reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

sunday fajniusie adidaski :-)

anet udanych zakupów jutro i dobrych wieści z wizyty :-)

normatywna trzymaj sie i leż doczekaj do tego 38tygodnia!!!

mandziula u nas w niedzielę tez podobno było zimno az dzieciom szczęki latały ... :confused2::confused2::confused2:

Talia ja pakowałam w te takie wielkie pudła pampersa i składowalam na dnie szafy teraz wlasnie się przez to przekopuję część na sprzedaż część wysyłam koleżance co jest z bliźniaczkami w ciąży ;-)

misia
i o ktorej mloda poszla Ci spać ??? z tymi linkami czasem tak bywa niestety :wściekła/y:

justynka do twarzy ci w nowej fryzurce :-)

Madzieńka dziekujemy za info o Martusi :-) mocno zaciskamy kciukasy

a ja lecę spać .... prasowanie mi zbrzydło... nie mam siły .... poleżałabym w wannie ;-)

reklama
anet15 dobrze, że Karolince nic nie jest. Udanych zakupów i wizyty u kardiologa :tak:

normatywna trzymam kciuki, dasz radę :tak:

mandziula
u nas przy każdym wyjściu zębów z Natalką był katara i zaraz zapalenie oskrzeli. Podobno jak zęby rosną to organizm jest osłabiony i to dlatego.

talia ja tak jak Madzienka w worki próżniowe i na strych wynosi mąż :tak:

misia2010 ile płacicie za takie zasłony i firanki?? Ja zawszę kupuję materiał i mam
mi szyje. Tyle, że ja mam takie zwykłe, proste. Na fantazję pozwolę sobie jak mi dzieci podrosną, bo na razie bardzo lubią ściągać firanki :szok:.
Dzięki za linka.

Justyna2729 super włoski :tak:

A my nie śpimy znowu od 6, kiedy to wczesne wstawanie się skończy??

Dzisiaj też ładnie się zapowiada :-) więc my wybywamy po 9 na dwór, bo się umówiłam na chwilkę z koleżanką :tak:

Nie wiecie co z Martą i aluśką??

Witam z rana :-):-)
Wczoraj na wizycie u dentysty okazało się że Maja ma małą dziurkę i trzeba tego ząbka zaplombować, pani stomatolog ma super podejście do dzieci i chociaż pierwszy raz udało się chwilkę poborować, na razie założyła Mai opatrunek na tego ząbka a jak nie będzie bolał w tym tygodniu to za tydzień założy plombę, powiem wam że Maja była mega zestresowana, może gdyby te wiertła nie wydawały żadnych dźwięków byłoby lepiej, ale to nic najważniejsze że buzię otwierała i pani nie pogryzła :-D:-D:-D w nagrodę oczywiście za bycie super dzielna dziewczyną poszłyśmy po dentystce do reala po jakąś nagrodę :-D:-D:-D
Sunday może ci dadzą kogoś do pomocy przy grupie? Chociaż u Mai w grupie odeszła jedna pani bo końcówkę ciąży już ma i nikt nowy nie przyszedł tylko zastępstwa robią i dosyć często jak pytam Maję to pani dyrektor sama z nimi siedzi :confused::confused: oby u ciebie nie było tak źle :tak::tak:
Maltanka no to nieźle cie wzięło, mam nadzieję ze już dzisiaj lepiej :tak::tak::tak: i dietka lekkostrawna się kłania ;-);-)
Talia buciki bardzo fajne :tak::tak::tak: a co do ubranek po Mai to ja pakuję w duże kartony i wywożę do teściowej na strych :-D:-D:-D no i trochę daję kuzynce bo ma córeczkę rok młodszą od mojej :tak::tak:
Anet powodzenia u lekarza :tak::tak:
Justyna super foteczka :tak::tak::tak:
Misia jak tam Natalka? Ciekawe o której ci zasnęła no i ciekawe jak jej się spodoba wyprowadzka z waszego pokoju :szok::szok:
Aluśka obyście szybko wyszły z tego szpitala :tak::tak::tak:
Marta dla ciebie pozytywne fluidy, obyś szybko urodziła :tak::tak::tak:
Madzienka a my wczoraj przechodziłyśmy koło was ale to była godz.15 więc pewnie Jula smacznie spała :tak::tak:

Witamy i my. Maks od rana ma super humor, śpiewa sobie "gdzie jesteś scooby doo?" :-D:-D:-D A mi to sie strasznie chce spać, nocka było spokojna,przespana ale mam nie dosyt :zawstydzona/y: Sniadania jakieś muszę wymyśleć i sie ogarnąć, kto mi w tym pomoże:-p
Miałam iść na pobieranie krwi z Maksem,ale odłożę ten dramat na piątek-jeju jak ja go przytrzymam,chyba jakieś posiłki będą potrzebne :szok:

Marta i jak u ciebie? mam nadzieje,że już tulisz Pawełka!!!
misia super urlop masz ;-) no ale kochana obiadek suuupeerrr:tak::tak:
Justyna super foteczka:-)
Aluska tzrymamy za Was cały czas kciuki!!!
anaconda Maja-Zuch dziewczynka!!!!!!!!:tak::tak::tak:

Cześć!!!!!

Ja jestem dziś wyspana bo Gabi już drugi dzień dłuzej śpi tzn wczoraj wstałą o 7.40 a dziś o 7.30:tak:
Niestety nie ma ochoty na mleko, od wczoraj ne chce go jeść nawet jak jest głodna to czeka aż dam jej co innego nawet na noc nie chciała łyka wziąć:szok::szok::szok: mam nadzieję ze jej to minie bo mleko zawsze lubiła bardzo i miałam pewniaka że je zje.

Gabi też ma nową zabawę odkręcanie korka z butelki:-) M ją nauczył i teraz lubi jak my jej zakręcamy a ona odkreca:cool2::cool2:

Misia super ze bedziesz miec nowe zasłonki i firanki. Ja wciąż mam stare i nie mogę się zebrać zeby coś nowego wymyslić. a no i wydatki ciągle jakieś pilniejsze:-) pochwal się jak juz będą gotowe
Anaconda dobrze że majka była dzielna i dentystka z podejsciem:-D
Justyna sliczna ta nowa fryzurka a Michał taki już duzy.

Trzyamam kciuki za Martusię oj żeby ruszyło się już na całego u niej:tak:

witajcie
Ola mi wczoraj zasnęła pop 18 i spała do 22 :szok: dopiero jak Paweł wrócił to wstała, dał jej jeść i poszła spać na noc, myślałam że będzie krócej spać, a ona po 8 wstała, chyba jest trochę osłabiona że tak śpi, a ja muszę jej pilnować cały czas, żeby się nie zakrztusiła podczas snu

ja już 3 dzień zabiegów na kręgosłup zaliczyłam i czuję ulgę :tak:

anaconda brawa dla Mai
Justyna super fotka, a Michał jaki już duży
talia moja Ola też nie chciała ostatnio mleka, chyba przez zęby, Paweł dał jej kiedyś chłodne i całe zjadła
Marta mam nadzieję, że już poród masz za sobą i wszystko jest ok
sunday ja też z miłą chęcią poszłabym jeszcze dospać

Witam się i ja :tak:
madzienka a co u Was? Idziecie na basenik?
sunday super że hospitalizowane zajęcia udane, a Maksio będzie miał fajne buciki na wiosnę. A w kwietniu dasz sobie radę, jesteś obrotną dziewczyną więc nie ma się co martwić.
misia2010 jak skończycie pokoik Natalki to pochwal się fotkami:tak: Uwielbiam oglądać małe królestwa.Zasłonkami też bo również szukam inspiracji...
anaconda27 fajnie że uda Wam się zorganizować wyjazd na święta, zawsze to będzie odskocznia taka.
justyna fajna fryzurka, bardzo twarzowa.
karlita dziękuję za namiary na mężowego;-) Już po niedzieli będziemy się kontaktować żeby przed targami mu nie zawracać tyłka...
Anet15 udanych wizyt u lekarzy i małych kolejek...Cieszę się że już Karolinka wyzdrowiała prawie.
Emilia ale rano wstajecie:szok: Kuba nam śpi teraz do ok 8 :-) Ale też później chodzi spać....Udanego spacerku.
aneta82 dobrze że zabiegi przynoszą ulgę. A Olunia wyczuła że mamusia zmęczona tą rehabilitacją i jest grzeczna.
Ja się nie odzywałam bo musiałam podatki Zusy i inne rzeczy zrobić na ten miesiąc, ale już wszystko zrobione więc będę miała więcej wolnego czasu. Wczoraj robiliśmy Kubusiowi badania w Luxmedzie i pielęgniarka powiedziała że jak pracuje 10 lat to nie widziała takiego silnego 2,5 latka:tak: Normalnie jakiś "Pudzian" nam rośnie... Dzisiaj jadę z wynikami do pediatry, mały niby zdrowy ale z nosa dalej mu leci...Ja dzisiaj rano u dentysty byłam, i znowu portfel lżejszy:baffled: Teraz planuję położyć małego i się pouczyć z angielskiego bo dawno nie byłam.... Miłego dzionka:-)

Witajcie. Jakoś wczoraj nie miałam za bardzo czasu na pisanie tak ładnie było na dworku że z Krystkiem korzystaliśmy ze świeżego powietrza na dworku. Mały śpi ale za bardzo nie chciał.
dzięki za życzenia zdrówka, ale u nas nic lepiej, ale też nie gorzej, Ola śpi z nami, bo w nocy ją męczy kaszel i się dusi, przy tym jeszcze zwraca, jeść nie chce, i wcale mnie to nie dziwi, nie dość że zęby to jeszcze gardło boli
zdróweczka podsyłam

Talia, Karlita dziękuję:tak::tak::tak:

Aneta zdróweczka dla malutkiej...

Motylla, Madziarka wiecie co u Aluski???
U Aluśki nie za fajnie:-( rozwinęło się zapalenie płuc u Martynki.

witajcie

ale dzisiaj ładnie, choć u nas trochę wiaterek

u nas nocka kiepsko, Hubert z P w sumie przespali, ale podobno mały budził się, a mnie wzięlo na wieczór i nieźle wyczyściło, myślałam że już będę jechać na pogotowie tak mi słabo było, a dzisiaj znowu nogi mnie bolą mięśnie, aż musiałam przeciwbulowy wziąć bo bym nie wstała z łóżka

na szczęście z H lepiej już od wczoraj nie wymiotuje mi i aby bawić się chcę, a ja dzisiaj nie mam siły

angielski mi dzisiaj przepadnie:-( ale nie będę wyzykować że zarażę babkę w ciąży:no:
Maltanka trzymaj się i nie dawaj się żadnej chorobie:tak:

Witam... Aluśka z Martynką w szpitalu są i będą jeszcze jakiś czas bo Martynka bierze antybiotyki, kaszle i ma zapalenie oskrzeli... Amanda też chora:-(

A ja jeszcze w dwupaku :tak: oj to już tak blisko bbbrrr... boję się :szok: w tym tygodniu musze dużżżżoooo leżeć trzymajcie kciuki za mnie i za dzidzię.... pozdrawiam papa
trzymam kciuki, na pewno wszystko będzie dobrze:-);-)

Mam wieści od Marty "o 20-ej rozwarcie na 3-4cm ale szyjka długa, nie skraca się i położna ledwo co końcem palca dostaje do główki.Boli okropnie, skurczy brak."
więc TRZYMAMY KCIUKI!!!!
Trzymam mocno kciuki:tak::tak::tak:

Witam z rana :-):-)
Wczoraj na wizycie u dentysty okazało się że Maja ma małą dziurkę i trzeba tego ząbka zaplombować, pani stomatolog ma super podejście do dzieci i chociaż pierwszy raz udało się chwilkę poborować, na razie założyła Mai opatrunek na tego ząbka a jak nie będzie bolał w tym tygodniu to za tydzień założy plombę, powiem wam że Maja była mega zestresowana, może gdyby te wiertła nie wydawały żadnych dźwięków byłoby lepiej, ale to nic najważniejsze że buzię otwierała i pani nie pogryzła :-D:-D:-D w nagrodę oczywiście za bycie super dzielna dziewczyną poszłyśmy po dentystce do reala po jakąś nagrodę :-D:-D:-D
Gratki za tak dzielnego pacjenta:tak::-):happy2:

reklama
anaconda Maja to pewnie dzielniejsza ode mnie :-D, ja to jakoś do dentysty przekonać się nie mogę :-(

sunday ja też jakaś śnięta dzisiaj, a przecież taka ładna pogoda i się powinno mieć jakiś lepszy humor :sorry2:

aneta ale Ci długo Ola pospała, ale to lepiej, szybciej dojdzie do siebie. A zabiegi dodrze, że pomagają :tak:

Antuanet a co za badania robiliście?? Ale masz silnego chłopaka :-). A moja to akurat teraz tak wstają. Do października spały do 8, ale się odmieniło. Przejdzie im :-D

Motylla ojej, ale się dziewczyny nacierpią, co się tak tej Martynki czepiło?? My też korzystamy z dworka na całego :-)

My zaraz spadamy na drugi spacer bo mam marudy w domu :dry:

Na 15 idę do dentysty i już się boję, do tego mój tata zapowiedział, że jedzie ze mną spytać się dlaczego tyle kosztuje leczenie, bo on tego nie rozumie. No ja też nie ale co zrobię. Dziwna sprawa bo on robił 7 koronek i zapłacił 2 tyś, a ja jedną i 800 zł. I chyba dlatego jedzie, chyba boi się, że mnie przekręcają :no:. Ale na pewno nie. Po prostu wszystko idzie w górę :angry::szok:

Do góry