reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

aluśka jak u Was??:
u nas w porządku :tak:
od pukać na razie zdrowi jesteśmy ;-)
Amanda w przedszkolu teściowa ma ja odebrać a Martynka śpi jestem z niej dumna bo sama w lózeczku usnęła :-) przy Amadzi takie spanie graniczyło z cudem ;-)

Pranie drugie juz nastawiałam z wczorajsze juz zdjęłam i już sie do mnie z miski uśmiecha zeby je wyprasować;-)

reklama
aluśka to jak już u Natalki, ale myślę, że nie trzeba będzie :tak:

Moje zasnęły :rofl2: i co by tu porobić :-D

A gdzie Amanda chodzi do przedszkola??

Madzienka jak zwykle pazurki pierwsza klasa...
Marta relacja z "porodu" czyta sie jak jakis scenariusz filmowy po prostu szok, a jak mama sie czuje to jej pierwszy porod???
Motylla super fotka, mialas juz to usg genetyczne czyli kosc nosowa i przeziernosc karkowa przede wszystkim??
Emilia jak one ci tak razem usypiaja w tym samym czasie???
Madziarka zawsze musi byc cos za cos ja tak mialam jak odtawilismy smoka rano jak go dostawal to jeszcze pospal a tak to byly pobudki:-)
Anaconda a Ty idziesz do przedszkola na przedstawienie???

Zmusilam sie do wstania i posprztania mieszkania i sie tak zmachalam ze znowu musze lezec bo mi slabo. Caly czas mysle ze juz lepiej i tylko jak cos porobie to czuje mega oslabienie. A takie piekne slonce pewnie jak wydobrzeje to wroci zima:zawstydzona/y:

marz no mam to szczęście że razem idą spać. Najpierw kładę Justysię, a potem mówię Natalce żeby szła spać. Ona się kładzie na łóżku a ja przed kompa wtedy. Jej to bez różnicy która to godzina będzie. Oczywiście zdarza się że Natalka nie śpi wcale.

O właśnie włączył się odkurzacz Natalki z głośną muzyką tam gdzie Justyś spała, piszę spała bo ją obudziło. Ale może jeszcze przyśnie :tak:

edit:

Jednak się obudziła bo się zasrała :-D:-D, i to taka lekka biegunka. Ale to na ząbki na pewno bo widać jedynki pod dziąsłami, a od wczoraj na topie jest szczoteczka do uczenia się mycia ząbków taka gumowa :tak:

Ostatnia edycja:
Marta no to kuzyni mieli niezłą noc ... dobrze że wszystko dobrze się skończyło!!
zdrowka dla dziewczynek!!!

Madzieńka ale masz fajne pazurki!!! ja też chcę!!!!

Madziara te kopytka to ja normalnie robie

mniej więcej ;-)
[FONT=verdana,arial,helvetica,sans-serif]8 ziemniaków średniej wielkości,
4 łyżki mąki ziemniaczanej,
1 surowe żółtko lub całe jajko,
½ kg świeżego szpinaku -> w zimie dodaję opakowanie mrożonki szpinakowej ;-)
1 łyżeczka oliwy,
sól, pieprz.
[/FONT]

[FONT=verdana,arial,helvetica,sans-serif]Ziemniaki ugotować i ostudzić. Kiedy wystygną należy je dokładnie rozgnieść. Szpinak opłukać i poszatkować/ lub mrożonkę rozmrozić ;-) . Wrzucić na patelnię podlaną odrobiną oliwy. Dusić pod przykryciem ok. 10 minut - można dodać troszkę czosnku dla smaczku. Ostudzony szpinak dodać do rozgniecionych ziemniaków wraz z jajkiem i mąką. Wyrobić ciasto mozna podsypac dodatkową mąka jeśli wychodzi za luźne. Formujemy wałeczki i tniemy ;-)

mam gdzieś przepis na sos serowy ale nie znam go na pamięć :sorry:

Motylla śliczna dzidzia :-)
gratuluje pierwszych kroczków :-)

Talia z tym spotkaniem fajny pomysł :-) z tymi łykami to ja mam taką średnią łyżke cos miedzy stołową a dziecięcą ... ale można liczyc stołowe plaskie ;-)

Misia Madziara ale Wasze dzieciaki wyczyniają cuda przy jedzeniu hehehe

maltanka u nas po kazdym nurkowaniu Gabi z groźna miną robi no no no Pani instruktorce ;-)

[/FONT]Marta zdrówka dla Julka!!! i uważaj na siebie!!!!!!

Antuanet zdróweczka dla Kubusia i mężusia

Aluska ja wczoraj az zamarłam jak usłyszałam o tym dziecku ....

marz Ty nie sprzataj tylko odpoczywaj !!!! :-)

nie pytajcie mnie ile tego posta pisałam ;-)

Gabi szaleje na balkonie a Nnorb sie weranduje ;-)
rosołek nastawiony a dziś na drugie danie pierogi :-)

emilia ja sama nie robilam ciasta na pierogi tylko moja mam a on na oko wszystko daje i wychodzi super idodaje drozdze do ciasta, podpytam i Ci napisze

aneta82 jak to dobrze ze komórki wymyślili;-):laugh2:
Sunday trzymam kciuki za wizytę 15.02:tak:
Madzinka jak tam oczko u Juleczki ? mam nadzije ze na dzień dzisiejszy już wszystko z nim w porządku:tak::tak:
Madziarka gratki za przespaną całą nockę:-)
dobrze ze Julek czuje sie coraz lepiej oby juz go to choróbsko całkowicie opuściło:confused::confused:
gon1 co lekarz powiedział na Twoje wyniki badań?

Niezła strojnisia z Joasi;-):-D
Talia wczoraj oglądałam w wiadomościach o tym chlopczyku i jestem wstrząśnięta :-( a ich wytłumacznie jest po prostu kretyńskie że to nie ich wina bo dziecko poza szpitalem zmarło:wściekła/y: aż mi ciśnienie skacze:angry:

24.12 jak leżałam z Martyną tez nie mogłam sie doprosić żeby jakiś lekarz przyszedł i ją zbadał bo jak mi pielęgniarka powiedziała nie była cieżkim przypadkiem:szok: nosz k...a jak noworodek który trafił do szpitala z powodu zwracania krwią nie może być ciężkim przypadkiem:no::oo2: paranoja jak dla mnie :no:
Podobna sytuacja bylo przeciez ostanio z tą dzieczynką z Krasnika jak dobrze pomietam zamiast zrobić komplet badan to tak na odczepne i zamiast dać swoją karetkę żeby szybko przyjechać do szpitala na chodźki to barany jedne (zadusila bym własnymi rękami:wściekła/y:) czekali aż z Lublina do nich karetka przyjedzie:no:
Ogromnie współczuje rodzicom tych dzieci:-:)-:)-(
Motylla gratulacje dla Krystianka za stawianie samodzielnych kroczków:-)
Emilia mam nadziję ze u Justynki nie bedize konieczne wykonanie tego tomografu :sorry:
Marta o matko to jednak jedno dziecko wpadło:szok: dobrze że nic mu sie nie stało:sorry:
Antuanet24 dużo zdrówka życzę Twoim chłopcom:tak:
Misia ja tęskniłam :tak:
super że już borownie masz za sobą:-) no jeszcze tylko usuwanie kamienia i bedziesz mogła odpocząć na jakiś czas od wizyt u dentysty:tak::tak:
Maltanka mam nadzije że niedługo Hubercik przestanie sie bać nurkowania:tak::tak:
Anaconda
jakaś fotorelacja z dnia dziadka i babci mile widziana:-):-)
jutro ide do lekarza i zobaczymy co powie są podobnie jak miesiac temu

my byliśmy na dworze, ale na piechotę nawet do pobliskiego aldika z H to można pół dnia iść madzienka 1,5 h nam to zajęło w tą i zpowrotem:-D
ostatnio się strasznie rozgadał idzie i wszystko opowiada, dzisiaj stał 10 minut na chodniku i nasłuchiwał gdzie ptaki śpiewają:eek:

karlita
ale w końcu napisałaś :-D:tak:

anet
współczuję nocki

może jakoś po niedzieli umówimy się przed południem na odwiedziny???:eek:

:tak::tak::tak:

Maltanka pazurki super

gon1a to madzienki pazurki;-):-D

marta
:szok: sience fiction z tym porodem

marz jeszcze troszkę i poczujesz się lepiej aby ten I trymestr;-)

Ostatnia edycja:
My po spacerku...na dworze cudnie mogłoby tak na razie zostać, niestety już zapowiadają:-:)-:)-(

Jula śpi obiadek szykuje się:-p:-p:-p:-p

Aluska dzięki, oczko Julci juz ok....

Marzenko zdróweczka i siły.....do kiedy jesteś na zwolnieniu???

Karlita szukaj przepisu, ja chcę ten sos serowy:tak::tak::tak:

Motylla super fotka...

Maltanka:laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:

witam i ja
Kola jeszcze śi wiec mgę kompa właczyć:-D:-D:-D
wczoraj cały wieczór siedziałam nad statystyką i już siły zabrakło na BB, a normalnie dzień bez was to dzień starcony:tak::tak::tak::tak:jak mi która napiszę ze statystyka jest fajna to nie ręczę za siebie:no::no::no:

oj poczytałam co uwas, ale mój mózg już się chyba wyczerpał na dziś i nie pamiętam co miałam napisać:confused2::confused2::confused2: no ale zaraz zrobię kawusię i bedzie ok:tak::tak::tak:

to ja się tylko pochwalę że Kola przespał całą noc bez jedzenia:tak::tak::tak: jupi, jupi!!!!
zmykam na kawę, może uda mi sie jeszcze cos porobić zanim Koluch wstanie

miłego dnia życzę

reklama
Do góry