reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

maltanka, mojemu 4-miesiecznemu dziecku na uspokojenie dawalam Viburcol, pomaga, zwlaszcza, kiedy ciezko Marysi przy zabkowaniu.
Masc majerankowa i Nasivin Soft nam pomagał przy katarku.

Tez ogladam DDTVN, wlasnie bylo o matkach ktore molestuja swoje dzieci, zabilabym taka babe!

P.

reklama
Na katar u Kuby stosowałam Nasivin Soft ale on miał taki cieknący katarek Kup sobie wodę morską i wpryskuj do noska to trochę rozluźni mu glutki i można dać właśnie Euphorbium Ja jeszcze stosowałam olbas ale w dzień nakraplałam małemu na bluzeczkę na ramionka a w nocy smarowałam mu pierś pulmeksem (i stopy też) A kaszleć może bo mu katar spływa Maltanka jak nie ma temperatury to na dwór go zabierz bo świerze poiwietrze obsusza śluzówki i ułatwia oddychanie. Ja swoiemu jeszcze dawałam przez 3 dni na noc ibufen tak 2,5 ml bo ma działanie przeciwzapalne ale to tylko tak między nami bo podobno na dzieciach takich rzeczy sie nie eksperymentuje;-) A i jeszcze podobno działa inhalacja z olejku lawendowego można do kąpieli dodać albo na wieczór na gorąca wodę przy łóżeczku postawić

A i jeszcze możesz dać Hubertowi wit. C tak 7 kropli na dobę to zakwasza organizm i zmniejsza rozwój bakterii

Ostatnia edycja:
Dzien dobry,u mnie tez slonecznie.....
a co do katarku,to zgadzam sie z anihira,najpierw woda morska nawilzyj nosek,potem oczysc, a na koniec kropelki... masc majerankowa tez nie zaszkodzi posmarowac....a ibufen mozna jak najbardziej podawac na wieczor przez 3 dni(mi zawsze pediatra zaleca)....

Moja Gosia juz troche lepiej,no bo dostala antybiotyk,to przechodzi....
Karolinka ,(odpukac ) zdrowa narazie.....i teraz smacznie spi,a ja kawke popijam....:-)

dzięki dziewczyny za rady

A próbowałaś olbas oil i poduszkę skropić, na noc u nas to pomaga i to rewelacyjnie:tak::tak::tak:

nie próbowałam :no: jeszcze

maltanka, mojemu 4-miesiecznemu dziecku na uspokojenie dawalam Viburcol, pomaga, zwlaszcza, kiedy ciezko Marysi przy zabkowaniu.
Masc majerankowa i Nasivin Soft nam pomagał przy katarku.

ja dałam młodemu viburcol wczoraj w nocy i nie zadziałał, nie wiem u nas raz zadziała, raz nie. wczoraj dostał paracetamol i przespał ciągiem 3,5 h, ale jak dziąsełka trochę przestały to ten zatkany nosek go budził.:-( (ten katarek to trochę przez ząbki, jak wychodziły dolne jedynki to też miała zatkany nosek).

wybiorę się do apteki i coś kupimy do tego noska. pediatra nam dała syropek Pulneo jak byliśmy w pon. na mierzeniu i ważeniu. (coś tak słyszała przy badaniu i miałam mu dać jakby zaczął kasłać bardziej- wczoraj kupiłam). temperatury nie ma. a i wodę morską mu psikam do noska.

Gratulacje dla dżentelmena:tak: a wróżka ząbkowa była?;-):-)

współczuję i łączę się w bólu. u nas ząbkowanie w toku

też się z tym zgadzam. jest bardzo dużo kierowców "niedzielnych". nie wiem po co oni wsiadają do samochodów jak nie potrafią myśleć:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: niech się przesiądą na MPK, ile by była bezpieczniej

Witajcie!

ale mamy ładne słoneczko. ogladam DDTVN i mówią, że ma być 10 stopni.
a my niestety w domku. Hubert mi kaszle coś:-( dostał od lekarza syropek, ale chyba przetrzymam go dzisiaj w domu:-(, a do tego ma katarek- w nocy jest koszmar z tym nosem, a najgorzej, że jak próbuję mu oczyścić to nic nie idzie. możecie mi polecić coś sprawdzonego do noska, słyszałam coś kiedyśo jakiejś maści majerankowej czy jakoś tak:confused:

do tego dochodzą nam chyba ząbki, bo cały czas paluszek w buzi. wczoraj spałam przez to 3 h w nocy tylko. jak mi się obudził o 0.30 tak tylko był płacz do 3.30. dzisiaj było lepiej parę pobudek, ale takich dość krótkich.

acha i załatwiłam sprawy urzędowe wczoraj, -rodzinne (ale się zmieściliśmy 30 groszy zabrakło nam do progu:tak:), praktycznie od ręki, czekałam tylko godzinę na zaświadczenie z US.

no to tyle u nas

Maltanka
ja polecę maść majerankową, krople Nasivin Soft i na zmianę z kropelkami euphorbium, o ktorych napisala anaconda
Na noc połóż Hubercika wyżej...ja przy katarze kladląm Jule na tzw. klinie, zeby główka byla wyżej, wtedy będzie lepiej spała i te kropelki na poduszkę działają cuda!!!

Od czwartku promocja w tesco, slyszalyscie
Nocą zabawki 20% taniej! - Tesco (Polska) Sp. z o.o.

A w ogole witajcie, u nas nocka ok, zaraz moze na jakis krotki spacerek wyjdziemy....

Ja jak zwykle do tyłu z newsami. Staram się czytać, a jak już poczytam, to nie mam czasu na to żeby odpisać. Zaczęłam 36 tydzień i pojawiły się mocne skurcze przepowiadające. Chłopcy też z katarem - karvol na poduszkę i poduszka pod materac, albo kocyk żeby główka była wyżej.

reklama
Ja jak zwykle do tyłu z newsami. Staram się czytać, a jak już poczytam, to nie mam czasu na to żeby odpisać. Zaczęłam 36 tydzień i pojawiły się mocne skurcze przepowiadające. Chłopcy też z katarem - karvol na poduszkę i poduszka pod materac, albo kocyk żeby główka była wyżej.

Kochana a ten karvol kupowalas w Polsce??bo ja nigdzie go nie moglam kupic:sorry::sorry::sorry::sorry:

My juz po spacerku, na dworze wiosna, cieplo, sloneczko aż zyc sie chce:tak::tak::tak:

Do góry