reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

hej z rana, tak bym pospala ale dzieci juz na nogacha generlanie norbert szaleje i wszystkich pobudzil, dominiki ni epuscilam do przedszkola bo kaslala w nocy. kawe juz wypilam ale dalej nieprzytomna jestem
karlita to ty piszesz artykuly???:-)
misia a ztym przedszlolem to ciezko cos doradzic, dominika miala 2 lata i 3 miesiace jak ja wysllalam na kilka godzin, akurat tym ze dzieci sa zżyte to bym sie nie przejmowala, ale choroby.....mala po miesiacu chodzenia tak zaczela nam chorowac ze dostala 3 antybiotyki pod rzad, niefajnie bylo, ale znowu dziecko tez sie musi wychorowac

reklama
cześć Wam melduję że żyjemy :zawstydzona/y: pewnie teraz też za wiele nie popiszę bo zbieram się do pracy:rofl2: nawet nie wiecie jaka jestem szczęśliwa z tego powodu:rofl2: pomijając wczorajszy powrotu stamtąd gdy mi bus sprzed nosa uciekł i na następny czekałam pół godziny:eek: a niby na rozpisce jest że jeżdżą co 10minut:crazy:
także jak dotarłam do domu było grubo po 19:confused2:
Dziewczynki puki co zdrowe ale Martynę znów zatyka mimo brania tej laktulozy i metroparafinolu:no: a do gastrologa idziemy dopiero za tydzień :confused2:

Anaconda ślicznie Majeczka rysuje:-)
Marta24 witaj:tak:
Karlita to świetnie że w gazecie ukaże się Twój artykuł o kasku:tak:
Justyna spóźnione życzenia dla męża zdrówka, miłości i pieniędzy:-)
Maltanka dobrze że nie jest Wam żaden zabieg potrzebny:tak: zdróweczka Hubertowi życzę:tak:

wstawać śpioszki...mroź siarczysty za oknem:sorry:aż nie chce się ruszać z domu...ale jak mus to mus;-):tak:

Karlita czekamy, dawaj znać jak już będzie w kiosku...

Maltanka zdróweczka dla Hubercika, jak nocka przespana???

Antuanet a jak u Was???

Aluśka powodzenia...a gdzie Ty dokłądnie pracujesz że busem jeździsz??

Marta fajną przecenę trafiłaś:-)
Fogia ale superaśny tort miał Antoś:szok::-):-) zamawiałaś czy sama piekłaś:sorry:
Madziarka trzymam kciuki za wizytę:tak:
Misia nie przemęczaj się zbytnio:sorry:
Sienio fajnie ze masz wolne:tak:
Madzienka do szkolenia to mi sporo brakuje na razie muszę egzamin wiedzy i sprawnościowy zaliczyć potem test psychologiczny i inne takie;-) dzięki za kciukasy:tak:
Gon1 to się mężuś potarał:-)
Iza brawa dla Pawełka za nowe umiejętności:tak:
Mandziula super foteczki z balu:tak:
Emilka oby ten skutek uboczny operacji szybko minął:sorry: Wszystkiego najlepszego dla Twojego taty:tak:

dobra zmykam ju,ż bo się spóźnię na busa:rofl2:

Witajcie, jak ja juz chce wiosny!!!
Dzien zaczął sie leniwie, woda sie gotuje na kawke, Maksio zjadl kanapke z nutella i wypił mleczko, a teraz straszy brudną buźką. :-p Ogarnę troszkę mieszkanko i trzeba jakoś spędzić dzień z dzieckiem aktywnie-w domu. :eek: Moze i my cos pomalujemy... mam jeden duzy arkusz papieru to moze rączkami jakieś dzieło zrobimy:-)
W wczoraj cos wymieniał w samochodzie no i tak wymienił ze dzisiaj trzeba ciagnac go do mechanika....cos tam sie zapowietrzyło... no ale jak to sie robi wieczorem przy kiepskim swietle....:eek: wiec dzisiaj po poluniu tata przyjezdza i pakujemy sie i jedziemy do mechanika... moze w drodze powrotnej zajade do tesco lub innego marketu. Chce kupić sobie kozaki z przeceny, moze jeszcze uda mi sie co znaleźć. :eek:

aluska super, ze masz takie pozytywne nastawienie mimo późnych powrotów!!!!Trzymam dalej kciuki:tak::tak::tak:

marta ale trafiłaś okazje!:-)

Iza atali fajnie,ze spotkanie się Wam udało! no to teraz czekamy na jakieś foteczki :tak:;-)

maltanka nigdy nie byłam na syberii,ale jest tak zimno jak dawno nie było...
dobrze ze osluchowo w porzadku, zdrowka dla Hubercika!!!

sienio witaj wsrod urlopujących, ja tylko dzisiaj ale to coś:tak:

karlita pewnie dawaj znac jak tylko gazeta bedzie juz w sprzedazy:-)

Chcialabym zakupic sobie ekspress do kawy.... dziewczyny, ktore maja poradzcie mi cos... bo sa za 150 i za 300 i 500 i jeszcze drozsze(na ktore mnie nie stac), glownie chodzi mi o sprawność i to czy lepszy na kapsulki czy normalną kawe...

Witajcie,
my też dziś od rana nie śpimy... dzieciaki wczoraj poszły spać dość wczesnie bo wymęczone towarzystwem były ;-) za to dziś wstały po 6 :eek:

Sienio super że możesz w domku posiedzieć z córą... odpocznij troszkę...

Maltanka dobrze że H. osłuchowo czysty... szybko z tego wyjdziecie!!!

Sunday
uu niefajnie z tym samochodem - oby to nie było nic powaznego...

Madzieńka a no - popadały wczoraj wcześnie :tak:;-)

Karlitka koniecznie daj znać jak już będzie gazeta w sklepie - a ja swoją drogą będę lukać jak już będę gdzieś koło gazet :tak:

Mandziula super dużego masz synia... ja wciąż nie mogę uwierzyć że nasz malutki Kola tak wydoroślał...

Aluska cieszę się że życie układa się po twojej myśli!!! trzymamy kciuki nadal...

Iza Atali
super że spotkanko wam się udało...

Marta ja też kupowałam buty na przecenie i na metce był już dość dużo przecenione - a przy płaceniu okazało się że przecenili je jeszcze bardziej - też byłam przeszczęśliwa :-)

Kurcze, coś mnie głowa ćmi... chyba z tego przejęcia...:eek:
Dziś przyjeżdża do nas mama - i zostanie na jakieś dwa trzy dni... fajnie - będzie można sobie spokojnie pogadać... :sorry:

Ostatnia edycja:
Witam i ja :-):-)
Mrozi nieźle ale chociaż piękne słonko świeci wiec nie jest tak źle :-D:-D
Maja dzisiaj w domu została bo się wybiera do teściowej na ferie, jak to stwierdziła na całe ale z teściową ciekawe jesteśmy po ilu dniach zacznie wydzwaniać żeby ją zabierać :-D:-D:-D
Wczoraj miałam kilka spraw do załatwiania i mi prawie cały dzień minął a dzisiaj to samo więc komputer odpada :-:)-(
Poczytałam was ale już na odpisywanie to chyba pamięci zabraknie :zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Aneta ślicznego bobaska nosisz pod serduszkiem :tak::tak:
Fogia piękny tort, masz zdolności kobieto :tak::tak: i zwolnij trochę ty nasza pracoholiczko :-D:-D
Maltanka zdrówka dla Huberta, a jednak zdecydowałaś się na inhalator - i to chyba dobry pomysł :tak:
Emilia ojej ale skutek uboczny operacji, zapewne potem to już się przyzwyczaisz do tego "nieczucia" czyżby dziewczynki odmówiły popołudniowych drzemek :szok::szok:
Justyna mnie też wkurzało jak Maja jeszcze w dzień spała a ktoś do drzwi dzwonił tym bardziej że u nas to jest taki stary przeraźliwy dzwonek że nawet umarłego na nogi stawia :-D:-D
Iwonka no szkoda oblanego egzaminu ale nic się nie martw, zdasz za drugim razem :tak::tak:
Mirosia bardzo dobrze zrobiłaś że opierniczyłaś teściów, ja też nie rozumiem jak można zwierzę trzymam na takich krótkich łańcuchach - niech się sami przywiążą - zobaczymy czy im będzie dobrze :crazy::crazy:
Karlita ja też cie podziwiam za te niedospane nocki a potem normalne funkcjonowanie w dzień :tak::tak: ja jak nie dośpię to lepiej omijać mnie z daleka :-D
Sunday współczuję popsutego autka, obyście szybko go naprawili i po małych kosztach :tak::tak: co do ekspresu do kawy nie pomogę bo nie mam, moja siostra ma ale jakiej firmy to nie wiem :no::no: tam we Włoszech to "kapsułkowych" nie uważają :no::no:
Jak kogoś pominęłam to przepraszam ale wczoraj tyle naskrobałyście że trudno to wszystko spamiętać tym bardziej jak się ma córę nad głową która co chwilę marudzi: no kiedy skończysz :-D:-D:-D

Witajcie
fogia Twój tort jest rewelacyjny:tak::cool2:śliczne masz dzieciaczki:tak:
aluska super, ze jestes zadowolona z pracy:tak:
sunday hmm nie znam sie za bardzo na tym, ostatnio mialam kupci taki na kapsułki, ale jakos mi przeszło i stwierdziałam, ze jak juz kupic to jakis porządny. Kiedys ogladałam w DDTVN robili testy i ogólnie wnioski byly takie, ze na sypana kawę najlepsze, bo w kapsułkach wiadomo zabielacze i takie tam:sorry:ale najlepiej, zeby wypowiedzial sie ktos, kto ma porównanie:tak:
maltanka super, ze z Hubercikiem nie jest zle, a co do zabiegu to masz racje, skoro nie ma koniecznosci to nie ma co sie śpieszyć:tak:
madziarka jak dajesz rade sama?
aneta super, ze dzieciatko zdrowe i jakie sliczne zdjecie:tak:

Wybieramy sie zaraz na kontrole do przychodni, mysle, ze bedzie dobrze, ale sprawdzic trzeba:tak: oj jak to fajnie miec wolne w srodku tygodnia:-)

marz gdzie jesteś?

Ostatnia edycja:
reklama
Witajcie
My dzisiaj tradycyjnie na nogach od 6.30
Najpierw bajka i śniadanko, a zaraz bierzemy się za jakieś prace plastyczne
:tak:

karlitka
dzięki, idziemy zaraz uruchamiać wyobraźnie i lepić z plasteliny:tak:

marta u nas też rano jest wstawanie, zazwyczaj wtedy kiedy nie trzeba

aluśĸa fajnie masz z tą pracą, a daleko dojeżdżasz? ps doczytałam, o to masz kawałek

madzienka nocka przespana, z nosa jeszcze się leje dalej, a Hubert się dzisiaj dopytywał o was, bo mu w piątek mówiłam już, a tu d...:-(

sunday a sam nie może W odpowietrzyć? mój P wiem, że sam coś takiego robił, ps. co do ekspresu hmmm nie wiem co ci doradzić, ja też kiedyś chciałam, ale takie co mi się podobają są dużo za drogieeee niestety, co do tych tańszych, u nas na wsi jest, teściowa ma, kiedyś szwagier kupił jakiś taki właśnie z tych za 150 zł to porażka, nie dość że problematyczny z myciem za każdym razem trzeba rozbierać, mało wody w niego wchodzi także dwie kawy to góra za jednym razem, no i w tych tańszych masz taką końcówkę do spieniania mleka, trochę niepraktyczna, bo słabo spienia, a co do kapsułek to nie wiem-nie piłam jeszcze takiej kawy:sorry: więc nawet nie wiem jak smakuje

madziara nie stresuj się, będzie dobrze:tak:

anaconda tak zdecydowaliśmy się tym bardziej, że ja zatokowiec więc też liczę że mi te inhalacje trochę pomogą

sienio daj znać jak po kontroli ps. to ja cię pewnie odwiedzę w przyszłym tygodniu z dokumentami:tak:

Do góry