reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

Madzieńka dziś mam te kopytka...;-) bo już wczoraj ziemniaki przygotowałam.
tylko nie miałam tego szpinaku - ale w zamian zrobiłam z białym serem... :-)
no i pomidorówka jest... a później jeszcze obiecałam zrobić Julkowi hamburgery, ale to już bliżej kolacji pewnie wyjdzie :-):tak:

Emilia oby samochód dal się naprawić...:baffled: może coś w nim przeschnie i sam zacznie działać... tak czy siak -trzymam kciuki oby jeździł!!!:tak:

Gon1a czekamy na wieści!!!!

dziewczyny dzięki za wieści odnośnie laktacji. :-) ja też odciągam tylko tyle żeby obrzęk zszedł... i mam nadzieję że w końcu mleko się skończy - bo tak to mi się serce kraje że Nela jeszcze za nim tęskni a ja je marnuje

Anetko zdrówka podsyłam dla Kuby i dla Was - zdrowiejcie wreszcie!!!

Talia dobrze dobrze... i tak prędzej czy później będzie je jadła! :-) Każde dziecko je lubi... :-D nie przejmuj się aż tak bardzo... dawaj i sprawdzaj czy ją brzuszek nie boli - jak nie i jej posmakowało to niech zajada... czym szybciej jej urozmaicisz dietę tym więcej smaków będzie znała...

Anet15 moje na hulajnodze już też jeżdżą... tylko nie puściłam ich na dwór tylko po domu pozwoliłam :-);-)

Moja Nela też coś kilka razy mi kaszlnęła... aż się wystraszyłam, narazie śpi spokojnie więc może to tylko tak straszy...

Ja już zupkę skończyłam, kopytek nagotowałam i zasiadłam z kawusią... ufff... nareszcie :tak:

reklama
Gabi wstała i cd zabawy z piłką uskutecznia, a ja uruchamiam expres do kawy bo głowa pobolewa:sorry2:
Gabi zachciało bawić się żelazkiem:baffled:Ryk i trzeba schować a z prasowania nici

talia kup jej takie dla dzieci :tak:, jak ja się zabieram za prasowanie to jej daje takie do zabawy i ona prasuje na podłodze pieluszki lub ubranka lalek.

tak z ciekawostek napisze ze na nałęczowskiej juz przy granicy miasta buduje sie przedszkole ze żłobkiem i ponoc miesiecznie 1000 sie bedzie płacic, ponoc niektórzy z mojego przedszkola które jest 300 m dalej sie zastanawiali ale to cena to szok, moze troche spuszcza z tonu, tyle ze w okolicy dużo nowobogackich takich co ich stac
ja jak podjade swoim punciakiem pod przedszkole to mozna powiedziec ze bida bo same wypasione bryki terenowe

Emilko mam nadzieję że jakoś ułoży się Wam z tym samochodem:tak:niestety jakoś tak bywa że jak ma się troszkę kaski w miesiącu to zawsze jakiś nie planowany wydatek się znajdzie:no:
Polecam Ci te ciasto Wielkie Żarcie - Przepis - Biedroneczka robi się je szybko
Madziara u mnie niestety mleko samo zanika więc nie pomogę. Michał wczoraj ssał tylko dwa razy rano i po południu więcej już nie chce, jak go przystawiam to płacze. Szkoda bo uwielbiałam słuchać tego mlaskania:-)
Anaconda zakupy z teściową:szok:
Gon1a trzymam kciuki żeby bobasek pokazał, co skrywa między nóżkami:tak:. A macie już wybrane imiona?
Antuanet zdróweczka dla Kubusia:tak:
Anet jak tam u Was nocka i apetyt Karolci?
Michał jak zwykle spał pół godz. :no: lulam go jeszcze w wózku ale małe szanse są że zaśnie bo gada do smoczka
co do imienia to metlik w głowie chłopczyk miał być Macius ale teraz juz nie jestem pewna, moja siostra mówi Józio, ale chyba nie skrzywdze tak dziecka, ale podoba mi sie Julian-Julek
co do dziewczynki to zawsze mi sie podobałą Alicja bo mam b. sympatyczna Ale w pracy i Lilianna

Hello!
Naprodukowałyście że hej.....

Ja dziś się wyspałam bo Gabi wstałą o 7,20:tak:
Widzę ze pogoda wszystkim się nie podoba:laugh2: Ależ ja też dołączam do narzekań!Dziękujemy za miłe słowa o zdjęciach:blink:
Wiecie co ja dziś dałam gabi na drugie śniadanie spróbować parówki_mialm berlinki. Miałam jej nie dawac bo w koncu to nie jest dobre jedzenie ale myslę zobaczymy no i jadła ze smakiem:baffled: Najpierw dałam pół bez tej skórki, ale dopominała się o więcej. Zjadła prawie całą. Bułeczki do tego nie chciała:baffled:
Jak myślicie dobrze zrobiłam ze ja tym nakarmiłam:blink::sorry2:?

Madzienka
Juleczka przepieknie się prezentuje jako krasnal

Gon trzymam kciukasy za wizytę, pisz co zobaczyłać i usłyszałaś od gina.
Emilia za Was też kciuki trzymam oby wszystko z naprawą potoczyło się z górki i bez zbędnych kosztów
Sunday u Was jak zawsze Elmo króluje, a polubił Maks tego od Mikołaja?
Madziara mi pokarm sam zanikł jak zaczęłam ściągać laktatorem powolutku zmniejszała się ilośc aż w końcu nie było co ściagać. Powodzenia i gratuluję też nocy przespanej przez Nelcię.
Anaconda to Ty z teściową na zakupy jeździsz, fajnie. :-) Spania do a to Ci bardzo zazdroszczę
napisze na pewno co i jak
co do parówek to jest czasami jedyna rzecz jaka moja mała zje rano, tez bez niczego troche ketchupu i niekoniecznie, jak zje 1 to sukces
myśle ze nie za wczesnie, nie ma co przesadzac z częstotliwościa, na pewno nie zaszkodzi a dziecko poznaje nowy smak
moja siostra to nawet wczesniej podawała jak dziecko sie rwało do jedzenia z czym ja nie zawsze sie zgadzałam

hej witam jeszcze urlopowo, ale już jutro wracamy...ehhh jak mi sie nie chce do pracy:((

Madzienka- maska Julci rewelacyjna:))

Anet- moja siostra te zma taki owsiany piec i juz kilka razy im sie cos tam zapchało

Madziara- no kiedys trzeba skonczyc cycowanie, a przykro na pewno, szkoda tej bliskości jak jest pomiędzy Mamą a Dzieckiem:)) moja siostrzenica ma prawie 2 lata( 5 maja konczy) a siostra jeszcze karmi i na razie nie walczy z tym...

Anaconda- zazdroszcze zakupów:))

Talia-,moja haka to mega niejadek....jadła by tylko kaszkę z butelki i tyle... ale ja jej daje parowki, zazwyczaj kupuje w stokrotce smakusie drobiowe a jak nie to zjada nasze a my Hot-dogi jemy:))wiem ze to nie najlepsze no ale kazda kupna wędlina to większe lub mniejsze świństwo:(((

oki, mykam bo hania sie domaga uwagi

milego dniai zdrówka potrzebującym

młody śpi to mam chwilę

gon1a szczerze też mi się Józio jakoś nie widzi... :szok:ile?

My już od 8 na nogach. Kuba jakiś marudny, dałam mu ten antybiotyk to trochę się zaczął bawić. Miłego dzionka, ja muszę ogarnąć chałupkę...

antuanet oby Kubusiowi szybko przeszło

tak sobie przypomniałam o spaniu dzieci

Natalcia spała tylko na dworze, w domku nie. Od samego początku tak było. Jak skończyła roczek to zaczęła spać po2- 3 godzinki ciągiem :tak:. Niektóre dzieci tak mają.

mój też dłużej to tylko na dworze spał w domu to tak po pół godzinki

Jak myślicie dobrze zrobiłam ze ja tym nakarmiłam:blink::sorry2:?

talia ja daje H parówki berlinki właśnie

Ostatnia edycja:
Ale okropna pogoda, cały czas pada więc zrezygnowałam ze spaceru do reala :baffled::baffled:
I właśnie dzwoniła do mnie babka że mam się z Mają zgłosić na szczepienia, a ja całkiem zapomniałam że to w wieku 5 lat jakieś szczepienia są, oj na pewno ucieszy się moje dziecko na tą wieść ;-);-)
Gon1a ja lubię zakupy z moją teściową, zwłaszcza że to ona płaci :-D:-D:-D:-D
Anet ty mnie nie strasz dużą różnicą wieku bo mnie też to czeka :szok::szok::szok:
Talia chyba każde dziecko jadło parówki mimo że dobrze się na ich temat nie wypowiadają :-D:-D i dzieciaki je uwielbiają, tak więc dawaj jej jak lubi :tak::tak:
Antuanet a dla was jeszcze zdrówka podsyłam bo widzę że potrzebne :tak::tak:
Misia a jak twoja Natalka czy jeszcze budzi się w nocy i domaga zabaw?
Madziarka pomału laktacja się skończy i obędzie się bez żadnych tabletek :tak::tak:

reklama
Jula poszła spać więc chwila ciszy.....

Ja zaliczyłam już dzisiaj prasowanie ukochanych:sorry2: koszulek męzusia, uprasowałąm wszystkie jakie były w domu zaległe a Jula grzecznie układała mozaiki:tak::tak:

Talia moja przez pewien czas chciała jeść non stop parówki teraz jej przeszło...unikaj tylko drobiowych bo one mają mom-mięso oddzielane mechanicznie, a kupuj te które maja powyżej 70% mięsa...podobno najlepsze są te Krakuski...ale one maja jakąś taką dziwną skórę ni to folia ni to skóra:baffled::baffled::baffled:

Anaconda jak to nocka spokojna???sami w domu i był spokój???:szok:a jak tam sprawy @

Madziarka kopytka....chyba też bym zjadła, coś ostatnio mam ochotę na wiele rzeczy ale najbardziej na kwaśnicę i placek po węgiersku...
Madziarka
kiedy idziemy na obiad do Chaty???
O nie nie chce słyszeć już o żadnych chorobach u Was...w poniedziałek idziemy pływać!!!!!!

Talia zabawa z piłką bardzo dobrze rozwija mięśnie, niech się bawi wie dziewczyna co dobre!!!!

Kainkas pochwal się jakimiś fotkami z urlopu...

Maltanka mi też nic się nie chce...to razem posiedzimy!!!!:-D:-D:-D

Do góry