reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

Witam i ja nową mamusię:tak:.
Wczoraj nawet na sekundę do kompa nie siadłam,bo nie było kiedy,objeździliśmy dalsze cmentarze w Dorohusku i Depułtyczach a dzisiaj Chełm nam został.Przy okazji odwiedziliśmy siostrzenicę mojej babci - jeszcze z wałówką wróciliśmy:szok::tak:.Zaraz się zbieramy na groby.Miłego dnia wszystkim życzę:tak:.

reklama
Witam.
Dzis u nas lepiej mala w nocy ladnie jadla i dzis ranno tez.Robie tak jak kazala doktorka czyli 2 porcje starego mleka i 1 pepti.:-)
Wczesniej pila nan ha ( takie tez dostawala w szpitalu) i wlasnie kilka dni temu po nim dostala skaze na policzkach oraz robila zielone bardzo pachnace kupki.Z tego powodu doktorka przepisala jej pepti, przez 4 dni pila go ladnie az do wczorajszego dnia.Teraz jak probuje jej podac sam bebilon to wypluwa, cos jej w tym mleku nie pasuje choc skaza ladnie zaczela przygasac. W czoraj chyba bolal ja brzuszek bo jak oddawala gazy to byly tak zapachowe jak by kupe zrobila..a nigdy takich gazow nie miala. Jak to doktorka podczas wczorajszej rozmowy stwierdzila ze czasem trzeba przetestowac wiele mieszanek zanim trafi sie na odpowiednia...
Nie moge doeczekac sie az bedzie miala 5 m-c i bede mogla powoli rozszerzac jej diete.

Ayka pije herbatki z hippa rumiankowa, koperkowa i czasem na uspokojenie (choc ona i tak raczej jest spokojna).

nadulec, mam bardzo dobrego pediatre, przyjmuje tylko prywatnie, ale kobieta jest najlepszym czlowiekiem na swiecie. Odstaw rumianek, dzieci po nim sa niespokojne (wiem, bo dawalam swojej Marysi i mialam wrazenie, ze wlaczylo sie jej adhd). Ile Twoje malenstwo ma miesiecy? A alergie ma stwierdzona? Czy lekarz jej przypisal "sobie a muzom" bebilon pepti?
Pytam, bo zanim u mojej stwierdzono skaze, wszyscy lekarze (az 5) zachwycalo sie nad duzym brzuszkiem mojej coreczki, ktory okazal sie "skazowym", mala sie bardzo meczyla, az poszlam do pediatry, o ktorym pisalam wczesniej. Teraz mialam problemy ze stolcem, ale daje jej SAB i mala robi kupki jak w zegarku.

P.

Witajcie, my powolutku szykujemy sie na obiad do babci Pawla a pozniej na spacerek na cmentarz...jak już bedzie trochę sciemniac sie, ciekawe jak Jula zareaguje na tyle światełek:biggrin2::biggrin2::biggrin2::biggrin2:

Nadulec super z malą lepiej....

buzka, milego dzionka Wam zycze

a ja mam juz stresa, jtro pierwszy dzien do pracy, po przerwie i do nowego miejsca! :eek::eek::eek: i do tego jeszcze Maks z opiekunką! na szczescie jeszcze przez tydzien mama bedzie zajezdzala do nas po rehabilitacji na troszke jak ona bedzie z nim sama.:tak:

a ja mam juz stresa, jtro pierwszy dzien do pracy, po przerwie i do nowego miejsca! :eek::eek::eek: i do tego jeszcze Maks z opiekunką! na szczescie jeszcze przez tydzien mama bedzie zajezdzala do nas po rehabilitacji na troszke jak ona bedzie z nim sama.:tak:

To powodzenia, trzymamy kciuki....za Ciebie i Maksia...a gdzie idziesz do pracy jeśli można spytać??

To powodzenia, trzymamy kciuki....za Ciebie i Maksia...a gdzie idziesz do pracy jeśli można spytać??

Jestem n-lem, a pracować bede w przedszkolu!:-)

Ja w pracy będę pomału informować,żeby od styczna szukali kogoś na moje miejsce,bo M chce własny biznes otwierać:szok::tak: - dla znajomych zafasolkowanych rabat;-):tak::tak:.

A jaki to biznes?????:-):-):-)

reklama
witajcie::):);:-)dobrze trafic do lublinianek.....:)

ja zaczynam okres stresowy przedporodowego przygotowywania sie i,,, juz jestem przerazona a co bedzie pozniej?
.

witam nową mamuśkę. mataka24 witaj

Filipek znowu dziś wymiotował.
:-:)-(

ojej zdrówka dla Filipka

no wiec tak=przyblizam swoja osobe:):-):-)

mam na imie karolina:) planowany termin porodu mam na 10 grudnia

o to aby patrzeć jak zleci

od kilku miesiecy mieszkam na czechowie z mezem i jego rodzina :)

ha to kolejna mama z moich okolic

poczatkujaca ze mnie mamusia wiec niewiele wiem-zeby nie powiedziec ze nic:cool2::sorry2:
spokojnie wszystkiego się nauczysz

W ogole to hej wszystkim :)

P.

Panegiryka witaj

sundey dasz radę, Maksio też:tak:

Sklep z wyprawkami dla noworodków przy szpitalu:tak:.Jutro jedziemy lokalu szukać:tak:.

Marta super pomysł z tym sklepem :tak:

a pozniej na spacerek na cmentarz...jak już bedzie trochę sciemniac sie, ciekawe jak Jula zareaguje na tyle światełek

my wybieramy się jutro jak M wróci z pracy wieczorkiem. dzisiaj już nie daliśmy rady.

a teraz witajcie listopadowo.
my dopiero wróciliśmy do domu, dwa dni siedzieliśmy u teściów na wsi. najgorszy to ten brak neta wieczorami.
jestem padnięta, do jutra laski.

sundey czekamy na wieści jak tam pierwszy dzień w pracy.

Do góry