reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

Witajcie,

Ja już od rana w pracy, ale zanim ogarnęłam ważniejsze sprawy to dopiero teraz wchodzę na BB, żeby Was poczytać.
marta świetną promocję trafiłaś:tak: a w jakim sklepie? bo ja też poszukuję kurtki zimowej z wyprzedaży to by na następny rok była:biggrin2:

Iza mam tak samo, jak mam czas żeby posiedzieć na forum to nic się nie dzieje i żadna nic nie piszę, a wystarczy że jeden dzień nie zajrzę z braku czasu i już kilka stron do nadrabiania:-) Twój synio to Raczek? mój też i nie wiem czemu ale bardzo lubi chodzić do tyłu:rofl2: jak typowy rak:-)

sunday też myślałam o zakupie ekspresu i powiem Ci że doszłam do wniosku, że tańszy w użytkowaniu jest chyba na taką normalną kawę a nie na kapsułki, bo z tego na kapsułki jedna kawa wychodzi od 1zł do 2,5zł nawet. I koniecznie dla mnie musiałby mieć oddzielnie dyszę do spieniania mleka <uwielbiam>, myślę że tak około 250zł powinno się kupić. Chyba przez internet lepiej zamówić, najpierw zobaczyć w sklepie a potem Kup teraz:-)

Dziękuję dziękuję i jeszcze raz dziękuję za wsparcie i trzymanie kciuków za egzamin, już bym chciała się obronić i mieć te studia z głowy, oby do czerwca:-)

Kupiłam wczoraj Cypkowi kolorowankę i mówię wczoraj do M, że nie będę mu pokazywać, bo pomalujemy jak będziemy razem w domu, ale wpadł Cyprian dziś z rana do kuchni, zobaczył i nie było przeproś, musiałam dać z takim uśmiechem szerokim na nią patrzył, więc maluje teraz z babcią:tak:

Pozdrawiam cieplutko

reklama
hej dziewczynki

Antonio śpiocha, Filipek zajęty ciastoliną więc mam czas na BB. Wszystko co miałam zrobić w domu zrobiłam, papierologię odbębniłam do końca w czwartek dowiozę resztę.

U nas dziś - 14 ale mimo mrozu pójdę z chłopcami na spacer. Filipek ciągle zasmarkany ale temp. nie ma, niech mu trochę wymrozi nochala.
biggrin.gif

fogia ale śłiczny ten tort:szok::szok: też bym chciała tak umiec:zawstydzona/y::zawstydzona/y:
ale wiesz co, to ozdabianie to wcale nie jest takie trudne. Wejdź sobie na stronę tortownia.pl ja od nich kupuję gotowe lukry, mają też różne inne dodatki, warto popatrzeć i się zainspirować. Najtrudniejsze w mojej ocenie jest nie to aby ładnie wyglądał ale aby oprócz tego dobrze smakował, ja dopiero przy tym Antosiowym osiągnęłam to co chciałam. Do tej pory robiłam torty z bitą śmietaną ale już mi się ona przejadła, teraz będę próbować z masami tortowymi. Wcześniej cały czas miałam problem z biszkoptami, teraz już doszłam do wprawy. Trzeba próbować, próbować i próbować aż w końcu się dojdzie do wprawy.

maltanka zdrówka dla was. A tort robiła sama. Dochodzę do wprawy więc już raczej zamawiać nie będę w przyszłości.

aluśka maltanka tort robiłam sama. Dochodzę do wprawy więc już raczej zamawiać nie będę w przyszłości.

Witajcie, jak ja juz chce wiosny!!!

a wiesz, że mi też. Chce mi się zacząć już robić wielkanoce ozdoby, wiosenne porządki, wypuścić się z chłopcami na dłuuuuuuuuuuuuuuuuuuuugi spacer. Ale niech ta zima jeszcze popracuje, niech wymrozić zarazki, insekty co by nas za bardzo nie żarły letnią porą. :-)

My po rosolku, i po pracy:-) namalowalismy rekami obraz na duzym kartonie. Maksio tak sie napalil na malowanie-tylko juz kartek nie mamy... No ale dzielo jedno jest :tak::tak::tak:
Musimy skoczyc do sklepu bo na drugie Maks nie ma nic...:eek:

karlita kupilam w koncu ten inhalator :-) mam nadzieje,ze w tymm tygodniu przyjdzie :-)

fogia to fakt niech troszke wymrozi, bo i tak długo było cieplo:-)
Sliczne fotki przy suwaczkach:-)

iwona jak kolorowanka?cała juz skonczona?

sienio jak po kontroli?

maltanka jak tam prace plastyczne? co wytworzyliscie??? jak mija dzien?

sunday kolorowanka myślę, że będzie w kawałkach jak wrócę po pracy :-) ale zobaczymy, może moje dziecko rozwija zdolności malarskie:tak:

Witam:)

Dzisiaj też siedzimy w domku, no ale jutro już czeka nas przymusowe wyjście bo lodówka zaczyna świecić pustkami:tak: Michałek drzemie, zrobił sobie małe kuku na paluszku, ale plasterka nie daje sobie nakleić.
Obiad już mam gotowy, dzisiaj krokiety z kapustą i pieczarkami i mam nadzieję że tego wystarczy na dwa dni, bo już mam dosyć stania w kuchni

Iwonka a kiedy masz tą poprawkę? I gdzie Ty pracujesz??:-)

Marta łaa ale trafiła Ci się promocja z kurtką:tak:

Sunday pochwal się arcydziełem:tak: a z ekspresem nie pomogę, niestety:-(

Maltanka oby leki szybko zadziałały na katar u Hubercika

Fogia torcik pierwsza klasa, gratuluję talentu:tak:

Madziara tulaski na ból głowy, super że mama posiedzi trochę z Wami

Anaconda i Ty też wyjeżdżasz na ferie??;-)A co z prababcią Mai, wyszła ze szpitala?

Ala cieszę się ze jesteś zadowolona z pracy:happy:

Gona fajnie że mąż pomyślał i sam rozebrał choinkę:tak:

Emilka mam nadzieje że te skutki uboczne operacji miną szybko:tak:

Witajcie,
odebrałam aparat, nie odbyło się bez kawki - dzięki Atali :-)

Zaraz wychodzimy do przedszkola, bo jest przedstawienie z okazji D'BiDz.
A wieczorem postaram się powklejać kilka fotek.

Miłego popołudnia.

Witam.

Ale mam zimno w domu, ledwie 17 stopni, brrrrrr. Ola zasnęła a mi w piecu wygasło, trzeba od nowa rozpalić. Zupka się gotuje, pranie nastawione, jeszcze tylko posprzątać zostało. Byłyśmy dzisiaj u lekarza z Olą, bo od tygodnia nie może normalnej kupy zrobić, tylko takie bobki robi i przy tym płacze. Dostaliśmy jakieś kropelki i ma brać miesiąc, a jak po tygodniu nie przejdzie to mamy wrócić po inne leki.

sunday pochwal się rysunkiem Maksia

fogia jestem pod wielkim wrażeniem Twojego tortu, ślicznie wyszedł, co do mrozu, to ja też z Olą wyszłam na mróz jak miała jeszcze katar, i tak codziennie po pół godziny i po katarze ani śladu

iwonka Twój Cyprian w wieku Oli i maluje przynajmniej, Ola albo zjada kredki albo maluje ale po podłodze

maltanka a jak Wasze prace artystyczne?

sienio jak po kontroli?

anaconda to u Ciebie teraz chata wolna :-D śliczny rysunek Mai

marta zdrówka dla dzieci

karlita to ja zaraz na początku lutego poluję na tą gazetę

aluśka z tymi busami to teraz jest tak że rzadziej jeżdżą bo się ferie zaczęły, oj jak będę w Świdniku to może Cię odwiedzę na sekundę

izka brawo dla Pawełka za raczki

Justyna jak Cię ktoś zapyta o rodziców i pełnoletność to im zatrzaśnij drziw przed nosem

Emila terminy się pokryły idealnie, 8/9 sierpnia, oj współczuję Ci tego zdrętwienia, też tak miałam po wyrwaniu ósemki, ale mi przeszło po 2 latach chyba

i już Ola wstała i koniec pisania bo za rękę mnie gdzieś ciągnie

mój usnął, powyklejaliśmy statek z plasteliny, zajęło nam to godzinę:-D poczytaliśmy wierszyki:tak:
a na 18.30 idziemy do dentysty:tak:
obiad też już prawie gotowy dzisiaj wczorajsza pomidorówka i kotlety sojowe, teraz myślę co na jutro zrobić:sorry:

maltanka zdrówka dla was. A tort robiła sama. Dochodzę do wprawy więc już raczej zamawiać nie będę w przyszłości.

fogia a ten lukier to tai zjadliwy jest?

maltanka jak tam prace plastyczne? co wytworzyliscie??? jak mija dzien?

maltanka a jak Wasze prace artystyczne?

my dzisiaj wyklejaliśmy statek z plasteliny na kartce:tak: dzisiaj faza na łódki, statki, morze itp.

My po wizycie w przychodni, wszystko juz ok, więc obie jesteśmy zadowolone:-) jak wracalysmy przed 12 to na dworze było bardzo przyjemnie:tak:, ale tez czekam na wiosnę:tak:
U nas dzis na obiad kotlet mielony, który chyba na jutro zostanie, bo zjadlysmy juz kopytka z maslem i buleczką tartą.
anaconda śliczny ten rysunek kucyka, Juli baaardzo sie podobał:tak:
fogia dzieki za podpowiedzi co do tortu, u nas niedługo impreza urodzinowa to moze sama cos ulepię:happy:
i nie wiem co mialam wiecej napisac, bo czytam i zapominam:eek:

reklama
Anetko o kurcze co to tak zapchało Olę?? Mam nadzieję że te kropelki szybko zadziałają i problem z zatwardzeniem zniknie. A dajesz jej jabłka? U nas jeszcze na dobre załatwianie działa suszona żurawina i rodzynki:tak:, Zaraz P wróci z pracy to Wam napali w piecu;-). Po niedzieli J jedzie do Chełma;-):laugh2:

Michałek już wstał, sam sobie włączył TV i ogląda reklamy:laugh2:, podgrzeję mu wczorajszą zupkę i kurczaczka:-)

Do góry