reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

Witam późnowieczorową porą.
Mój synio już śpi o d godzinki ale z reguły zasypia po 20. Od soboty się rozregulował i wcześniej jak o 21.30 nie zasnie ale ile jeszcze musi sie nałazic i nagadac po łożku. Ale mysle że to zeby wychodza 3 na raz.
A My dzisiaj nawet poszlismy na spacerek chociaz myslalam ze bedzie to niemozliwe ze wzgledu na podode. Ale jak zaswiecilo sloneczko to raz dwa szybkie szykowanko i na powietrze. Pierwszy raz w kombinezonie siadł do wózka smiesznie wygladał ale dal rady.
Jeśli chodzi o prezenty swiateczne to dzieki wam zaczelam o tym myslec. Tylko ze teraz moje mysli są caly czas zwiazane ze zblizajacym sie roczkiem i impreza dlatego wszystko inne nie ma teraz miejsca. Ja musze kupic na mikolaja dla 2,5letniej dziewczynki, 3,5letniego chłopca i nastoletniej dziewczynce(ksiązka tu napewno). No i syniowi. Dobranoc

reklama
ta to wszystko wypatrzy ;-);-)

Nie darmo mnie "Szkiełko" nazywali:-p;-):tak::-D:-D.

ot pierwsza kucharka BB. Daj Martuś przepis, słyszałam coś kiedyś o tej sałatce ale szczegółów nie znam, więc się podziel jak możesz.

Prosisz - masz
Sałatka z zupek:
2 rosoły Amino(makaron kruszymy i zalewamy wrzątkiem)jak napuchnie to odcedzamy
kukurydza(puszka),ogórek zielony(3 szt),pomidor(3 szt),papryka różne kolory,wędlina(ja daję mortadelę i też gites) - kroimy w kosteczkę.
Saszetki z zupką mieszamy z majonezem i wszystko łączymy i odstawiamy żeby się przegryzło w lodówce.Można dodać posiekany koperek
Wrzątku tyle aby zakryło kluchy.

Ale mam nadzieję,że się podzielisz:sorry:;-):-p?
a pewnie, że tak narobiłam tego całą dużą blachę. musiałam nadstawiać bo taki duży mi wyszedł.

Witajcie sobotnie.
Ja dopiero teraz, bo od rana chodziliśmy po sklepach. Byliśmy w Baby fancie. Kupiłam w końcu Hubertowi Czapkę na zimę, szalik i takie duże klocki drewniane. Leży sobie na podłodze i się nimi baw już od godziny.. Normalnie nie ma dziecka
Lecę gotować jakiś obiad. Dzisiaj koperkowa będzie. Wieczorkiem zajrzę.;-)

kryzys ?
ja już dawno po rozwodzie jestem :cool2:
a z rodziną nie żyje jakoś blisko więc święta jedynie z dzieciakami a w dzień kiedy pójdą do taty to samej mi przyjdzie siedzieć :-(przed TV :sorry:

Basia - popatrz na to z dobrej strony! Kąpiel, drink, ciasto, TV, święty spokój...Pomarzyć:cool2::cool2: A ja się będę na porodówkę zbierała w tym czasie:cool::cool::cool:

Witam w ten deszczowy sobotni poranek:-)
A ja się właśnie dowiedziałam że przyjechał Mai chrzestny z Anglii (bo tam obecnie mieszka) i zostawił u mojej mamy (daleko od siebie mieszkamy a on tylko na parę dni przyjechał) 300zł dla małej:tak::tak::tak:

Anaconda - bardzo to miłe z jego strony! Ruszyły mnie wyrzuty sumienia. Zaniedbałam mojego chrześniaka:( U mnie pogoda przepiękna, zaraz spadam na spacer.

Chrzestny pierwsza klasa miło że pamieta o dziecku.

Tylko pozazdroscic godzina zabawy klockami mój mały pół minuty i leci juz do czegos innego żeby nie wiem co to było.

A co tu taka cisza????
No tak widać że weekend
Mateusz zasnął dzisiaj po tygodniu rozregulowania o normalnej porze czyli kilka minut po 20 mam nadzieje że tak już zostanie no i przespana cała wczorajsza noc bardzo spokojna bez mleka bez picia. Idą mu teraz 3 zeby naraz wiec mam nadzieje ze jego nocne pobudki to własnie to. Zbliżamy sie do roczku sanki zamówione bez popychadła ale za to z okrągłymi płozami oraz ramka na z glina równiez. Co do sanek pojezdzilam troche chociaz nieduzo i w rampersie sa tylko taki drewniane klasyczne za 78zł. Zamówiłam 2szt dla siostry wiec przesyłka z 18zł zmieniła sie na 9zł od osoby także juz bardzo przystepnie.

Witam
My od teściowej dopiero niedawno wróciliśmy (jaka cisza:-p:-p:-p), Maja jeszcze biega więc chyba będę musiała ją na siłę zaraz do łóżka zaciągnąć bo rano wstać nie będzie chciała do przedszkola:tak::tak:
marz21 to jak koszt przesyłki na dwie osoby się rozłoży to nie jest jeszcze tak źle:tak::tak::tak:
Anaklim ja prawie cztery lata temu też już w święta pomału przygotowywałam się do porodu:tak::tak::tak: (urodziłam 10 stycznia:-p:-p)

reklama
Do góry