reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

Emilia byłyśmy w LuxMedzie u dr Wojtiuk Beaty, wizyta 85zł...

Marzenko oby pomogła maść.....to szykują się Wam fajne wakacje z brzuszkiem;), a kwatera super....

reklama
ehhh wczoraj chciałam pieknie wszystkim odpisać i jak dałam wyslij odpowiedz to mi wszystko wcięło :-( wkurzyłam się strasznie ....

Madzieńka dobrze że z oczkiem to tylko zatarcie :-) a Jula to aniolek więc się nie dziwię że była grzeczna :-)

wiecie że Gabi przestała mi spać w dzień .... bardzo tego żałuje bo zawsze to było przynajmniej pół godzinki oddechu ;-(

Norb dzisiaj lepiej spał w nocy ale budzi sie koło 4 i nie spi jakoś do 7 ... i wymaga wtedy uwagi ...

Fogia my szczepimy skojarzonym 6w1
tak szczepiliśmy Gabi i tu szczepimy tak samo
połozżna nam doradziła by przesunąć to pierwsze szczepienie na przełom 7/8tygodnia ze względu właśnie na wybór szczepionki - 23 lutego się szczepimy

co do pneumo i meningo to będziemy szczepić przed pójściem Gabi do przedszkola :-)
rotawirusa i ospy nie szczepimy :-)

anet u nas Gabi koło 18stej Gabi je np kasze gryczana z sosikiem albo kawałek rybki ;-) a później przed spaniem dostaje mleko
o której Karola chodzi spać ??
dziwne że nie przesypia Ci nocek ... i jeszcze chce jeść ...

jak wygląda u was dzienny jadłospis ??

Ostatnia edycja:
My już z przedszkola wróciłyśmy i trzeba Mai jakąś zabawę wymyślić :baffled::baffled:
Pani w przedszkolu bardzo dzisiaj chwaliła Maję (aż serducho się raduje na takie wiadomości), mówiła ze jest jednym z najlepszych dzieci w grupie i żeby nie zmarnować jej talentu i wysłać ją gdzieś na tańce albo na malowanie, dodam że w tamtym roku ich pani mówiła tak samo na temat Mai więc jeśli dwie nauczycielki tak myślą tzn. że coś w tym jest i trzeba się za jakimiś zajęciami rozejrzeć :baffled::baffled:
Co do nocnego karmienia to pamiętam jak Maja miała około 8 m-cy to nasza pediatra już kazała odzwyczajać od nocnego karmienia :tak::tak::tak:
Aneta82 dobrze że nic się Oli nie stało, czasem to wystarczy chwila nieuwagi i już kłopot gotowy :tak::tak:
Anet widocznie Karolcia nie najada się w dzień i stąd jest głodna w nocy :confused::confused:
Madzienka oby maść szybko pomogła :tak::tak:
Karlita szybko ci Gabi przestaje spać w dzień :szok::szok::szok:

Ufff maść zaczęła działać........

Jula wstała po drzemce oczko już niesklejone jeszcze podpuchnięte ale wygląda o wiele lepiej niż rano...jupi jupi jupi

Anaconda nie marnuj talentu Majeczki!!!!;-)

Cześć!
Madzienka
gratuluję takiej grzecznej córeczki:-):tak: Dobrze ze już sytuacja opanowana z oczkiem:-)
Anet dzieci które w dzień mało jedzą to nocą nadrabiaja i budza się głodne. Ja swoja też karmię w nocy raz koło 4. a mam tego czasami już dosyć, trzeba byłoby ja oduczyć pewnie wezmę się za to ale jeszcze chwila... Moja Gabi też ma lepsze i gorsze dni ale żeby super jedzeniem była zainteresowan to nie:baffled:Anaconda pięknie tak posłuchać o swoim dziecku, zadbaj o to by się nie zmarnowały talenty:happy2:
Moja przylepa już mnie goni z kompa, nie mogę przy niej go odpalić bo zaraz jest skamlenie a potem ryk... tak się domaga Youtube:baffled:
Zmykam miłęgo popołudnia

nareszcie Ola poszła spać, pół godziny wciskała sobie kołderkę do buzi, później moje palce a na koniec złapała się za głowę, popłakała i zasnęła
anaconda szlifuj talenty córeczki ;-)
Madzienka dobrze że z oczkiem lepiej :tak:
karlita może z Gabi to takie przejściowe niespanie :dry:

Ola na basenie
IMG_2309.jpg

Madzia super że maść pomaga :-)

Anaconda w takim wypadku musisz Majeczkę zapisać na zajęcia taneczne lub plastyczne :-)

Aneta ale Ola jest słodziutka w tym jacuzzi :) nie bałaś się jej samej zostawić ?? to takie normalne jacuzzi czy dla dzieci ??

ehhh z tym spaniem to mam nadzieję że to się jeszcze zmieni i mała będzie jeszcze spała w dzień!!

tak nawiasem to Norb w przeciwieństwie do Gabi lubi wibracje w foteliku ;-)

reklama
Do góry