reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

maltanka, mojemu 4-miesiecznemu dziecku na uspokojenie dawalam Viburcol, pomaga, zwlaszcza, kiedy ciezko Marysi przy zabkowaniu.
Masc majerankowa i Nasivin Soft nam pomagał przy katarku.

Tez ogladam DDTVN, wlasnie bylo o matkach ktore molestuja swoje dzieci, zabilabym taka babe!

P.

reklama
Na katar u Kuby stosowałam Nasivin Soft ale on miał taki cieknący katarek Kup sobie wodę morską i wpryskuj do noska to trochę rozluźni mu glutki i można dać właśnie Euphorbium Ja jeszcze stosowałam olbas ale w dzień nakraplałam małemu na bluzeczkę na ramionka a w nocy smarowałam mu pierś pulmeksem (i stopy też) A kaszleć może bo mu katar spływa Maltanka jak nie ma temperatury to na dwór go zabierz bo świerze poiwietrze obsusza śluzówki i ułatwia oddychanie. Ja swoiemu jeszcze dawałam przez 3 dni na noc ibufen tak 2,5 ml bo ma działanie przeciwzapalne ale to tylko tak między nami bo podobno na dzieciach takich rzeczy sie nie eksperymentuje;-) A i jeszcze podobno działa inhalacja z olejku lawendowego można do kąpieli dodać albo na wieczór na gorąca wodę przy łóżeczku postawić

A i jeszcze możesz dać Hubertowi wit. C tak 7 kropli na dobę to zakwasza organizm i zmniejsza rozwój bakterii

Ostatnia edycja:
Dzien dobry,u mnie tez slonecznie.....
a co do katarku,to zgadzam sie z anihira,najpierw woda morska nawilzyj nosek,potem oczysc, a na koniec kropelki... masc majerankowa tez nie zaszkodzi posmarowac....a ibufen mozna jak najbardziej podawac na wieczor przez 3 dni(mi zawsze pediatra zaleca)....

Moja Gosia juz troche lepiej,no bo dostala antybiotyk,to przechodzi....
Karolinka ,(odpukac ) zdrowa narazie.....i teraz smacznie spi,a ja kawke popijam....:-)

dzięki dziewczyny za rady

A próbowałaś olbas oil i poduszkę skropić, na noc u nas to pomaga i to rewelacyjnie:tak::tak::tak:

nie próbowałam :no: jeszcze

maltanka, mojemu 4-miesiecznemu dziecku na uspokojenie dawalam Viburcol, pomaga, zwlaszcza, kiedy ciezko Marysi przy zabkowaniu.
Masc majerankowa i Nasivin Soft nam pomagał przy katarku.

ja dałam młodemu viburcol wczoraj w nocy i nie zadziałał, nie wiem u nas raz zadziała, raz nie. wczoraj dostał paracetamol i przespał ciągiem 3,5 h, ale jak dziąsełka trochę przestały to ten zatkany nosek go budził.:-( (ten katarek to trochę przez ząbki, jak wychodziły dolne jedynki to też miała zatkany nosek).

wybiorę się do apteki i coś kupimy do tego noska. pediatra nam dała syropek Pulneo jak byliśmy w pon. na mierzeniu i ważeniu. (coś tak słyszała przy badaniu i miałam mu dać jakby zaczął kasłać bardziej- wczoraj kupiłam). temperatury nie ma. a i wodę morską mu psikam do noska.

Gratulacje dla dżentelmena:tak: a wróżka ząbkowa była?;-):-)

współczuję i łączę się w bólu. u nas ząbkowanie w toku

też się z tym zgadzam. jest bardzo dużo kierowców "niedzielnych". nie wiem po co oni wsiadają do samochodów jak nie potrafią myśleć:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: niech się przesiądą na MPK, ile by była bezpieczniej

Witajcie!

ale mamy ładne słoneczko. ogladam DDTVN i mówią, że ma być 10 stopni.
a my niestety w domku. Hubert mi kaszle coś:-( dostał od lekarza syropek, ale chyba przetrzymam go dzisiaj w domu:-(, a do tego ma katarek- w nocy jest koszmar z tym nosem, a najgorzej, że jak próbuję mu oczyścić to nic nie idzie. możecie mi polecić coś sprawdzonego do noska, słyszałam coś kiedyśo jakiejś maści majerankowej czy jakoś tak:confused:

do tego dochodzą nam chyba ząbki, bo cały czas paluszek w buzi. wczoraj spałam przez to 3 h w nocy tylko. jak mi się obudził o 0.30 tak tylko był płacz do 3.30. dzisiaj było lepiej parę pobudek, ale takich dość krótkich.

acha i załatwiłam sprawy urzędowe wczoraj, -rodzinne (ale się zmieściliśmy 30 groszy zabrakło nam do progu:tak:), praktycznie od ręki, czekałam tylko godzinę na zaświadczenie z US.

no to tyle u nas

Maltanka
ja polecę maść majerankową, krople Nasivin Soft i na zmianę z kropelkami euphorbium, o ktorych napisala anaconda
Na noc połóż Hubercika wyżej...ja przy katarze kladląm Jule na tzw. klinie, zeby główka byla wyżej, wtedy będzie lepiej spała i te kropelki na poduszkę działają cuda!!!

Od czwartku promocja w tesco, slyszalyscie
Nocą zabawki 20% taniej! - Tesco (Polska) Sp. z o.o.

A w ogole witajcie, u nas nocka ok, zaraz moze na jakis krotki spacerek wyjdziemy....

Ja jak zwykle do tyłu z newsami. Staram się czytać, a jak już poczytam, to nie mam czasu na to żeby odpisać. Zaczęłam 36 tydzień i pojawiły się mocne skurcze przepowiadające. Chłopcy też z katarem - karvol na poduszkę i poduszka pod materac, albo kocyk żeby główka była wyżej.

reklama
Ja jak zwykle do tyłu z newsami. Staram się czytać, a jak już poczytam, to nie mam czasu na to żeby odpisać. Zaczęłam 36 tydzień i pojawiły się mocne skurcze przepowiadające. Chłopcy też z katarem - karvol na poduszkę i poduszka pod materac, albo kocyk żeby główka była wyżej.

Kochana a ten karvol kupowalas w Polsce??bo ja nigdzie go nie moglam kupic:sorry::sorry::sorry::sorry:

My juz po spacerku, na dworze wiosna, cieplo, sloneczko aż zyc sie chce:tak::tak::tak:

Do góry