reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

Zaczęłam pisać posta...że Jula śpi, sos zrobiony(Madziarka pyszny a jak pachnie w domu:tak::tak::tak:) i nadrabiam...ale

Jula już nie śpi....:-p:-p:-pwstała i mówi że jedziemy do przedszkola:-D:-D:-D

Antuanet zdróweczka dla Ciebie...i chroń Kubusia, a może spróbuj przekonać Kubę do nalewki....

Emilia klub malucha jest dla dzieciaczków od 2 roku życia, takie mają założenie w tym przedszkolu...
I brawa dla Justysi....

Anaconda super, Emilia no właśnie pod dzieciach.....

reklama
talia moja Natalka też miała naczyniaka na całym policzku, ale podskórnego. Jak było zimno lub gorąco to on bardziej wychodził na zewnątrz. Pamiętam, że smarowaliśmy wtedy skórę takim strasznie drogim kremem. Chyba się wchłonęło, bo w tym roku już nie wychodził na mrozie.

Z Justysią to było tak że ja małą plamkę zobaczyłam jakiś miesiąc po porodzie. Jak byłam na kontroli to pokazałam lekarce i ona powiedziała, że to na pewno ślad po porodzie i że zniknie. Ale ona na 100 % tego nie miała od początku. Teraz zaczęło się to powiększać i tak wychodzić na wierzch (taka gruda się zrobiła). Dzisiaj Pani powiedziała, że zobaczymy za miesiąc i w razie co zrobi się prześwietlenie.

A może pójdę do dermatologa od razu?? Nie wiem.

A Justysia to na początku bardzo dużo jadła. Teraz już się unormowało. Je 3 razy mleko po 210, obiadek (pewnie ze 200 ml,ale dokładnie nie wiem ile bo sama gotuję i do talerzyka przekładam). Czasami je kaszkę manną na wodzie z jabłuszkiem lub banankiem, albotakie jogurciki dla dzieci po 6 miesiącu. Ale to nie zawsze.

Madzienka teraz już rozumiem :-). U nas jest Klub Malucha ale dla dzieci od 0 do 3 lat i ja właśnie myślałam że wszystkie takie są. A jak masz możliwość siedzenia z dzieckiem w domku to pewnie że do 2 lat lepiej poczekać. :tak:

edit:
oj wyszedł post pod postem :baffled:

Emilko, urodzinki obchodzi Juleczka od Sienio:tak::-).
A ja się do życzeń też ze swoimi dołączam :tak::-)
Niech słonko dziś świeci na jasnym niebie
a ptaki śpiewają dziś tylko dla Ciebie.
Składam Ci szczere życzenia
aby spełniły się Twe marzenia.
happy_birthday.gif

To w taki razie Juleczko wszystkiego najlepszego

Idzie misio, idzie słonik,
idzie lalka no i konik,
wszyscy razem z balonami,
z najlepszymi życzeniami,
bo to dzień radosny wielce,
masz już jeden roczek więcej :)

Madzienka teraz już rozumiem :-). U nas jest Klub Malucha ale dla dzieci od 0 do 3 lat i ja właśnie myślałam że wszystkie takie są. A jak masz możliwość siedzenia z dzieckiem w domku to pewnie że do 2 lat lepiej poczekać. :tak:

edit:
oj wyszedł post pod postem :baffled:

Emilka bo to są zajęcia adaptacyjne przed przedszkolem a tylko nazywają się klub malucha.....

My po obiadku....i powoli szykujemy się do przedszkola:tak::tak::tak:

Juleczko wszystkiego naj naj naj... samych słonecznych dni!!! Niech spełniają się wszystkie Twoje marzenia - te wielkie i te malutkie!!!!

Madzieńka
cieszę się że sosik wyszedł i smakuje - szybki a pyszny nie? :-) i ponoć bardzo zdrowy bo pomidorki są zdrowe :-D
A Twoja Jula to niezła akrobatka jest... hehehe uśmiałam się z niej i jej spania :-)

Moja Nela po wyczynach na placu zabaw śpi... nawet się nie poruszyła odkąd zasnęła :-D

Anaconda oj szkoda że ten jeden egzamin nie podszedł... a było już tak blisko... ale i tak wielkie brawa dla męża!!!!

My też pijemy naleweczkę czosnkową, dzieci piją bez problemu... i oby tak pozostało :-)

Co do naczyniaków - moja Nela też ma... jak sie urodziła to na klatce piersiowej miała plamkę - chodziliśmy po chirurgach i dermatologach - pani dr kazała nam to obserwować - jeśli by się powiększało albo coś się z tym działo (rosło, stało się nierówne itd) to kazała do niej wrócić a tak to poczekać - bo jeśli to zwykły naczyniak na co wyglądał - to sam się powinien wchłonąć... i u nas powoli ale znika ta plamka... najpierw jakby się rozlała a teraz znika - już tylko takie niteczki widać...

Ale moim zdaniem - jeśli u waszych dzieciaczków to rośnie i wyraźnie zmienia strukturę to lepiej idźcie do dobrego drematologa niech to obejrzy... przynajmniej Was uspokoi i wszystko wytłumaczy... po co siedzieć i się niepotrzebnie stresować...

Marta podsyłam uściski na poprawę humorku...

Karlitka i jak dziś Norbi?? Mam nadzieję że da Ci dziś odpocząć... a ty weź i dziadków zagoń trochę do Gabi - niech z nią powychodzą na dwór to mały wtedy ci przynajmniej dłużej pośpi...

Fogia gratuluję wreandowania!!! To wielki krok!! :-)
Ja też szybko wychodziłam z dziećmi na dwór... jakoś lepiej się czułam jak się powietrza nawdychałam :-D i dzieci spokojniej spały... oby i Antoś spał spokojnie po spacerkach!!! :-)

i już nie wiem co miałam pisać.... idę zajrzę do chlebka bo właśnie kończy się piec...

a wstyd się przyznać ale ostatnio przez bb spaliłam dwa bochenki :baffled::baffled::baffled::baffled: zaczytałam się :-D;-):-D

Witam!
Emilko a jakie macie mleko 1 czy 2? Wcześniej Michał pił Gerbera i dostał jakiegoś uczulenia na buzi to zmieniłam na Bebiko1 ale jak dla mnie to te mleko jest gorsze i w smaku i w konsystencji i jak je bełtam to piana robi się:no:. Michał od urodzenia miał naczyniaki dwa z tyłu na główce na czółku i na powiekach i położna powiedziała mi że to zniknie ale do tej pory nic nie znikło, najgorszy jest ten na czole bo jest mocno czerwony i koło noska zrobił się szorstki i zgrubiały. Jak śpi to mu on blednie. Jak ostatnio mówiłam o tym lekarce to nic nie powiedziała:wściekła/y:Wstawiam zdjęcie żebyś zobaczyła jak to u nas wygląda
IMG_0009.jpg

Madziara78 ja to słyszałam że większość dzieci ma naczyniaki i że właśnie reguły się wchłaniają. A powiedz mi gdzie chodzisz do dermatologa?? Ja byłam z Natalką na 3go maja, ale tam nie ma gdzie parkować :dry:. Idę jutro na kontrolę do ortopedy do Sanusa to może tam mają i dermatologa...

A jeśli można wiedzieć skąd masz przepisy na chlebek. Ja chciałam zrobić, ale nie wiem czy te które znalazłam na necie są dobre.

reklama
Madzienka to dzisiaj Juleczka sama zostaje w przedszkolu? Jak tak to życzę powodzenia:tak:
Anaconda oj szkoda że mężowi nie udało się z jednym działem, ale i tak gratuluję bo udało się z 16 działami:-)
Antuanet zdróweczka życzę:tak:
Karlita Michał też domagał się noszenia pionowo i do tej pory tylko tak go nosimy bo jak tylko wezmę go poziomo to od razu pisk:no:
Dzisiaj ciąg dalszy marudzenia nic nie mogę zrobić bo Michał siedziałby tylko na rękach. teraz pospał może z 15 min i obudziły go odgłosy remontu u sąsiadów:no:i siedzi mi na kolanach i stuka rączką w klawiaturę:-D. Wczoraj w końcu dostaliśmy decyzję o dopłatach:tak: ale nie wiadomo kiedy będą pieniądze bo coś mówili w Agrobiznesie że na razie mają braki:wściekła/y:

Do góry