reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

My po wizycie u pediatry i ginki...

Jula zatarła oczko i dostała kropelki, ale jutro dla pewności idziemy do okulisty...bo to w końcu oczko....

No i z basenu dzisiaj rezygnujemy:eek::eek::eek::eek::eek:
Na wiosnę to chyba będziemy chodziły na wszystkie grupy odrabiać zajęcia:-p:-p:tak:

reklama
hej dziewczynki

korzystam z chwili spokoju.

Filipek z tatusiem pojechali do lublina do kina na "zaplątanych", później mają w planach jakieś śmieciowe żarełko, pewnie zakupy. :sorry2:

Antonio śpi, nareszcie! :rolleyes2: Nockę mieliśmy ciężką bo od 3 walczyliśmy z bólem brzuszka, a ranek też męczący bo moja baryłka była bardzo śpiąca, a zasnąć nie mogła (typowe;-))

karlitka jak tam u Was nocne wiszenie u cyca? Wiesz co mnie ratuje - książki. Jak widzę, że zapowiada się dłuższe wiszenie to siadam w fotelu, na stoliku kładę książkę i czytam, a Antek je. W sumie to jeszcze jakby chciał jeść to pół biedy. On ma czasami takie napady, że sam nie wie czego chce. Piersi nie, smok nie, leżeć nie, kołysać też, pofukuje na wszystko. Przemęczy mnie tak 2-3 godziny, zrobi się głodny, dostanie jeść i dopiero wtedy zasypia.

Witam:-)
Emilko super że szpital za Wami i z Natalką jest dobrze:tak:. A z samochodami tak już jest, są jak skarbonka:no: nie zazdroszczę wydatków na naprawę
Maltanka torcik śliczny, aż mi ślinka leci na jego widok:-D
Madzienka mam nadzieję że po kropelkach opuchlizna zejdzie z oczka Julci
Madziara gratulacje za odstawienie od cysia:tak: i zdróweczka dla Julianka
Idę odkurzać póki Michał grzeczny

Ja już z zakupów wróciłam i zaraz będę się za obiad brać a potem znowu na pocztę bo zapomniałam koperty wziąć :crazy::crazy:
Mamu witamy nową mamusię, napisz coś więcej o sobie, z której części Lublina jesteś, ile masz latek?
Madzienka oby z oczkiem wszystko było dobrze :tak::tak:
Anet zbieraj, zbieraj zaskórniaki bo my tu na ciebie czekamy :tak::tak::tak:
Fogia :Zaplątani" fajna bajka - my z Maja byliśmy :tak::tak::tak: no i odsypiaj zarwaną nockę razem z Antosiem :tak::tak::tak:

witam
fajnie ze imprezka udana
anaconda brawa dla małej tancereczki
maltanka zrobiłam zupe wegierska wg Twojego przepisu, super wyszla, wszystkim smakowała, teraz spróbuje przepis Emilii
Ja dzis leniu****e, obiadek zrobiony, Asia w koncu po 2 tyg siedzenia w domu poszła do przedszkola wiec mam spokoj i moge wszystko zrobic
zdrówka dla chorowitków

Madzieńka oby Julci szybko kropelki pomogły!!!Szkoda że nie idziecie na basen... tak samym nam będzie smutno....:sorry::tak:

Emilia
ja jeszcze czasami mam łzy w oczach...:eek::-( też uwielbiam karmić... te niewinne oczka wpatrzone w mamusię, ten uśmiech na buzi dziecka,... bezcenne jak dla mnie ;-) Ale ja i tak długo karmiłam... oboje :-):-D a co za dużo to ponoć nie zdrowo... :tak:

Maltanka nie wiem czy ot Ty dziwna jesteś że chciałaś skończyć czy to ja że tyle karmiłam i nie miałam dość :-D :-D

Mumu witaj i zaglądaj często a zobaczysz jak bb wciąga :-)

Fogia współczuję nocki zarwanej... oby już było takich jak naj mniej...

Karlitka jak tam u Was??? Jesteś dumna z Gabi??? Tak szalała w małpim gaju że my byłyśmy z niej bardzooo dumne!!! :-D

Idę robić kawusię bo zaraz usnę na siedząco... coś mnie głowa zaczyna znowu ćmić - mam nadzieję że się nie rozkręci.. :eek:

karlitka jak tam u Was nocne wiszenie u cyca? Wiesz co mnie ratuje - książki. Jak widzę, że zapowiada się dłuższe wiszenie to siadam w fotelu, na stoliku kładę książkę i czytam, a Antek je. W sumie to jeszcze jakby chciał jeść to pół biedy. On ma czasami takie napady, że sam nie wie czego chce. Piersi nie, smok nie, leżeć nie, kołysać też, pofukuje na wszystko. Przemęczy mnie tak 2-3 godziny, zrobi się głodny, dostanie jeść i dopiero wtedy zasypia.

powiem tak WITAJ W KLUBIE ;-)
w nocy Norb mógłby cały czas wisieć na cycu ... nie musi ssać wystarczy że trzyma w buzi chwilami ale co sie odłączę to mały zaczyna kwilić a wiadomo by Gabi nie budził muszę go zatykać a skubany smoka nie chce sam sobie wyjmuje i wyrzuca ;-)

dwa dni temu zrobiłam test ... mały się najadł z jednej piersi za 20 min płacz i dalej szukanie cyca... to ja mu z drugiej piersi ;-) najadł się ... 20 min snu i dalej szuka ... a je ok 20-30 min ... żeby nie było że przystawiam na minute czy coś ;-)
i po tych dwóch cycach dalam mu jeszcze 50 ml mleka modyfikowanego i Norb spał 4h!!!!!! na razie to był rekord ...
i nie wiem czy on sie cyckami nie najada czy co ??
jak pójde do pediatry to znów usłysze tak jak przy Gabi ze tylko cyc cyc i cyc ;-) a modyfikowane be fuj ...

ale np dzisiaj nie śpie od 4:30!!!!! bo mały cały czas na cycu .... staram sie jakoś przysypiać - karmie na leżąco w nocy ;-) ale to jest wykańczające ... normalnie chodze jak zombi ...

ogólnie Norb zyskał w domu przydomek BABA bo strasznie jest marudny i płaczliwy ;-)

Jula zatarła oczko i dostała kropelki, ale jutro dla pewności idziemy do okulisty...bo to w końcu oczko....

ja też wczoraj zatarłam oko ;-(
biedna Juleczka oby szybko przeszło

Witam wszystkich. Dopiero się zarejestrowałam. Mam 5-miesięcznego synka. Szukam kontaktu z innymi mamami z Lublina. Pozdrawiam.

witamy witamy :-)
zapraszamy do uczęszczania sie na forum :-) napisz cos o sobie i synku :-)

Karlitka jak tam u Was??? Jesteś dumna z Gabi??? Tak szalała w małpim gaju że my byłyśmy z niej bardzooo dumne!!! :-D

kochana jak wczoraj zobaczyłam filmiki z szaleństw Gabi w małpim gaju to aż mi łzy w oczach stanęły ze mnie przy tym nie było !!! jestem z niej BARDZO BARDZO DUMNA!!!!!!

chociaż moze dobrze że mnie nie było bo bym strasznie panikowała ;-)

i widziałam ze Gabi w kółeczku tańczyła NO SZOK!!!!!

kurcze omija mnie TYLE rzeczy ... niech Norb szybko rośnie ;-)

widać że imprezka udana miło było Was zobaczyć ... przynajmniej na fotkach ;-)
TĘSKNIE ZA WAMI!!!!

anaconda Maja miała śliczną sukienkę ;-) - księżniczka ;-)

Madziara oby głowa nie bolała :-) mnie też ostatnio to dopada ... to zmęczenie kochana zmęczenie ... te nieprzespane noce wyłażą ;-)

Justyna miłych porządków

gon1a miłego leniuchowania :-)

BRZUCHATKI NASZE CIĘŻARÓWKI JAK SIĘ CZUJECIE ??
czyżby brakowało mi ciąży ?? ;-)

lęcę do Gabi bo mnie już ciagnie za rękę ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
położyłam małego spać i pozałatwiałam parę spraw telefonowych

jest szansa, że zmienią mi szkolenia także trzymać kciuki:tak: ma być jeszcze jedna grupa która bedzie miała zajęcia tylko w soboty, ale kobitka która się tym zajmuje jest na zwolnieniu, napisałam do niej meila mam nadzieję że mnie przeniesie i w ogóle w czwartek nie będę musiała iść:no:

My po wizycie u pediatry i ginki...

No i z basenu dzisiaj rezygnujemy:eek::eek::eek::eek::eek:
Na wiosnę to chyba będziemy chodziły na wszystkie grupy odrabiać zajęcia:-p:-p:tak:

oby z oczkiem było dobrze, będziemy razem chodzić, kiedy ostatni raz byłyście na basenie?

Witam wszystkich. Dopiero się zarejestrowałam. Mam 5-miesięcznego synka. Szukam kontaktu z innymi mamami z Lublina. Pozdrawiam.

witaj i powiedz nam coś więcej, z której częśći lbn jesteś?

Ja już z zakupów wróciłam i zaraz będę się za obiad brać a potem znowu na pocztę bo zapomniałam koperty wziąć :crazy::crazy:

a ja czekam na listonosza:wściekła/y: mieli mi wysłać jakiś papierek na te małża szkolenia a to w zeszłym tygodniu i nie ma, dzwonię dzisiaj do nich i faktycznie wysłali w środę...ch...poczta:wściekła/y:

maltanka zrobiłam zupe wegierska wg Twojego przepisu, super wyszla, wszystkim smakowała, teraz spróbuje przepis Emilii
Ja dzis leniu****e, obiadek zrobiony, Asia w koncu po 2 tyg siedzenia w domu poszła do przedszkola wiec mam spokoj i moge wszystko zrobic
zdrówka dla chorowitków

cieszę się że smakowało;-)

Maltanka nie wiem czy ot Ty dziwna jesteś że chciałaś skończyć czy to ja że tyle karmiłam i nie miałam dość :-D :-D

:-D:-D:-D

Do góry