reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

hej laski, ale wy duzo piszecie, troche mi zajelo zeby was przeczytac ale dalam rade. nie odzywalam sie nic bomialam laptopa w naprawie. ale juz jest caly i zdrowy.
tydzien temu mialam skurcze nuby takie co 5 minut ale ustapily i nie wrocily.a juz myslalam ze urodze. niby zostalo mi 14 dni ale tak czekam kiedy juz moj drugi chlopaczek wyjdzie.
pozdrawiam was wszystkie papa i w sumie dobranoc bo juz mi sie spac chce.

reklama
Czesc dziewczynki:-)

Ja nadal w dwupaku i w domu.bylam w poniedzialek na ktg i wizycie, na ktorej nic sie nie dowiedzialam odnosnie cc.Gin powiedziala abym 7.09 przyszla jeszcze raz na KTG i w tedy mi powie kiedy mnie kladzie do szpitala.
Wczoraj bylam z mojim A w media i zaszalelismy kupujac lodowke Indesit, taka doza wys.200cm, szer 60 gleb.65. Wiecie cos moze o lodowkach Indesit? czytalam na necie i rozne sa opinie,choc wiele negatywnych ale mam nadzieje ze trafil mi sie bez problemowy model:-)
Dzis znowu musialam spedzic troche czasu po za domem gdyz bylam z moja kotka u weta na szczyzeniu ( z racji tego ze to pers a ja jak bede po cc to nie bede w stanie zajmowac sie jej szczotkowaniem)to wolalam ja sciac:-)..Mam nadzieje ze moja dzidzia nie bedzie miala alergii na kota, bo by mi chyba by serce peklo jak bym musiala oddac moja kocice, jest dla mnie praktycznie jak dziecko:happy:.

aluśka w jakiej szkole robilas kurs na prawko?

cześć, dzieki za miłe przywitanie;-);-);-)
agunia-in witamy i do pisania zapraszamy :-):-)

na tym wątku możesz napisać kilka słów o sobie żebyśmy mogły Cię lepiej poznać:
https://www.babyboom.pl/forum/lublin-f203/lubelanki-o-sobie-16067/
byłam, zostawiłam co nieco o sobie:tak:

Soryy girlsy nie mam weny. Codzienność mnie przygniotła, Fifi i przedszkole to jakaś masakra. Największy problem - gryzie dzieci. Niby rozumie, że nie wolno, że to boli, wie że źle zrobił ale jak przychodzi co do czego to i tak sytuacja się powtarza. Nie będę ukrywać, że jestem załamana. :-:)-:)-:)-(
może tak reaguje na nową sytuację i stres? bo to jego pierwsze dni w przedszkolu prawda?

Wczoraj bylam z mojim A w media i zaszalelismy kupujac lodowke Indesit, taka doza wys.200cm, szer 60 gleb.65. Wiecie cos moze o lodowkach Indesit? czytalam na necie i rozne sa opinie,choc wiele negatywnych ale mam nadzieje ze trafil mi sie bez problemowy model:-)
moja koleżanka ma lodówkę Indesit i bardzo sobie chwali:tak: mam nadzieję, że i Ty będziesz zadowolona

zapomniałam napisać jeszcze o sobie, że jestem mamą pracującą (od niedawna) i chwilowo dostęp do BB mam jedynie z pracy (laptop zastrajkował i padła płyta główna:szok:) więc zaglądać będę tylko przed południem (pracuję na 1/2 etatu)

Buziaczki

nadulec ty masz termin na 15?? a ja na 16. a gdzie ty bedziesz rodzic?? i czemu masz miec cesarke??? czytalam troche ale chyba nie dokladnie.
w jakim wieku jest najlepiej poslac dziecko do przedszkola, nie po to zeby tam siedzial caly dzien tylko tak troche zeby mial kontakt z rowiesnikami.
zastanawiam sie nad tym ale w sumie narazie nie mialabym jak go wozic do przedszkola, bo juz nie dlugo bede miala malutkiego bobasa. to by bylo mi chyba troche nie zafajnie.

agunia-ln witam w naszym gronie:-).Tez mam nadzieje ze bede zadwolona z tej lodowki jak twoja znajoma.

mezatkaa ja bede rodzila na Staszica, a cesarke mam miec ze wgledu na siatkowke ktora jest slaba w jednym oku i moze sie odklejic.
A ty w jakim szpitalu masz zamiar rodzic?

aluśka w jakiej szkole robilas kurs na prawko?
Kurs na prawko zaczęłam robić w "Eli" gdy mieściła się jeszcze na ul. lipowej a po trzech nie zdanych egzaminach odpuściłam (przez ciąże) i po 2 latach od ostatniego egzaminu znowu zaczęłam tyle że już w Ewanie na ul Kleeberga i tak do tej pory:-p:tak::tak:
może za 10 razem sie uda zdać:sorry:
A co do "Eli" to za przeproszeniem g..no mnie tam nauczyli:wściekła/y:

o kurce :-( może chce po prostu zwrócić tak swoją uwagę:eek:

mam nadzieję że szybko zrozumie że tak nie powinien robić:confused::confused:
problem w tym, że on wie, że tak nie wolno robić, że to boli. Długo rozmawiałam dziś z jego panią ona mówi, że on zupełnie tego nie kontroluje.

Witam,bez natchnienia niedospana i wogóle do niczego:-(.

Justyś,miałam taki sam problem z Olkiem:tak: a to gryzienie spowodowane było tym,że nie mówił i w ten sposób wyrażał swoje negatywne emocje ale wystarczyły 3 wizyty u logopedy i jak zaczął mówić to skończyło się gryzienie:tak:.Jak chcesz to mam materiały do pracy od logopedy;-) do pracy w domu.
Martuś ale Fifi mówi, może mało jak na jego wiek ale coś tam gada. Już sama nie wiem czy by mi się przydały te materiały czy nie. Możesz mi pożyczyć, popróbujemy. Jakoś się dogadamy kiedy bym wpadła po nie. Pewnie dopiero w przyszłym tyg. bo nie wyrabiam jak na razie. Ciężko mi troszkę na tych dwóch etatach, pewnie dlatego, że to początek. Jak się przyzwyczaję pójdzie z górki.
Dziś u Fifiego w przedszkolu było zebranie i miałam okazję porozmawiać dłużej z jego panią. On gryzie dzieci na pewno dlatego, że nie radzi sobie z własnymi emocjami. Pocieszające jest to, że jest tendencja zniżkowa. Dziś dziabnięte tylko jedno dziecko. :sorry:Za to zaczęły się ranne histerie. Dziś na siłę i z rykiem oddałam go pani i zwiałam jak najszybciej.

Witam wieczornie,my po bilansie - Julu 15 kilo żywej wagi(97 centyl):szok: i 90 cm(75 centyl).Wizyta z 1,5 godzinnym poślizgiem:wściekła/y::wściekła/y::crazy::crazy:,Julu w dzień nie spał,Olek ciągle sikający więc sobie wyobraźcie jak się czułam:confused2::crazy:. Poszliśmy na zakupy do LIDLa i Julu w wózku padł:szok:.
Jutro mam na 11:30 więc luzik z rana to do MOPRu za rodzinnym polecę i do kancelarii parafialnej po zaświadczenie dla M.
w jakim wieku jest najlepiej poslac dziecko do przedszkola, nie po to zeby tam siedzial caly dzien tylko tak troche zeby mial kontakt z rowiesnikami.
zastanawiam sie nad tym ale w sumie narazie nie mialabym jak go wozic do przedszkola, bo juz nie dlugo bede miala malutkiego bobasa. to by bylo mi chyba troche nie zafajnie.
Zapisy do przedszkola są w kwietniu :sorry::tak: i dziecko nie musi siedzieć od 6:30 do 17-ej :no: tylko prowadzisz na śniadanie i po obiedzie możesz zabrać:tak:.Ja Olka zabieram ok.14:30,bo wcześniej jest podwieczorek i niech spokojnie sobie zje;-):tak:.
Kurs na prawko zaczęłam robić w "Eli" gdy mieściła się jeszcze na ul. lipowej a po trzech nie zdanych egzaminach odpuściłam (przez ciąże) i po 2 latach od ostatniego egzaminu znowu zaczęłam tyle że już w Ewanie na ul Kleeberga i tak do tej pory:-p:tak::tak:
może za 10 razem sie uda zdać:sorry:
A co do "Eli" to za przeproszeniem g..no mnie tam nauczyli:wściekła/y:
A ja robiłam u siebie w MIODZIO i jak zadzwoniłam do instruktora,że zdałam,to powiedział,że poprawek u niego nie ma:-p:tak::-D:-D:-D.

reklama
Juz mi sie sprawa z wyborem szpitala wyjasnila ... nieoczekiwanie wyskoczyla mi cesarka i kladzie mnie gin w przyszlym tyg na jaczewskiego ... no i teraz moje pytanie .. Wiecie jak tam cesarka wyglada?? jakie znieczulenie robia??

Do góry