reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

Witam wieczorową porą, ja dzisiaj sama z Maksiem. W w pracy. Maksio wykąpany-siedzi w łóżku i ogląda Świnkę Pepę. Musze troszke kuchnię ogarnąć i będę moglą usiąść spokojnie. DLACZEGO WEKEND TRWA TYLKO DWA DNI!!?? :wściekła/y:

Justyna Maksio cały czas z tym katarem co ostatnio tylko teraz mu spływa i ma kaszel od tego...:baffled:
A co za zabawka, ktora tak szybka się znudziła?

Madzienka Dz B i Dz maja we wtorek:-) a bal w srode. :-) kostium zamówiony w wypożyczalni :tak: Super kalendarze sie podobały:-) no i ze zakupy udane:-)

Madziara ojj jak ja bym tez tak sie wybrała na zakupy tylko nie mam już z czym,czekamy do "pierwszego" a wtedy już będzie po wyprzedazach:-(

Kasia wrociliscie?

anaconda To byłyscie jeszcze raz w Plazie?kupilas cos?

reklama
Anetka milo bylo Cię zobaczyć chociaż na tą chwile :-) promieniejesz mamuśka :-) Kochana ja po prostu na nasze spotkania nie chodze w takich strojach hihihhihi no i wysokie obcasy robią swoje. Ostatnio z dusza na ramieniu kupowałam te buty ale sa mega wygodne i nie czuc obcasów :-)

Madzieńka dużo opowiadania
w skrócie najpierw parami wchodziły maluszki i wrzucały po małym serduszku do pudła, później czarowanie różdżkami z wierszykiem i jedna para (w tym Gabi) wyjmowala z pudła wielkie serce dla DziB Później wspólne mówienie wierszyka i chyba ze 2 piosenki z choreografią ;-)

Anaconda czasem nadżerka goi sie sama w moim przypadku tak było :-) też już z lekarzem rozmawiałam o terminie później nie mialam jak to jak poszłam na kolejną wizytę to nadżerki już nie było. laser czy mrożenie zostawia blizne i później można mieć problemy przy kolejnym porodzie ;-) Nie wspominając że mojej koleżance proponowali "wypalanie prądem".

Witajcie
ale mi szybko dzień zlecial:dry: prawie caly pod tytułem "strój sarny-projekt własny":sorry2: Matko jak ja w szkole nie lubiłam tych przebrań robić...
marta jak tam turniej?
antuanet oby wiecej krostek sie nie pojawiło:tak:
elza zdrówka! mam nadzieję, ze to nic powaznego:tak:
madziarka świetnie, ze impreza sie udała:tak:a teraz odpoczywaj:tak:
madzieńka czy sa dni które od rana do wieczora spedzasz w domu?:-D super, ze dzionek udany:tak: no i mam nadzieje, ze z oczkiem wszystko ok, a przemywacie solą fizjologiczną? to podobno pomaga:tak:
sunday oj wiem co to całoroczny katar, mielismy to samo w tamtym roku:sorry2: na taki nocny męczący kaszel pomaga supremin 3 razy dziennie po 5 ml i za kilka dni jest ok, przynajmniej u nas:tak: no i jeszcze berodual, ale to juz na receptę i ze sterydem:sorry2: a co to masz za kropelki?

dobranoc:-)

madzieńka czy sa dni które od rana do wieczora spedzasz w domu?:-D super, ze dzionek udany:tak: no i mam nadzieje, ze z oczkiem wszystko ok, a przemywacie solą fizjologiczną? to podobno pomaga:tak:

nie pamiętam takiego dnia:-D:-D:-D
oczko przemywamy ale u niej to nic nie daje...:-:)sorry2:
czekamy na fotki Juleczki i stroju

Karlita dzieki, myślałam że mają podobne przedstawienia w obydwóch przedszkolach;-)

Sunday no właśnie dlaczego...:dry:

Witajcie
My niedawno wróciliśmy, ale wpadłam tylko poczytać i poodpisywać trochę, w domu tez problemy, także nie zaciekawie:-( jedyna dobra wiadomość to taka, że moja siostra prawie wykończyła mieszkanie i lada dzień się wprowadzają

kariska82
z lekarzami nie doradzę ci nic, a o tym dr. Wdowiaku nic nie słyszałam ale tu masz trochę opinii:Artur Wdowiak opinie, ginekolog Lublin - ZnanyLekarz.pl

misia fajnie, że zakupy w Rampersie się udały, dzisiaj też pochłaniasz owoce? oj pamiętam jak ja wychodziłam z pracy i leciałam do sklepu tak mi się brzoskwini chciało ech kiedy to było, a teraz ani tego, ani tego:-(

elza
jak mus to mus oby szybko cię wypuścili z tego szpitala, ja też muszę się wybrać znowu do swojego powtórzyć cytologię:sorry2:

madziara
fajnie, że imprezka udana

mandziula:-D śmiesznie to musiało wyglądać z tą drożdżówką

madzienka fajnie, że zabawa choinkowa udana

sunday zdrówka dla Maksia, kurczę co tydzień to coś

anaconda jak ptysie? zostawisz do spróbowania co?:-p

justyna super,że weekend udany

sienio i jak sarna gotowa?

Ostatnia edycja:
sunday ja tam tez uważam ze weeken troche krótki jest:-D:-D zdrówka dla Maksia podsyłam:tak::tak:

maltanka oby sytuacja w domu szybko się unormowała:tak:

justyna super że weekend udany:tak::tak:

sienio pochwal się małą"sarenka":tak::tak:

antuanet oby Wiki już więcej krosteknie miała:tak::tak:

my siedzimy i saczymy drinki;-);-) oj już czuję ze ciężko mi siębedzie jutro dopracy zebrać
i udałomi się na jutro z księdzem umówić, nie bardzo chciał bo "czas wizyty już się skończył" już mu miałam powiedzieć że na "naszej ulicy też jest kilka rodzin a u nikigo nie byli" no ale ugryzłam sie w język zobaczymy co jurto powie, no i mamy po niego jechać...

poza tym to sie zasmarkaliśmy....mi złapało zatoki że ledwie na oczy widzę, a Kola... za kilka dnimu przejdzie, na szcęście rozumie ze krople mu pomagają iłądnie dmucha:tak::tak:

anaconda tak w podbrzuszu zrobił mi się guz który jest wyczuwalny pod palcem...który mnie boli a gdy mam okres to mnie napier.......
madzienka oby nic złego się nie działo z Julci oczkiem....
sienio zdjęcie sarence proszę zrobić i się pochwalić...
madziula zdróweczka... dla Ciebie i Mikiego...

jejku i znowu jutro do pracy.... 2 tygodnie i urlop... potem tydzień i na zwolnienie.... ha ha widze dobre strony mojego zabiegu.... ha ha ha

Witam wieczorkiem:tak:
my dziś zaliczyliśmy gościny u dziadków:tak:pojechaliśmy obejrzeć jeden dom który jest na sprzedaż,cena fajna,domek ładny....ale kawałek od Lublina i ma tylko łazienkę na parterze:-(na piętrze już nie:-:)-(

dziekuje, u nas imprezka super extra udana - goście dopiero co wyszli najedzeni, napici i jeszcze z wałówkami w rękach na jutrzejszy dzień :-D będziemy mieli co wspominać... fajnie tak spotkać się z rodzinką na spokojnie....

super,że impreza tak się udała:tak:

a my chyba dziś rogaliki bedziemy robić, takie z czekoladą, bo jak wczoraj kupiłam Klci drożdżówkęto az piszczał z radości:-D:-D:-D czasami zachowuje sietak jakbym mu jeśc nie dawała:-D:-D

miłej niedzieli zyczę

u nas drożdżówka to był sposób na ciszę w kościele...chyba, że trafila się z czekoladą to wtedy był okrzyk "koladka":-D:-D

choć powiem wam w tajemnicy że tato przywiózł wczoraj swoje pączki - a że jest mistrzem w ich pieczeniu to nie mogłam sobie odmówić - zjadłam jednego, zmierzyłam po 1,5 godz cukier i było ok :szok: to zjadłam jeszcze jednego... :zawstydzona/y:;-) ale cukru już nie mierzyłam :-D:-D:-D
Jejku mówię Wam - jaką ja mam chcicę teraz na słodkie... tonami chyba bym jadła gdybym mogła :zawstydzona/y:

bo swojske pączki to smakują, a te sklepowe gnioty fuuuuuuuuuuuuuuj:sorry2:hmmmm.....a rodzynek czy czegoś w tym stylu też Ci nie wolno?

Witajcie i ja w końcu dzisiaj dotarłam...Jula i P właśnie drzemią sobie więc mam chwilkę na kompa;-):tak:
Rano P i J pojechali na zabawę choinkową a ja na zakupy do plazy
:tak::tak:...
no i opowiem Wam szczerze o tej porze to można pobuszować -pusto, wszystko jeszcze pookładane i na swoim miejscu ...obkupiłam siebie i Julę oczywiście i jestem mega zadowolona...
później dołączyłam do moich imprezowiczów...tam oczywiście spotkałam mnóstwo znajomych(Madziarka masz pozdrowienia od wszystkich znajomych pracujących na polibudzie
:-p)...

super,że imprezka taka udana
:tak:
Zabawa bardzo udana(Madzia była p. Wiola z wnuczką i pani Janik z wnuczką:-)), tylko Julcia coś znowu oczko zatarła:sorry2:...zapuściłam jej kropelki i zobaczymy czy jutro czeka nas wizyta u okulisty

oby okulista nie był potrzebny:tak:

na politechnice ciałem a duszą w Rzeszowie bo tam też Jula miała dziś zabawę choinkową

o kurczę,dopiero jak napisałaś poznałam na fotkach stołówkę:zawstydzona/y:

Zmykam na kawusię i robic dalej ptysie bo mąż ciągle tylko pyta kiedy będą gotowe a ja go tak od wczoraj przetrzymuję :-D:-D:-p:-p

:-Djak poczeka bardziej mu posmakują;-)

A na koniec odwiedziliśmy groby moich dziadków... i już jestesmy w domku. Dzieciaki się pospały więc mam chwilkę dla siebie... tylko znów coś mnie męczy... :-:)zawstydzona/y::shocked2: idę spróbuję napić się herbatki...

oj,współczuję:-(a z wielkim uchem rozmawiasz?

my już wróciliśmy z Kitty pod pachą :-D:-D a ile szczęścia w Julci oczkach....warto było:tak::tak:

wiadomo;-)
Wiktoria na szczęście nie gorączkuje,ma w sumie 3 krostki więc narazie tfu,tfu nie jest źle, ładnie nockę przespała.:-) Teraz już wykąpane towarzystwo śpi.Ja też myślę żeby się klapnąć bo nie wiadomo jaka nocka będzie:tak: Miłego wieczorka.

oby tylko na tych 3 krostkach się skończylo:tak:

Misia szkoda że kubki nie dotarły:no:co za oszuści:wściekła/y:
Michał też wzbogacił się dzisiaj o nową zabawkę:tak:, ale wiecej zainteresowania nią miał w sklepie niż teraz:baffled:

u nas podobnie:dry:

Witajcie
My niedawno wróciliśmy, ale wpadłam tylko poczytać i poodpisywać trochę, w domu tez problemy, także nie zaciekawie:-( jedyna dobra wiadomość to taka, że moja siostra prawie wykończyła mieszkanie i lada dzień się wprowadzają

misia fajnie, że zakupy w Rampersie się udały, dzisiaj też pochłaniasz owoce? oj pamiętam jak ja wychodziłam z pracy i leciałam do sklepu tak mi się brzoskwini chciało ech kiedy to było, a teraz ani tego, ani tego:-(

1.współczuję problemów:-(oby szybko się rozwiązały:tak:
2.:tak::-Daż mnie brzuch rozbolał:dry::wściekła/y:

poza tym to sie zasmarkaliśmy....mi złapało zatoki że ledwie na oczy widzę, a Kola... za kilka dnimu przejdzie, na szcęście rozumie ze krople mu pomagają iłądnie dmucha:tak::tak:

:-(zdrowiejcie szybciutko:tak:

reklama
Dziewczyny super że DzBiD udany u Was!
justyna super że weekend udany!Nie martw się, do soboty to pewnie już będzie po zimie...
karlita ale naprawdę super te buciki, może i ja zaszaleję i kupię sobie na takim obcasie:confused: Mam nadzieję że jak Wiki się wykaraska z tej ospy to nas odwiedzicie albo się w Bugi spotkamy albo może jakaś wieczorna herbatka?
sienio a kiedy Jula ma przedstawienie?Pochwal się swoim dziełem...
mandziula współczuję katarku,oby Wam kropelki szybko pomogły...
elza79 współczuję tego bólu...
A ja się już trochę przespałam ale Wiki stwierdziła że jej się nie chce spać i obudziła się przed 23.Tak więc ona nakarmiona w bujaczku patrzy się na choinkę a ja wpadłam poczytać co u Was.:happy2: Powoli już zasypia więc może zaraz i my pójdziemy spać:-) Na szczęście więcej krostek nie ma, ta co była we włosach to zniknęła po kąpieli więc to chyba była potówka.Aby ta na pleckach się utrzymuje i na buzi maluteńka... Jutro wybieram się do Lidla bo mają być jakieś ubranka dla niemowląt to zobaczę je.:tak:Spokojnej nocki.:-)

Do góry