reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

reklama
Hurraa nareszcie piątek! Ciężki to był tydzień.Teraz dwa dni luzu.
solange tuż, tuż, tuż. coraz bliżej. :-) Trzymaj się kochana dobrze i terminowo.
iiwka przyczaiłam Twój suwaczek z wagą. Błagam zdradź sekret jak zrzuciłaś te kilogramy.
:-:)-(

Ja dzis bylam na zdjeciu szwa i mialyscie 100% racje ze to nic nie boli, tym bardziej ze polozna jeszcze mnie zagadala...:-) Jestem dzis z siebie zadwolona gdyz bylam tez w USC i zarejstrowalam corcie...

Dziewczyny mam pytanie czy wy tez tak dozo pijecie wody...Ja odkad urodzilam wlewam w siebie wode hektolitrami, caly czas mnie suszy..zastanawiam sie czy to normalne? wczoraj kupilismy zgrzewke wody (6 but) a dzis rano wypilam ostatnia...:szok:

Witam weekendowo!
Wracając z pracy zahaczyłam o Biedronkę i potem szybko,bo na USG -wszystko w porządku:huh::huh::huh::wink:.I przy okazji miałam pretekst :-pżeby kupić nowy stanik:tak:,bo ja to przeważnie jak jakaś większa impreza kupuję:sorry2::-D.
Julu coraz bardziej pociągający:-(.
Nadulec,wody nie pij tylko kompoty albo soki pół na pół z wodą rozrabiaj z wody mleka nie będzie i dobrze się odżywiaj.A na pokarm to Karmi sobie odgazuj i popijaj.

A co tu taka cisza od dwóch dni??? Anaklim kochana a ciebie to juz nie widziałam tu masę czasu;-) Dawaj znaki jak tam brzusio...

Nadulec ja co prawda jeszcze 2w1 ale wode pochłaniam jak smok:tak:
Pamiętam ze jak karmiłam Filipa kilka lat temu to tez mnie tak suszyło...ale wtedy to herbatka laktacyjna, kompot, jakies soki...wody chyba piłam niewiele:sorry:
A teraz to chyba taniej by mi wyszło jakbym sobie swój prywatny odwiert zrobiła i żródło do domu doprowadziła heheheh

U mnie natomiast narazie spokój...czekam, czekam, czekam-w międzyczasie zrobiłam drożdżóweczki z forumowego przepisu-znaczy wyszły mi rogaliki:sorry:
Przepyszne i w gruncie rzeczy strasznie proste w wykonaniu-ja tam zawsze bałam się drożdżowego ciacha bo wydawało mi się że to wyzsza szkoła jazdy-a tu proszę-cały kosz rogalików;-)

Idę sie ogarnąć bo wybieram sie na spacerek po skansenie z narzeczoną Filipa;-)

A u nas przerwa w przedszkolu bo w piątek się okazało,że Maja ma zapalenie ucha, dostała antybiotyk i do środy w domu ma siedzieć tak więc jutro czeka mnie cały dzień z dzieckiem:tak::tak::tak:

nadulec a kto wykonywał ci cc lekarz prowadzący jestem ciekawa bo też jestem jej pacjentka a wogóle to zadowolona jestes z zabiegu i pobytu?

hej nawet znalazlam chwilke czasu zeby usiasc do kompa.
ja pierwszego syna karmilam krotko bo z miesiac, i tak teraz nie bardzo wiem co mozna jesc jak sie karmi, wezcie napiszcie.
wiem cytrusow nie mozna pestkowych owocow itp i wzdymajacych i smazonych, ale no tak konkretnie to co mozna jesc?
a wiecie moze kiedy mozna stosowac pas poporodowy? ten taki co brzuch troche kryje.
a i jeszcze jedno pytanie mam, po jakim czasie iidzie sie do ortopedy. po 6 tyg? czy wczesniej?

mezatkaa do ortopedy po 3 tygodniach, pas można stosować chyba od razu-sama nie wiem-ja miałam od razu i nikt nie mówił że nie powinnam;-)
Ja Filipa tez karmiłam krótko-przez pierwszy miesiąc czy dwa jadłam same lekkostrawne rzeczy-zero smażonych, same gotowane, grillowane albo pieczone. Starałam się nie jesc pieczywa-oprócz pełnoziarnistej bułki na sniadanie....kurcze nie pamiętam już :zawstydzona/y: niebawem sobie przypomnę:sorry:
Piszcie dziewczyny o tej diecie mamy karmiącej:laugh2:

reklama
mezatkaa napewno starać się nic smażonego, zero kapusty, biszkopt, herbatnik, z owoców to napewno jabłko z warzywamy bym się wstrzymała. Też jest ważne jakie jest dziecko bo jedno zareaguje na coś nawet delikatnego i będzie się męczyć a drugie będzie bardziej wytrzymałe. Ja nawet będąc w szpitalu zjadłam ze 3szt ptasiego mleczka które jest w czekoladzie ciemnej i było ok. później już tego nie próbowałam bardziej jadłam kosteczkę białej. Jak synio skończył 2 miesiace w świeta BN trochę się zapomniałam i zjadłam bigosu i to był mój wielki bład bo dał mi popalić ale przede wszystkim to się biedny strasznie wymęczył. Także na początek jak najdelikatniej i sama będziesz z dnia na dzien intuicyjnie rozszerzać dietę

Do góry