliza
jak wycieczka?

Anaconda fajnie że wieczór na placu udany:tak:

Atali powodzenia na zakupach:-)

Iwonka i Tobie też życzę udanych zakupów i mam nadzieję że dostaniesz zezwolenie na zrobienie kilku zdjęć:tak:
Tak, dzisiaj jedziemy:tak:

Marta super że usg nic złego nie wykazało:-), a dla Pawełka zdrówka życzę:tak:,

Talia jak zdrówko Gabrysi?

Maltanka jaki kolor w kuchni kładziecie?

Madzienka
co tam w pracy, zawalili Cię papierologią?

Madziara, Karolina
a co u Was???

Mam pytanie, co można kupić dwulatkowi na prezent urodzinowy?? Może macie jakieś ciekawe pomysły:tak:,

Ostatnia edycja:
Hejka :-):-):-)
A jednak nie było tak źle bo do męża zadzwonił jakiś facet a autem i pojechał na lewuchę a ja się zapakowałam do twingusia i pojechałam na Wolską i na targ przy Ruskiej i dopiero co wróciłam :tak::tak::tak::tak:
A po południu jedziemy do teściowej na grilla a jak pogoda się spierniczy to jutro wrócimy do Lublina :tak::tak::tak:
Gon1a stokrotne dzięki za tel i namiary do ortodonty, już się z Mają umówiłam na 4 czerwca :tak::tak: jeszcze we wtorek jak będę u dentystki to ją zapytam co ona myśli o tych jedynkach :tak::tak:
Iwona no to niezła harówa cię czeka :szok::szok: trzymam kciuki oby pozwolili zdjęć porobić :tak::tak:
Aneta super że wizyta w porządku :tak::tak: a co do porodu to zobaczysz ze ten będzie ekspresowy :tak::tak: bo u mnie to już tyle czasu minęło że będę się męczyć jak przy pierwszym :tak::tak::tak::tak:
Justyna o widzisz ty byłaś koło bloku na placu zabaw a ja tam niedaleko ciebie parkowałam :-D:-D:-p:-p
a co do prezentu to zależy ile kasy przeznaczasz, ja dla dwulatka to bym coś Fisher Price wybrała :tak::tak::tak:
Marta super ze u ciebie wszystko w porządku, a co to Pawełek jest uczulony? :confused::confused:
Przyjechał mój małżonek a ja do niego że dzisiaj strajkuję i obiadu nie gotuję bo za gorąco :-p:-p:-p:-p

reklama
Anaconda a gdzie blisko parkowałaś? Czyżby Lidl?:-p

Karlita
to chłopiec, koszykówka fajna ale obawiam się że chłopcy rozniosą mieszkanie. Hmm jeszcze pomyślimy nad nią, zobaczę co J powie:tak:.
Życzę przyjemnego spacerku:-)

To musi być jakiś fajny, wyjątkowy prezent bo to chrześniak męża:blink:

Anetko udanego popołudnia w cyrku:-)Daj znać jak Ola zareagowała na taką zabawę:tak:

Jejciu ja jeszcze nie spakowana, tak mi się nie chce tego robić:eek:, w ogóle to nie czuję że dzisiaj piątek:eek:

Do góry