reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

Dzień dobry w piatek....nareszcie piątek...
P nas dzisiaj porozwoził....:tak:

Marzenka ty nocny marku....wyspałas sie??

Misia gratulacje pierwszych kopniaczków...

Mirosia super że kuracja trafiona:-)zdróweczka

a jak czuje się Hubert, Michaś i reszta chorowitków??

Anaconda Madziarka gdzie jestescie???pijemy coś...
Beatka jak zebranie??

Sunday bylas wczoraj na zumbie??

Karlita jak Gabi??

miłego dzionka

reklama
Witajcie z ranka,

wczoraj miałam luzik bo cały dzień byczyłam się u mamy... ;-) dziś dostałam zupkę na wynos... i własnie nastawiam bigosik :-D Mandziula to za twoim pomysłem ;-)

Za sekundkę do was wracam... tylko troszkę podczytam ;-)

Nie będę się więcej ukrywać bo Anaconda i tak mnie wyszpieguje :-D:-D:-D

Talia super że jestes na miejscu!!! niezły kierowca z ciebie - jestesmy dumne!!!

Misia współczuję migreny... a o wodzie też coś wiem :zawstydzona/y: a u mnie cukrzyca od początku i każą dużo wody pić - tylko jak jak mnie mdli na samą mysl... :-p Gratuluję pierwszych kopniaków - cudne to uczucie... :tak:

Karlitka i jak u was???? Mamo powiem szczerze że mam podobne zdanie jak Madzieńka - ale to po tym jak znajoma też na chwilkę brała swoje dziecko chore w różne miejsca a teraz mają problemy zdrowotne - ponoć mogące być następstwem powikłań po niedoleczonych chorobach :szok:

Mam nadzieję że u was już jest dobrze i Gabrysia wyzdrowiała - a temp była od zębów

Madzieńka jestem jestem... i zaraz spróbuję sobie herbatkę zrobić ;-)

Antuanet dziękuję... jak tylko będziemy w stu procentach zdrowe to może może... :-) no chyba że ty masz ochotkę nas odwiedzić - to zapraszamy!!! choćby dziś :-D

Beatka zdażył mąż wczoraj???

:-D:-D:-D uśmiałam się z ciebie z tej wody - tylko śnieg ci coś znika... :-p

Mirosia super że lekarka trafiła z kuracją - oby już było tylko lepiej...

Aluśka zdrowiejcie raz a dobrze!!!!

Maltanka przedmuchacie uszka i będzie dobrze!!! trzymam kciuki!!!

Sunday
a za was trzymam kciuki - oby dzień babci i dziadzia udal się super!!!!

Olojo ja też bym rodziła tam gdzie przyjmuje lekarz... najlepiej z nim porozmawiaj i dopytaj co i jak...

Witam :-):-)
Mąż chyba jednak się przestraszył,że jeść nie dostanie bo przyjechał kiedy trzeba :-p:-p a ja spokojnie na zebranie mogłam iść :tak::tak: Psycholog uświadomiła nas dosyć dogłębnie że posyłanie dziecka rok wcześniej do szkoły to również posyłanie rok wcześniej dziecka do gimnazjum a to już nie jest super pomysł bo nie dość że dziecko wchodzi w wiek buntu totalnego to jeszcze jest rok młodsze od reszty, a zresztą same wiemy jak to jest teraz w gimnazjach. Potem pani z Mai grupy wypowiadała się na temat naszych dzieci, oczywiście co do Mai żadnych zastrzeżeń nie ma i jak to pani stwierdziła - Maja nadaje się do pierwszej klasy, pokazywała nam opinie o dziecku, które muszą wypełniać co pół roku - u Mai same plusy, ale po dłuższym zastanowieniu się chyba zostawimy jeszcze Maję w przedszkolu, rok jej nie zbawi, ja nacisku na "geniusza" nie mam a jak będzie chciała się wyuczyć to i tak będzie na to czas, z tego co się matki wypowiadały to większość zostawia swoje dzieciaki w przedszkolu :tak::tak:
Potem jeszcze wieczorkiem dentystę zaliczyłyśmy, no i było małe borowanie bo Mai ząbek ropą podchodził, teraz mamy tą "dziurkę" płukać wodą utlenioną aż ropa zniknie :tak::tak:
No i wreszcie na weekend nie jedziemy do teściowej - jupi !!!!!!!!!!!!!! :-D:-D:-D
Maltanka no co ty?! Nie przyjęli was na Kompozytorów?! Maja przecież też nie miała nawet 4 lat jak my tam chodziłyśmy :szok::szok::szok: No chyba że teraz coś się zmieniło, a swoją drogą w recepcji to tam burdel mają jak diabli, ja kiedyś byłam umówiona do alergologa na konkretny dzień, idę a ta mi mówi,że nie ma doktorki bo sobie wolne wzięła, ale jak kartę zakładali to pytali o nr tel. żeby w razie czego móc zadzwonić i poinformować o przeniesieniu wizyty :angry::angry::angry:
Obyście tym razem porządnie wyleczyli uszka Huberta :tak::tak:
Sunday powodzenia na Dniu babci i dziadka, u Mai w przedszkolu jest w poniedziałek :tak::tak: jakie badania kazał wam zrobić gastrolog? :confused::confused:
Marz o rany :szok::szok: taki długi spacer sobie zrobiłaś :szok::szok: no to wstyd mi i pójdę na pieszo do reala :-D:-D:-D:-p:-p:-p
Mirosia oj masz ty się w tej ciąży z przeziębieniem, dobrze chociaż że tym razem lekarka leki dobrze dobrała :tak::tak:
Misia no co ty?! Musisz się z nami spotkać :tak::tak: i tak jak Marzenka radzi, wsadzisz Natalkę do samochodu, wyjedziesz z garażu i dopiero zamontujesz ja do fotelika :-D:-D;-);-) no i gratulacje ruchów małej istotki :tak::tak:
Justyna to się nadźwigałaś Michała :szok::szok: a swoją drogą to co? Nie spodobał mu się śnieżek :-D:-D:-D
Madzienka to teraz witanie się z mężem po przerwie nazywa się "oglądaniem seriali" :-D:-D:-D;-);-);-):-p:-p:-p
Karlita a co to za przedstawienie było u Gabrysi w przedszkolu? I co idziesz z nią do lekarza? :baffled::baffled:
Mandziula chwal się nową fryzurką :-):-)
Madziara ale masz dobrze z obiadkiem, a ja cały tydzień gotuję i nic z zamrażalnika nie wyjmuję :-D:-D:-p:-p ale za to po niedzieli to sobie odrobię :-p:-p
Antuanet super mama z ciebie, dwójka dzieci i wszystko ogarnięte i jeszcze obiadki się gotują :tak::tak: ja to chyba jak drugie urodzę to przestanę cokolwiek robić :-D:-D

Ostatnia edycja:
MADZIARKA SKARBIE WIELKIE WIELKIE GRATULACJE!!!!!!
Rośnijcie zdrowo!!!
Bocian-z-dzieckiem-201801.jpg

Anaconda moim zdaniem dobra decyzja z tym puszczaniem dzieci wczesniej do szkoly

Anaconda moim zdaniem dobra decyzja z tym puszczaniem dzieci wczesniej do szkoly

Może i dobra jeśli się do tego odpowiednio przygotują i jeśli dzieci będą równe wiekiem a nie tak jak teraz ze do pierwszej klasy idzie dziecko które ma skończone 7 lat i takie które jeszcze 6 nie skończyło, między takimi dziećmi jest ogromna przepaść

Witajcie

My dzisiaj w domku, wczoraj dziadek zrobił H bałwana i postawił za okno a dzisiaj już po bałwanie
:sorry2:
póki co H ogląda bajkę i zaraz zmykamy się bawić, ale coś dzisiaj nie mam nastroju:no:

madziara GRATULACJE!!!

marzenka
gadanie u nas też jest i to non stop, H zaczął się dopytywać "co mówisz", "co mówisz" i to ewidentnie było widać jakby nie dosłyszał, jak pójdziecie do pediatry powiedz żeby zajrzeli mu w uszy

misia super, że czujesz już ruchy, ale wymęczy cię co

mirosia oby gardło przestało dokuczać

olajo to możesz się bardzo zaskoczyć w porównaniu porodówek polskich z zachodnimi:sorry2:

madzienka to dzisiaj masz osobistego kierowcę,:laugh2: a Hubert dzięki ok czasem mi jeszcze z rana zakaszle

anaconda mi też ten pomysł z wcześniejszą szkołą nie za bardzo się podoba, a co do Kompozytorów to tam w ogóle badań słuchu nie robią, mają tylko jakąś akcję na bezpłatne badanie słuchu, ale już nie raczyli zapytać ile dziecko ma lat, babka co robiła te badana nieźle się wkurzyła, a jak poszłam do tego słuch-medu już nie chciało mi się wracać na Kompozytorów i szukać, czekać na laryngologa, poszliśmy od razu tam

Monia jak Dz. B i D w przedszkolu? jak Maksio się czuje?

Ostatnia edycja:
Może i dobra jeśli się do tego odpowiednio przygotują i jeśli dzieci będą równe wiekiem a nie tak jak teraz ze do pierwszej klasy idzie dziecko które ma skończone 7 lat i takie które jeszcze 6 nie skończyło, między takimi dziećmi jest ogromna przepaść

ja uważam ze powinni rodzicom zostawic wybór...moja Jula ma być pierwszym rocznikiem który po zmianach pojdzie obowiązkowo w wieku 6 lat do szkoły...tyle że moja będzie miała 5,5 roku:sorry2: więc licze ze jeszcze to zmienią:tak:

Maltanka co za zły humor...
a kierowce jak na razie co piatek mam:-D:-D

reklama
Już wczoraj miałam pisać ze zaraz mnie na stosie spalicie ;-)

Madziarka
mówiłam że Gabi zaczynała byĆ MAMUSIOWA jak byłam w ciąży z NORBEM hihihihhihi praktycznie od drugiego miesiąca było tylko mama i mama i najlepiej na ręce ;-) ale Ona wtedy malusia była chociaż wagą pewnie chyba przebijała obecną Nelę hihihihihi

congratulations_positive_pregnancy_test_tshirt-p235889757952224441zvlef_400.jpg1365-little-cutie.jpgboy+or+girl.jpg

wielkie gratulacje, tulaski :-) aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa jak fajooooowo :-) ROŚNIJCIE ZDROWO :-) książkowej ciąży bez niespodzianek :tak::tak::tak:

Madzienka
dziękuję Gabi bardzo dobrze od środy bez temperatury.

AnacondaWczoraj mieliśmy dzień Babci i Dziadka i jestem przedumna z Gabi bo ślicznie wystąpiła. Ale i tak to Norb byl atrakcją latając po tych kolorowych pokojach, krzycząc, zaczepiając ;-) śmiejąc sie w głos. Dostał szału latania pewnie przez tą przestrzeń, tyle fajnych zabawek, kolorów :-) Bardzo spodobała mu się głowna wychowawczyni Gabi. Z resztą Pani Aga powiedziała ze Norb jest taki fajny że mogę przyprowadzać dwójkę hehehhe ;-)

Tak dzisiaj podejdę z Gabi do lekarza bo i tak muszę odebrać recepty :-) To niech na nią jeszcze spojrzy w końcu za coś te składki płacę ;-)

Madziarka powiem Ci że ten ząb to też jest myśl bo ostatnia piatka jej wyszła do polowy a po ostatnich piątkach może i ta dała jej popalić temperaturą :happy:

pewnie juz naskrobałyście dużo postów bo ja w międzyczasie usypiałam Norba ;-)

Ostatnia edycja:
Do góry