reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

reklama
Witam z rana :-):-)
No faktycznie pogoda w weekend nam nie dopisała i musiałam siedzieć u teściowej w domu :crazy::crazy::crazy::crazy:
Do tego Maja jej wypaplała że byłam w piątek wieczorem na piwku i ona już spała a mnie jeszcze nie było więc teściowa stwierdziła, że teraz już się domyśla dlaczego ja do niej się przeprowadzić nie chcę :-p:-p:-p:-p
Emilia niestety w piątek testów nie miałam bo jak poszłam do przychodni to się okazało że lekarka wzięła sobie wolne do świąt i jestem zapisana dopiero na 4 maja :angry::angry::angry:
No i gratki za nauczenie dziewczynek samodzielnego zasypiania, wielki szacun bo to na pewno nie było łatwe :tak::tak::tak:
Marta współczuję pogryzionych piersi, mnie też raz Maja pogryzła aż do krwi - oj jak wtedy bolało, no i ja też maltan-em smarowałam i nawet kapturki kupiłam ale jakoś w nich źle mi się karmiło :baffled::baffled:
Motylla gratulacje kolejnego chłopca, więc jednak źle odstawiłam ;-);-)
Fogia a jednak chrzciny w święta będą :confused::confused: myślę że obiad z dwóch dań starczy a skoro to będzie popołudniu to faktycznie raczej w 4 godzinach się zmieścicie :tak::tak::tak:
Madziarka pij wodę i oby głowa przestała dokuczać, mnie też nieraz jakieś boleści głowowe łapią, a wcześniej nigdy tego nie miałam :confused::confused:
Misia oby piski Natalki szybko się skończyły bo Maja to bardzo takie dźwięki polubiła i potem oj piszczała nam i piszczała :szok::szok::szok:
Maltanka oby Hubercik zwalczył szybko ten kaszel :tak::tak::tak:

Witam :tak:

Dopiero się zwlekłam, ale to za sprawą pobudek Justysi, bo katar w nocy wrócił :-(

karlita no ja też wczoraj okresu dostałam :angry:, dobrze, że jak się umyłam to poszłam jeszcze na siku, bo by było...

Madzienka
ale wynajdujesz nowości :tak:

maltanka
zdrówka dla Was, i my też w domku siedzimy :-(

anaconda27 a czego nie zadzwonili do Ciebie , że lekarki nie ma?? To po co się pytają o ten numer telefonu kontaktowy??

Madziara nauczenie zasypiania samemu przyszło samo. Natalia zawsze sama spała ale musiałam obok siedzieć, Justysia to smok w buzię i dziecka nie było. Ale to oddzielne ich usypianie zaczęło mnie męczyć. A że im nauka najlepiej wychodzi jak są chore, więc korzystam :tak:

I chyba Natalkę coś dorwało, katar ma po pas - dosłownie. Kaszlała w nocy i mówi że ją gardło boli. Poczekam do jutra czy coś się rozwinie czy tylko przeziębienie.

W sumie to lepiej że teraz się pochorowały a nie na święta :dry:

Witam poniedziałkowo:cool2:

Okres chorobowy u nas już zakończony więc oddelegowałam Amandę do przedszkola i mam nadziję ze nic nam nie przyniesie:confused:
Ostatnio się nie odzywałam bo zajęłam się przygotowywaniem chrzcin :cool2: które to odbyły się w tą sobotę i to był bardzo dobry pomysł z ty przełożeniem :tak:
Odbył sie on po mszy więc ludzi "obcych" w ogóle nie było a ksiądz całą ceremonię przeprowadził bardzo spokojnie i przy każdej czynności tłumaczył dlaczego tak sie robi i co z tego wynika;-) bez pośpiechu i z nutką śmiechu:-p
Martynka oczywiście grzeczna dziewczynka obudziła się na polewanie główki ale nic a nic nie płakała mimo że przez cały dzień trochę marudziła ( wychodza nam dwie jedynki na raz :baffled:) Poczęstunek po ceremonii odbył sie u nie w domu a posiłki przygotowywałam razem z teściową więc jako "gospodyni" przyjęcia nie miałam czasu zbytnio siąść ale i tak jestem zadowolona:tak:

Emilia nie zadzwoniły do mnie bo te panie wiecznie tam śpiące w tej recepcji o czym sama mogłaś się przekonać właśnie ode mnie nr tel nie wzięły :angry::angry::angry: a potem właśnie zdziwienie ze mnie nikt nie poinformował o nieobecności pani doktor :angry::angry::angry:
Aluśka super ze już po chrzcinach, że wszystko udało się no i oby wreszcie u was te choróbska skończyły się na dobre :tak::tak::tak:

witajcie

co wy tu mówicie że do lata daleko dopiero oglądałam pogodę długoterminową i w najbliższy weekend ma być po 20 stopni a w święta jeszcze cieplej:tak:

super super oby lany poniedziałek był ciepły i słoneczny :-)

1. i jak się dzisiaj czujesz, coś szybko dostałaś @. ps. ja pamiętam jeszcze przed ciążą ale mnie brzuch bolał zwijałam się normalnie w pierwszych dniach
po gabi też dostalam @ po 3 miesiącach .... jestem gotowa do rozrodu hehehhehe :-D

2. bo Madzienka pewnie wszystko wykupiła:-D:-p
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif

prawie monitor zaplułam ;-)

Madziara nie wiem czy to jakaś mutacja ale na prawde ja do tej pory @ dobrze znosiłam a w weekend czułam sie koszmarnie ... a słodkie pożerałabym tonami ...

tfutfutfu teraz jest lepiej ...

Gabi wstała o 8 i od razu przyniosła buty ze chce na dwór ... poczekam do 10tej moze sie ociepli bo teraz 5 stopni tylko ...

Aluśka super że chrzciny sie udaly - czekamy na jakieś zdjęcia :-) współczuje bólu wychodzących ząbków moze kup malej camillę ??? takie kropelki na zabkowanie ?? u nas sie sprawdziły ;-)

Ostatnia edycja:
Cześć!
Czytałąm Was wczoraj ale pozapominałam juz większość:sorry2:
U nas weekend było ok, ale pogoda kompletnie nie powalała na to zeby cieszyc się w pełni. Gabi nie była na dworze ju dawno a katar ma leci jej z noska:no:
Nic poz katarem nie daje się we znaki ale chyba dzis troskę na dwór odważe się nią pójść.

Znowu się wkurzam jak widzę że na zachodzie kraju ma być 19 a u nas 9 stopni:wściekła/y::wściekła/y:
Annaconda jasne ze nerw uruchomiony!!:no: A tesciowa to co ma poeiwdziec korzysta jak tylko natraf się okolicznosc zeby pomarudzic ze z nia nie mieszkacie. Ważne ze Wam jest tak lepiej a ona przeżyje

Dziękuję za wiedzę o krochmalu, wczoraj Gabi juz w nim się kąpała
Aluśka nie wiedziałam że tak można zorgnzować chrzest. Super ze masz już to za sobą a wszystko się udało!
Madzienka to miałaś nadrabiana
Marzenko bardzo dobrze ze pospałaś sobie, nie ma jak sen w ciąży ja go ogromnie ceniłam :-):-):-)
Fogia super ze masz juz tak daleko posunięte plany chrzcinowe
Emilia super że one same zasypiają i wcale się sobą nie rozprasają, chyba to bardzo grzeczne dziewczynki:confused::-D:tak:
Madziara ja mam bardzo dużą chęć na słodkie cały czas, trochę z tym walczę ale marnie przeważnie mi to wychodzi;-)

Wiecie co, to chyba przez tą pogodę tak wszystkie do słodkiego ciągnie... :-D:-D:-D:-D (trzeba przecież na coś zwalić nie? )

Karlitka dobrze że dziś masz się lepiej... oby bolesna @ nie wróciła już... :-D

Aluśka super że chrzciny się udały - pokaż nam jakieś zdjęcia co?
Oby Amanda nic Wam z przedszkola nie przyniosła...

Emilia Maltanka zdrówka dla dzieciaków!!!!

Karlita Nela też od rana z butami za mną chodziła - aż ubrałam dzieciaki i wywaliłam oboje na balkon :-D:-D:-D bo julo ma dziś przymusowe wolne od przedszkola :zawstydzona/y: rodzice nei wyrobili się żeby dziecko zawieźć :zawstydzona/y::baffled::blink: ale ciii... przecież do przedszkola się jutro idzie dopiero :-D:-D:-D nie Marzenka?

No i takim sposobem moje szaleją na balkonie - malowali kredą, Julo jeździ na rowerze a Nela wozi lalę w swoim wózeczku :-p a mama ma święty spokój na kawusię i nałóg :-p:zawstydzona/y:

Maltanka gdzie ty taką prognozę widziałaś... oby się sprawdziła - ja tam wolę twoją niż tą co ja oglądałam :tak:;-)

Mam kawusię - która chętna dołączyć??

Ostatnia edycja:
Ale produkcja od samego rana....

witajcie....

a dziś wieczorem znów ma zacząć padać... i ma padać i padać jeszcze kilka dni :-( i jeszcze ta temp... Madzieńka do lata niestety jej daleko :-(

Mam nadzieję że twoja pogodynka myli się...:sorry2:

witajcie

co wy tu mówicie że do lata daleko dopiero oglądałam pogodę długoterminową i w najbliższy weekend ma być po 20 stopni a w święta jeszcze cieplej:tak:

też oglądałąm i chcę im wierzyć..

u nas nocka nawet ok, ale Hubert ma kaszel:dry: taki suchy, katar już na szczęście przeszedł, mucafluid pomógł:tak: (antuanet jakby co to można się do ciebie uśmiechnąć:biggrin2:, bo mój ma termin ważności już krótki). Zapisałam się do przychodni dzisiaj na 14, w sumie to dlatego żeby miejsce było jakby co, ale jeszcze skontaktuje się z naszą pediatrą, tyle że ona od 13 dzisiaj i zapytam bo podejrzewam że antybiotykami nie będzie mi go faszerowała na kaszel tylko, a nie chcę go ciągnąć w większe zarazki

a P ostatnio mi mówi, że w przedszkolu było jakieś chore dziecko:szok: w którejś grupie wyższej, bo mamusia przyszła, i do dziecka "ty jednak chora jesteś":angry: że ja sobie tego nie przyuważyłam, a znając siebie od razu awanturę bym tam zrobiła:angry:
zdróweczka dla Was, niech kaszel przechodzi szybko...ale lepiej idź do pediatry...

a z tymi chorymi dziećmi w przedszkolu to już kiedys wypowiadałam się:wściekła/y:

2. bo Madzienka pewnie wszystko wykupiła:-D:-p
a skąd wiesz że też byłam w plazie:-p:-p:-p:-p:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

zastanawialam sie czy Czechow nie organizuje sie na jakis spacer:-):-)

My dzisiaj na króciutko na dwór bo basen przed nami....może umówimy się innego dnia:-p

No faktycznie pogoda w weekend nam nie dopisała i musiałam siedzieć u teściowej w domu :crazy::crazy::crazy::crazy:
Do tego Maja jej wypaplała że byłam w piątek wieczorem na piwku i ona już spała a mnie jeszcze nie było więc teściowa stwierdziła, że teraz już się domyśla dlaczego ja do niej się przeprowadzić nie chcę :-p:-p:-p:-p

Ach te dzieci, wszystko wypaplają:tak::tak::tak::tak:

Emilka zdróweczka, niech katarek da Wam spokój i wszystkim chorowitkom

Aluśka super że chrzciny udane...trzymam kciuki żeby choroby omijały Was z daleka!!!

Mnie dzisiaj boli głowa:blink::blink::blink:zaraz robię śniadanko i łyknę jakiegos procha....

Moja tez dzisiaj pewnie na balkonie wyląduje, bo wczoraj P doniósl piasku do piaskownicy wiec będzie miałą co robić

reklama
Do góry