reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

Witajcie, ja dzisiaj praktycznie cały dzien poza domem, zamienilam sie z kolezanka na zmiany, odebralam Maksia po obiadku i pojechalismy zalatwic stroj spidermena, a potem na Chodzki do gastrologa a tam 2,5godz w kolejce:wściekła/y: zapisalam Maksia do pediatry na 17,15 i oczywiscie nie zdazylismy:wściekła/y: Zakupilam syrop wykrztuśny i zobaczymy ci bedzie w nocy i jutro rano. Teraz ogląda Bolka i lolka zamiast spać. :eek:

Jutro mam Dzien babci i dziadka w pracy więc dzień będzie intensywny... sukienka i zakiet naszykowane. Ojj jak ja bede jutro i w wekend odpoczywac:tak:;-)

maltanka a o ktorej byliscie na Chodzki?
a w lidlu to nie spidermen tylko superman ;-) Jak dla mnie szkoda :sorry:

karlita zdrowka dla Was:tak::tak:

marz fajnie, wizyta wielebnego za Wami:-) a tak w ogole to jak wrazenia po balu?

anaconda :-D:-D:-D dobre z tym sniegiem:-D:-D:-D kurde u mnie to norma ze mam duzo niedopłate:crazy:

Justyna a mój na odwrot po najwiekszym sniegu łazi:sorry:

reklama
marzenka zobacz na godzinę postu, ale się zgrałyśmy

madzienka mi też brakuje spacerków, a o służbie zdrowia nic nie powiem, ja jestem tylko z naszej przychodni zadowolona

sundey a nie wiem dokładnie, ale w granicach 15, trochę po i co powiedział gastrolog?

ku... nie mam pogrubień tekstu i emotek helllp madziara ty ostatnio to miałaś, samo wróciło? ooo w tej przeglądarce mam:sorry:

Ostatnia edycja:
Maltanka no fakt ale mamy wyczucie:-D:-D:-Da co tam niepokojacego wyszlo H mieliscie wogole jakies skierowanie na kontrole?????
Madzienka o to fajnie bede miala do ciebbie romansik;-)zaraz wysle PW...dzieki za wiesci od Tali dzielna babka:-)
Sunday i co macie stroj????a bal w sumie chyba ok M jak zwykle bez wiekszej emocji mowil kim byl a mnie tam nie bylo wiec nie wiem...jakas kobitka ma nam wyslac fotki....

B spi a M dopiero zasypia ja wskocze pod prysznic i do lozeczka moze cos poogladam jak M da sie namowic na pobudke a jak nie to uciekam spac....
Dobranoc!!!!!

maltanka narazie nic, dala skierowania na badania:tak:

Dziewczyny mam ogromną prośbę polećcie dobrego dermatologa! Moja kolezanka potrzebuje porady dla dziecka!!!!

marzenka mieliśmy skierowanie, bo po zapaleniu ucha Hubert dopytywał się "co mówię" i tak co jakiś czas, i to jakieś wysiękowe zapalenie ucha, ale nie trzeba żadnych leków nic, tylko ten balonik ma nosem dmuchać i za tydzień na kontrolę

Maltanka bo ja sie sama zaczelam zastanawiac czy M czasem nie ma problemu bo tak glosno gada ze albo ma probblem ze sluchem albo taki garlaty:-Dw sumie zawsze doslyszy co sie do niego mowi nawet dzisiaj male testy robilam:laugh2:
Sunday Madzienka ma chyba dobra....
Olojo a gdzie Ty rodzilas pierwsze dziecko ze tyle masz watpliowsci nie w Lublinie i nie przy Tym lekarzu??????

Witam:tak:
co to ja miałam ?? ale skleroza:-D dziś sama siedziałam z Natalką....na szczęście dziecko było wyrozumiałe i się samo sobą zajęła tzn. bajkami:zawstydzona/y:, ja wciąż byłam nie do życia...migreny ciąg dalszy:angry:dopiero wieczorkiem nieco przeszło, jak mąż zajął się dzieckiem i nikt nad głową nie krzyczał ''mamo,obudz sie":-Dna szczęście dziadkowie wpadli i zabrali Natalkę na 40 minutowy spacerek:tak:
no i pochwalę się, bo wczoraj nie miałam jak:sorry:we wtorek wieczorem poczułam pierwsze prawdziwe kopniaczki:tak::-)wcześniej czuc było ruchy, ale teraz prawdziwe "puk puk":tak:
Empik nadal leci w kulki z kubkami:angry:po dwóch dniach telefonów napisali maila, że zamówienie zostało przekazane do wysyłki i poinformują jak dotrze do salonu:wściekła/y:no żesz:angry::angry::angry::angry::angry::angry:no i co teraz?:-(

misia2010 a może mało wody pijesz w ciągu dnia?Bo słyszałam że głowa boli jak się mało pije...
z wodą jest taki problem, że w ciąży u mnie wywołuje odruch wymiotny:-(nawet dziś spróbowałam i bardzo szybko biegłam do wc:-(
U nas jako tako ale mogło by być lepiej:confused: Martynkę znów zapchało ale sytuacja dzięki enema została opanowana :confused: jeszcze trochę mnie i Amandą raz na jakiś czas kaszelek złapie ale mimo to wczoraj pojeździłyśmy trochę z górek na sankach :-pa dziś w gościnę do Ewy poszłyśmy :-)

Zapomniała bym się pochwalić dziś Martynka ładnie (no może troszkę koślawo) za jedną rączkę chodziła :tak::tak:

super, że nieco lepiej:tak:brawa dla Martynki:tak:

Dzisiaj mam zebranie w przedszkolu odnośnie pójścia naszych sześciolatków do szkoły :tak::tak: mówiłam mojemu tydzień temu żeby sobie załatwił wolne bo ja przed godz.16 muszę wyjść i ktoś musi z Mają siedzi a ten mi wczoraj mówi,że zapomniał powiedzieć w pracy i nie wie czy go zwolnią :angry::angry::angry::angry: noż kur.. mać to przecież po to powiedziałam tydzień temu,żeby to sobie załatwił :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: jak nie przyjedzie na czas to śnieg będzie jadł do końca tygodnia :angry::angry::angry:
Misia ojej jeszcze migrena cię dopadła :szok::szok: a co z mdłościami? odpuściły? szykuje się spotkanie w Bugi po niedzieli mam nadzieję,że wpadniesz z Natalką :tak::tak:

zdążyłaś na zebranie?
hmmm...nieco odpuściły:tak:nie są w każdym razie codziennie...ale jak głowa boli to niestety wracają:-(chciałabym wpaść,ale nie wiem czy dam radę;z buntownikiem sama autobusem nie pojadę:no:w garażu do jakiegoś czasu sąsiad też trzyma auto(mamy wspólny podwójny) i efekt jest taki,że dziecka do fotelika w garażu nie da się włożyć...a samemu wyjechac i pilnować dziecka przed garażem się nie da:sorry:chyba,że dziadka uda mi sie do pomocy zwerbować;-)

Cześć dziewczyny. Nie znalazłam na forum nic o szpitalach w Lublinie. Dacie jakieś wskazówki, gdzie najlepiej rodzić w Lublinie?

ja polecam Jaczewskiego:tak:stamtad mam lekarza i poprzedni poród wspominam całkiem nieźle;-)poprzednio myślałam o Lubartowskiej, bo mój wujek pracował wtedy w tym szpitalu na innym oddziale, ale i tak wszystkich znał z ginekologii, ale on sam mi to odradził:sorry:

misia jak się dzisiaj czujesz ??? ale Ci maleństwo daje popalić ;-)

oj daje,chyba bardziej niż Natalka:sorry:czyżby facet?:-D

Zasiadam z kawką do kompa a w między czasie gotuje się obiad :tak:
Przyszedł nam rachunek za wodę - limit przekroczony :szok::szok: więc od dzisiaj koniec mycia :-p:-p śniegu nazbieram i będzie woda jak się patrzy :-D:-D:-D

:-D:-D:-Dja już od dawna powinnam ten śnieg zbierać:-D;-)jeszcze powiedz mi jaki masz sposób na za duże rachunki za prąd?;-)

witam i ja

narazie tylko na chwilke, ale obrobiłam się z robotą więc wieczór wolny bede miała to wkońcu doczytam co u was słychać:-p:-p

ja sobie zafundowałam dziś wizytę fryzjera,pozbyłam się prawie połowy włosów z głowy i jakoś taklepiej się czuje:-D:-D:-D

zmykam bo Kola mi się do kompA dobieRA:tak::tak: IDE ROBIĆ KAWE:tak::tak:

pokaż się :tak:

my już w domu, pojechaliśmy na badanie na Kompozytorów, oczywiście panie w rejestracji zamiast zapytać ile dziecko ma lat nie raczyły tego zrobić, a okazało się, że te badania dla dzieci w wieku 5-6 lat, bo takie 3-latki jeszcze nie współpracują tak jak trzeba:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: dobrze, że prawie z marszu weszliśmy do gabinetu bo zrobiła im tak niezłą awanturę w tej rejestracji.

w ogóle moim zdaniem państwową służbę zdrowia powinni zlikwidować:angry:

ale już jak mieliśmy dziadka z samochodem, pojechaliśmy na Chodźki do Słuch-Medu, zrobiliśmy badanie i konieczna była wizyta u laryngologa, więc od razu poszliśmy, pani doktor pooglądała uszy, przedmuchała i mamy jakiś taki balonik do dmuchania nosem i za tydzień kontrola,

trochę się wystraszyłam po tym badaniu, że coś się gorszego dzieje:sorry: mam nadzieję, że wyleczymy te uszy raz na zawsze

oby ten balonik pomógł wyleczyć uszka:tak:co do państwowej służby zdrowia to szkoda słów:no:

Talia super driver poradziła sobie w trudnych warunkach i serdecznie Was pozdrawia

brawa dla Talii:tak:

mirosia co powiedział lekarz?

sunday PW;-)

Ostatnia edycja:
marz21 rodziłam w Irlandii i tam byłam zadowolona, a teraz przyszło mi rodzić w Polsce... do tego zlikwidowali porodówki w okolicy mojego miasta i będę musiała do Lublina 50km jechać :sorry: słyszałam różne opinie na temat porodówek w Polsce, dlatego tak z ciekawości pytam :-)
misia2010,mirosia dzięki za info, zobaczę gdzie wyląduję :eek:

Misia gratuluje kopniaczków:-)super:-)

Mirosia świetnie że leki przynoszą Ci ulgę w bólu gardła:tak:,
ha ha ha pupa:-D mój siostrzeniec ma dwa lata a już mówi k.... mać:szok:nie wiem skąd on to przyniósł:no:

Maltanka mam nadzieję że balonik pomoże wyleczyć uszka:tak:

Sunday trzymam kciuki za jutrzejszy dzień:tak:, a dla Maksia zdróweczka podsyłam:tak:

Elza hop hop gdzie jesteś??????

Marz tak kartki wysłane:tak:, i jak fajny ksiądz był u Was??

Zmykam za chwilkę do łóżeczka, tylko jeszcze obejrzymy do końca chiński film na dwójce:tak:

Dobranoc

reklama
Justyna ksiadz brak slow gdybysmy nic nie mowili to chyba by tylko patrzyl nam w oczy:no:a gadalismy juz glupoty:-D
Misia gratuluje kopniaczkow i zycze ich jak najwiecej kazdego dnia.....posadz Natalke obok siebie i wyjedz z gazu jak wyjedziesz to wsadz ja do fotelika nie daj sie prosic na spotkanie:-)
Mirosia super ze Pani dr tak trafila z leczeniem....
Olojo tak jak wszedzie i we wszystkim mozna dopatrzec sie plusow i minusow...zacznij od rozmowy z ginem gdzie urzeduje.....

Ide spac....w tv nic nie ma wiec lepiej odpoczac.....

Ostatnia edycja:
Do góry