reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

My po wizycie teściów i siorki M, mały olał wszystkich i poszedł spać na 3,5 godziny:-p:tak::-D:-D.
Ale dziś słodyczowy dzień - nowe ciasto wytestowane i śmiało możecie piec, później poczęstuję:tak:.
Madzienka, Ty ekspertka od Streetcomu;-), wybrali mnie do testowania nowych budyni - ile tego przysyłają, 1 opakowanie każdego smaku czy jak?
Marz, mi też teściowa pierniki przyniosła, jedne w czekoladzie a drugie w glazurze i biszkopty.

reklama
madziara ja dziś tez dzień w kuchni miałam, bo mi się jeszcze brdurneło ciasto upiec:tak::tak: a wiecorem tez na dworze wylądowaliśmy:tak::tak:, Kola miał radoche bo dawo wychdziliśmy:tak::tak:

marta dobrze, że juz po wizycie:tak::tak: a przynajmniej Pawełek sie wyspał:-D:-D:-D

emilia oby małej nic nie rozłożyło:tak::tak:

a my pobiegaliśy trochę z Niką:tak::tak: ale było radości, Kola sięśmiał nawet jak go przewracała:tak::tak::tak:, teraz śpi, oby spał całą noc:tak::tak::tak:

miłego wieczoru życzę

Madzieńka
a jakie seriale oglądacie???

Madziarka wszystkie po kolei:-D:-D...usta, szpilki i hotel52, prosto w serce też:tak::tak::tak:
Idziecie jutro chlapać się???

Madzienka, Ty ekspertka od Streetcomu;-), wybrali mnie do testowania nowych budyni - ile tego przysyłają, 1 opakowanie każdego smaku czy jak?

Marta o zależny od firmy....bywa różnie ale w większości przypadków dostawa.łąm więcej niż jeden to rozdawania znajomym:tak::tak::tak:

Marzenka miłego słuchania...

Emilia jak zdróweczko malutkiej??

I jak miewa się reszta chorowitków.....

My niedawno wróciliśmy...na dworze okropnie, ja nawet Julci rękawiczki założyłam:shocked2::shocked2:gdzie to lato z prognozy pogody....:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

a do nas dziadki przyjechali:-):tak: i korzystając z okazji wyskoczyliśmy z P do Olimpu, kupiłam w końcu buty, ale kurczę prawie wszystko już przebrane rozmiarów brak i P kurtkę sobie kupił:tak:ps. w końcu;-)

Hubert się wyszalał z dziadkiem, ale chyba zęby mu dokuczają bo czasami jest taki nieznośny:no: sam nie wie czego chce, z noska nie leci:-)

maltanka kurcze a ja nigdy tiramisu nie robiłam, kiedyś czytałam przepisy, ale jakoś bałam się zrobić. A sama robiłaś??

tak: sama robiłam Tiramisu

to cię Natalka załatwiła z jedzeniem

marzenka to kuruj się do końca kuruj, też mam dzisiaj nalot na słodkie

byliśmy w biedronce po lody na deser :) i później szybko biegliśmy do domu bo zaczynało kropić :)

ła lody jeszcze nie jadłam w tym roku:-p

a my pobiegaliśy trochę z Niką:tak::tak: ale było radości, Kola sięśmiał nawet jak go przewracała:tak::tak::tak:,

:-D:-D nieźle to musiało wyglądać

Madzienka Justysi chyba lepiej
yes2.gif
, katar jakby mniejszy bo oddycha normalnie przez sen. Nasmarowałam ja jeszcze Pulmexem to pewnie będzie dobrze.

maltanka mojej też chyba zęby rosną,chyba piątki,bo jak je coś twardego to mówi że boli i pokazuje na buzię.

Moje zasnęły dopiero po 20, ale same ładnie. Przeczytałam bajeczkę. Dałam buziaki i wyszłam z pokoju. Słyszałam że coś chichocą :-D , a Natalka mówiła do Justysi żeby ta szła spać, a ona nie chciała się położyć tylko siedziała, i jak weszłam do pokoju to spała na siedząco :-D.
Moje kochaniutkie skarbki :-):happy2:

fogia z chęcią się z Wami spotkam w Chełmie. Ja ogólnie pewnie będę często w tamtych stronach jak się ciepło zrobi. Moi rodzice mają działkę jakieś 23 km od Chełma.

Ostatnia edycja:
witam po weekendzie co za beznadziejna pogoda w dodatku @ przyszla i czuje sie KOSZMARNIE naprawdę zawsze jakoś normalnie to znosialm a dzisiaj i głowa mi pęka i brzuch ...

byliśmy na zakupach w Plazie niby tyle promocji a nie ma co kupić .... póxniej E jeszcze z Gabi byl w Realu a ja umierałam w samochodzie n sobie grzecznie spał ...

zdróweczka dla wszystkich chorowitków!!!!!!!!!!!!!!!!!
i niech te ciepłe dni juz przyjdą !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

dobranoc kochane bo ja ledwo siedze obym jutro czula sie lepiej....

Jeśli ktoś zainteresowany....

[FONT=&quot]Klub Dzieci i Rodziców „PoDUSHkowiec” [/FONT]
[FONT=&quot]Zaprasza na kolejne spotkanie:[/FONT]
[FONT=&quot]16 kwietnia 2011 / sobota / godz. 11:00 - 14:00
Warsztaty Kultury / ul. Popiełuszki 5 / Lublin[/FONT]
[FONT=&quot]CZĘŚĆ I
Profilaktyka logopedyczna

[/FONT]
[FONT=&quot]Postaramy się pokrótce omówić zagadnienia:
*rozwoju mowy
*tego jak sposób jedzenia wpływa na sposób mówienia
*kontroli słuchowej, chorób dziecięcych i ich wpływu na słuch fonematyczny
*ćwiczeń logopedycznych w zabawie[/FONT]​

[FONT=&quot]Wykład(około godziny) poprowadzi jedna z naszych PoDUHSkowych mam: [/FONT][FONT=&quot]Maria Wierzchowska[/FONT][FONT=&quot],
[/FONT]
[FONT=&quot]która już wkrótce skończy studia polonistyczne z logopedią na UMCS. Interesuje się między innymi profilaktyką rozwojową i neuroplastycznością mózgu.
Na co dzień wychowuje swojego niespełna półtorarocznego synka i prowadzi blog: szukając rozwiązania.
[/FONT][FONT=&quot]
CZĘŚĆ II[/FONT]​
[FONT=&quot] Zajęcia umuzykalniające dla niemowląt i małych dzieci (0-3 r.ż.) z rodzicami[/FONT]

[FONT=&quot]Zajęcia oparte są o teorię uczenia się muzyki Edwina E. Gordona. Polegają na rozwijaniu muzykalności dzieci i uczą rozumienia muzyki jako sztuki abstrakcyjnej. [/FONT]​
[FONT=&quot]Na zajęciach wykorzystujemy naturalny rozwój ruchowy dziecka dla uświadomienia i rozumienia poczucia rytmu, reagowania na melodię i różnicowania jej, postrzegania barwy dźwięku.[/FONT]​
[FONT=&quot]Pierwszym instrumentem, z którym styka się dziecko i na który reaguje jest głos rodziców, dlatego podczas zajęć dużo dzieciom śpiewamy w różnych skalach i rytmach.
Rozwijanie muzykalności dzieci przekłada się na ich rozwój poznawczy, rozwój mowy, koordynację słuchowo-ruchową,
zachowania społeczne oraz buduje więzi emocjonalne dziecka z rodzicami.[/FONT]​
[FONT=&quot] Zajęcia poprowadzi: [/FONT][FONT=&quot]Ewa Kuszewska,[/FONT][FONT=&quot]
[/FONT]
[FONT=&quot] muzykolog (KUL), absolwentka Logopedii PSLog. Uniwersytetu Warszawskiego.
Pracuje z dziećmi od poczęcia do 5 roku życia,łącząc metody muzyczne i logopedyczne dla stymulacji rozwoju i muzykalności dzieci.
Obecnie prowadzi zajęcia w Akademii Rozwoju Dziecka "Dobry Start" prowadzonej przez Fundację Aktywni Rodzice.

[/FONT]​
[FONT=&quot]*wstęp wolny* [/FONT]
[FONT=&quot]*sala na dole*
(podążajcie za logiem Podushkowca)

więcej na naszej stronie i na facebooku[/FONT]

Z A P R A S Z A M Y !!!​

Witam z ranka,

U nas pięknie świeci słonko, może wreszcie pogoda się poprawi... choć jak zaglądam na prognozy pogody to wszędzie widać że słonko ma być tylko chwilkę, a dziś wieczorem znów ma zacząć padać... i ma padać i padać jeszcze kilka dni :-( i jeszcze ta temp... Madzieńka do lata niestety jej daleko :-(

Karlitka jak się czujesz??? może to te @ po drugich dzieciach jakieś zmutowane są :-)

Madzieńka jak na tą chwilę to idziemy się pluskać... mam nadzieję że nic się nie zmieni... :-)

Emilia - brawa za samodzielne zasypianie... jak to zrobiłaś - ja chyba też muszę moje tego nauczyć...

Maltanka fajnie miałaś z dziadkami... :-) a jak robisz to tiramisu? dobre wychodzi... mniam bo mi też aż ślinka pociekła...

wiecie, ja też mam ostatnio taką chcicę na słodkie że szok... ciągle ciapię jakiegoś cukierka, lody itd... nie wiem co się dzieje - to pewnie przez tą pogodę ;-/

Dobra, biegnę robić jakieś śniadanko... a później kawusia :-)
Miłego dnia!!!

witajcie

co wy tu mówicie że do lata daleko dopiero oglądałam pogodę długoterminową i w najbliższy weekend ma być po 20 stopni a w święta jeszcze cieplej:tak:

u nas nocka nawet ok, ale Hubert ma kaszel:dry: taki suchy, katar już na szczęście przeszedł, mucafluid pomógł:tak: (antuanet jakby co to można się do ciebie uśmiechnąć:-), bo mój ma termin ważności już krótki). Zapisałam się do przychodni dzisiaj na 14, w sumie to dlatego żeby miejsce było jakby co, ale jeszcze skontaktuje się z naszą pediatrą, tyle że ona od 13 dzisiaj i zapytam bo podejrzewam że antybiotykami nie będzie mi go faszerowała na kaszel tylko, a nie chcę go ciągnąć w większe zarazki

a P ostatnio mi mówi, że w przedszkolu było jakieś chore dziecko:szok: w którejś grupie wyższej, bo mamusia przyszła, i do dziecka "ty jednak chora jesteś":angry: że ja sobie tego nie przyuważyłam, a znając siebie od razu awanturę bym tam zrobiła:angry:

i jak weszłam do pokoju to spała na siedząco :-D.

:-D:-D

witam po weekendzie co za beznadziejna pogoda w dodatku @ przyszla i czuje sie KOSZMARNIE naprawdę zawsze jakoś normalnie to znosialm a dzisiaj i głowa mi pęka i brzuch ...

byliśmy na zakupach w Plazie niby tyle promocji a nie ma co kupić .... póxniej E jeszcze z Gabi byl w Realu a ja umierałam w samochodzie n sobie grzecznie spał ...

1. i jak się dzisiaj czujesz, coś szybko dostałaś @. ps. ja pamiętam jeszcze przed ciążą ale mnie brzuch bolał zwijałam się normalnie w pierwszych dniach

2. bo Madzienka pewnie wszystko wykupiła:-D:-p

Maltanka fajnie miałaś z dziadkami... :-) a jak robisz to tiramisu? dobre wychodzi... mniam bo mi też aż ślinka pociekła...

madziara robiłam takie Tiramisu
ps. mi smakowało, P trochę mniej, ale przez to, że on w ogóle za kawowymi ciastami i deserami nie przepada.

reklama
Karlita jak nocka lepiej sie czujesz...
Maltanka fajnie czasem jak dziadki wpadna mozna przynajmniej samemu gdzies wyskoczyc:-)
Madziarka trzeba sobie ajkos umilac czas w taka pogode...

Witam sie porannie i poniedzialkowo...oczywiscie nie zawiozlam Mateusza do zlobka bo wstalismy po 8 wiec bez sensu...ale widze ze jak narazie chyba jest ladnie na dworze a przede wszystkim chyba nie wieje...
zastanawialam sie czy Czechow nie organizuje sie na jakis spacer:-):-)

Maltanka wlasnie doczytalam zdrowka dla Was!!!Mateusz tez kaszlal sucho dawalam mu mucosolvan i pozniej miel mokry a teraz juz cisza...

Ostatnia edycja:
Do góry