reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

witam z rana
znów mamy zime a korki na miescie ze hohohho jechalismy na kiwerskiego 35 min bo duzy ruch no i pogoda a niektórzy szkoda gadac jak jezdza, na szczescie nic sie nie stało
młoda w przedszkolu, obiad mam wiec chyba bede wyszywac, a jeszcze sprzatanko
mamy remont łazienki i kurz wszędzie
i dzis mam wizyte u gina moze sie dowiem czy Józio to on a moze ona??

No ja już zupkę nastawiłam, herbatkę też sobie zrobiłam a Wy nadal śpicie... :-)

Dziewczyny te które karmiły i odstawiły dzieciaki same- mam pytanie - ile czasu po odstawieniu dzieciaków miałyście jeszcze nawał pokarmu??:eek: ja mam piersi jak kamienie... muszę ciągle podciągać pokarm bo chyba bym wybuchła :-D na początku jak "podciągnęłam" to laktator wydoił całą butlę mleka, aż mi się serce krajało jak musiałam je wylewać... teraz już laktator odstawiłam żeby mi się więcej nie produkowało i podciągam ręką, ale i tak mam tyle że przedszkole mogła bym nakarmić...

której brakuje mleka? chętnie oddam swoje :laugh2:

Zaczęłam pić miętę - ponoć ma zmniejszać laktację... bo jakoś do szałwii nie mogę się przekonać...:baffled: bleee;-)

Nie chcę brać tych proszków na zakończenie laktacji bo ponoć bardzo rozregulowują hormony, a ja i tak mam je rozregulowane nieźle...:crazy::no: ale jak nie będzie wyjścia to poproszę o nie lekarza...:baffled::baffled::baffled:
na pawno jak sciagasz to nie sciagaj pokarmu do konca tylko stopniowo zmniejszaj wtedy produkcja sie zmniejszy
ja nie mialam problemów z odstawieniam ani zakonczeniem laktacji
i ten sposób anacondy wydaje sie dobry aby nie brac tabletek

My po przedszkolu...Jula dzisiaj została sama i nie tęskniła za mamą:-:)zawstydzona/y:zaglądałam do sali przez szklane drzwi i bawiła się super....więc jestem dobrej mysli:-p:-p:-p
żałuję tylko że nie wzięłam aparatu....dzieciaki robili dzisiaj maski karnawałowe i oto dzieło mojej córy + czapka krasnoludka:-D:-D:-D
Zobacz załącznik 326217
super przebranie

emilia
mam przepis na smaczny torcik jedna masa jest owocowa z pomaranczami i bananami druga z czekolada i płatkami migdałowymi, bardzo pyszny jak chcesz wrzuce na kulinarny

Ostatnia edycja:
reklama
Ford Fiesta, i wujek co pod nami mieszka też coś mówił o elektronice, ale razem z M siedział w garażu i nic nie zrobili. Nawet jakąś książkę od Forda mają.

A mechanik sprawdzony jest. Jak coś M nie mógł naprawić to pomaga i nawet zniżki na części daje :tak:.

Na razie poczekamy do południa. Bo i tak M w pracy, a mechanik jak coś to ma się odzywać.

anaconda jak możesz to spytaj się męża, może akurat. Ja wiem tyle, że myśleli najpierw że cewka zapłonowa poszła. Więc M kupił (130 zł), ale dalej nie działa.

edit:

gon1a daj znać po wizycie, trzymam kciukasy żebyś wiedziała co tam w brzuszku nosisz :tak: no i żeby wszystko OK było :-)

A torcik wrzucaj na kulinarny :-)

Ostatnia edycja:
emilia trzymam kciuki żeby szybko doszli co i jak:tak:

mój zazwyczaj sam siedzi w samochodzie i robi chyba że potrzeba specjalistycznych maszyn

anaconda pamiętasz nasz rozrząd? też sam wymieniał ja cię pół samochodu rozebrane w garażu było:-D

gon1a czekamy na wieści

Emilia zapytam i odpiszę tak koło 17 :tak::tak::tak:
Maltanka mój też sam wszystko przy aucie robi , a jaka to oszczędność przy okazji :-D:-D:-D;-);-)

maltanka mój jak mieliśmy wcześniej Astrę, to z nudów rozebrał cały silnik i złożył potem. To nic że parę śrubek mu zostało :-D:-D, samochód i tak jeździł. M mówił, że widocznie zbędne były :szok::-D

Maltanka mój też sam wszystko przy aucie robi , a jaka to oszczędność przy okazji :-D:-D:-D;-);-)

:-D:-D:-D a no oszczędność

maltanka mój jak mieliśmy wcześniej Astrę, to z nudów rozebrał cały silnik i złożył potem. To nic że parę śrubek mu zostało :-D:-D, samochód i tak jeździł. M mówił, że widocznie zbędne były :szok::-D

:-D:-D:-D dobre emilia dzięki odezwe się później jak H pójdzie spać

a na razie zmykam

Dzień dobry

człowiek chwile pośpi a tu tyle stron do nadrabiania:-D:-D:-D:-D

Ja chcę już wiosnę, lato a nie ten cholerny:wściekła/y:śnieg
My z Julą z rana humor ptasim mleczkiem sobie poprawiłyśmy:-):-)

Jula ogląda tubiusie więc chwilkę Was poczytałam....

Dzięki dziewczyny za miłe słowa o Julci i jej pobytach w przedszkolu....

Anaconda jak tam nocka....???:-p:-p:-p:-p
Jakbyś ugrzęzła gdzieś w śniegu to zapraszam do mnie na herbatkę, kawkę....
ja z domu ruszam się dopiero po powrocie P

Sunday słodki Maks z tą godziną, no i mamuśka spać do 12:-D:-D
maska to już kolejna praca z przedszkola...muszę jakąś teczkę na nie założyć...:blink:

Maltanka chyba wszystkie pamiętamy ten Wasz rozrząd:tak::tak::tak:

Marzenko jak Mateuszek??byliście/idziecie do lekarza???

Madziarka co pysznego dzisiaj szykujesz???ja naleśników dzisiaj nie smażę....więc znowu nie wiem co na obiad:baffled::baffled::baffled:

Gon1a czekamy na wieści po wizycie

Antuanet jak u Was nocka???

zmykam śniadanko szykować....

Madzienka no taka teczka super sprawa potem po latach ile wspomnien:-)
gon1a czekamy na wiesci z usg:-)
Ja zasiadlam z kawka, Maks oglada po raz setny "elma" z płytki ;-)
a co do pogody to mi humor popsula, wybieramy sie jutro do tesciow do Deblina i wymyslilam sobie ze po drodze zahaczymy o Naleczow i pospacerujemy a tu wszystko poszlo w .....:wściekła/y:

mam nadzieje ze sie malenstwo nie wypnie na nas i pokaze to co ma miedzy nóżkami, dzieki dziewczyny na pwno dam znac wieczorem i oby wsio było w porzadku pomijajac bakterie w moczu

torcik zaraz wrzuce na kulinarny

a co do samochodów to moj wiecznie tez jezdzi do aso noy samochod z cos zawsze wyskoczy, zalogowal sie w klubie fiata linea i sporo sie nauczył nawet przepustnice sam czysci bo nam silnik na mrozie faluje i dłubie cosik

a ja mam punciaka to nic ze pod maska sie woda przelewa jak rusze a samochod nie rozgrzany ale zmora jest skrzynia ktora chodzi ch****** ciężko, czeka mnie wymiana linek koszt 500 zł moze wiosna sie zrobi bo teraz mało jezdze

reklama
Witam się piątkowo :-)
madzienka nocka spoko, Kuba pospał do 8 :tak: U nas ostatnio hit teletubisie miś i lew;-) A Jula super przedszkolak!
madziara ale Ci wcześnie maluchy wstają:tak: A z tym mlekiem to też tak miałam że ściągałam laktatorem tylko taką ilość żeby obrzęk zszedł, i za każdym razem było mniej, mniej i wkońcu przestało się produkować.
emilia współczuję rozterek samochodowych...
justyna2729 zdrówka dla Was.
anaconda27 a jak się przedstawienie udało? Zakupy z teściówką ehh fajnie:tak:
My już od 8 na nogach. Kuba jakiś marudny, dałam mu ten antybiotyk to trochę się zaczął bawić. Miłego dzionka, ja muszę ogarnąć chałupkę...

Do góry