reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

reklama
Pawełek ma zapalenie obu uszu od tego (piiii) kataru do tego świszczy mu w oskrzelach i wogóle ma oskrzela strasznie obkurczone. No i ok to jakoś przyjęłam choć nie jest to dobra wiadomość. Zapisał Bactrim i inne syropy, krople do uszu i do nosa jakiś wziew (niestety steryd ale nie obędzie się podobno bez)
No i ogólnie zbadał Pawcia i okazuje się, że ma duże ciemiączko i nóżki krzywe - ja tam nie widzę krzywizny, no ale to lekarz, a o ciemiączku poprzedni lekarz nic nie mówił, a sprawdzał za każdym razem jak byliśmy.
Kazał podawać podwójną dawkę wit D.
Do tego skóra Pawełka jest bardzo sucha i ma takie placki bardzo suche na nóżkach, więc mamy dietę eliminacyjną. No i może ten katar też z alergii na jedzenie (tak jak i Ty Atali mi dziś mówiłaś)
ojej,to się biedny Pawełek nachoruje....oby leki szybko mu pomogły:tak:

misia2010 i jak, przedszkole Ci się spodobało, a pani Dyrektor? Co do ilości dzieciaków to nie martw się więcej niż 12 w grupie nie będzie, nie pomieszczą więcej :-) Szkoda, że od września się miniemy bo Karol do szkoły idzie ale jest szansa, że Pawełek jak skończy 3 latka będzie tam chodził ;-)
bardzo nam się spodobało i pani Dyrektor też:tak:konkretna i rzeczowa kobieta...do tego elastyczna i otwarta:tak:ano szkoda,że się miniemy,ale może drugie dzieciaki nasze się spotkają:-D
a widzisz, przypomniało mi się lekarz jeszcze się zdziwił, że 7mcy i tylko 1 mały ząb:szok:
:sorry2:eeee....moja pediatra mówi,że książkowo od 6 miesiąca powinno być mniej więcej po 1 zębie,ale że dzieci książek nie czytają, to i z zębami róznie bywa:-D

już nie wiem, co i komu miałam odpisać ale będę dziś jeszcze chwilkę, może uda mi się wkleić fotki akwarium :-)
czekam na fotki:tak:
Ja po Zuumbie! Spocona jak św...., ale o to przeciez chodzi:tak: Dzisiaj było fajnie pod względem liczebności, ale jak dla mnie oprócz 2 to same nowe układy-troszke się namęczyłam...:baffled: Czuje się jakbym zaczeła chodzić na nowo. :zawstydzona/y:

karlita jak tam? dojechałaś?
a może po to są nowe układy,by się zmęczyć;-)fajnie,że jesteś zadowolona:tak:

misia a jakie to przedszkole?
Językowo Artystyczne na Racławickich Prywatne Przedszkole Językowo – Artystyczne „Nasze Przedszkole” | Przedszkola Lublin, Lubelskie Przedszkole, Przedszkola w Lublinie, Przedszkole artystyczne,

hmmmm....zaraz zmykam spać, to chyba czas kończyć zakłady,co?

no nie będę taka:-D
Natalka będzie miała młodszego braciszka:-):-)trochę mnie to przeraża bo instrukcję obsługi dziewczynki już znam...a chłopca nie...ale pewnie da się radę;-):-D fajnie,że jest parka:tak:
dobranoc wszystkim:tak:

no nie będę taka:-D
Natalka będzie miała młodszego braciszka:-):-)trochę mnie to przeraża bo instrukcję obsługi dziewczynki już znam...a chłopca nie...ale pewnie da się radę;-):-D fajnie,że jest parka:tak:
dobranoc wszystkim:tak:

OGROMNIASTE GRATULACJE!!!!!! Kochana baaaaardzo się ciesze! SUPER!!!!!!!!

obiecane akwarium, nie wiem które zdjęcie najlepiej je przedstawia więc trzy :)
2.jpg1.jpg3.jpg
i jeszcze jak już wklejam to Pawcio pijący ze swojego pierwszego bidonu, bardzo polubił picie przez słomkę i świetnie mu to wychodzi
słomka.jpg

reklama
Witam wpadłam tylko na chwilkę. Była chrzestna żucza i tak popołudnie nam minęło.
Misia
, super że chłopczyk będzie, mówię Ci lżej z chłopakiem;-):tak: - co nieco o tym wiem;-):-D.
Anaconda u nas nawet 2 pizze były a teraz nas suszy a o Dniu Pizzy wiedziałam:tak:.
Talia, zdróweczka i tulaski na obolałą pupcię Gabi.
Justyna, ja teraz robiłam z 1,5 wiaderka sera z Lidla (z resztą tylko na takim robię bo jest sernik puszysty) a blacha największa jaką masz:tak::-).
Karlitko, jutro polecę z samego rana po gazetkę.
Gonia, toż jeszcze Cię na spotkaniu w Mercurym w ciąży widziałam a tu pierwszy ząbek - ogromne gratulacje.
Izka, trzymajcie się i dla Pawełka dużo zdrówka - oby leki zadziałały i szybko przeszło. Bardzo pomysłowe akwarium.
Anetka, dawaj śmiało, przynajmniej będzie mi raźniej;-):tak:.

Do góry