reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

Witam,znowu mnie tu dawno nie było... ale brak czasu...:zawstydzona/y:
u nas wszystko w porządku, Oliwierek ładnie rośnie tylko coś mi z jedzeniem grymasi, bo mało na wadze przybywa i zaczęłam mu ściągać mleczko do butelki żeby zobaczyć ile zjada... to tak mniej więcej 100ml wyciągnie:-(
ale jestem ciekawa co u was... jak tam wasze dzieciaczki:-)
aż poczytam z ciekawości.

reklama
My już po obiadku i spacerku. Co prawda byliśmy tylko pół godziny ale zawsze to coś, szczególnie po dłuższej przerwie.

fogia a ten lukier to tai zjadliwy jest?
tak ale bardzo słodki więc ja zawsze gości lojalnie uprzedzam i sama też wolę go zostawić.

Mariolciaacia nie zawsze ilość odciągniętego mleka odzwierciedla faktyczną jego ilość w piersi czy też to ile zje dziecko. WIem to swoim przykładzie. ja np. nigdy nie miałam problemów z tzw. wyciekaniem mleka a jak np. próbowałam coś odciągnąć laktatorem to ledwo leciało, zawsze było go bardzo mało. Natomiast jak przystawiałam Antosia to po pewnym czasie jego ssania leciało tyle mleka, że dziecko aż się krztusiło. Poza tym częstość ssania była książkowa co 3 godziny, a w dzień to miałam przerwy nawet do 8h. Nasza doktorka też wiecznie marudziła, że on za mało przybiera, kazała go dokarmiać mm ale ja tego nie zrobiłam i pewnie dzięki temu karmimy się do tej pory. Jak mały skończył 4 miesiące to zaczęłam rozszerzać mu dietę, dawałam najpierw kaszki, później zupki itd. ale nie robiłam tego z powodu niskiej wagi ale dlatego, że wracałam do pracy. W tej chwili jest tak, że Antonio je praktycznie wszystko to co i my, nadal pije mleczko z piersi, rozwija się prawidłowo i jest po prostu drobnej budowy.

maltanka do dentysty z Hubertem?

sienio super że po kontroli jest ok

Justyna to ja na przyszły tydzień narobię faworków i pączków, a w piecu to sama rozpaliłam, bo byśmy zamarzły, Oli dawałam jabłka i śliwki ale nic nie pomaga, a że to już tydzień to lepiej jak lekarz doradzi, powiedział mi że rodzice to często bagatelizują zaparcia i za późno do niego przychodzą, jak już dziecko się boi kupkę zrobić

Mariolcia witaj, a z tym przybieraniem na wadze byłaś u lekarza?

Madziara byłaś już u lekarza? jakie wieści?

My już po ogórkowej, Ola się huśta, a ja czekam na Pawła żeby do sklepu wyskoczyć po jakieś zakupy spożywcze, bo z Olą to mi ciężko.

My po wizycie w przychodni, wszystko juz ok, więc obie jesteśmy zadowolone:-) jak wracalysmy przed 12 to na dworze było bardzo przyjemnie:tak:, ale tez czekam na wiosnę:tak:
super, że po wizycie wszystko ok
Witam,znowu mnie tu dawno nie było... ale brak czasu...:zawstydzona/y:
u nas wszystko w porządku, Oliwierek ładnie rośnie tylko coś mi z jedzeniem grymasi, bo mało na wadze przybywa i zaczęłam mu ściągać mleczko do butelki żeby zobaczyć ile zjada... to tak mniej więcej 100ml wyciągnie:-(
ale jestem ciekawa co u was... jak tam wasze dzieciaczki:-)
aż poczytam z ciekawości.

o mariolcia dawno cię nie było

tak ale bardzo słodki więc ja zawsze gości lojalnie uprzedzam i sama też wolę go zostawić.
.

tak mi się wydawało, że słodki będzie

maltanka do dentysty z Hubertem?

tak z Hubertem idziemy zobaczy co i jak
o faworki pychaaaa

witam i ja

my własnie skończyliśmy obiadek, dziś robiłam zupke z przepisu Justyny super jest, Kla zjadł dwa talerze, potem robiliśmy pizze:tak::tak::tak: pyszna była:tak::tak:

sienio super że po wizycie wszystko dobrze:tak::tak:
maltaka ale mieliście twórczy dzięń:tak::tak: zdrówka dla Huberta

aneta ale wam wyzimniał dom:no::no: brrrrryyyyyy aż mi sie zmno zrobiło, trzymam kciuki żeby Oli leki pomogły:tak::tak:

fogia dzięki za namiary na stronę, może rzeczywiście sama cos zrobię:confused::confused::confused:
aluska tomasz nieciekawy kierunek na dojazdy do pracy:no::no: ale dzielna kobieta jesteś:tak::tak:

madziara czekamy na wieści:tak::tak:;-);-)

karlita a kola na tej choince to rzeczywiście troche przestraszony był, dopiero po pewnym czasie mu isę wszystko poukładało w główe i załapał po co przyjechaliśmy:-D:-D

ja tak na moment, dzieciaki daly mi dzis niezle w kosc, na nic czasu nie maiala, norbert wlazil mi dzis jak nakrecony w kazdy zakamarek. nawet drugiego dania dzis nie zrobilam glodna jestem :cool:

ale ale zobaczcieZobacz załącznik 431993polegli o 16 stej, blga cisza w domu:) wpadne wieczorem to poczytam

mandziula u nas temperatura nie przekracza w zimie 19, ale jak tylko wygaśnie na godzinę to szybko spada, i czuć zimno, ale w łazience mamy podłogę podgrzewaną i tam jest powyżej 20, inaczej chyba musielibyśmy się myć u rodziców :-D

byłam w aptece kupić te kropelki, i się wkurzyłam :wściekła/y: jedne 20 zł a drugie 40 zł (5ml) :wściekła/y: jak nie pomogą to ja nie wiem co zrobię.

marta ale słodko śpią :tak:

Mandziula cieszę się że zupa Wam smakowała:tak:

Anetka oj nie przesadzaj z faworkami i pączkami wiesz przecież że jestem na diecie:-p. No faktycznie jakieś drogie te krople, oby tylko były skuteczne

Mariolcia super ze u Was jest wszystko w porządku:-),

Marta ojeja jakie rozczulające zdjęcie:-), śliczne dzieciaczki:-)

Maltanka i jak wizyta u dentysty?

Sunday
auto odstawione do mechanika?

Aneta, co wizyta to lekarka ciągle narzeka że mało dziecko waży. ale z tego co ja obserwuję to Oliwier się najada, po prostu jest taki mizerny. ja np. zawsze byłam niejadkiem... zawsze niby anemie miałam.

o, akurat już mi wstał z drzemki, :-)

reklama
Do góry