reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

reklama
Witam niedzielnie

my też dzisiaj w domu koczujemy, pogoda beznadziejna, a i nie chce też H brać na dwór na razie.

nocka ok, obudził mi się raz z płaczem, ale jak już usnął to przespał do rana, dałam mu rano jeszcze mucafliud i chyba pomógł, bo już wczoraj z nosa w dzień nie ciekło, a w nocy przez nosek oddychał.

właśnie pochłonęłam tiramisiu:-p

madzienka
ja to się wczoraj ryby smażonej najadłam, to pewnie to:-p a sienio to nie wiem, bo coś jej nie widać:-p:-p:-p

misia ja miałam Milkę, madzienka w ty jaką dawałaś czekoladę?-już doczytałam

madziarka dobrze, że już lepiej się czujesz

karlita:-D:-D:-D czyżby???

madzienka dzięki obudził mi się raz z płaczem, ale jak zasnął tak przespał całą noc już

antuanet a no nie, mięsko jak pogoda dopisze może za tydzień, a jak nie to po świętach dopiero, ale mam jeszcze poprzednie w zamrażalniku to nie jest źle. PS oj tam jedna pizza;-)

sundey ach ta świnka peppa:-D

marta dobrze że chłopakom już lepiej

witajcie niedzielnie
pogoda nam sie poprawiła chyba sie z Asia na spacer do lasu wybierzemy tylko zeby deszcz nas nie zastał
ja wczoraj przy garach stałam poł dnia a ze M mnie wkurzyl wiec dzisiaj on robil obiad tzn drugie bo zupka z wczoraj została, spisał sie na medal
zdrówka dla wszystkich chorowitków
fogia, karlita to bedziecie miec imprezowe swieta, super, ja Asie chrzcilam tez w lany poniedziałek
milej niedzieli zycze:-)

Ale mnie zaraz coś trafi :wściekła/y:

Zrobiłam Natalce obiadek, postawiłam pod nosem, a ta dorwała gazetę i zamiast jeść to ogląda obrazki. Mówię do niej "Natalka jedz bo wystygnie" a ona do mnie "Mamo czytam, nie jem" i rozkłada ręce, że tak na poważnie mówi :szok:.

Miałam robić te baunty w przyszłym tygodniu ale tak o nich gadacie, że jak tylko moi rodzice przyjadą to idę do sklepu po produkty bo mi język do tyłka ucieknie :-D:-D:sorry2:

maltanka kurcze a ja nigdy tiramisu nie robiłam, kiedyś czytałam przepisy, ale jakoś bałam się zrobić. A sama robiłaś??

sunday trzymam kciuki za synka przyjaciółki :tak:.

Antuanet zakupy zrobione. Kupiłam na targu, w CCC nie było za dużego wyboru w butach rozmiar 40 :-(. A i jeszcze kupiłam Natalce takie skarpetki - ciapki i dla Justysi czapeczkę :tak:

No i popisałam,rodzice przyjechali właśnie....

my tez już po obiadku, Jula śpi to korzystamy i oglądamy zaległości filmowe:tak:więc ja tylko na sekundkę

Maltanka oby cudowny:-p mucofluid zadziałał i katarek poszedł sobie....

Marta to super że wrócili do zdróweczka a mały nic nie złapał...

Antuanet kurować się żebyśmy w czwartek spotkali się;-)

Marzenka a co u Was??jak zdróweczko???

Ostatnia edycja:
Madziarka Madzienka ja czuje sie ok bez zmian nos mnie meczy a Mateusz juz zdrowy jutro bym chciala zeby poszedł do zlobka ale ja musze go jutro zawiesc wiec zobaczymy o ktorej wstaniemy ale od wtorku juz napewno...
Marta dobrze ze najmlodszy nic nie zlapal..
Sunday biedne malenstwo oby szybko wyszed ze szpitala...
Maltanka dobrze ze Hubertowi nic sie nie rozwinelo i oby tak zostalo..

Mateusz spi ju 3h moglby juz wstac ja zjadlam obiadek i buszuje po allegro zakupilam narazie zyrandolek do kuchni i tapete...
Bylam z malym w kosciele no nie dotrwalismy do konca no ale prawie...
Na dworze strasznie zimnowiec nie zamierzam sie nigdzie juz ruszac.

Mateusz dostał wczoraj od M bajke "Polarny Ekspres" nie wiem co ona w sobie ale siedzi jak zaczarowany a na marginesie ja doatlam plytke Markowskiej:-)nie wiem jakis dzien dziecka nas wczoraj z malym dopadł czy co...;-)

Ostatnia edycja:
a na marginesie ja doatlam plytke Markowskiej:-)nie wiem jakis dzien dziecka nas wczoraj z malym dopadł czy co...;-)

Marzenka ta nową??...jak dla mnie super płytka...ja bardzo lubię Patrycjęi piosenka Forfifi:tak:
dobrze że ze zdróweczkiem juz ok,to może jakies spotkanko w porannych godzinach zrobimy:-p

Witajcie,
ja dziś też cały dzień stałam w kuchni, ale cóż, taki życie... :)
Póżniej byliśmy z dzieciakami na dworze - wiało trochę ale pohulaliśmy na hulajnodze, byliśmy w biedronce po lody na deser :) i później szybko biegliśmy do domu bo zaczynało kropić :)

Ja trochę potworzyłam... a teraz idę pobawić się z Nelą bo właśnie przyszła i mi po głowie chodzi...:-)

Antuanet a wiesz że może być w twojej teorii trochę prawdy - jak byłam w ciąży, miałam cukrzycę ciążową to piłam wodę litrami (żeby cukier wypłukiwać) i podczas ciąży nie bolała mnie prawie wcale głowa...teraz wody nie piję prawie wcale... :-( więc może pora to zmienić, ja myślałam że może to od hormonów ale najpierw sprawdzę tą wodę... ;-)

Marta Marzenka dobrze że zdorwiejecie... :-)

Maltanka oby mucofluid zdziałał cuda... :-) Ale Hubciowi fajnie że może wyszaleć się z dziadziem... :-) u nas dziadki się pochorowały...

Madzieńka
a jakie seriale oglądacie???

sunday trzymam kciuki za maluszka... oby szybko wyszli z tego szpitala!!!

Aluśka a co u was??

marz pochwal się zakupami :tak:

Madziara co wymyśliłaś?? Pewnie coś superaśnego z dziećmi zrobisz :tak:

Rodzice właśnie pojechali, Justysia śpi od pół godziny. Natalia wygląda jakby miało ją coś brać, ale równie dobrze może być zmęczona. To chociaż spokój będę mieć wieczorkiem jak padnie o 20, albo i wcześniej.

Jakąś lipną czekoladę kupiłam bo nie chce się rozpuścić :szok::wściekła/y:, ale M wyślę z pracy do Biedronki niech kupi jakąś to najwyżej w nocy dokończę batoniki :tak:

reklama
Madzienka tak nowa a ten kawalek mi tez sie bardzo podoba to moje klimaty:-)
Madziarka o znowu sobie przypomnialam o piciu wody...czasem wieczorem lapie sie na tym ze mysle czy wogole cos pilam:-)sprouj oby pomogło....lody mniam wczoraj zjadłam 2...

A ja sie wlasnie chwile zdrzemnelam a teraz wcinamy z Mateuszem ptasie mleczko wlasnie sie skonczyło:zawstydzona/y:ale mi sie chce slodkiego mam jeszcze pierniki lece po nie...

Do góry