reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

witam przeczytałam wszystkie posty ale juz padam bo wstałam dzis o 7 musia,am badania zrobic
aneta Ola fajnie wyglada na tym zdjatku i na szczęście ze nic sie nie stało jak spadła, moja mała kiedys spadła z łóżka bo sie przekrecila ale tez bez obrazen i płaczu sie obyło
anet współczuje, musisz pojsc dolekarza moze cos przepisze dla małego dziecka
marz mi pomogło na przeziebienia 2-dniowe lezenie przez weekend, czosnek i mikstura z imibru, miodu i cytryny, chciałam wziasc apap ale maz mi zabronil i sie obyło, a njbardzije dokuczał mi kaszel i kichanie az sie brzuch trząsł ale juz spokoj chociaz kicham od czasu do czasu, idz do lekarza na przeziebienie w ciąży można brac bioparox ale to jest na recepte
ja tez sie wybieram do lekarza u mnie juz prawie połowa 20 tydz sie zbliza
anaconda gratuluje zdolnej córci nie zmarnuj tego, moja siostra ma zdolniache takiego zapisała go do kaniorowej chyba od 5 lat mozna dzieci zapisywac, nasz artysta ma donosny głos ładnie spiewa i ponoc w tancu tez mu idzie

reklama
Mandziula, Mikołajku miło było mi Was poznać:-):tak:
Emilko chodzimy przez cmentarz, kawałek wąwozu i kierujemy się na ul. Kalinowszczyzna, a czasami chodzimy nad rzeką Bystrzycą. Po całym wąwozie jeszcze nie chodziłam bo tam ciągle psy spacerują:wściekła/y:
Madzienka dobrze, że opuchlizna z oczka już schodzi
Anaconda gratuluję uzdolnionej córeczki:tak:
Aneta super zdjęcie, na prawdę wygląda tak jakby Ola sama tam siedziała:-D
Dzisiaj zanurzaliśmy się na basenie i Michał nie płakał:-), ogólnie był zadowolony. Za to w domu dał popalić:no:.
Spokojnej nocy!

Moja śpi...kropelki zapuszczone, oczko wysmarowane, więc mam nadzieję że jutro już będzie super....

Maltanka trzymamy kciuki podwójnie....

Justyna super że jesteście zadowoleni z zajęć na baseniku, mam nadzieję że my w poniedziałek tez dotrzemy!!!

Anaconda a co Maja wolałaby malowanie czy taniec???

Madzienka stawiamy razem szampana no moze moja liczba przy Twojej to smiech ale zawsez to okragła:-)
Maltanka trzymam podwojnie kciuki:happy:
Gon1a do lekarza z przeziebieniem juz nie ide bo oni nawet nie wiedza co przepisuja i dla kogo...lecze sie tez nalewka czosnkowa i innymi naturalnymi sposobami domowymi ktore po dwoch dniach mega meczarni postawily mnie mozna powiedzieb juz prawie na nogi...

A ja nie spie wlasnie skonczylam oladac film, no i jesc McWrapa-a, po kolacji ktora zjadłam wczesniej znowu czegos mi sie zachcialo wiec M zaproponowal wypad do Mc-a. Twierdzac raz ze jak mam ochote to musi a dwa przeciez musimy miec co wspominac, ale dobrze mi bylo...
A teraz gasze swiatło ale napewno nie zapale:-)

Witam porannie :-):-):-)
Jutro mam najazd teściowej więc dzisiaj zamierzam na szmacie cały dzień latać :-p:-p
Oj jak trudno się wstawało i jeszcze w nocy złapał mnie taki dziwny tępy ból całej lewej ręki, już drugi raz taki ból mnie obudził i chyba czeka mnie wizyta u lekarza bo słyszałam ze jak rękę lewą paraliżuje to od serca musi być, musiałam aż wstawać i procha jakiegoś brać bo tak bolało :-:)-(
Aneta super foteczka Oli :tak::tak::tak:
Anet z niejadkiem nie pomogę bo moja zawsze dobrze jadła a jak teraz mało w przedszkolu zjada to potem w domu nadrabia :-D:-D:-D - i tak też wygląda :-D:-D:-D
Marz oj widzę ze zachcianki pełną parą :-D:-D:-D
Madzienka super że z oczka Juli opuchlizna spada :tak::tak::tak:
A co do tego co Maja lepiej woli czy malowanie czy tańce to nie wiem i ona sama też nie :-D:-D

Madzienka trzymam kciuki żeby Juleczce było dzisiaj lepiej z oczkiem :tak:

I tak z ciekawości, czy Twoja Juleczka mówi literkę k? Bo moja Natalcia mówi zamiast niej t, i nie mam pojęcia jak ją nauczyć k. I w zasadzie to ja to nawet nie wiem czy teraz już musi mówić wszystkie literki.

marz ja też będąc w ciąży brałam leki własnej roboty, bo raz jak poszłam do lekarza to ten cały czas wychodził do gabinetu obok i się pytał lekarki co ma mi przepisać :szok:

anaconda ja też na szmacie dzisiaj jeżdżę :tak:, ale dlatego że mus, bo znowu Natalia narozlewała na panele soczki i mleko.

Idę znowu pranie wstawić, dzień bez prania to dzień stracony ;-), brudzą się te moje panny.

Dobrze, że obiad mam dzisiaj z głowy, bo wczorajszy. Tylko dla Justysi zrobię zaraz a potem na spacerek. Tym razem mam klucze :tak:

Dzień dobry:tak:

Martynka śpi, Amanda od delegowana do przedszkola, teściowa gdzieś pojechała więc mogę spokojnie zasiąść :-p
Wczoraj byłam z Martynką na chodźki na kolejnej wizycie u hematologa i od pukac to była nasz ostania u niej wizyta:rofl2: Pani doktor stwierdziła ze są małe uchybienia w czasie krzepnięcia (bo ma za bardzo wydłużony ten czas) ale nie jest to istotne gdy młoda nie ma mieć teraz żadnej operacji:tak: jeżeli taka sytuacja sie zdarzy ze będzie musia jaką operację przejść to przed nią będę musiała zglosić się jeszcze raz do poradni hematologicznej żeby wykonać bardziej specjalistyczny szereg badań:confused2:

I w tym momencie właśnie sobie uświadomiłam że czeka nas 16.02 wizyta u chirurga w sprawie przepukliny i z tego co czyta to albo operacyjnie się to usuwa albo przez plastrowanie:eek: ciekawe co nam pani doktor na to powie:nerd:

Nawiązując jeszcze do spraw serduszkowych to w przypadku szmerów u Amandy o których to się dowiedziałam jak rok skończyła to pediatra mówiła że pewnie ma strunę i jak krew przepływa to uderza o nią wydaje taki dziwny dźwięk a w przypadku Martyny nie ma mowy o żadnej strunie tylko o dziurce która ma się niby zrosnąć:baffled: a wczoraj jak stałam sobie w kolejce do hematologa to sobie z babeczką rozmawiałam (była z 9 miesięczną córeczką) na temat kardiologów między innymi że na Chodźki już na cały rok są miejsca pozajmowane:szok: i jak mi baba w rejestracji mówiła żebym na kraśnicka się udała bo tam rodziłam to jak się okazuje stamtąd też już odsyłają:no: ale oczywiście jakby mieć znajomości to sie miejsce w 5 minut znajdzie:angry: Mam nadzieję że u Martyny zrośnie sie to co ma sie zrosnąć i będziemy mogły dalekim łukiem lekarzy omijać:crazy: bo w naszym kraju lepie nie chorować:eek:

Hej!
I my też zaraz wychodzimy na spacer. Jeszcze rozwieszę pranie, Emilko masz rację że bez prania to dzień stracony:tak: u mnie codziennie rano pralka chodzi:no:
Anaconda oj nie dobrze że ten ból męczy Cię, idź jak najszybciej do lekarza:tak:

Aluśka Michałowi ta dziura też nie zrosła się, i w wypisie ze szpitala mieliśmy zgłosić się po 3 tyg do kardiologa. Na Chodźki nie było szans się dostać, zapisali nas dopiero na koniec listopada to pojechaliśmy do LUXMEDU. Do pani Agnieszki Łuszcz. Za wizytę zapłaciliśmy 150 zł ale warto było. Zrobiła nam usg serduszka gdzie na Chodźki tego nam nie zrobili.Ta pani powiedziała że jeżeli nie zrośnie się to podaje się leki że z taką wadą nie ma operacji. Teraz mamy wizytę na czerwiec-lipiec

reklama
anaconda a co do tego bólu to lepiej iść do lekarza. Mój tata tak miał jak miał dwadzieścia kilka lat, lekarze to ignorowali, w wieku trzydziestu kilku lat miał stan przedzawałowy,a teraz bez leków się nie rusza, a i tak ciśnienie wysokie ma.

Mój M tak ma, że mu cała lewa strona drętwieje czasami, ale chłopa do lekarza się wysłać nie da, uparty jak osioł :wściekła/y:

Do góry