reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

motylla gratuluje kolejnego chłopczyka:)
talia mandziula ma racje sama mozesz zrobic, nie pamietam dokładnie jak to było hmm 5 łyzek mąki ziemniaczanej na litr wody?:sorry2::sorry2: pewnie w necie znajdziesz ssprzepis:tak::tak:
fogia mysle, ze to spotkanie przeciagnie sie do 4 godzin ale nie martwsie dwudaniowy obiad i przekąski na pewno wystarczą:tak::tak: bedzie dobrze:tak::tak:
super,ze macie ubranko
antuanet ze Ci sie chciało w taka pogode wychodzić :p
udało mi sie posprzatac i główka juz nie boli:-):tak:
ale pogodę mamy na weekend:baffled::baffled: miłego wieczorku:-)

Ostatnia edycja:
reklama
maltanka ja w gazetce z Leclerca widziałam jakieś hulajnogi, ale nie pamiętam po ile bo mamie dzisiaj je oddałam, ale zajrzyj na internetową ich stronkę, to pewnie będą :tak:.
A ten sklep sportowy przy Paradzie to tak bardziej z boku jest, tak z tyłu galerii i kiedyś mieli dosyć tanio, przynajmniej ja się zaopatrywałam tam w rzeczy na basen :tak: i się opłacało :-)
My farbki też lubimy, ale po malowaniu od razu wanna, ostatnio nawet Justysia brudna była :-D:-p

karlita
fajny taki zjazd rodzinny, moja mama ostatnio na takim była :tak:
A może te drugie dzieciaczki tak szybciej rosną :-D?? Bo moja Justysia to też jakiś wielkolud i nosi ubranka na rok :tak:

anaconda27 i jak po następnych badaniach??

marz21 my też taką roletę do kuchni mamy zamawiać, bo mi słońce rano do pokoju wpada. I w tamtym roku Natalię budziło o 5 w wakacje :szok: i nie chcę powtórki. Jutro spytam się mamy czy znalazła je gdzieś, bo do siebie też szuka :tak:

Marta1981
ja bardzo lubię te "Pomysł na..." i korzystam z nich jak nie chce mi się myśleć co zrobić :tak:
Zdrówka dla chłopaków :tak:

fogia współczuje przygody Fifiego, dobrze, że nic poważnego się nie stało. Co do smoczka, to chyba rzeczywiście zależy to od dziecka. Moja Natalka bez smoczkowa a niektórych liter nie umie powiedzieć, ale nie wiem czy to kwestia tego, że jeszcze mała jest, czy po prostu w przyszłości trzeba będzie chodzić do logopedy.

Fajnie że chrzciny ustalone, i chyba nie drogo wychodzi :tak:

anet15 to ty zdolniacha jesteś, jak takie rzeczy szyjesz :tak:. Ja to takich zdolności nie posiadam :zawstydzona/y: i nawet nie umiałabym maszyny włączyć :baffled:

Madzienka
to Twój mąż nie pracuje w Lublinie?? Oj to pewnie czasami ciężko masz...

misia2010 moja na odwrót, tylko ze mną zaśnie. Z nikim innym nie ma takiej opcji :wściekła/y:

Motylla super, że dzidzia zdrowa i gratuluje drugiego chłopaka :tak:

talia
ojej ile kasy w aptece zostawiłaś, no ale może leki pomogą :tak:

sienio to już wiesz teraz co na ból głowy...:-D

No nadrobiłam i się witam :tak:

Ale pogoda paskudna :szok:, myśmy i tak na dwór wyszli. Rano byłam z Natalką, bo trzeba było zakupy zrobić, a mąż zasnął z Justysią :szok:.
A po południu wyszłam z obiema i moją mamą do Olimpu. Chciałam jakieś butki sobie kupić, a właściwie ze dwie pary by się przydały, ale nic nie znalazłam. Prawie nie było rozmiaru 40. Jutro jeszcze jadę na targ rano, to może coś znajdę :tak:

Dzisiaj w Olimpie był kiermasz Wielkanocy, ale ładne palemki były, żałowałam, że kupiłam tydzień temu u nas na targu.

Moje dzisiaj padły po 19, ale nie dziwne. Justysia spała tylko od 9 do 11, a Natalia wcale. Mam nadzieję, że prześpią chociaż do tej 6 :tak:

Oglądam sobie X Factor i chyba piwko otworzę, ale tak dziwnie samej... Bo mąż w pracy i pewnie na pierwszą dopiero dotrze, bo kupę roboty mają i nawet czasu gadać nie ma za bardzo :-(.

Ale pustki....
Pogoda paskudna ale dzien udany najpierw wizyta u kolezanki pozniej wyjazd na miasto w nadzieji na kupno tapety fary czy oswitlenia do kuchni ale final jest takki ze ide na allegro z moim roznrykancem nic sie nie da kupic no i do tego mama niezdecydowana...:zawstydzona/y:

Motylla gratuluje drugiego synia...kolejny kawaler:-)
Fogia spokojnie wystarczy nawet na 4odz obiad zaspakaja pierwszy głod pozniej dziubie sie tylko jakas przystawke owoc ciasta nie martw sie tym...
Marta oj to sie synio zalatwil probuj masci ktere dziewczyny ci polecaja bo ja takich problemow nie mialam wiec nie pomoge...
Misia raz lepiej raz gorzej pewnie ze zmeczenia byla taka marudna moj dzisiaj tez zmeczony i wszystko bylo zle zasnal w 2minuty...
Emilia ja nie chce rolety ktora bedzie mi zaslaniac okno przed sloncem tylko chce taka firanke w stylu rolety rzymskiej...

Ostatnia edycja:
marz oj to źle zrozumiałam, a taka zasłona to nie wiem jak wygląda :confused:

Zapomniałam napisać. W końcu się gdzieś pobawię, bo dostaliśmy zaproszenie na ślub i wesele do mojego brata ciotecznego :-). W prawdzie dopiero na 23 czerwca, ale i tak już się cieszę, i w poniedziałek wyruszam na poszukiwania sukienki :tak:. Dzieci już ustaliłam z teściową, że u nich będą. Bo ta imprezka tow Chełmie i nie będę miała co z nimi zrobić, a moi rodzice też idą z nami więc innej opcji nie ma.

Dzięki za porady odnośnie cycolków ale ja pogryzionych nie mam:no::-D tylko mały źle chwytał brodawkę i na samym złączeniu z otoczką mnie dziąsłami ściskał i bolało jak cholercia:tak::crazy:. Zmieniłam pozycję karmienia i o niebo lepiej:tak:. A z maści to mam dermopanthen.
Fogia, widzę że przygotowania do chrzcin rozpoczęte, my planujemy na sierpień bo M ma wtedy urlop :tak: a tak sama bym musiała zasuwać:baffled::sorry2:.
Zmykam do kuchni bo ciasto nowe testuję z nowego Przyślij Przepis a jutro prawdopodobnie mamy mieć gości:baffled:.
Emilko, mega szacun za takiego pościora.

Marta no musiałam nadrobić troszkę :-D

Oj chyba te dzisiejsze wyjście do Olimpu nie było potrzebne, Natalce to nic nie jest, ale Justysia dostała kataru i to dopiero teraz i się przebudza co chwilkę. Na razie zapuściłam jej krople do noska i na poduszkę OilBas kropnęłam. Mam nadzieję, że się nic nie rozwinie, bo będę się obwiniać :-(. A tak się cieszyłam że ona wcale kataru nie ma i nie choruje, no ale wiadomo wszystko co dobre musi się kiedyś skończyć :wściekła/y:

odpukać pomogło Justysi bo śpi i się nie budzi i jakoś lepiej oddycha :tak:

Ostatnia edycja:
Witajcie ale paskudna pogodę dzisiaj mamy...jakby zima miała być a nie wiosna....
nam dzionek zleciał...najpierw małe zakupki, wymiana opon w samochodzie P, obiadek i urodziny mojego taty....niedawno wróciliśmy:tak::tak::tak:

Karlita sałatka lazurowa z Knorra super....;-)

Dzidzia zdrowo rośnie i będę mieć chłopca :-)więc moje przeczucie mnie nie zawiodło co do płci dzidziusia.

Gratulacje, niech dzidzia rośnie zdrowo:tak::tak:

udało mi sie posprzatac i główka juz nie boli:-):tak:
ale pogodę mamy na weekend:baffled::baffled: miłego wieczorku:-)

dobrze że główka przestała boleć i porzadki udało sięzrobic....

Madzienka to Twój mąż nie pracuje w Lublinie?? Oj to pewnie czasami ciężko masz...
.

:no::no::no::no::no:jeszcze nie
Emilka zdróweczka dla niuni:tak:

Antuanet jak zdróweczko Kubusia???

Maltanka a jak Hubcio,mucofluid pomógł??

Marta a jak samopoczucie twoich chłopaków???

Witajcie sobotnio wietrznie,

u nas nocka też była coś kiepska, mały się często budził, a rano z noska zaczęło lecieć:crazy:dałam mu mucafluid i mam nadzieję, że się nic nie rozwinie:no:

mieliśmy dzisiaj mięsko od teściów przywieść ale tak wiało, że nic z tego nie wyszło:crazy: aby mam zapas jajek chyba na miesiąc:tak:

misia
o jej co ta Natalka taki piszczek, u nas ostatnio znajomi byli z dzieckiem pół rocznym no tak piszczało, że ani porozmawiać ani co :crazy: i jak batoniki?

sienio mnie też coś głowa dzisiaj boli, do tego mi niedobrze blee

talia krochmal sama możesz zrobić

fogia też myślę że obiad i przekąski wystarczą

emilka ja też muszę się wybrać na te zakupy butowe, ale tak mi się nie chce

madzienka dzięki na razie śpi ładnie i przez nosek oddycha

Ostatnia edycja:
maltanka ja to z butami nie mam wyboru, zostały mi adidasy :-( i ciągle w nich tylko chodzę. Nawet do spódnicy nie mam co włożyć, zresztą w adidasach do spodni też cały czas to tak dziwnie :crazy:

W zimie będę miała to samo, bo wszystkie kozaki powywalałam w tym roku, stare to i brzydkie, a szpilki na zimę to mi się obtarły okropnie. Ja tu o zimie a jeszcze lato przed nami, a ja mam same na obcasie butki, trzeba się w jakieś klapki zaopatrzyć co by na spacery mieć :tak: i już w sklepach widziałam że są powoli :-).

I zdrówka dla Hubercika :tak:

reklama
sienio mnie też coś głowa dzisiaj boli, do tego mi niedobrze blee

madzienka dzięki na razie śpi ładnie i przez nosek oddycha

a skąd to złe samopoczucie??:-p

Mam nadzieje że mucofluid szybko zadziałał i wygoni katar od Was....:tak::tak::tak:

Madziarka żyjesz???

I ja zmykam spać bo wszystkie pewnie już chrapią smacznie:-):-):-)
spokojnych nocek...dobranoc!!!!

Do góry