reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

Kainkas 10kg to dużo na roczne dziecko...nie wydaje mi się:no::no:...moja tez ważyła ok 10(z ciekawości sprawdziłam w książeczce, a nigdy grubasem nie była) a teraz ma 2 lata i 2 miesiące i waży 13kg:tak::tak::tak:

.
Zgadzam się, nie za wiele waży ostatnio lekarka która ją badała pierwsze co powiedziała " o jaka Ty drobinka jestes". Gabi się drobniutka urodziła bo ważyła 3 kg. Więc względem wagi urodzeniowej waży ok, ale bez rewelacji.
Madzienka Twoja Julcia wydaje się zupełnie proporcjonalna, a ty nie miałaś nigdy problemów z apetytem u niej?

Wyprasowane, biorę się za obieranie ziemniaków do wątróbki;-)

reklama
Justynka ja jakoś tak nie sadzałam Justysi. Jak leżała oparta o poduszki to zaczęła się podnosić. Bardzo często łapałam ja za rączki, a ona się podciągała. Teraz to ją sadzam na środku pokoju i siedzi. Ale sadzać zaczęłam jak sama z pół leżąca zaczęła się podnosić. Wcześniej nie było sensu, bo i tak by się przewracała po posadzeniu na prosto. Wiesz myślę, że sama musisz wyczuć ten moment :tak:

Trzecie??? Jak znajdę pracę i poślę dzieci do przedszkoli. Bo tak to marnie z kaską. Na trójkę dzieci trzeba mieć pieniążki. No ale tak jak pisałam M się boi że dziewczyna znowu będzie. A wtedy to już całkiem będzie mieć przegrane :-D:-D

kainkas mi tak jak Madzience nie wydaje się, żeby 10 kg to było dużo :no:

Madzienka to niezła wyprawa się szykuje. Ja to tylko do Biedronki muszę pojechać. Jakieś pampersy, mleko kupić. No i jedzonko oraz składniki na ciasta :tak:

A ja się żegnam na weekend bo dopiero w niedzielę na wieczór wrócimy :tak::tak::tak:
Emilia dobrze że autko naprawione, to już nie będę się pytać męża co to mogło być :tak::tak:
Madzienka nadal nic :no::no: ale tego drugiego też nie ma bo robiłam test :baffled::baffled:
Miłego weekendu babeczki i nie piszcie jak zwariowane bo trudno będzie nadrobić :-):-)

Talia nie mogę narzekać na jej jedzenie...ona prawie wszystko je i rzadko marudzi....a zawsze w oczach pani dyr była chudzina...bo wysoka i szczupła....

Emilia mam nadzieje ze uda nam sie choć część planu wykonać bo jutro mamy imprezkę więc nie będzie kiedy....

Ale na razie P daleko od domu:sorry2:

Anaconda może za wcześnie na test.....miłego weekendu wśród teściowej;-)

No ja miałam jechać, ale M zasnął z Justysią sobie, a Natalia chyba śpi mi na kolanach. Nie wiem czy na pewno, abo nie widz twarzy, ale się nie rusza :tak:. Śpiochy jedne :-D.

Haha zasnęła, bo właśnie ją odłożyłam.

To teraz muszę czekać aż się obudzi, bo jak mnie nie zobaczy to będzie wrzask.

Korzystam z okazji, że wszyscy śpią i idę sprzątać kuchnie, bo się nie mogę na nią patrzeć.

Madzienka
jak będziesz w Decathlonie to zobacz jak będziesz miała czas po ile są bluzy męskie, bez kaptura, takie zwykłe.

A Julka pewnie w oczach doktorki chudzinka bo ona to chyba taka delikatna jest :tak:, oczywiście to komplement jakby co :-D:-D

anaconda ja to na uwadze będę miała że M się na samochodach zna, to jak coś będę pytać.

Udanego weekendu. Wy to chyba zawsze do teściów jeździcie...

Emilko ja jeszcze nie kładę Michała na poduszkach, jedynie jak karmię to wtedy leży na poduszeczce, w leżaczku leży na wpół leżący. I właśnie nie wiem kiedy zacząć kłaść go na poduszce. Czytałam że do pół roku dzieci jeszcze nie są gotowe na siad bo mają słabe mięśnie. Wogóle Michaś jest leniuchem:no: na brzuszku po pięciu minutach drze się, przekręca się tylko w jedną stronę, nie wiem może coś jest nie tak z nim:confused: W środę mamy do ortopedy aż boję się iść:no:
I jakie ciasto wybrałaś do pieczenia?
Anaconda spokojnego weekendu u teściowej:tak:,
Madzienka ho ho to maraton sklepowy dzisiaj:-)
My czekamy na tatusia i też wybywamy na weekend

My dalej czekamy na P:-:)-:)-(

Amandzia (troszkę spóźnione:zawstydzona/y:) i Olo

wszystkiego najlepszego z okazji imieninek!!!!!

h035.gif

Witam popoludniowo, widac ze kiepska pogoda, naprodukowaluscie postow ze hoho!!!

My zajadamy rybe z Maksiem, kupilam babeczki dr.oetkera mama zamiar jutro robic bo wybywamy do tesciow a potem do znajomych na wieczor-trzeba cos zabrac,wiec tym razem postawilam na pomidory faszerowane, babeczki, i koreczki śledziowe. Nie chce bawic sie w salatke bo i tak pewnie beda ze dwie na stole.
Emilia super ze samochod sprawny no i super ze majatku nie zaplaciliscie!!!
Madzienka alez Wam sie szykuje maraton po sklepach.... coz chcecie kupowac...???
anaconda milego wekendu życze!!!
A co do parowek to powtorze za Magda zeby nie kupowac drobiowych tam jest doslownie wszystko z drobiu!!! Wiec najlepiej wieprzowe, Krakuski maja najwiecej miesa ale fakt ta skorka jest dziwna, a berlinki maja ponad 70% miesa wiec sa ok i skorke maja fajna:-)

Justynka z tym siadaniem to zależy od dziecka. Natalka siadła sama w wieku 4 i pół miesiąca. A Justysia siedzi od niedawna. I to było tak, że jednego dnia nic nie chciało jej się robić, a drugiego nagle siadła.
A w jedną stronę to i Natalka się długo przekręcała, lekarz kazał czekać i przeszło jej :tak:

A na brzuszku nie musi lubić leżeć. Taka jego uroda :tak:.

A co do parówek to chyba napisałam, że drobiowe kupuje mama i właśnie do niej zadzwoniłam, i się pytam. To kazała mi się palnąć w głowę, hehe :szok:. Kupuje cielęce. :-D

reklama
widać ze brzydka pogoda
ale naskrobałyscie LITOŚCI!!!!

Madziara
- Norb tai glodomor ze pewnie by dodatkowym mlekiem nie pogardził bo móglby 24h an dobe jeść i przy cycu urzędować ...

anaconda zamień sie chodz na jedną noc cooo ?? też chce poleniuchować ;-)

madzienka jaka fajna maska brawa dla Juleczki ciocia jest z niej dumna bardzo bardzo!!

gon1a czekamy na wieści z wizyty :-)

Antuanet zdróweczka dla KUBALI :-D

Talia u nas parówki zawsze sa w lodówce ;-) i ja Gabi daje :-) a zabawkowe żelazko fajna sprawa też się zastanawiam nad zakupem ;-)

Kainkas czekamy na fotorelację z wyjazdu :-)

ja dzisiaj miałam dzień sprzatania, prania ... ehhh kto to poprasuje :dry:o dziwo dzieciaki dały mi popracować ... mała dalej nie chce spać w dzień ... Norb mniej marudny :-D to chyba najbardziej mnie cieszy :-D

lecę robić naleśniki :-D:-D

a jutro mam zamaiar zrobić cala miske salatki warstwowej z tuńczykiem normalnie chodzi za mna od rana a nie mam marchewki ...

justynka u nas Gabi sama utrzymała pozyję siedzącą jak miała 6 miesięcy ale fakt to wszystko zależy od dziecka mojej bratowej syn siedział sam jak miał niecałe 5 miesięcy

Do góry