reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

Witam :-):-):-)
Dopiero teraz bo Maja wczoraj na wieczór brzydko zaczęła kaszleć i została dzisiaj w domu, nie miałam takiego zamiaru, nawet na dzisiaj budzik normalnie nastawiłam i jak się obudziłyśmy to znowu zaczęła kaszleć więc jej zrobiłam wagary. Potem w dzień okazało się że po kaszlu nie ma śladu więc poszłyśmy na długi spacer do reala, przy okazji kupiłam jej kolejne wiosennie buciki i sobie bluzeczkę z krótkim rękawkiem i tak nam dzień minął. :-D:-D No i w związku z tym na kompa czasu zabrakło i dopiero teraz udało mi się na spokojnie zasiąść :tak::tak:
Marta ogromne gratulacje, super chłopaka urodziłaś :tak::tak:
Madzienka oglądałam ten reportaż i strasznie mi smutno że ludzie w takiej biedzie muszą żyć :-:)-(
A jeszcze wczoraj oglądałam w wiadomościach że babka z wioski niedaleko teściowej chciała sprzedać za granicę swoje szóste nowo-narodzone dziecko i ich wszystkich złapali, podobno też z biedy to zrobiła :szok::szok::szok:
Kurcze są ludzie którzy naprawdę każdy grosz liczą na wagę złota :-:)-( zresztą po co daleko szukać, moja ciocia a mojej mamy siostra ma małą emeryturę, do tego jest w połowie lekko sparaliżowana i dużo kasy na leki co m-c wydaje i na życie po opłaceniu wszystkich opłat zostaje jej 270zł, nie wyobrażam sobie jak można przeżyć m-c za takie pieniądze :-:)-:)-(

reklama
Hej Anaconda....właśnie miałam o Ciebie pytać, bo coś Cię od rana nie widziałam....:tak:
mam nadzieje że kaszel nie wróci....
Ja też oglądałam o tym dziecku:szok:

aneta82 i jak szynka?? Dobra wyszła??

gon1a a jaką lodówkę kupiliście??

sunday cierpliwości do pisania tych planów, my chyba też do kina idziemy, ale za tydzień :tak:

Marta
synek superaśny :-)

A Natalka ma znowu tyłek czerwony jak nie wiem co. Kurna ja już nie wiem co jej jest. Pare dni temu znowu kupy nie mogła zrobić. Wczoraj robiła z 5 razy, a dzisiaj biegunka :wściekła/y:. Z tego wszystkiego zapisze ja na jakieś badanie prądami w bio coś, koleżanka poleciła. Podobno trafiają w choroby, mi w zasadzie chodzi o sprawdzenie czy to nie robaki jakieś. Bo podobno sprawdzają :tak:

No mogę dopisać, musiałam wysłać M na zakupy :tak:

Koleżanki były. Jedna z dzieckiem szybko się zmyła bo coś jej mała kwękała ciągle. Mamy spotkać się w sobotę, same bez dzieci na piwku :-), ale się cieszę na wyjście :tak:. Natalia zachwycona, popisywała się cały czas. Justysia to z tego wszystkiego dopiero poszła spać, a nie spała od 14.30. Jak na nią to bardzo długo wytrzymała.

Teraz Natalcia usypia, a i my nie długo idziemy spać, bo padnięta jestem.
kupilismy indesit lodówke juz chodzi i jak na razie nawet cichowiecie co mielismy 2 upatrzone roznica w cenie 100 zl, jak zaczelismy czytac w necie opinie to i jedna i druga miala negatywne, z reszta tych opinii była góra 2 szt no ale cos wybrac trzeba było
a w efekcie kolo reala jedna z upatrzonych przez nas była prawie 3 stówy drozsza, nie potrzebnie tam jezdzilismy
moja mala padła juz, ja tez padam juz
dobrej nocki

Witam wieczorowo
Emilia
dobrze że dzieciątko wreszcie znalazło się pod opieką specjalistów.
maltanka a gdzie kupujesz te wiejskie jajka?
madzienka ekstra fotka Pawełka:tak: Faktycznie synunio mamuni:tak: A kupiliśmy jakieś pierdoły spożywcze, fajny krem do rąk i 2 pary butów Kubusiowi na wiosnę:tak: Bardzo smutny ten reportaż, nie ma nic gorszego jak brak chleba. Mogli podać jakiś numer konta jak można tej rodzinie pomóc.
sunday super wyjście Wam się zapowiada, udanego wieczoru. A koleżance współczuję przeżyć:-( A jutro rano dużo sił na badaniach;-)
anaconda fajnie dzionek spędziłyście z Mają, oby kaszel nie wrócił.
My już po zakupach, nic się nie kupi a tyle kasy idzie. :rofl2: Teraz Kuba już śpi a ja zrobiłam kopytka na jutro bo pewnie jutro nic nie będzie mi się chciało robić:nerd: Miłej nocki:-)

Witam wieczorkiem:cool:
przeczytałam na razie jedną stronę zaległości, jak dam radę poczytam i kolejne;-) bo generalnie to padam na pyszczek:sorry:nie ma jak urlop:-D Natalka śpi u siebie - to jej druga noc i zobaczymy jak to będzie. Bo już dwie noce mamy w plecy:angry:najpierw pospała w dzień, to w nocy od 3 do 6 ani myślała spać:no::wściekła/y:,a wczoraj najpierw spała u siebie, a potem wstała o 24 z płaczem i nie dało się jej uspokoić:no:nawet cyś nie pomagał, obstawiam ząbka kolejnego, bo po panadolu po jakimś czasie było lepiej:tak:z tym, że już spała z nami i strasznie się wierciła i niespokojnie spała, więc w efekcie ja znów niewyspana:no:
misia2010 ile płacicie za takie zasłony i firanki?? Ja zawszę kupuję materiał i mam
mi szyje. Tyle, że ja mam takie zwykłe, proste. Na fantazję pozwolę sobie jak mi dzieci podrosną, bo na razie bardzo lubią ściągać firanki :szok:.
Dzięki za linka.
ech, cena kosmiczna:-:)-:)zawstydzona/y::zawstydzona/y:ale w sumie do 4 okien zasłony i firany:sorry:z materiałami i z szyciem:tak:choć moja babcia twierdzi, że cena nie jest jakaś wygórowana:eek:zobaczymy,jak wyjdzie, bo będą dopiero na święta:laugh2:

Witam z rana :-):-)
Wczoraj na wizycie u dentysty okazało się że Maja ma małą dziurkę i trzeba tego ząbka zaplombować, pani stomatolog ma super podejście do dzieci i chociaż pierwszy raz udało się chwilkę poborować, na razie założyła Mai opatrunek na tego ząbka a jak nie będzie bolał w tym tygodniu to za tydzień założy plombę, powiem wam że Maja była mega zestresowana, może gdyby te wiertła nie wydawały żadnych dźwięków byłoby lepiej, ale to nic najważniejsze że buzię otwierała i pani nie pogryzła :-D:-D:-D w nagrodę oczywiście za bycie super dzielna dziewczyną poszłyśmy po dentystce do reala po jakąś nagrodę :-D:-D:-D
Sunday może ci dadzą kogoś do pomocy przy grupie? Chociaż u Mai w grupie odeszła jedna pani bo końcówkę ciąży już ma i nikt nowy nie przyszedł tylko zastępstwa robią i dosyć często jak pytam Maję to pani dyrektor sama z nimi siedzi :confused::confused: oby u ciebie nie było tak źle :tak::tak:
Maltanka no to nieźle cie wzięło, mam nadzieję ze już dzisiaj lepiej :tak::tak::tak: i dietka lekkostrawna się kłania ;-);-)
Talia buciki bardzo fajne :tak::tak::tak: a co do ubranek po Mai to ja pakuję w duże kartony i wywożę do teściowej na strych :-D:-D:-D no i trochę daję kuzynce bo ma córeczkę rok młodszą od mojej :tak::tak:
Anet powodzenia u lekarza :tak::tak:
Justyna super foteczka :tak::tak::tak:
Misia jak tam Natalka? Ciekawe o której ci zasnęła no i ciekawe jak jej się spodoba wyprowadzka z waszego pokoju :szok::szok:
Aluśka obyście szybko wyszły z tego szpitala :tak::tak::tak:
Marta dla ciebie pozytywne fluidy, obyś szybko urodziła :tak::tak::tak:
Madzienka a my wczoraj przechodziłyśmy koło was ale to była godz.15 więc pewnie Jula smacznie spała :tak::tak:

brawa dla dzielnej Majeczki, zuch dziewczyna:tak::tak::tak::tak::tak:

Cześć!!!!!

Ja jestem dziś wyspana bo Gabi już drugi dzień dłuzej śpi tzn wczoraj wstałą o 7.40 a dziś o 7.30:tak:
Niestety nie ma ochoty na mleko, od wczoraj ne chce go jeść nawet jak jest głodna to czeka aż dam jej co innego nawet na noc nie chciała łyka wziąć:szok::szok::szok: mam nadzieję ze jej to minie bo mleko zawsze lubiła bardzo i miałam pewniaka że je zje.

Gabi też ma nową zabawę odkręcanie korka z butelki:-) M ją nauczył i teraz lubi jak my jej zakręcamy a ona odkreca:cool2::cool2:

Misia super ze bedziesz miec nowe zasłonki i firanki. Ja wciąż mam stare i nie mogę się zebrać zeby coś nowego wymyslić. a no i wydatki ciągle jakieś pilniejsze:-) pochwal się jak juz będą gotowe
Anaconda dobrze że majka była dzielna i dentystka z podejsciem:-D
Justyna sliczna ta nowa fryzurka a Michał taki już duzy.

Trzyamam kciuki za Martusię oj żeby ruszyło się już na całego u niej:tak:

no to ma Gabi extra zabawę:-Dmusicie tylko pamiętać, żeby butelka była pusta:-p

Witam się i ja :tak:
madzienka a co u Was? Idziecie na basenik?
sunday super że hospitalizowane zajęcia udane, a Maksio będzie miał fajne buciki na wiosnę. A w kwietniu dasz sobie radę, jesteś obrotną dziewczyną więc nie ma się co martwić.
misia2010 jak skończycie pokoik Natalki to pochwal się fotkami:tak: Uwielbiam oglądać małe królestwa.Zasłonkami też bo również szukam inspiracji...
anaconda27 fajnie że uda Wam się zorganizować wyjazd na święta, zawsze to będzie odskocznia taka.
justyna fajna fryzurka, bardzo twarzowa.
karlita dziękuję za namiary na mężowego;-) Już po niedzieli będziemy się kontaktować żeby przed targami mu nie zawracać tyłka...
Anet15 udanych wizyt u lekarzy i małych kolejek...Cieszę się że już Karolinka wyzdrowiała prawie.
Emilia ale rano wstajecie:szok: Kuba nam śpi teraz do ok 8 :-) Ale też później chodzi spać....Udanego spacerku.
aneta82 dobrze że zabiegi przynoszą ulgę. A Olunia wyczuła że mamusia zmęczona tą rehabilitacją i jest grzeczna.
Ja się nie odzywałam bo musiałam podatki Zusy i inne rzeczy zrobić na ten miesiąc, ale już wszystko zrobione więc będę miała więcej wolnego czasu. Wczoraj robiliśmy Kubusiowi badania w Luxmedzie i pielęgniarka powiedziała że jak pracuje 10 lat to nie widziała takiego silnego 2,5 latka:tak: Normalnie jakiś "Pudzian" nam rośnie... Dzisiaj jadę z wynikami do pediatry, mały niby zdrowy ale z nosa dalej mu leci...Ja dzisiaj rano u dentysty byłam, i znowu portfel lżejszy:baffled: Teraz planuję położyć małego i się pouczyć z angielskiego bo dawno nie byłam.... Miłego dzionka:-)

No to z Kubusia siłacz będzie;-)

Witajcie. Jakoś wczoraj nie miałam za bardzo czasu na pisanie tak ładnie było na dworku że z Krystkiem korzystaliśmy ze świeżego powietrza na dworku. Mały śpi ale za bardzo nie chciał. zdróweczka podsyłam

U Aluśki nie za fajnie:-( rozwinęło się zapalenie płuc u Martynki.
ojej, niedobrze:no::no::no:zdrówka dla Martynki życzę:tak:

uwaga uwaga

dnia 24.03.2011r

godz 00:05
siłami natury przyszedł na świat Pawełek
z dołeczkami w policzkach :-)
ma 57 cm i waży 4150g

Gratulacje
:-)

wstawać piękna pogoda :-)
podobno to ostatni dzień słońca w najbliższym czasie ....

Madziara wyprzedziłaś mnie postem :-)

doczytałam:-D

Marta ogromne gratulacje!!!!! Niech Pawełek się Wam zdrowo chowa i rośnie na pociechę:tak::tak::tak:

Pawełek Marty :tak::tak::tak::tak: widać że synio mamusi;-)

Zobacz załącznik 339354

Martuś jeszcze raz GRATULACJE!!!!

przystojniak:tak:

Emilia a na co sie wybieracie?
Madzienka idziemy na "Jak zostać królem" mój tata dostał bilety z pracy ;-) więc jak dają to trzeba brać,bo tak to nie wiem kiedy byśmy się wybrali do kina....:confused2:

Ja tez za chwile spadam od kompa, ide po prysznic i do łóżka, jutro idziemy na pobieranie krwi z Maksiem... jejuuuuu az mam gęsią skórkę...:-(

i jak się podobał film?

Witajcie z ranka,

Karlitka u nas dziś pięknie świeci słonko... a jak u Was????
może nie sprawdzą im się prognozy że miał padać deszcz ze śniegiem - jak na razie u nas nie ma żadnej chmurki!!!! więc w planach mam spacerek.... tylko szybko zupę muszę nastawiać bo wczoraj zapomniałam reszty schować i pół garnka mi się zmarnowało...

ciekawe co u Aluśki... zadzwonię do nich później, jak będę wiedziała coś nowego to dam znać, a jak Wy coś będziecie wiedziały to piszcie prosze...

Marta synuś faktycznie do Ciebie podobny :-)

Sunday i jak po badaniu??? Maksio dał radę?, a ty? :-)

Emilia i jak mała? dajesz jej jakieś probiotyki albo enterol na zatrzymanie tej biegunki??? bidulka się namęczy...

anaconda jak dziś ma się Maja???? idzie do przedszkola?

Madzieńka - i co - dziś znajdziecie dla nas czas???? zapraszamy!!!! :-)

U nas dzieciaki rozrabiają na całego, Julo chodzi dzielnie do przedszkola - nawet jak my chcemy żeby został bo nie mamy jak go zawieźć to jest płacz że tam pani i dzieci na niego czekają... więc nie ma wyjścia i M. jedzie do przedszkola z małym :-D

Nela też mi rozrabia, wszędzie włazi - oczy trzeba mieć dookoła głowy bo ma 1000 pomysłów na minutę... no i w domu nie może wysiedzieć - przynosi mi ciągle buty i chce na dwór wychodzić...

To chyba na tyle z wieści... ;-)
Miłego dnia dziewczyny, bo za oknem na serio zapowiada się przyjemnie :-D

Witam :-)

Madzienka
ale śpiocha masz :-D

sunday jeszcze nie wiem, to taka niespodzianka ode mnie na urodziny męża :tak:

anaconda27 oby to tylko był przelotny kaszel :tak:

gon1a kurcze nasza też cicho chodziła, a teraz jakoś buczy czasami. Ale mi się wydaje, że to wina tego, że na panelach stoi. Bo one takie gibkie, nie jak terakota. Mąż miał coś wymyślić i podłożyć coś pod nią :tak:. Bo sobie wymyśliłam pół kuchni w terakocie a pół z panelach, tak przechodzą ciągiem z przedpokoju :sorry:

Antuanet24
ja właśnie nie wiem co się z kasą dzieje. Kupuję pare rzeczy a 100 nie ma :shocked2:

misia2010 ale pewnie efekt firanek będzie wart ceny :tak:

Madziara78 no jak się obudziłam to była w szoku. Wczoraj oglądałam prognozę to mówili że zachmurzenie będzie.

A Natalka to bierze probiotyk cały czas, Dicoflor do picia. Mam nadzieję że jej dzisiaj przeszło już.

Do nas dzisiaj teściowa przyjeżdża, jutro jedziemy na cały dzień do teściów. A wieczorkiem na piwko z koleżankami :-). Ale się cieszę. Już chyba ze 3 lata nigdzie nie byłam.

Dzisiaj jakiś dobry dzień mają dziewczyny. Justysi buzia się nie zamknęła od obudzenia (5.30 :szok:), jak jadła nie gadała :-D. A Natalia się wygłupia, choć rano jak się obudziła to był płacz i już myślałam że będzie zły humor na cały dzień, ale poszedł sobie :-p

No właśnie zapowiadali opady i brzydką pogodę a tu jak na razie pięknie słonko świeci :tak::tak::tak: oby tak dalej :tak::tak:
Witam z rana :-):-)
Maja poszła do przedszkola, na wieczór nie kaszlała, w nocy też, do tego katar puścił więc poszła, mam nadzieję że się nie pogorszy jak znowu wyjdą z panią na plac zabaw, bo ja obstawiam że to przez te ich przedszkolne spacery, Maja całą zimę ani razu nie chorowała i tu nagle teraz jak cieplej się zrobiło, na pewno sama się porządnie nie ubierze tam jeszcze z dzieciakami pobiega, spoci się i stąd ten kaszel. Zrobiłam nalewkę czosnkową i mam nadzieję że ją wzmocni :tak::tak:
Antuanet nowy Pudzian ci rośnie :-D:-D;-);-)
Misia nie poddawaj się a z czasem Natalka przekona się do swojego nowego pokoiku, chociaż moja Maja do dzisiaj nie chce sama spać u siebie i mówi że najlepiej to jest u babci Wiesi (czyli mojej mamy) bo wtedy wszyscy śpimy w jednym pokoju :-D:-D:-D
Emilia wy to ranne ptaszki jesteście :-D:-D:-D

reklama
Witam słonecznie:-)

Emilka super że wczorajsze spotkanie udane:tak:, biedna jest ta Natalka z pupcią:no:mam nadzieję że jej już przeszło
Anetka o pizza mniam mniam:-)
Sunday trzymam kciuki za bez stresowe pobieranie krwi:tak: i udanego wypadu kinowego:-)
Anaconda dobrze że kaszelek u Mai minął:-)
Antuanet fajnie że zakupy udane i Kubuś zaopatrzony w butki:-)
Misia nie długo Natalka polubi swój pokoik:tak:

Moja maruda dzisiaj przechodzi samego siebie:wściekła/y:, mówi tylko ne i ne i sam już nie wie czego chce

Do góry